Jag hoppas ni alla har haft ett riktigt bra 2009 och att ni tagit er igenom motgångar som medgångar.. Jag hoppas 2010 ger en nya chanser och blir ett bra år!

Jag kommer själv spendera nyår med min bästa vän Matilda! Vi ska först äta middag med ett par andra tjejer och sedan får vi se vart kvällen tar oss, hur som helst.. tror jag att jag kommer få en riktigt bra nyår! Likväl det önskar jag er!
Gott nytt år!




Haft en väldigt bra dag idag! Får bli en kort genomgång eftersom jag känner mig riktigt trött:)
Började med att gå upp tidigt för och göra ärenden .. Köpte smink och strök kläder osv..
sedan hämtade Anden och Peter mig så åkte vi hem till Peter .. Hjälpte honom packa inför Österrike och sedan lagade Peter en riktigt god middag! Fläskfile med en riktigt god sås och potatis:)  Efter det såg vi tre olika filmer.. Blood and Bone, Definitely Maybe och Avatar:) Riktigt bra filmer!
Runt midnatt hämtade Matilda mig med Lukas och Zacke så tog vi en runda in till stan och åt på Mcdonkan och nu ligger vi här och myser i sängen,Matto och jag! De två bästa vännerna!
Imorgon är det nyår.. och idag har jag haft en riktigt bra dag fylld av skratt, humor, kärlek och masssa mer! Haha, låter som en kort-dum-genomgång av dagen men ibland kan man bara inte riktigt förklara med ord..  känner mig så otroligt glad och nöjd.. Och imorgon, ja, då blir det nog en lika bra dag:)

Ha det gott allihopa.. och snart..S N A R T är det nyår!



Min kväll har varit lugn, väldigt lugn .. vilket är skönt.
Pappa stack precis in huvudet..
"God natt.. Det märks verkligen att du är här." sade han.
"Vaddådå?" frågade jag förvånat. Är det filmerna jag alltid har igång eller mitt knattrande? "Här är städat" fyllde han i.  Jag hörde på rösten att han log lite och jag kände mig lite tacksam. "Ja,men det var ju lite äckligt, kan vi handla imorgon så kan jag städa huset?"
Jag kände för det.. Kanske just nu, mitt i natten hade jag kunnat gå upp och storstädat.. Konstigt.. Antagligen därför det är bra att jag inte har egen lägenhet.
Hur som helst så har jag tagit det lugnt idag. Åt middag med familjen och sedan blev jag ensam i huset och  passade då på att slappnade av lite så jag plockade undan så fort jag kunde och tände rökelser, tände alla ljus på nedanvåningen och satte mig och lyssnade på Native American music.. Det blev som en meditation och sedan kom pappa hem så såg vi "Life as a house" och jag blev väldigt känslosam. Haha, ovanligt.. ? Kanske inte, men jag brukar inte bli så till denna som jag blev idag.. Nu har vi sett den och bra var den .. upplyftande på ett tungt sätt. Och nu ligger jag med fantomen på operan i bakgrunden och ska snart lägga mig och blunda..
Ännu en dag imorgon  ..

Glöm inte ställa era frågor.. Jag har inte fått några hittils so go for it!
sov gott.

Vill ni veta om saker som har hänt i mitt liv detta året?
Problem, pojkvänner, tankar.. blablabla.. vad livet nu än innebär. Är det någonting ni undrar över kring mitt liv?

Ställ era frågor nu! Vad ni än vill fram till 00.00 imorgon! Alltså ni har chans att ställa vilka frågor ni vill fram till tisdag natt!


Heej allihopa!
Jag vet att det varit väldigt dåligt med uppdateringar, men så är det ibland! När det händer mycket..
Tänkte börja med att svara på frågor jag har fått.

1. Saknar du Linus? - Nej, inte alls. Minnena kommer alltid vara vackra för mig, men mer än så är det inte, jag saknar inte just hans närhet eller hans sätt att se på mig eller så.. Speciella känslor finns där inte kvar, vilket är väldigt avslappnande.. Det gör det lättare att ha honom i sitt liv.. Tyvärr har vi haft fel avslut och pratar inte, vilket jag tycker är tråkigt och fel men jag mår så otroligt bra, har väldigt många nära som .. inte fyllt hans plats, men som fått mer betydelse, jag klarar mig utan honom och tror utan tvekan att det finns någon annan för mig:)

2. Kan du tänka dig att svara på fler frågor om 2009? - Absolut! Jag har tänkt på det i ett par dagar och nu till nyår tänkte jag att ni får fråga mig absolut vilka frågor ni vill så svarar jag:) Så är det någonting ni undrar över kring år 2009 så är det bara att ställa frågan så skriver jag upp svaren på ett inlägg dagen efter nyår:)

Jag har glömt när jag uppdaterade sist och vad jag skrev.. Haha, men jag antar att det var julafton men jag är ganska trött på julen, meningslösa men mysiga dagar visserligen .. Men tiden är förbi så vad säägs om en uppdatering kring helgen istället?

Fredag: Började jag bli sjuk och låg hemma med lite choklad och såg flertal avsnitt av The Hills, tog en sen dusch och låg sedan och läste ett par timmar. En perfekt och mysig kväll.

Lördag:
Vaknade 9 och gjorde mig i ordning för en heldag på stan .. Ingenting jag var sugen på överhuvudtaget varken med tanke på kläderna eller folket.. Men tid med Amanda och Danni var precis vad jag behövde och verkligen kände för så jag och Danni åkte på en knökfull buss in och träffade Amanda .. och efter ett ha gått igenom några affärer(segt) så kom vi ut och gick och mötte två vänner som jag inte träffat på 2 år! Nämligen 08-Oliver och hans vän Tobbe, supercharmerande killar.. Haha, verkligen;) Men trevligt hade vi! Så vi gick en heldag på stan, tog en fika, gick igenom affärer.. Lite mer intressant när man har två killar att snacka med istället för att kolla på kläder!
Sedan bestämde vi oss för att gå på bio, mer otur, biljetterna i Malmö var slut..Så vi begav oss vidare en liten stund och sedan kommer den bästa stunden på hela dagen, då jag möter en av de mest betydelsefulla jag har i min omgivning, Alexander.. Blev enbart en snabb hälsning, men ändå något som lyfte upp .. Och sedan åkte vi hem till Amanda, hämtade hennes saker och åkte hem till Höllviken .. Tur nog fanns det kvar biljetter till Avatar där! Så vi beställde, tog en runda ned på Millennium, åt lite nachos och bara mös! Otroligt mysigt!Sedan gick vi vidare till bion som var precis lika bra som första gången - om inte bättre och sedan gick vi hem till Danni - trötta men fungerande, för mig reagerade min kropp plötsligt som att jag fått ett slag hårt i huvudet och magen .. Tillslut satte  vi på en skräckfilm - The ring - inget vidare läskigt och vi somnade rätt omgående.. Haha, sömnproblem däremot.. Danni har en luftsäng och när tre personer med olika vikter sover i samma säng så är varenda rörelse avgörande och tillslut låg jag med ena benet utdraget för att inte ramla nedifrån sängen!

Söndag:
Vaknade runt 1 hemma hos Danni och vi gick till Matöppet för att köpa frukost, mötte Jonas, gick hem och åt och efter ett par sega timmar gjorde vi oss i ordning och tog bussen med flertal killar ned till byn .. Det blev middag med dem på Näsets Pizzeria(Jag som avskyr pizza var inte nöjd men efter en riiiktigt god kebabrulle gick jag ut med ett leende). Matilda kom dit och vi satt där en stund och sedan körde hennes vän oss hem och vi har legat resten av kvällen och bara myst. Nu är jag hemma, kände mig slagen innan men ganska pigg nu, ligger med luren i örat och pratar med två flummiga pojkar ifrån Ystad.. Ska väl sova snart.
Hoppas ni haft en bra julafton, ett par härliga lediga dagar och en riktigt bra helg!
Sov gott mina vänner!
Så jag tänkte ge er en sammanfattning:)

1.Gjorde du något du aldrig gjort förut? - Hm, jo, gjorde jag nog.. 
2. Höll du några av dina nyårslöften? Jag hade inga förra året men detta året är löftet till mig själv att träna tre gånger i veckan + att göra något gott för världen.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? - Hah, inte än.. men väldigt snart.
4. Dog någon som stod dig nära? - Inte som stod mig nära, men två bekanta..
5. Vilka länder besökte du? - Hm .. Inga=(
6. Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010? - Den fina kroppen .. Haha, nej .. men jag tror inte det finns något jag direkt saknar.
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? - 17 Januari, 25 Mars, 20 November..
8. Vad var din största framgång? - Oj ... Jag antar att min största framgång är mina betyg som aldrig varit såhär höga..
9. Största misstaget? - Att jag aldrig släppte taget om det jag älskade, att inte lyckas med det jag så gärna vill
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? - Hah, åh ja.. Sjuk alldeles för många gånger(även just nu) .. bröt ryggen i somras.. och jag lyckas alltid göra något som skadar mig dagligen(som igår när jag skulle diska ett glas så ramlade jag till och slog sönder glaset i handen)
11. Bästa köpet? - Mina böcker.. Jag vet inte, jag kommer inte ihåg allt jag köpt.. men något åt det hållet.
12. Vad spenderade du mest pengar på? Alla bio filmer i år antar jag ..
13. Gjorde någon dig riktigt glad? - Mm ..
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? - Knock you Down by Keri Hilson Feat Ne-yo&Kanye west. Även "God damn your beautiful by Chester see - Possibility by Lykke Li - Anders Norman m My little Girl  ..
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? - Åh.. någon liknande nivå för båda åren pga olika orsaker.
16. Vad önskar du att du hade gjort mer? - Gått ned i vikt ..
17. Hur tillbringar du julen? - Som vanligt m släkten ..
19. Blev du kär i år? - För första gången.
20. Favoritprogram på TV? - Jag vet inte riktigt, har inte något favorit längre..
21. Bästa boken du läste i år? - The Twilight Saga ..
22. Största musikaliska upptäckten? -Idol Erik? Haha, nej .. Robert Pattinsson är faktiskt en ny röst jag lyssnat mycket på.. Väldigt unik röst.
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? - Jaaaaaaaaaa, en kamera!
25. Något du önskade dig men inte fick? - En lyckad födelsedag ..
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? - Försökte få en bra födelsedag genom att ena vänner men det slutade med bråk .. att ingen ville äta och .. usch .. en massa fel.
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? - Ja, utan tvekan .. Att få ha vissa personer i ens närhet t.ex.
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? - Beror på humör ..
29. Vad fick dig att må bra? - -
30. Vilken kändis var du mest sugen på? - Haha, RPattz.. nej, Kstew.. Ingen aning,Johnny Depp kanske..  är inte direkt sugen på någon. Haha.
31. Vem saknade du? - För 3 månader sedan hade jag sagt mitt ex.. Men just nu .. Ingen.
32. De bästa nya människorna du träffade? En människa. M.
33. Vilket är det mest minnesvärda ögonblicket för 2009? Owh.. Ännu en svår fråga. Dagen jag träffade Linus .. Dagen vi satt och såg trolldimman;) … Rock kvällen med Matilda, Maria och Madde. Alla kvällar med Matildus och Fridus. När jag bröt ryggen ..Det finns så många.

