Efter många nätter utan sömn var jag uppe i tid och gjorde mig i ordning för tiden som vänta. Klockan 07 var vi på väg mot Göteborg - staden som har mycket mer att erbjuda och ett tivoli att längta efter. Efter två timmars mysig bilresa var vi framme och med nerverna i skakiga tillstånd började vår dag på Liseberg. Kön var lång tidigt,men väl på plats tog det inte mer än ett par minuter innan vi satt i första karuseller. Jag älskar karuseller beroende på att kroppen får en fantastisk kick , pirr i magen och känner en enorm glädje känsla.. Och under dagen fick vi åka en hel del karuseller,gå igenom hela Liseberg,träffa en massa Goa människor - värma oss efter vattenkarusellernas blöta åkturer,förväntat oss att vi ska dö i den nya karusellen - atmosfear och sedan har vi vunnit en jävla massa tack vare Malins spelskicklighet! Vi förberedde oss slutligen för middag framför Lotta på Liseberg,men efter att våra magar straffat oss båda och våra nerver inte var i skick bestämde vi oss för att avsluta med en härlig runda på Gasten. Vägen hem blev något annat än sorglig,inom Falkenberg åkte vi för att träffa en av Malins gamla ex och det blev inte bara en mysig kvällsfika utan en fantastiskt underhållande kväll med en kille som är något lik en stand up komiker och hans mamma var som en vuxen kopia av mig. Det har varit en lång,turbulent och underbar dag. Vi kunde njuta av allt vi behövde utan stress och jag fick båda komma iväg och äntligen åka mina karuseller. Men jag inser ju att denna fysiska glädjen jag så starkt söker är alldeles för långt sökt.. Och jag måste därför sluta be om bekräftelse från omgivningen och återigen ta mig ur det. Nu är jag hemma igen,i värme och i sängen. Tacksam för en mysig och rolig dag med Malin som dessutom presenterat mig för många fantastiska människor och jag längtar efter vad som väntar. Tack för ikväll.. Gud vad det är skönt med ledighet..

Vet ni vad som är bäst just nu?

Att nu när jag ligger i säng, så känns det fortfarande som att saker snurrar - trycket från frittfall är fortfarande i kroppen och jag kan lova att om jag blundar kan man tro jag fortfarande sitter i nån av karusellerna.

Efter att ha tjatat ihjäl vänner och familj,efter att ha längtat och velat är det äntligen dags.. Och bäst av allt.. Är att det inte bara är karuselldags.. Utan i detta paketet ingår Göööötebooooorg! Staden av glädje! Regnet må falla,men med tanke på vad Bruce levererade är folket säkerligen fortfarande as hett! Nu är vi påväg.. Äntligen! Heeeeeeeeej Göteborg!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1431576/images/2012/pic_50161b0ae087c34c4c000589.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1431576/images/2012/pic_50161b0ae087c34c4c000589.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1431576/images/2012/pic_50161b0ae087c34c4c000589.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1431576/images/2012/pic_50161b0ae087c34c4c000589.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1431576/images/2012/pic_50161b0a9606ee25a9000751.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1431576/images/2012/pic_50161b0a9606ee25a9000751.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1431576/images/2012/pic_50161b0a9606ee25a9000751.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1431576/images/2012/pic_50161b0a9606ee25a9000751.jpg" class="image">

Varenda kväll är lika svår för mig,och ännu lättare för dig. Varje kväll är jag fylld av oro,medan du är tvärsäker. Varje kväll medför en rädsla för morgondagen,medan du är komplett medveten om vad som ska se. Varje kväll lägger du dig med ett leende,medan jag låter tårarna lägga sig med mig. Att leva med detta är det svåraste jag har att göra. Men ändå kan jag inget annat önska.

Min nya favorit Douglas Booth är inte bara sanslöst snygg och samtidigt sanslöst vacker, utan han är så fruktansvärt charmig och har en sådan kemi till sitt skådespeleri.. och jag menar.. killen har röst, han spelar gitarr.. Åh, jag menar.. lyssna själva.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag har växt upp med väldigt olika musiker, men sedan unga år har Bruce Springsteens låtar vuxit en närmre och närmre och ja, många av hans texter sitter som kopior i huvudet på en. The Boss har alltid varit en av de största och bästa musikerna vi har haft - han är inte bara en amazing songwriter, en helt sinnessjukt bra artist och han är inte bara en musiker - han är ett allt i ett och så in i helvetes jävla mycket bättre live. Han kör med kärlek i sin musik och han levererar en konsert som gör det värt varenda krona för dem som är på hans konserter.

Efter att ha pratat om hans konsert i månader med min far, kan jag säga att det känns att inte ha stått där någon av dagarna - framför allt idag - Vilken jävla setlist OCH när jag följde aftonbladets uppdatering och såg att Jake, Clarence brorson körde solo - började mina tårar rinna.

Vilken känsla Ullevi måste ha bärit på dessa två dagarna - vilken känsla Göteborg måste leva i och vilken känsla Bruce måste fyllas av.

Jag önskar så att jag kunnat ta del av en sådan guldgåva som Bruce Springsteen live - och jag kan bara att jag får chansen någonstans.

Idag känns det.
Jag skulle ha varit där!

Medan alla pratar om Bruces andra spelning och monsunregnet i Göteborg har Höllviken och Skåne som varit så hotat av regn och åska fått en varm,vacker och solig dag. Höllvikens barrunderer har därför haft rena turen då de kunnat sitta på uteserveringar under årets rundor. Barturer innebär att omkring hundra personer samlas och åker runt och invaderar Höllvikens olika barer - i år är dem 120 personer och jag ska så snart göra dem sällskap och ta ett glas vin i solen! Dagen är något bättre än gårdagen,med Eminems låtar i öronen har jag stått på kullen och sjungit ut allt man kan behöva och står på en ny grund som är bättre än många andra. En hel veckas ledighet väntar.. Och den kan inte komma lägligare.

Idag har jag varit en av de absolut svåraste dagarna i mitt liv. Jag har fått söka upp varenda del av min fysiska och psykiska styrka och jag har fått hålla i varenda millimeter av mig själv för att inte totalt bryta ihop. Mitt psyke har aldrig varit vid en sådan här svag punkt, den har aldrig varit så medveten och så livrädd. Den har aldrig varit så brusten. Och inte heller , någonsin har mitt hjärta varit så brustet som det är just nu.  Vid varenda tillfälle jag fått chans till att andas ville kroppen avstyra från detta tunga och låta sig själv falla. Emellanåt gjorde den som den ville och på det farligaste stället - ens arbetsplats. Det är det enda stället i världen allt annat måste försvinna, så jag gjorde vad jag behövde och tog på mig arbetsansiktet för att lyckas.
 
När kvällen väl kom, gjorde jag vad jag gör bäst. Jag isolerar. Köper hem den mat jag vill ha, köper hem den serie jag vill se och låter mig själv va.
 
Än har sammanbrottet inte kommit. Men rädslan är där. Ledsamheten är där. Beslutet är taget. Jag såg mig själv i spegeln och ser vad som kommer.
 
Jag hatar det.
Det tar kål på mig.
 
Och jag har ändå inget annat sätt att ta mig ur det.
Jag har inget annat sätt att ge frihet.
 
"Loving someone means, that you care for another person's happiness more than your own, no matter how painful the choices you face might be.”

Efter många om och men har solen,värmen och sommaren äntligen kommit till Höllviken. Bilköerna är långa,barnfamiljerna är på stranden och överallt äter folk glass och äntligen badas det. Jag har köpt fika,tagit med mig en bok och lagt mig tillsammans med de Goa gamla familjevännerna.. Det är 19 grader i vattnet,29 grader i värmen och jag har nyligen tagit mitt första dopp. Detta är så underbart.. Och vackert.. Det är det minsta man kan säga om vår strand..