34. Vad är det sämsta som hänt dig i år? Uuuuuhm .. Jag vet inte.. Stunden man gör slut med sin pojkvän är alltid värst men det är inte värst för mig idag..Uh, bråk med föräldrar kanske? Min födelsedag?

35. Tokigaste du har gjort i år? Hahahhhhh , antar att jag inte gjort något tokigare än ridit trots att jag inte kan rida..

36. Har du flyttat i år? Jamen visst har jag det, med min mamma ..Till en fin liten lägenhet som egentligen ser ut som ett litet hus, trivs jättebra!

37. Vad fick du i julklapp? Pengar, underkläder, Phantom of the opera , The Holiday, armband, örhängen, en munkjacka och lite sådantJ

38. Vad är årets quote för dig? ” The waves of pain that had only lapped at me before now reared high up and washed over my head, pulling me under. I did not resurface.”

39. Vilken var den största förändringen I ditt liv I år? Wow.. Det är en väldigt svår fråga eftersom väldigt många små personliga saker skedde, som utvecklingen i mitt skrivande.. Men annars är det väl gymnasiet och människorna jag träffat där.

40. Vad har gjort 2009 bättre än andra år? 2009 har förändrat året genom en start på gymnasiet, med nya människor och en annan sorts utveckling.. Har lyckats formulera mig i texter mer än andra år.. Träffat människorna som gjort ändring i mitt liv på långt håll .. Haft min första kärlek .. Har gått igenom mörka stunder som fått en att bli starkare antar jag.. Ehm .. Jag antar att 2009 har fått mig att växa mer än jag gjort andra år och förhoppningsvis växer jag mer nästa år..


Kalla dem mesiga, kalla det vad ni vill.. Dem gör åtminstone något för världen. Det ska nog bli mitt nyårslöfte till nästa år - att göra någonting för världen, det är en sådan lätt sak .. Man kan börja med exemplet ifrån filmen "skicka vidare"... Man ska göra en god sak för tre personer och när man gjort det för dem, måste dem göra det vidare.. och plötsligt har någonting gott hänt alla.

Orkar inte skriva någonting jättemycket just nu, ligger med förkyldning ända ned i halsen .. Nyser och nyser så att hjärnan snurrar .. haha, det lät mer blondin än det skulle.. Men jag ska iallafall försöka sova, känns inte som att jag kommer lyckas trots att jag känner mig såhär dålig så jag har satt på Twilight i bakgrunden .. På något sätt är ettan ändå bäst alltid .. kanske för att det bara handlade om dem två .. inga problem, utan bara två själar som förs ihop .. haha, precis vad jag hoppas på .. Firade julafton med mamma släkten hos gamlemormor idag, var först hos mormor och morfar och såg kalle anka och sedan åkte vi vidare dit, åt middag, tomten kom, massa fina presenter, sedan var det dags för gröt och vem tror ni vann mandeln? Jo, sjukt nog .. - jag. Vann vitt choklad! sedan gick tiden rätt fort och nu är vi hemma. Så för en förkortning av kvällen, checka bilderna .. 





Godmorgon alla exalterade läsare!
För det är väl dem flesta av er, känner julstämningen, längtar efter julklapparna och hela den här dagen?
Jag känner inte just julkänslan som sådär "ååååh,idag är det julafton!" .. Det är antagligen för att man blir äldre och äldre.. Följer inte längre julkalendern, följer inte vartenda datum, önskar sig mindre för varje år.. Saker förändras, men där är ändå något magiskt med julen, som alltid värmer.

Hihi, jag önskar till er alla - en riktigt härlig jul!

Jag själv började fira igår med pappas sida där heeeeeeeeeela släkten var samlad för första gången någonsin tror jag .. Alla syskon + farfar och till och med farmor och hennes kille! Det har aldrig hänt! Och vi var hemma hos min farbror Fredrik och hans fru Helen .. Sammanlagt var vi omkring 20 personer så jag orkar inte nämna vartenda person men trevligt kan ni tro att det var .. En massa härliga skratt, mycket kärlek och annorlunda skämt! Haha, julklappsleken  var nog roligast då alla slogs om trisslotterna och "supspelet" .. Åh, jag och min kusin, min helt underbara Matilda utbytte julklappar direkt när vi sågs och hon har gjort de gulligaste sakerna.. Den första jag öppnar ger hon och säger "Jag vet att detta är din favoritfilm och jag vet att du vill ha den" så öppnar jag också är det The Holiday! Efter det ger hon mig ett lite mindre present och säger "Detta är mer en skämt present, rolig sak, för att det är så.. att du och jag, vi måste skita i killarna och detta är ett bra sätt att göra det på" hahha, hon är så golliii så öppnar jag också är det en skämtande "voodoo-ex-lover-docka" hahah .. sjukt ball. Sen öppnar hon en stor plansch så är det en affisch med Jacob ifrån New moon taget direkt ifrån biohuset, haha,gollii och det blev jag glad för - trots att jag lutar mer åt Edward^^ .. Sedan ger hon mig ett sista paket - jag vet det tog aldrig slut - så öppnar jag också är det två av de armbanden som hon själv har som jag så läääänge har pratat om, vartenda gång hon har haft dem på sig har jag berömt dem så hon köpte ett par till mig! Åh, världens bästa.. medan jag kontrade med en ansiktsbehandling på en ateljé i julklapp till henne.. Men det är inte det ända hon får! Utan jag har julklappar som jag inte gett henne än! så^^ Jag ska ta foto på alla grejer jag har fått och så när jag har allting samlat^^

Så julen har börjat ganska bra.. Jag har börjat känna lite julstämning nu när mamma har satt igång julmusiken därnere och man ser snön utanför, trots att det töat lite..
Tänkte gå ned och äta lite och sedan duscha för att komma igång, vi ska faktiskt åka om två timmar!

Så ha det så bra allihopa! Ha en riiktigt bra jul, mys med familjen och njut av denna lilla varma juletid! Och med det varma menar jag inte hur det är utomhus, utan värmen som sprids med människorna ..
God Jul!
Nu är jag klar,klar,klar inför idag:)
Har på kläderna jag köpte för ett par veckor sedan, finfint! Bilder på kläderna finns i galleri .. men .. jag har lite andra bilder som jag faktiskt visar är så länge - som jag precis tagit - och det är inte ofta jag lägger ut helt nya bilder på mig själv but here we go:)

Ha en mysig lillejulafton, hoppas ni får det ni önskar er .. och imorgon, är det verkligen julafton!

Dagens jag vill veta: Vad har ni köpt till era föräldrar, syskon, kusiner, vänner,pojkvänner och flickvänner?

Godmorgon,
Så .. Lillejulafton idag, dagen innan julafton, dagen jag firar "julafton" med pappas sida av familjen.
Örh, jag ser varken fram emot idag eller imorgon, känns dö taskigt emot mina föräldrar men vad är det för speciellt med det? Hela julgrejen är mysig .. med upplysta vägar, snön och det där.. Men annars är det samma julmat som jag ätit i 16 år - julmat som jag inte ens tycker om - och jag vet inte ens vad jag önskar mig. . Jag är inte "insatt" för julen, inte förberedd eller längtansfull .. Hm, tråkigt.. men ska naturligtvis göra mitt bästa för andra.

Jag är däremot vaken tidigt idag, frustrerande men skönt. Jag vaknade runt 7 imorse av ett gäng manliga röster i huset och med ett lyhört hus hör man vartenda andetag. Mamma kom upp och förklarade att både värmepumpen och vattnet slutat fungera så vi kommer ha folk som springer ut och in hela dagen så jag är tvungen till och vakna.. Och jag som hade sådan otur igår att jag fick gå hem ifrån bion igår eftersom bussen hade slutat gå,var inte hemma förrän runt 2 inatt och nu skulle jag vakna 7? Och jag ska bort ikväll! Just nu känner jag mig inte trött, känns rätt skönt faktiskt, har fått i mig en macka och lite varm choklad också .. men jag vet om att smällen kommer i eftermiddag, då jag kommer bli så oerhört trött..

Nu ska jag lägga mig och se Moulin Rouge, då vilar jag lite åtminstone och sedan ska jag läsa Breaking Dawn i hopp om att tiden ska gå fortare och att de blir klara tids nog att jag kan göra mig i ordning!
Nu ropade dem därnere precis och berätta att mammas element inte gick och rädda.. ah, hur kan vi ha sådan här otur?
I natt när mamma låg och sov så brakade det till bredvid henne och ja- det var elementet som ramlade ned - bara sådär.. och nu går det inte och laga, plus.. att folk är jullediga så det kommer dröja innan någon kommer för och fixa det!
Suck .. måste gå ned, någon "boss" som ville prata med mig.

Ha en trevlig dag och en riktigt mysig lillejulafton!
Godmorgon,godmorgon! Eller god förmiddag?
äsch, glad förmiddag säger vi istället!

Klockan är efter tolv och jag har inte dragit mig ur sängen än! Det är lite dumt med lov ändå, för då håller jag mig vaken hela nätterna och läser och ser film och vänder totalt på dygnet! Men jag ska dra mig uppåt nu och ta mig ett bad eftersom det är så hiiiimla kallt, äta något och sedan åka till byn och köpa någonting till julklappsleken!
Har ingen aning om vad men vi får väl se ..
Hur som helst, idag tänkte jag prova på något nytt som många andra bloggare gör. Det här : Dagens typiskt!
Ni vet.. Dagens humör, dagens film blabla osv..
Så här har ni så länge:

Dagens humör: Hmm .. vidare bra, känner mig utvilad men mina ögon samtycker inte!


Dagens borde: Borde hålla i mina julklappspengar men jag snor från dem så länge för att kunna gå på bio!


Dagens frisyr: Stort fluffigt hår - nyvaket alltså - men det luktar gott!


Dagens klädsel: Haha ,just nu - ingenting mer än underkläder, men under dagen blir det min nya tröja "Over and out" från Gina tricot, en skön munkjacka! Bild kommer nedanför! Till det blir det benvärmare, ett bh-linne och lite accessoarer!


Dagens planer: Hm, börjar med ett skönt bad! Ska läsa lite när jag ligger i badkaret också! Äta lite och bege mig till byn för att köpa till julklappsleken och sedan blir det bio med Danni! Jajemän, än en gång blir det Avatar! wiiihoooo!


Dagens vill ha: Oj, vad svårt.. Jag har redan fått bot för det jag vill ha - Avatar. Hum,hum,hum .. Vad vill jag ha? Hmm .. Nej, idag har jag ingenting jag vill ha!=)


Dagens längtan: Längtar tills jag får se Avatar ikväll, utan tvekan(a)haha


Dagens fundering: "Borde jag ansöka som volontär för de hemlösa på julafton?.. En del man ska klara av, deras humör .. Jo,men det klarar jag.. Fast mamma sa att man måste göra det i en lång tid innan. Borde man gå med i någon förening som kan hjälpa folk i världen ... ? Någonting måste jag väl kunna göra.. Det borde varje männska göra egentligen .. "


Dagens beroende:Oh, ingenting än så länge, men mitt chokladsug kommer alltid på kvällen! Fast faktiskt! Att läsa! Jag läser varje dag och har gjort i någon vecka nu, så det har blivit ett slags beroende för jag tar mig tid till det varje dag:)


Dagens tråkigaste: Dagens tråkigaste är väl att vakna så sent och göra ingenting av sitt liv under loven. Haha, mitt tråkiga jag är det tråkigaste!


Dagens tidning:
Läser enbart nyheter sådär.. Aftonbladet, kvällsposten,sydsvenskan ..


Dagens låt:
Jason Derulo - watccha'say.


Dagens film:
A walk to remember


Dagens quote
:One often meets his destiny on the road he takes to avoid it.


Nåväl, min mamma har väl rätt, jag tänker väldigt mycket! Haha, så nu tänker jag inte skriva en lång text om vad dagen ger utan jag ska istället berätta vad som hände i helgen, lägga in en del bilder och bara låta er se vad som har hänt:)

Fredag: Jag vaknade hos min mormor och morfar och hade sovit så gott att det var väldigt svårt att ta s ig upp ur sängen, men jag lyckades och morfar körde mig till skolan där det var skolavslutning. Vi såg ett julspel med jullåtar ifrån kör och dansgrupp och sedan gav Benjamin oss ett riktigt härlig tal och sedan bar det av hem .. också var det lov! Hmmmm ,härlig känsla! Efter det gick dagen rätt långsamt, jag såg ut på snön som lade sig, vilade några timmar och sedan var det dags att klä granen med pappa och johannes och pappa hade köpt en riktig disneygran! Vilket förvånade mig eftersom han inte ville ha gran alls ifrån början, men nu fick vi en stor,mysig disneygran! Hihi. När vi gjort det åkte vi ut och åt middag och sedan såg vi Avatar! Filmen som fortfarande sitter kvar.. Jag hoppas på att Matilda kommer se den med mig ikväll igen=)    (Jag lägger in bilderna i minityr eftersom det är så många bilder, men klickar ni på dem så kommer de upp i större format och när de kommer upp i större format, så klickar ni bara på bilden för att den ska försvinna igen)






Lördag: På lördag morgon vaknade jag vid 9 och tog första bästa buss in till stan, mormor var gullig nog att göra mig tjänsten att baka lussebullar till mig och min klass! Så när vi var klara tog jag bussen hem och mötte Danielle direkt, köpte mat och hämtade saker hemma hos mig och sedan bar det av till Danielle=)  När vi kom dit så var det enbart jag och Danni som hade mat men vi åt ändå och jag delade med mig:) Efter det såg vi Hipp Hipp och sedan kom Shannon. Vi satte och ned vid köksbordet för att mysa lite, tog fram mormors lussebullar som var slut på 2 minuter och gav Nikko hans försenade födelsedagspresent.. Vi bakade ju till honom i torsdags, gjorde en graffitimålning på en vägg till honom och gav honom ett presentkort i lördags! Och han lös upp, vilket gjorde dagen bäst! Efter det gick vi ut en runda, haha och ett snöbollskrig utlöstes! Jag stod med min kamera uppe för att ha en anledning till att inte bli mulad men när jag väl lagt ned den bestämde jag mig för att ge en mulning till Danni så jag springer tyst i fullfart med en snöboll i handen och när jag är precis bakom henne så - schlup, - faller jag på rumpan .. Vi gapskrattar allihopa tills de kastar sig över mig och sparkar snö på mig tills jag ligger begravd och efter det kommer smeknamnet "Snömannen".. Haha, en helt suverän kväll, kall, mysig, varm, rolig, underbar.. Som vanligt en fantastiskt bra dag med dessa människorna! Efter det satte vi på The Holiday och slocknade gjorde nästan alla av oss.. Klockan två begav jag mig hemåt.. eller nej, jag mötte Matilda på busshållsplatsen och vi fick besök av en vän till henne också .. En charmerande och mysig kväll:) Sedan gick vi hem och lade oss, och efter lite mysigt snack somnade Matilda medan jag låg kvar och läste fram till 6..
Nåja, här kommer lite bilder ifrån i lördags iallafall=)




Söndag: Idag var en jobbig dag, jag var mycket tröttare än jag trodde att jag skulle vara och det kändes som att mina ögon ständigt sved av trötthet, men efter en härlig dusch kändes det bättre, mamma och jag åkte till byn, träffade Jonas och sedan åkte vi hem och åt en god middag! Efter det var det dags att tvätta .. Haha och det gick väl som det gick ,men det gick! Och sedan tog jag och Jonas bussen till centrum ... meeen! Vi fick åka en liten omväg.. haha, när vi sitter på bussen så frågar busschauffören "Hallå? Har ni bråttom eller är det okej om jag bara åker inom macken? Jag ska köpa kontantkort" .. Vi svarade att det var lugnt också körde han inom OKQ8 och där gick vi in och handla och han kallade sig för vår personliga taxi .. hahah, härlig omväg.. på nästa busshållsplats går det på en tjej, yr och livlig "Heeeej, halv till Skanör" . Busschauffören säger ingenting medan jag och Jonas tittar på varandra.. "Hmm, hallå, är dt inte 100 bussen du ska ta då?"   "ööööh.. jo, det är nog det, hahaha, tack så mycket, hejdå" .. Hahah, vi skrattade så att vi höll på att dö - det låter så torrt men hade ni varit med så hade ni förstått hur "the moment felt" .. haha:)  När vi hoppade av på busshållsplatsen så mötte vi Karran och Niclas, pratade med dem en stund, Jonas gick och handla och sedan åkte vi hem igen, såg Kung Fu Panda och mös:) Jonas gick runt halv 11 och jag lade mig och läste.. Började på Breaking Dawn också .. Det är en magkittlande känsla att hålla den boken i handen för man vet vad som väntar men ändå är där beskrivelser som överraskar en=)
Såhär såg det ut när jag vaknade imorse:









Jag fick ett litet slag under bältet idag, omedvetet tror jag.. Min bror sade "Håll tyst MAMMA!" och såg på mig med bestämd blick och jag besvarade med en frågande blick. "Jag är så trött på att du försöker bete dig som en jävla mamma" . Jag tänkte igenom allt jag just sagt och inte någonting av det lät direkt vuxet, jag snäste av honom med att han skulle sluta vara otrevlig och vi bråkade som vi vanligt gör. Vilket av det var mammigt? Vilket av det var som att jag försökte uppfostra en son? Okej, att han ska sluta och vara otrevlig kanske är en sak .. Men han menade ju tydligen mer än så eftersom han sa att han är trött på att jag "försöker" bete mig som en mamma.. Försöker. Jag rös av tanken på att jag beter mig som en mamma.. Att jag är beskyddande och snäsig mot mig bror är en sak, men att jag försöker efterlikna en mamma är så olikt mig som det kan komma. "Skaffa barn Louise" mumlade han hörbart. "Jag ska en gång i tiden" svarade jag lugnt. "Du borde skaffa nu eftersom du redan beter dig som en mamma" hyttrade han. Jag visste att hans ord lagt till någon extra tyngd i sig som han var omedveten om och jag började tänka igenom vad.. När det slog mig att det handlade om mina föredetta killar så blev det lite skrattretande. Jag själv ansåg att mina naiva ex enbart gjort narr av mig för att jag hade haft rätt, men det vet inte dem, det kommer dem lära sig när dem mognar. De skrattade nämligen åt mina seriösa pratstunder och mina allvarliga blickar när jag blev orolig. Var kärlek plötsligt en överbeskyddande mamma-liknande sida? Min bror visste inte att vissa av mina föredetta killar kallat mig för "Mamma" ... Egentligen förstod jag inte vad dem menade .. Vaddå mamma? Men när ett av mina ex hade alkoholproblem och problem hemma så var jag där med ord jag hoppades skulle hjälpa, förklarade vad som skulle hjälpa och inte .. Men sådan är jag.. Ofta i diskussioner i varför man gör saker i livet, vad som kan få en till att må dåligt, varför dem röker på .. Varför de tar till våld eller annat som skadar en .. Varför folk tar till saker som skadar sig? Jag är sådan som bryr mig om folk och vad de gör och är oftast den som står emot.. Och tydligen har det omvänt sig från omtänksamhet till att bli "mammig" .. Vad jag inte förstod var att de flesta skratta åt det jag sade och skulle på senare tid göra narr av det jag sade, med orden av att jag betedde mig som en extramamma. Sedan när förväxlades omtänksamhet med en mamma?  Vissa personer säger det inte som en negativ sak, vissa anser det som att jag är mer mogen och att vissa råd jag ger är väldigt hjälpande, väldigt realistiska och uppgivande, vissa anser att jag har en tyngd i mina ord, som att en vuxen person kunde sagt det till dem.. Jag fick en komplimang ifrån både ett ex och en mycket god vän, där jag suckade när vi diskuterade och bad om ursäkt för mina råd och seriösa sida.. Jag började skämmas över mig själv, när han tog fingret under min haka och såg mig in i ögonen "Be aldrig om ursäkt för det du gör, för du hjälper så många mer än du förstår och den du är kommer ta dig längre än du vet".. Något som värmer och styrker det jag tror på .. Men trots hans komplimangs ärlighet övertar de negativa kommentarerna de positiva.. Jag hade även en tjej som för ett par dagar sedan hade problem och hon var enbart bekant för mig, men hennes problem igenkändes i mina och jag skrev låna konversationer med henne och plötsligt skrev hon "Jag har gått till psykolog i tre år.. Men hon har aldrig lyckats göra det du har gjort för mig. " Det måste väl betyda att jag gör någonting rätt? Jag kan väl inte vara mammig när jag enbart vill hjälpa? .. Ändå finns där folk en gång pratat med  som hånfullt skrattar åt mina råd och säger till mig att skärpa mig, att sluta vara mammig.. Jag har även haft problem med vänner  .. När de gjort någonting dumt så har jag varit den som har gått därifrån och de skrattar - mes - tänker dem, tills dem åker fast och jag har ett rent samvete..
Är jag verkligen så mammig när jag enbart menar väl?
Är mina råd så pass "vill - att  - det - ska - låta - bra - vuxet - moget - hjälpande" att det blir för tillgjort .. Vill jag bete mig så moget att personer börjat skratta mig rakt upp i huvudet?
Det är väldigt förvirrande, denna situationen..
För jag vill bara vara en vän som gör något för personer som har det svårt .. Men plötsligt vänds det och jag blir som en mamma .. Och det.. verkar inte vara någonting positivt. . .