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1431576/images/2012/pic_5011190be087c361c3000021.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1431576/images/2012/pic_50111914e087c36078000028.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1431576/images/2012/pic_50111925ddf2b33afe000131.jpg" class="image">

Varje kväll på Millennium är en kväll som på ett annat sorts hem. Man kommer dit på egen hand och möter så många bekanta ansikten, varav alla tar hand om en. Du njuter av en god mat, fantastisk underhållning och en himla härlig stämning. Det är en av de dagarna allting är som det ska - jag är på stället där jag är säker i mitt esse och byn är i sin bästa stämning..
 
 
''
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
But the hotties are coming this way.

Vilken dag det har varit!
Solen har varit framme med sitt starka solsken och fått varenda obehagliga kryp att komma fram, samtidigt som alla de absolut hetaste killarna har tagit sig ur sina kryp-in.

Vid jobb har jag mött kille efter kille som inte bara med sin snygga kropp, utan sina charmiga repliker, vackra glittrande ögon och komplett charmerande leenden gjort min dag. Det har inte bara varit de unga killarna i sin medvetenhet, utan det har varit dem unga papporna (Med de absolut sexigaste rumporna) och det har varit äldre killar som lekt med sin självsäkerhet.

Någonstans på vägen bytade vi leenden och kommentarer.. Ett av dem bästa var "Oj.. Tänk att vakna till det leendet".. från en något äldre, snygg kille med blåa fantastiska ögon.

Jag ska inte säga annat - jag njöt. Jag är tjej och har varit singel i en väldigt lång tid och vem hade kunnat tro det - att arbetsplatsen ska bli stället där killar mest ser en. Hah.. Ibland har jag det bra.

Med allt detta i bagaget fick jag en kort och fantastisk arbetsdag som följdes av en helt ny energi. En inspiration. Någonstans på vägen såg jag mig själv i spegeln och blev lite mer medveten och ändå lite gladare.

Efter det har jag hunnit med lite extra arbete, en middag med mamma i den varma solen, en promenad med vovvarna i solnedgången och nu sitter jag med nyskurna morötter och god dipp. Att jag komplett missat tanken på morötter sedan jag flyttade tillbaka hem är helt oförståeligt - jag älskar morötter och dipp och det är perfekt till en film som jag älskar lika mycket varje gång jag ser den - Pearl Harbor.

Efter det väntar ett långt bad, några Terra Nova avsnitt och en mysig natt för att förbereda sig inför en lång stängning under morgondagen!

Ibland är det bra att vara lite mänsklig och tycka att verkligheten och det materiella är bra. Särskilt idag.. Mina morötter och jag;)

Hoppas ni haft det lika bra!

Nattinatti!
Det är så jobbigt, min vän, att känna en sådan sorgsenhet som vi känner en dag som denna. Jag sitter och gråter, likt så många av dem andra av det svenska, norska och danska folket. Vi har idag haft en dag som varit fylld av ceremonier i minne av allt folk, av den handling, av offren och överlevande, för föräldrar och barn . För Norge. Landet som har en sådan fantastisk sammanhållning, enat i ett, som delar så mycket kärlek. Och i en tid av rädsla och sorg, har Norge stått med mod och kärlek, emellanåt också charmiga glimtar av glädje. Det är så dem vinner. Med vad livet har kvar att erbjuda.

Men när jag hör fiolen spela så vackert, och ser ett Norge som idag låter sorgen vara delat med hoppet, tänker jag på dig och känner precis som den prisbelönta Åsne Seierstad säger.. ”Sorgen tar den plats den kräver… den tiden den behöver” .. Och jag försöker att acceptera det.