Upplever ni mig som mammig?

Heeeelg,heeelg, underbara helg.  . men vänta lite, det är ju inte enbart helg utan det är ju lov!
Och på torsdag .. då är det ju julafton. Hah, tiden har gått fort, visst?
Personligen tycker jag att just juldagarna och sådant inte är någonting intressant .. Däremot är julepisoden där världen är upplyst, snön faller och gemenskapen känns.. så är det bra.. Men just det här stora mysiga med familjen, samma tråkiga julmat, jultomte(som jag tror jag slipper i år) och paketen .. Hela det där är förbi. Jag har inte ens önskat mig någonting och jag kan inte vänta tills jag åker ifrån Sverige och firar julen i Usa .. istället för(förlåt mamma och pappa)att ha samma tråkiga jul så går jag på de överdrivet upplysta gatorna i Usa och njuter.. Hm^^
Däremot så njuter jag av julen idag, då jag har snöstorm utanför fönstret och ser täcket av snö bli ännu tjockare på marken. Då jag och mormor bakar lussebullar tillsammans och myser. Och även ikväll, då julen på ett sätt kommer firas tillsammans med ett par underbara vänner med maten vi alla tycker om men med smak av julens tillbehör - lussebullar ,glögg, pepparkakor och liknande.. Det bästa av allt är att vi sitter inte vid samma bord hela kvällen och pratar.. (vilket kan anses vara vuxet, visst) men vi gör saker som vi skrattar åt. Det är så mycket planerat och så mycket som kommer via instinkt och vi vet att allt vi gör tillsammans är lika bra .. så hur kan det gå fel?
Nu ska jag gå och hjälpa mormor, trots att hon vägrar låta mig hjälpa henne.. Haha!
Min goa mormor!
Hoppas ni alla får en lika trevlig dag som jag kommer få!
Med varma hälsningar, Louise.
One word. Breathtaking.
En film så vacker att man nästan kan tro att det mest overkliga är sant.
En film med så mycket känslor att jag fann mig själv hyperventilera, gråta, skratta, bli arg.. Jag blev så arg att jag blev varm och tog av mig, satte upp håret och sökte efter det kallaste jag kunde finna.
En film med så mycket känslor att hjärtat sprack flertal gånger..
Vi människor lever med vår vardag vartenda dag .. Vi skövlar skogar, vi dödar djur, vi använder våra kraftverk. . Men det finns saker vi förstör som ögat inte ser. Och denna filmen gav väl en pik .. på det vi inte ser, vi fick höra de rösterna vars liv dör ut och att höra deras skrik och se det största, vackraste träd falla fick en att kipa efter andan . .
Dessa liven som lever i miljön som vi varje dag förstörs, det var en del av det vi fick se..
Varenda gång jag såg dessa.. "The avatars" så kände jag gåshud längs ryggen och längs mina armar, varenda en av dem var så osannolikt vackra .. Deras sätt att röra sig, så graciöst och känslosamt .. och deras sätt att tro, jag måste säga att det var nog en del av det som gav dem överlevnad. Och deras ögon, så genomseende. Deras språk, väsande och krigssyn .. Varenda del av dem var fascinerande. Och de fick allting att höra ihop, vi, dem, förfäder, stammar.. Allting hade en sammanhållning trots olikheter.. De har lyckats göra en mästerlig film. Och miljön .. Miljön var så osannolikt vackert att man nästan trodde på det, man hänfördes ständigt på nytt och insåg att de absolut minsta sakerna, som vi tar förgivet att trampa ned eller rävsa bort kan vara de mest kraftfulla och helande sakerna.. Allting har ett sammanhängande.
Usch, jag lyckas inte göra filmen till rättvisa.. men ni måste se den.. Den är påverkande, mästerlig, hänförande, vacker, kraftfull, känslosam .. Man känner det, hur äkta det är..
Se den
. Underbara miljöer, fantastisk animation och ljud, och inte att förglömma - en upplyftande sago/äventyrshistoria man bär med sig ett bra tag.

Idag är det den 17 December, och vi har firat en faktiskt, ganska "ny" väns födelsedag. Han började min klass detta året, när vi alla började gymnasiet, haha och när vi alla började trodde vi aldrig att nån av oss någonsin skulle prata.. Idag.. vet vi inte riktigt vad vi skulle gjort om vi inte hade haft varandra. Och där är Nikko .. Som han själv kallar sig , den mest random, epic, unika, speciella personen i världen .. Att dömma en människa på utseende är inget alternativ för mig, men även denna killen kan fortsätta fascinera mig med sitt sätt att tänka, sitt sätt att aldrig visa djupet som döljer sig hos honom själv samtidigt som denna killen utan tvekan är sig själv.. En kille som varje dag kan få mig att känna mig lugnare av ett leende, en kille som värmer mig när han håller om mig och är en otrolig vän trots att vi inte står varandra nära.. Trots att denna killen är så pass speciell så gjorde vi inte hans dag lika speciell ,men vi hade honom i tankarna och gjorde hans älskade "Neegeerbollar" och sophie och Julia gjorde två geggia men goda kladdkakor:) Dagen började bra, jag försov mig men hann med bussen .. om det ens var lönt, bussen stod stilla. Snön som jag precis stått och andats in, lutat ansiktet mot och njutit av förhindrade alla som skulle till både skola och jobb att komma fram. Jag förstod egentligen inte hur det kunde ta sådan tid? Alla dessa människorna kör till jobbet vanligtvis också, vad är så annorlunda nu? Jo, just det.. olyckor och att man måste köra långsammare när det är halt:) Men efter en och en halv timmes försening kom vi fram till skolan och eftersom vi inte gjorde någonting nödvändigt satte vi oss tillsammans och gjorde det vi är bäst på, att vara vi. Sedan var det sista lektionen för i år, som gick i snigelfart och mina öron var totalt avstänga ifrån min NO-lärares prat om vad jag tror jag var Big Bang. Men sen var det äntligen slut, trots att jag inte sprang ut ifrån klassrummet.. Att det var jullov kändes inte alls, någonting fattades.. När vi kom ut tog jag en bunte snö i mina händer och kastade den emot Danni .. Haha, den gulliga ungens blick får mig lika glad varenda gång, då jag vet att jag är störig men att vi tycker om varandra. Jag kastade den nätt emot hennes jacka, eftersom det inte kom direkt på henne utbröt inget krig, haha,vilket dt vanligt gör när vi är trötta på varandra. Efter det gick jag,amanda och danielle och slukade i oss Mcdonalds.. Ingen bra mat men vi tyckte faktiskt att vi förtjänade det och haha, där satt vi och pratade om hur det faktiskt var himmelskt gott.. Hahha! Sedan gick vi vidare till dagens goda där det blev efterrätt med Nikko,Sophie,Julia,Shannon och Christopher. De flesta elever var tur nog redan borta så att vi krängde gjorde inte så mycket. Sedan gick vi emot bussen och aldrig trodde jag att jag skulle sätta hjärtat i halsen som jag gjorde idag. Jag såg en kille jag aldrig sett förut och oförberett gjorde han mig nervös.  Jag kommer ändå ihåg varenda signalement hos denna killen, håret, ögonen, ansiktet, kläderna, vantarna, mössan, vilken film han plockade upp inne i butiken, vilken buss han gick på, hur han rörde sig, hur han såg på mig.. Haha, det är .. läskigt hur man fångar vissa personers egenskaper men jag förstår inte just varför vissa personer fångar ens intresse när dem efter bara fem minuter ska försvinna.. Det finns ingen mening med det.
Hur som helst.. Dagen fortsatte och jag mötte upp mormor och mamma och vi fann kläder som jag ska använda på julafton, jättesöt klänning som jag har tagit foto på men inte kan lägga in här! Köpte även en skön munkjacka, liknande åtminstone.. Ska strax in i duschen och sedan ta på mig den! Och trots att jag som vanligt hade ett surt beteende, vilket jag alltid har när jag ska handla kläder, så stod både mamma och mormor ut med mig och gav mig kläderna.. Tacktacktack(LL) Och nu sitter jag här, hemma hos mormor och bara myser.
Mormor gjorde varma mackor i ett italienskt mackjärn som vi fått av Nonno, min  "gammelmorfar".. som tyvärr inte är vid liv heller.. Han var italienare, så det är väl där vi tagit efter=)
Ska som sagt snart in i duschen och sedan lägga mig och läsa en stund.. Uh, jag vet inte varför, men min dag kändes innan fulländad men plötsligt är där någonting som verkligen fattas.. Jag har tänkt och känt efter och gjort allt jag dagligen gör men ändå är där någonting som fattas och jag kan inte finna det.. åh, det är så frustrerande!
Annars mår jag bra, jag ska sova hos min mormor och morfar i natt. Världens bästa mormor och morfar, de som gör allt för familjen, ställer upp hela tiden och står ut med sura tonåringar till barnbarn. De som gör att jag känner mig lite tryggare, älskad och glad. De som hjälper mamma i situationer jag inte kan hjälpa henne med. Oersättliga, det är vad dem är .. min mormor och morfar. Jag älskar er, så otroligt mycket(LL)

Nu ska jag gå ut och ge min mormor en puss!
Kanske ni borde göra samma sak, med den som än är i er närhet?
Annars hoppas jag ni haft en lika bra dag som jag.
Sov gott=)
best wishes.
Louise.
ååååååååååååååh, vilken dag!
Började med skola igen, så skönt att få vara med mina klasskamrater igen .. Hahha, lyckades däremot få klassen att skratta när jag lite .. först omedvetet kallade min lärare för "frän"och fick det att se ut som att jag flörtade med honom.. Haha, men han hade ny frisyr och var snygg i den! Han är en dö cool svensk-lärare, Tobbe! Faktiskt.. sedan på engelskan såg man att det börjat snöa och gemenskapen i klassrummet började bli varmt igen .. Det stärktes av julsångerna som vår engelsklärare fick fram och där satt vi , hela klassen .. Vi vid första raden hållandes om varandra och sjöng.. Mmmm .. så oerhört mysigt! För första gången denna året kom julkänslan .. Men det var inte helt ifyllt kände jag.
Efter skolan åkte jag hem till mamma och gjorde en massa ärenden, bakade till Nillo som fyller år imorgon.. Sedan tog jag mig ett långt och skönt bad och läste lite samtidigt.. Vet ni hur oerhört svårt det är att påbörja en bok man inte sedan kan lägga ifrån sig? Att gå på lektionerna och höra boken skrika efter sig. . åh, det är frusterande..
Hur som helst har jag gjort mina kursval idag och det är lite ångest eftersom man enbart kunde välja tre medan jag ska lägga till Matte B och Trafikkunskap! Så nu har jag valt Engelska B, Psykologi och Filosofi .. Tvåan kommer bli tuff men för första gången känner jag motivation i mej att det är ämnen som är del av den jag verkligen är.. så jag hoppas dt kommer gå bra..
Efter det ringde min Matilda, så åkte jag hem till henne också bakade jag, hon och hennes mamma Helen chokladbollar.. Haha, eller dem rättade sagt, i deras nya maskin .. Första gången gick inget vidare då de smälte smöret.. Haha, men aandra gången blev jättttebraa och sedan kom Charlie och hämtade oss! Så åkte vi hem till honom och mös ..Han gjorde en inbakad fläta som jag fortfarande har och ska ta ut imorse i hopp om att den gjort fina lockar av sig! Vi såg sedan lite av house of wax, en film som faktiskt är totalt psycho!
Sedan lämnade vi av min Matilda och Charlie körde mig till bussen .. och när jag går av bussen i Höllviken är Höllviken helt vitt.. till och med himlen såg ljusare ut än vanligt för denna tiden .. och jag log, lade ansiktet mot himlen och skrattade för mig själv när snöflingorna ovanligt hårt landade på mitt ansikte.
NU .. var min julkänsla komplett.
Nu ligger jag hemma i en skön säng med Moulin Rouge på i bakgrunden och Ljudet av mitt hjärta bredvid mig.. Otroligt, när jag väl finner en film jag inte sett på en lång tid kan jag bli beroende av den återigen .. och läsa.. tja, det är något jag måste göra varje kväll.

Så nu har jag inte mer att säga mer än SOV GOTT! och njjut av snön som kommit till Skåne ... för att lägga sig!
wiiiihooooo!


Utsikt ifrån mitt föööönster:D




Nu tänkte jag ta och slumra lite, är på sista delen av Moulin Rouge.
Jag har inte varit så värst insatt utan bara låtit mig avnjutas av det i bakgrunden ..
Tänkte lägga och läsa mig om politikdebatten vi ska ha imorgon, ingen vidare svår läsa då man lärt sig ens parti vill, då är det bara att lägga in sin attityd i det.. och några kapitel på eclipse får det bli .. Har just avslutat delen med Rosalies kapitel ..
Och nu pratar jag med en människa som varje dag förgyller min dag.. Haha, han finns på andra sidan av Sverige men lyckas ändå komma väldigt nära och varenda pratstund vi har förgyller min dag.. Det är fascinerande och frustrerande att träffa sådana människor. De man aldrig träffar men som får betydelse. Men jag är glad, för det lyfter mig .. Jag tror man behöver sådana människor i sitt liv.
Så nu kan jag gå och lägga mig och känna mig lättad, avslappnad.. och somna med ett leende på läpparna.

Och det hoppas jag att resten av er också kommer göra..
Och jag hoppas aatt ni sover gott, utan mardrömmar och vaknar utvilade imorgon.
God natt.

=)
Mm, jag ligger nerkurrad under täcket och försöker värma mig.. Det känns som att mitt rum är absolut iskallt utanför täcket, det är som att det droppar regn på en utan vatten när man tar ut armen ifrån täcket, jag tror det är så kallt för att jag alltid har stängd dörr och ja.. jag vet inte, värmen tar väl inte sig in som det gör i resten av huset. Plus att jag antagligen har lite feber och fryser ännu mer.. Jag har varit hemma idag, sovit så mycket jag har kunnat men jag vaknade halv 6 imorse och låg vaken till omkring.. lite i 7 och sedan somnade jag om igen och vaknade runt 10. Kände mig helt förkyld när jag vaknade och halsen kändes svullen och jag hade ont i halsen. Nu är det bättre, jag har ätit frukost, klemmentiner och dricker vatten hela tiden. Jag ska nog sätta på Moulin Rouge snart, ska bara läsa klart ett kapitel på Eclipse.. Den tredje boken ur The Twilight Saga. Det är otroligt hur böcker lyckas bli som en film i ens huvud, man anstränger inte ens sig men man hör hur personerna pratar, föreställer sig varenda detalj omkring sig, ser varenda ansiktsuttryck .. Hm, antagligen därför jag älskar att läsa.. För att få leva mig in i en sådan värld. Där är ingenting omöjligt, och det är det bästa med det.
Jag har inga nya eller härliga bilder att dela med mig av, men vänta bara tills i helgen .. Då blir det julbak hos mormor, klassjulfest och julbak med min kusin och hennes vänner på söndagen .. Sedan tre dagar efter det är det lillejulafton och den 24e är det julafton! Sedan ska det bara gå ett par dagar till så är det Nyår! Så det kommer ändå bli en hel del uppdateringar och mysiga bilder som jag kommer dela med mig av, och det hoppas jag att ni kommer tillbaka för att se:) tills dess.. Bara för att fresta er får ni trailern till Moulin Rouge! Så kanske ni blir likna sugna på att se den som jag:)

Men! Kom jag ju på .. Jag har ju fått nya kläder till lillejulafton och jag har ännu inte visat dem .. Så här får ni en liten sneakpeak, men det kommer nog se bättre ut när jag väl har dem på - men det får ni inte se förrän lillejul:)
Svart top - H&M, 249 kronor
Stretch Jeans - 199 Kronor, Lindex.
Diademet, Lindex, 179 kronor
Billigt, skönt och snyggt. :)

Och såhär mysigt har jag det på mitt rum just nu:) hihi.

Och golliiig tomte:)


"Diamonds are a, diamonds are a .."

Mm, jag sitter och njuter till musikalen Moulin Rouge just nu .. jag är väldigt mycket för musikaler.. Grease, Phantom of the opera, Mamma Mia, Happy Feet.. Trots att Moulin Rouge innehåller mycket dålig komedi så är själva kärlekshistorien och musiken fortfarande någonting som håller mig fast och trots att jag varit av med den i ett par år så kan jag fortfarande alla låtar utantill ..

Jag ligger fortfarande med halsont, hosta har börjat tillkomma och huvudvärk och magkramp likväl .. Usch, jag har klarat mig så länge utan sjukdomar så varför ska det komma nu? Just denna veckan jag har planerat så mycket! Och det är sista veckan i skolan också! Usch,dö jobbigt men jag ska lägga mig i tid ikväll och sedan får vi se hur jag mår imorgon bitti .. Är det värre stannar jag hemma en dag och vilar och sedan går jag dem sista dagarna:)

Nu under kvällen, har jag inte varit på humör.. Varit otrevlig mot pappa och lillebror, förlåt, men när man mår såhär så stänger man av sig lite .. Så jag har hållt mig undan dem efter middagen och städat hela mitt rum, verkligen rensat lådor och hyllor osv.. och nu är mitt rum mysigt, rent med flera tända ljus och en ljustake med en tomte bredvid.. Garderoben är färdig så att alla kläder ligger rätt också!
Himla skönt. .och sedan har jag hängt undan mina julkläder!

Och nu ska jag sätta mig och skriva av mig, sedan studera det sista ifall ifall jag känner att jag klarar av att gå till skolan imorgon bitti!

Annars hör ni av mig vid något tillfälle imorgon:)
Sov gott mina vänner.
goa julhälsningar,
Louise.
och jag håller på att bli sjuk!
Usch, det är det värsta som finns.. Men det har inte hunnit bryta ut än så jag kanske kan förhindra det genom mycket vatten, vitaminer,alvedon,te och vila!
Jag ska på klassfest till helgen så frisk måste jag utan tvekan vara!
Meeeen, en positiv sak! idag när jag kommer av bussen nära skolan snöade de! Så otroligt skönt, det lade sig till och med och haha, jag log när snödropparna lade sig på mitt ansikte! Första snön har nått skåne men i Höllviken verkar det inte bli något, förhoppningsvis vaknar man till en vit morgon imorgonbitti och om inte det, får man hoppas på det längre fram^^

Bortsett från det har jag en ganska mysig dag idag, har läst lite ur Eclipse och ska snart fortsätta.. Rensade däremot mina bilder precis så tänkte dela med mig lite bilder ifrån när min faster Emma hoppade fallskärm!
Galet men häftigt, definitvt någonting jag ska göra!
































Heeeeeeeeeeeeeeej mina goa läsare.
Hur har er helg varit?
Har ni ungdomar firat lussevaka eller har ni myst med familjen?
Jag som aldrig firat Lussevaka förut gjorde faktiskt det i år!
Fast jag skulle inte kalla det fira just lussevaka för det var inte lussevakan som var i mitt huvud den kvällen utan jag såg det som en vanlig kväll med härliga människor! Och en bra kväll blev det!
Det började med en liten förfest hemma hos Peter och det var faktiskt väldigt trevligt, mysigt och mycket skratt! Så är det med goa människor=)
Därefter tog vi bussen till Falsterbo men det blev så pass mycket klydd att vi bestämde oss för att åka hem, så .. Jag,Bea,Helen och Lille tog bussen hem till Bea, där vi gjorde oss lite kvällsmat och sedan såg vi mamma mia in karaoke version, hihi, jättemysigt! Och sedan skrämde vi upp varandra med riktiga spökhistorier och jag lovar er, jag for upp ur soffan så fort någonting litet skrämde mig.. hahah.. Så det var en bra lussevaka, precis lagom!

Under dagen däremot, köpte jag julgran med mamma,mormor och morfar.. Det blev en gullig liten en och nedanför får ni se en liten bild som jag tog imorse - man ska ju ta på kvällen för att det ska se mysigare ut men jag var ju inte hemma under kvällen igår så det får bli så så länge:)

Nu är jag däremot hemma hos pappa och vi har ätit mat och jag känner att jag knappt kan hålla ögonen öppna men ska faktiskt lägga mig i soffan med klemmentiner, ett glas vatten och en bra bok:)
Låter det som en tråkig söndagkväll?
Mmm .. men mysig i mina ögon:)

Och som avslutning .. Nu har fridus åkt till Usa=( och hon är borta i en månad.. Urrh, det är det jobbigaste med människor som betyder något. . Jag har inte känt Frida alls länge men på denna korta tid har hon fått mig att göra saker och får mig alltid att skratta men lyssnar även på det jag säger och jag känner att hon påverkar mig på ett väldigt bra sätt. Och just när vi finner varandra så åker hon bort:( Förhoppningsvis går en månad fort.. och .. trots allt, jag vill detta för hennes skull ju! Jag hade också åkt om jag hade kunnat! Jag tänker bara på vad hon kommer få uppleva, årh, så härligt! Nej Fridus - jag hoppas du får en riktigt häftig resa i LA! but.. I'll miss you!
Have a great time sweet heart(LL)















Nu känner jag mig trött, dagen har varit bra och kvällen ännu bättre:)
Jag går och lägger mig och känner mig nöjd..
Jag tror inte det blir något drömm om att bli uppäten av vildsvin.. hah, (lång historia)
Men nu somnar jag snart, åååååh, vad skönt det är att sova i sin egen säng!

Sov gott mina vänner, hoppas ni påbörjat en riktigt bra helg!


Jag har nog aldrig känt mig så taggad inför idol som jag har gjort i
år! Jag har nog aldrig känt mig så nervös och exalterad över Idol - någonsin - som jag gjorde i år! Men att se Erik och Calle stå på
scen idag och nästan höra klockslagen gå .. se dem famna om varandra, panna mot panna, eri
k med hårt stängda ögon och höra hur Sverige håller andan ... sedan börjar de första tonerna på vinnarlåten och Sverige sitter tyst. Eriks beundransvärda röst ekar i högtalarna och jag får ur mig ett oförberett skrik! Eriks blick var oersättlig - åh, först lyssnar han och sedan hackar han bak på något sätt och sedan inser han - och ler. på enbart 2 sekunder.. Grattis, Grattis Erik! 21 år och Idol vinnare med den rösten du har! Det har du gjort dig förtjänt av!

Vad tycker ni? Tycker ni rätt person vann idol?










Vad tror ni folket? Vem blir det?
Jag gillar verkligen Calle, han är en skön snubbe, är sig själv och väldigt äkta.. Men han bryr sig inte heller om hur det går för han vet att han kommer leva på musiken eller inte.. Erik däremot är killen som drömmer om den stora scenen , har den fantastiska och gigantiska rösten och det riktiga framträdandet.. och när man ser på deras auditions så förvånas man av hur man direkt faller för dem bägge två och sedan ser man hur de har utvecklats och det Calle har utvecklat är blicken i golvet - nu bjuder han verkligen på sig själv och det visades med gitarren ikväll! Medan Erik har utvecklats musikaliskt - sångmässigt, gällande sin stil, utstrålningen .. Han har funnit sig själv tror jag.
Så min röst går till Erik!
En fråga till er däremot; Vem sjöng bäst ikväll? och vilken låt var er favorit?

Snart,snart,snart börjar det igen!
Ooooh, det är så pirrigt! Jag har nog aldrig varit nervös för en idol-final men shit, nu vänder sig magen ut och in!

Äääääntligen fredag!
Åh, så skönt, eller hur? Särskilt för er som jobbar! Måste vara så otroligt skönt att få komma hem och kunna slappna av, äta god mat till ett glas vin och sova ut=)

När jag kommer hem ifrån skolan idag så ska jag lägga mig och ta en liten napp. Sedan ska jag göra mig lite god mat, sätta på The holiday och sedan blir det idol ikväll tillsammans med mamma, myysigt:)

Hoppas ni alla får en riiiiiktigt mysig fredag kväll och en riktigt bra helg!
Hi.
Så jag har inte uppdaterat de senaste två dagarna.. Mestadels för att mitt humör varit helt fel..
Jag fick min "kvinnovecka" häromdagen och på grund av det har jag mått dåligt.. Ont i magen, ont i huvudet, ont i ryggen, extra varm .. Saker som påverkar kroppen och när det kommer i kroppen känns det som att man är så extremt sjuk och ingenting tilltalar er, så därför är det bättre att vänta ett par dagar och skriva ut när man känner att det kommer ifrån något man menar.
Igår var jag även med Matilda och hennes vänner nere på Millennium, vi firade att Matilda fått ett jobb på Vero Moda på Entré, så är ni inne där någon gång - håll utkik:)
Idag hade jag först skoldag, hade först en kort mattelektion .. sedan var det Kursvalsdag. Och det var lätt.. På omkring en kvart fick jag nog all information jag ville och jag har valt nu . Det blir - Textkommunikation, fotografisk bild, Engelska C, Filosofi och Psykologi. Känns verkligen jättebra, trots att det kommer bli tufft.. Detta är ämnen jag gillar och verkligen känner igen mig själv i så jag tror jag kommer göra mig själv omedvetet intresserad av det.
Efter det åkte jag med Matilda till Entré och sedan tog vi en fika på espresso house(Tack Matto!) och sedan åkte vi hem till henne och gjorde goda enchiladas(Tack igen!) och mös hela kvällen .. Hennes vänner kom även på besök under kvällen och Dennis var gullig nog att köra mig hem!
Nu ligger jag här i sängen och har skrivit av mig några sidors privata känslor som jag sparar i ett dokument på datorn.. Jag skriver inte sådant privat på bloggen för att jag skriver om tankar och känslor jag har som jag inte förstår mig på och till en viss del vill jag dela med mig av det men eftersom det är lite för starkt blir det för mycket.. vilket får mig till att tänka att min blogg kanske är onödig?
Usch, det går i vågor - precis som förra gången.
Men om jag ändå klarar av att skriva så bra till mig själv - i dokument som ingen ser och inte skriver ut det här  - vad ska jag med bloggen till?
Trots det vill jag inte ta bort den ..
Som ni ser i rubriken har jag känt panik idag. Jag vet inte varför men ända sedan jag slutade skolan har jag haft en svag känsla av panik i min kropp och trots att jag gjort saker jag inte känt för så har paniken inte gått ut komplett  - förrän jag kom hem. Rösten darrade, musiken gjorde inte mig lugn och att inte kunna lugna ned mig själv ökade nog snäppet av känslorna som gick igenom mig och plötsligt låg jag vid datorn och skrev ut saker jag vanligtvis enbart tänker i huvudet.. och det kändes bättre. Men det gick så fort att jag redan är klar och jag känner att det inte är nog men ändå finner jag inte punkten som berättar vad jag känner och jag finner inte riktigt känslan av paniken bortkommen ..
Men vad ska jag göra?
Jag känner inte mig trött, lyckas inte skriva mer.. men vill sova.

Livet är komplicerat ibland? Svårt att uttrycka och svårt att förstå?
Jag antar att man lär känna fler sidor genom åren och att allting vid något tillfälle blir kristallklart.
Sov gott mina vänner!
Denna dagen har jag ingenting intressant och säga, tråkigt, men jag ligger med smärtor i rygg och mage.. så är det under kvinnoveckan.
Imorgon har vi kursvalsdag, mysigt!
Ska baka muffins till klassen .. Har blivit på bakhumör sista tiden, hm .. konstigt. Fast jag har haft sån period innan, varar bara i ett par dagar:)

Längtar efter helgen!
Have a nice day, '
Louise.
I ett par timmar har jag försökt hitta lite olika julteman till bloggen och detta var den enda som fungerade.
Om ni ser det så snöar det litegranna på bloggen:)
Jag ska försöka få lite tomtar och liknande men än så länge funkar inte det..

Har badat, det blev bara en liten stund idag .. Det var inte lika bekvämt som det brukar och nu sitter jag med New moon i bakgrunden och arbetsmiljöpapperna bredvid mig. Ska lägga mig och läsa in dem lite.. Har ett prov imorgon men det känns inte så svårt eftersom det är saker man vet att man behöver kunna i krislägen ..
Bortsett från det känner jag inte mig trött alls.. men rastlös.
Onsdag imorgon.. får väl se om livet ger mig någonting ovanligt imorgon.


Sov gott mina vänner!
So.. Jag har kollat runt folks bloggar idag.. Allt ifrån de stora bloggarna till de minsta och vad skriver alla om?
Fashion.. Filmer.. Sport...Fester..  Och liknande..
Vardagliga saker.. intressen. Och jag ser på mina egna "ämnen" och inser att det ligger väl någonstans intill?
Ändå skriver jag ingenting likt dem och nej, det är inte så att jag vill skriva som andra, tvärtom .. Men det känns så tråkigt, så oerhört egotrippat och .. för lätt? Ändå är det riiiiiktigt svårt att skriva en blogg.. Att skriva något som fångar folks intressen till att få dem att fortsätta läsa.. Folk skriver om deras vardagar - något som inte intresserar någon egentligen - men jag tror att folk ändå går in bara för att se om folk lyckas nå fram den speciella känslan .. Man går in för att känna "åh"..  - något som tilltalar en ..

Hur gör man det?
Måste man finna något som betyder något för en själv så att andra känner det?
Ska det vara absolut äkta?
Tänk om man har så många tankar man vill dela med sig av varje dag, frågor man vill ha svar på .. men som är för personliga för att dela med sig. . Hur gör man då?
Delar man inte med sig av det så lyckas man väl inte nå ut till folk? Eller?
Vad säger ni? Vad tänker ni när ni läser detta? Vad gör ni själva när ni har tankar som följer er som ni inte kan dela med er av? Vad gör ni för att få ut något och inte göra det för personligt?



Ett annat ämne nu ..
Jag läste en artikel idag.. Om 18-åriga Felicia som just nu ligger hemma med en korsett om sig - en sådan jag hade i somras. Felicia och hennes två vänner var påväg till Mcdonalds en kväll när de plötsligt fattade sladd och voltade med bilen .. Felicias vänner klarade sig oskadda medan hon hade en krossad mjälte, kotfraktur, brutet revben och spricka i bröstbenet.. På en lång nivå mer skadad än vad jag var. Men kotfrakturen hon hade - korsetten hon använder - och vägen tillbaka  .. påminner så mycket om hur man själv hade det. Något som skrämmer mig lite är att hon går på samma skola som jag - cybergymnasiet, mediaprogrammet. Hon går däremot två år över mig men ska gå om eftersom hon inte kommer kunna gå till stundenten hemskt nog.. Men hon kommer kunna gå överhuvudtaget - något man tackar den dagen man kan gå utan att ha så ont som de första stegen gör. Jag kommer ihåg när jag skulle ut ifrån sjukhuset - stilla liggandes i ett par dagar för att sedan resa mig .  . men jag tror knappt jag gick en halv meter innan man kände smärtan i ryggen .. Det var inte som smärtan när man bröt ryggen, inte så invändig.. men det var som ett hårt tryck, dunkandes i ryggen .. Och då kan jag bara tänka mig hur hon har det med korsett på sig varje dag - sprucken mjälte dessutom .. brutet revben och spricka i bröstbenet också måste hon använda korsett? Ni anar inte hur det smärtar eftersom korsetten trycker in magen och trycker upp benen ..Hon ska gå med korsetten i 16 veckor, jag gick med min i 15 .. Och vägen tillbaka är svår, jag andas fortfarande som jag gjorde under tiden jag hade korsett, jag har fortfarande inga muskler och har ingen kondition.. Och just nu har jag ingen ork eller lust till att göra något åt det trots att jag såååå gärna vill känna mig vacker och igång igen! Som jag gjorde innan olyckan hände - då var jag igång fem dagar i veckan inklusive ridningen och kände hur kroppen mådde bättre! Men .. motivationen kommer väl igen. .. Just nu känner jag ett starkt behov till att faktiskt åka hem och besöka Felicia.  Vi kanske inte är jättelika men att ha någon som gått igenom nästintill samma sak kanske ger något? 
Jag ska fundera ett tag till .. egentligen, vad ska en främling komma hem och prata med henne om?
Men att visa korsetten, förklara hur det gick och faktiskt prata om hur både hon och jag gått igenom ett mirakel.. att vi är kapabla till att gå utan problem igen.
Det kanske är så .. Hm, kanske jag borde göra det:)

Mmm.. Har precis lagt mig under täcket, åh, det är alltid en lika skön känsla eller hur?
och snart värmer täcket upp en och man får en lugnande känsla i kroppen!

Har myst med mamma hela kvällen, sett the runaway bride som jag .. mm .. verkligen gillade idag. Den visade vad jag verkligen tror på - ödet.

Just nu är jag så otroligt sugen på att lägga mig och läsa Breaking Dawn men det känns som att klockan är tre på natten och därför anser jag att jag behöver sömn nu när jag äntligen får det efter en vecka med fullmåne^^,

Chokladbollarna blev jättegoda! For your information.. jag ska göra en hel bunte till min klass imorgon så jag hoppas dem blir lika goda:)

Sov gott.
Louise


(Bara för att jag är sugen på BD får ni en liten fanmade trailer.. Spoilers ifall ni inte läst boken=)
Hii:)
Sitter med en filt över benen och tända ljus på hela nedanvåningen, mysigt!
Har haft en jättemysig dag i skolan, känner hur värmen mellan oss brisar i luften ..
När jag kom hem gjorde jag chokladbollar och dem blev faktiskt väldigt goda! Men vi hade inte så mycket smör så det blev bara några stycken så jag köper smör ikväll och gör till klassen imorgon:)
Tack för lånet ändå Danni:)

Ikväll ska jag nog bara se "Runaway bride" med Mamsi - en film jag verkligen känner för - och började studera inför arbetsmiljöprovet vi har på onsdag!

Vi har enbart 11 dagar kvar i skolan, helt otroligt.. När det gäller dagarna, månaderna.. så känns det som att det gått oerhört snabbt men tiden verkar ändå gå så långsamt?

Åh, ser reklamen för idol i Globen nu - man kan vinna en resa med hotell, lyxigt mottagande, första parkett och liknande till på fredag.. dumt nog skickade jag in ett sms för mina sista pengar men insåg inte förrän efteråt att det var 18-års ålder!

Nu kom min mamma innanför dörren så jag tänkte gå och hjälpa henne.
ha en mysig kväll!

Så .. Den senaste tiden har jag klagat en del på hur långsamt tiden har gått .. Jag tycker nästan jag klagar lite för mycket. Men.. När jag läste Kenzas blogg idag och såg att hon öppnar en "lucka" och ger ut gåvor till sina läsare så inser jag att inte har förstått att vi faktiskt är i December månad - jag har missat alla julkalendrar, nedräkningar och ja.. julkalendern som går på tv har man ju också missat! Allt det som hängde ihop med julen som liten har helt plötsligt försvunnit och det enda som håller min julkänsla uppe är all belysning på husen och pyntningen man ser i fönstrena..Och julmusiken såklart! Sen ser man att Kenza handlar en stooooor vagn av mat och berättar om sin pyntning i sin egna lägenhet och jag känner hur det sticker i mig.
SÅ vill jag kunna leva .
- min egen lägenhet.
Kunna pynta hur jag vill ha det, köpa egna saker till min egen lägenhet med mina egna regler, piffa upp det så att jag får den känsla jag känner för och inte någon dum förälders åsikt. Även kunna ha bilder omkring i huset .. Något som visar vilken sorts person man är! Och framförallt.. åh, en egen garderob.. Jag har ingen garderob nämligen.. Eller jo, hos mamma har jag för att hon strukturerar allting medan jag bara kastar det omkring mig.. Men hos pappa ligger mina kläder ihopskrynklade i en plastpåse eller på golvet.. och det är jättejobbigt.. Man hittar ingenting också är det skrynkligt och när jag öppnar garderoben jag har på mitt rum så är där bara en massa skit som inte tillhör mig .. SÅ en egen lägenhet där man enbart har sina egna saker!
Hah, det låter så oerhört själviskt att önska saker för enbart sig själv men ni anar inte vilken lättnad det skulle vara för en!
Åh.. 1,5 år kvar...

Nu har jag däremot kurrat ned mig i sängen med blött hår, mysbyxor och en t-shirt, ätit en god macka och satt på Twilight. Jag har inte sett den filmen på så otroligt lång tid.. New moon har ju kommit ut och när man kan se den varje dag så har Twilight blivit en annan historia och sådär men att sätta på den nu och höra deras röster ger en lite gåshud.. Mm, ska bli mysigt att lägga sig i sängen och få se den igen nu! Jag vet att jag ska upp tidigt men det känns bannomej som att jag förväntar mig en mysig morgon med lite varm choklad(dock kommer det inte bli så)!
Åh just det, Lussevaka nästa helg.. Lördag, va?
Ingenting jag någonsin firat eller gjort något av men jag har sett 9orna komma bakfulla till skolan dagen efter och vet hur folk festar till det.
Har ni något tips till vad man kan göra? Vad brukar ni själva göra?
Har ni något trevligt tips om hur man kan göra om man inte är sugen på värsta röjarfesten?
Alltid härligt med nya tips som man inte gjort själv, vem vet om det blir en vana ?

Nåväl.. I mej att jag varit så opersonlig de senaste dagarna så tänkte jag bjuda på lite biilder!
Inga direkt roliga.. ifrån mig i sängen nu - här- och ifrån mitt snart färdiga rum! Bara fotona på väggen som saknas!^^

Bjuder på denna bilden, liggandes under täcket, mmmm...


Och här ser ni - på fåtöljen - kläderna & mitt färdiga rum förutom väggen som inte syns där foton ska hängas:)






Hei folket.
Har ni haft en bra helg?
Min har varit.. helt okej.
I fredags var jag ensam hemma eftersom min pappa spelade och det är väldigt skönt att ha ensamtid, att mysa framför tv:n med sitt favorit choklad och klaga på sig själv. haha.. inte riktigt, men något liknande. Det blev idol-kväll och shit, vad man längtar tillbaka! Man känner fortfarande den mäktiga känslan som överruslade en när man var på arenan .. Man vill tillbaka och känner verkligen ett sug att åka till Stockholm! Men jag är glad för den lilla upplevelsen! Adam kom och gjorde mig sällskap och vi gick
ned en runda på Millennium .. Det var 18+ och massa goa vänner var där så det blev en riktigt trevlig stund med en massa glada och härliga människor. Någonstans efter midnatt bäddade han ned sig i min bäddsoffa och sov gott...  På lördagen åkte adam hem rätt tidigt och jag åkte med pappa och hans flickvän till stan så shoppade vi kläder till lillejulafton.. Jag vet, det låter jätteknäppt, eller hur mormor? Jag - shoppar - aldrig.. Nej, vanligtvis gör jag ju inte det och det var inte planerat heller men väl därinne fann min pappas flickvän en massa kläder som hon tyckte passa och faktiskt, hade hon rätt. Medan jag mer gick med blicken i luften och sprang igenom affärerna fann min pappas flickvän ett fint svart linne med glittrig överdel och sedan lite mer.. puff nedför(ska ta bild i veckan). Sedan fann vi ett par helsvarta jeans och en röd rosett att ha i håret:)
Efter det tog vi en fika på ett Café i Tygelsjö .. jättemysigt ställe.
Sen åkte vi hem, handlade mat och åt bakad kycklingfilé med klyftpotatis och sås.. Därefter tog jag bussen direkt till Matilda och åkte hem till Dennis som fyllde år! Och gissa vad han fick?
En bil! Av sina vänner! Det är ett par riktigt schyssta vänner=)
Hade en jätte trevlig kväll med massor av människor, haha, ännu härligare att enbart jag och matilda var tjejerna där.. men jag var inte jätte taggad så jag åkte hem tidigt och sov gott..
Idag har dagen gått rätt snabbt.. Vaknade sent, åt frukost med min bror och hans vän Gustav.. Åkte till salongen och hjälpte mamma städa och sedan åkte jag hem till mamma och vi har ätit middag med hennes kille och hans två döttrar elin och emelie.. Sedan tog jag ett långt bad(trodde jag).. Jag brukar ligga i två timmar men när jag gått upp såg jag att jag enbart legat i 40 minuter..
Nu ser jag Alpha Dog och har extrem huvudvärk, så ska snart lägga huvudet mot kudden ..
Berätta om eran helg? Något planerat till nästa helg kanske?

Puss och kram,
Louise.







Åh, jag sitter här och njuter av Calles "walking in memphis".. känner verkligen att han känner sig som hemma, Tove lyssnade jag inte ens på så hon kan int eha varit så intressant då? Däremot längtar efter Erik!
Mmm .. blir en myskväll ikväll! webbar lite med alex, ska handla lite nu och sedan kommer Adam:)

Hoppas ni alla får en riktigt trevlig helg.. och trots allt , så är det fredagsmys idag!

xoxo.
L.
Finns det något bättre?
Här får ni några underbara videor som förhoppningsvis ställer in er på mer julkänsla än vad ni har!
Har även lagt upp en hel del gamla klassiker, som vissa inte ens tänker på, och detta är filmer, disneyklassiker som borde leva vidare! Så ta en titt och känn värme av barndomen!


Coca-cola reklamen som alltid får en att leé när den kommer på tv!

& en julklassiker som jag var tvungen att ta med!


Och självklart en av de vackraste klassikerna - skönheten och odjuret!

Man måste även göra Kalle,Mimmi,Musse,Långben och Kajsa som del av julen - såklart!

& en bortglömd underbar film! Anastasia!

oh ! och ringaren av Notre Dame!

Pocahontas!

2 lejonkungen klassiker!


&& en snutt av Robin Hood!

Åh! och en del av en film som alllllla känner till! och älskar!

Ännu en skönheten&odjuret del som jag kände mig tvungen att ta med!

&& något nyare - Monsters Inc!

Hahah och två videoklipp jag var tvungen att ta med  - kung fu panda, den må vara ny men vilken humor!

&& naturligtcis Tarzan, ännu en klassiker!


Haha, början på denna videon är en klassiker! Hahaha, Doris!

Är ni sugna på en saftig gris?;)

Björnbröder - Hipphipp, klockren!

Föralltid en av de vackraste filmerna som någonsin gjorts.










Bilderna talar för sig själva... Jag har inga ord.
Hur kan detta undgå oss varje dag?
När ska vi sätta in riktiga djurpoliser som förhindrar detta?
När man ser på djurpolisen på Animal planet och ser alla djur de hittar som misshandlas på ställen vi inte ser, hos grannen, i källaren på ett hotell ... på alla möjliga ställen, då de verkligen finner och räddar djur.. så tänker man på ställen - dessa ytliga ställen - hur kan dessa inte ses? Som detta ovan .. Se på djuren som måste ha stått i månader i en halv meter lera utan mat eller vatten ..
Hur kan människor inte så detta? Hur kan dem låta detta hända? och när ska världen börja agera?
Fyfan .. Hur kan djurmisshandel för djur som inte har någonting att säga till om utsättas för detta utan att någon hindrar det?
Och en positiv sådan!
Matilda och Frida hörde nämligen av sig för att ta en fika .. en fika blev till middag.. middag blev till bakfickan!
Jajjeeeemän!
Vi åt först vingar från Millennium (mmm, vår favoritmat! Haha! Länge sedan så det var riiiiktigt gott) och sedan kom pappa ned, nygjord och klar för spelning.. men vad händer då? Jo, då tog han med oss faktiskt!
Så vi har spenderat kvällen på bakfickan och bilder kommer nedanför - enjoy!
jaaaaaaa, åh, vilken rolig kväll, de lyckades vända mitt döda humör till riktig värme och glädje och kärlek!
Så är det när man har två riktiga vänner! Igenom allt!
åååh! Är så glad just nuuu! och pappii var jättttteduktig! Vi både dansade och sjöng.... faktiskt!
Men börjar bli trött och det är ännu en skoldag imorgon!

Så höhö, varför inte kolla in här imorgon också?
SOV GOTTTTTTT!
























Hei läsare.
När jag vaknade imorse så hade klockan ännu inte ringt..
Jag ställde mig upp och såg på himlen, det var lite mer moln på himlen men månen var fortfarande kristallvit och lös starkt. Det är femte natten i rad som månen är framme i fullmåne..
Jag tog min telefon och lade mig under detta varma täcket igen.
05.35 .. Urh, en och en halvtimme tills jag egentligen ska upp.
Jag försökte sova igen, vilket jag inte lyckades med .. så jag satte på datorn och såg en del av New moon.
Det värmde lite att se den .. Kände mig tryggare.
När alarmet väl gick så låg jag halvslumrandes i sängen .. Bellas röst ekade i bakgrunden.. "You wont stay with me any other way" och havets brus tar in. Jag ser upp och ser henne landa i vattnet..
Jag trycker stop och går upp .. Det tar sin tid men tillslut hade jag tagit på mig, lagt på tunt smink och stod redo för att gå till bussen .. Klockan var inte ens halv 8 och jag skulle ta den 20 över. Jag gick ned och tog ett glas att dricka och sedan gick jag upp och spolade fram till slutet av filmen. Jag lät delen i volterra spela och klumpen i magen kändes först panikslagen men när jag kommit fram till slutet av filmen kunde jag gå ifrån med ett leende inom mig.
Jag mötte mamma vid centrum, ställde cykeln och vi gick på bussen. Sophie gjorde oss sällskap vid nästa stopp.
Dagen gick och vi kom till skolan .. Vi hade bara en lektion eftersom naturkunskapen blev inställd. Vår lärares son hade blivit sjuk, svininfluensan .. så hon var tvungen att stanna hemma med honom. Matten gick som den gick, ingenting var ovanligt och efteråt gick jag,Julia,Nikko,Shannon,Sophie och Christopher upp mot Benjamin. Han var inte där så vi gick och åt så länge. När vi kom tillbaka hämtade Isabell in oss och vi hade möte med henne och Lotta. Samma resultat som vanligt men tydligen ska någonting hända.. Något agerande kommer ske.
Jag kände mig trött på de vardagliga svaren vi hört varenda gång vi förklarat hur det ligger till. Till och med de eleverna som studerar som mest känner att dem är påväg att ge upp och då är något fel ..
När vi var klara så kändes det som att det gått flera timmar och jag bestämde mig för att åka hem .. När jag tog upp telefonen och såg att den inte ens slagit tolv.. kände jag mig nästan irriterad.. trots att det är skönt att dagarna är långa .. så går dem alldeles för långsamt, de är för tomma, lätta.. tunga.
Jag sa hejdå till dem andra och Julia gick med mig till bussen .. När vi gått olika vägar tog jag upp hörlurarna och satte i dem i telefonen, just nu hade jag ingen ork att ändra låt till något jag kände för så jag lät vilken låt som än var framme spela.. Nikko hade användt min telefon och Linkin Park låg först. Jag satte hörlurarna i öronen och fann att musiken faktiskt var perfekt för mitt humör.. De gråvita molnen passade ihop med dagens svala vind som på något sätt kändes smutsig.. No rain, no snow, no sun .. Bara.. medelt. Och det har blivit kallare i luften ..
Nu är jag här. Hemma.
Allting tar lång tid, det finns inget att göra.. Får antagligen ta mig en lång promenad.
Och just nu känns allting väldigt oinspirerat och väldigt stoppat.
Guess it will be better... only a fue days to christmas.






Goooooo kvällll!

Jag är nyvaken, jag somnade en stund i min sjukt sköna säng!
När jag vaknade lurade pappa mig.. Han sade att klockan var 8 på morgonen och jag med panik i kroppen ropade "JAG HAR MISSAT BUSSEN" .. hah, alltså trodde jag att jag hade sovit tills det var imorgon, om man kan säga så(a)


Tiden verkar gå åtminstone.. Lite fortare än vanligt. Idag var jag inte hemma förrän tre och det gjorde att det såg ut som att tiden gått fort.
Jag var nämligen på utvecklingssamtal idag:)
Och det gick jätte,jätte,jätte bra!
Jag fick veta idag att jag ligger omkring MVG-nivå på samhälle&arbetsmiljö&säkerhet och sedan har jag VG i resten av ämnena förutom matten! Vi pratade även om psykologi och filosofi som jag ska studera, samt engelska B och C! Så det känns verkligen så ... otroligt bra!

åh, och just det! Första snön nådde skåne idag! Att det inte lade sig är en annan sak, att se ut och se de vita snöflugorna var mysigt! Men att komma ut i slisket var väl mindre:)

Nu är det kväll och hade jag bott ensam i en mysig liten lägenhet hade jag satt mig och tänt lite ljus i vardagsrummet, fått i mig lite te och gjort lite goda toast-mackor. Men istället ska jag laga mat till familjen, pappa har haft bortförklaringar hela veckan gällande maten men idag låter han mig göra:) Tror inte det blir något lillebror tycker om, haha, men det får gå ändå!

Vill ni göra enchiladas så gör ni såhär;
Ingredienser:

Tacobröd (tänk på att det är 2 bröd per enchilada så räkna så att ni får tillräckligt många)
En hel kyckling.(mer beroende på hur många ni är)
Guacemole.
Stark tacos sås(kan använda salsa sås)
En hackad vitlök

1 tsk salt
Creme Fraiché


Sedan tar ni två bröd och lägger upp - brer ut crame fraiché som ni gör på macka - tar lite bitar ifrån kycklingen och lägger på - när alla enchiladas är gjorda så ska det inte finnas någonting av kycklingen kvar så mitt tips är att göra alla innan dem steks så att det delas upp jämt! Sedan brer ni runt lite guacemole. Lägger i massor av tacosås - om ni tycker om det starkt - sprider lite vitlök och bara en snutta salt. Sedan lägger ni ihop bröden som en dubbelmacka och steker det i stekjärnet tills färgen ser lagom brun ut - tar upp .. och faktiskt! Ett tips från mig!
När det har legat en dag i kylen så är det godare! Kalla och dagen efter alltså! Men goda varma också!

(höllviken under söndagsskyltningen)



Heeeei bloggen, hur mår ni läsare?
Har precis kommit hem!
Har haft en heldag i skolan och sedan tog jag en fika med min vän Sanna:)


När vi tog bussen in klockan 07.00 imorse.. så såg vi ett stort gult klot långt ned på himlen och medan vi följer den med blicken så ser vi att det är månen .. Makalöst häftig färg men den såg skrämmande stor ut.
Sen var det skola i tre timmar, varav två av timmarna jag och Danni nästan sov oss igenom ..
Efter det mötte jag upp Sanna - knappt vaken - också gick vi till Espresso house, tog oss en fika och mös:)
Sen gick vi och prata en stund för att sedan ta bussen hem!
Tack för idag snäckan!
Nu ska jag ned och hjälpa pappa lite . .Han har rensat sitt kontor idag, myyycket finare nu och jag ska plocka undan så att vi kan få det mysigt och rent ikväll!

Måste även berätta..
Det har varit så himla mycket debatter angående flyktingarna i Vellinge osv.. Och resten av Sverige har börjat "attackera" Vellinge Kommun som rasister och skyltar som "Vänd om era jävla rasister".. har satts upp påvägen till Vellinge ifrån Malmö .. Då måste jag få fråga.. Om vi är rasister när vi säger att vi inte vill ta in dem, vad är dem då när dem kallar oss glåpord?
När jag var på Moskén igår med min klass(vi går gymnasiet och skulle göra studiebesök) så kom vi dit och blev inlärda om deras religion, vad dem gör, vad dem tror på osv.. Där fanns även skolor inne på Moskén . . och när vi är påväg därifrån, gående mot bussen så var där en dagis klass som hade rast.. Och barnen kan ha varit mellan 6-8 år gamla.. då ställer dem sig och skriker "Horor. Rasister. Svin" och liknande ord till oss .. Dagisbarn, smååååå barn, flickor och pojkar står och skriker sådana glåpord till oss! Vid redan den åldern? Hur fan kommer dem då bli när dem blir äldre? Och vi som blir så jävla anklagade för minsta lilla felaktiga ord vi säger blir direkt påhoppade... men dem som trakasserar oss varje dag.. Deras ord är det ingen som hör.


Tills ni får en ny uppdatering så får ni en video ifrån Eriks "Hey Jude" framträdande i Malmö Arena!
MÄKTIGT!
Watch iiiit, killen må vara smal men som Bagge säger.. han sjunger som att han vore högre än Turning Torso!
Och att sitta i den arenen .. OOOH, vilken känsla!