För varje dag har jag glömt att det är en kyrkogård jag ska besöka dig på. Varje dag har glömt att det inte är vår verklighet du lever i. Och vet du vad det märkliga är? Att jag vet vad som hänt, jag vet hur du och jag vet varför. Jag vet allt det där. Men jag vet också allt om Utöya, jag har följt och förstår och det är lättare att acceptera ett lands sorg, precis som 9/11.. Än vad det är att acceptera dig. En persons bortgång.

Jag vet inte hur jag gör det, för hur mycket jag än vill det så följer insikten inte med mig. Så idag rinner tårarna inte bara för Norge, för de bortgångna, för offren och deras familjer. Utan för dig. För alla dem som upplevt en förlust som denna.

Det är många i oss som världen, som saknar er som inte är här.

Jag hoppas att ni är någon annanstans och känner kärleken ett land som Norge idag förmedlar.

Vi får åtminstone ett vackert avslut på ett hårt år.. och jag hoppas att jag får ett fint avslut på en fin vänskap.

Sov gott.

Louise

Det är sannerligen en vacker dag idag. Det är så svårt och veta att någonting sådant här hemskt verkligen hänt.. Men att massaker som den i Denver sker visar hur mycket vi har kvar att lära. Världen har mycket att förbättra. Men en dag som idag,är det fint att se hur mycket kärlek folket i Norge har. Fridens land. Det är ett väldigt fint avslut på ett långt år. Stor kram till er Norge. Idag har ni alla svenska hjärtan med er!

Det är en underbar dag i Höllviken. Byborna är ute,hundarna skäller och alla möjliga sorts ljud gör sig hörda. Jag njuter av en blå himmel och känner att det är en dag som idag jag borde ligga och njuta på stranden. Jag saknar doften av havet,den torra kålen och känslan av sanden mellan tårna. Istället är jag redo för jobb nummer två och ser fram emot vad som verkar bli en bra utekväll! Är ni i närheten av Höllviken? Ta er in på Mille så tar vi oss ett glas! Skål! Det är helg och en av de bästa dagarna på länge!

Jag pratade med en vän häromdagen,om .. Att vi är .. Konstiga. Vi ser alla dessa människorna omkring oss som har så många människor i sin närhet,som har stora omgivningar och stora fester. Vi läser alla facebookuppdateringarna och ser alla som är ute om kvällarna och trots att vi känner "att vi vill ut på äventyr.." delvis att gå ut och festa i Danmark,åka på Tivoli i Göteborg och ni vet.. Göra någonting ordentligt när man väl gör det. Men när det gäller utgång härnere är det alltid likt sig och man känner ingen speciell längtan efter att gå ut och festa. Man vet hur mycket man måste förbereda och man måste alltid inse vilken sorts kaos det blir. Därför blir det tillslut ointressant och en dag som idag - när många andra drar sig utåt sitter jag hellre hemma och pillar med mitt eget. Jag skulle inte säga att jag är tråkig,då jag har så mycket gnista - men jag vill använda mig av den på rätt ställe. Vi kom aldrig riktigt fram till ett resultat - om det handlar om oss,själva utgången eller någonting annat.. Men jag sitter här igen och funderar på om jag är annorlunda då alla andra njuter av att göra upptåg och bara vara ungdomar. Jag undrar när jag ska sluta tänka.. Och bara ha roligt. Jag vet ju att det blir en utekväll imorgon,men det är inte detsamma då jag är i comfortsonen Höllviken. Men det löser sig. Det måste det göra. Idag har jag hunnit med ett och annat. Cyklat till lycklig musik i öronen och njutit av den vackra solnedgången,sett ta filmer,myst med mitt kollage och funderat på pappas spelning med Tony i Örebro. Nu sitter jag här med ännu en kväll passerad och hoppas att jag känner mig mindre annorlunda efter morgondagen. Sov gott.

I just had toooo!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
LOL är en film som har några av dagens bästa skådespelare - en riktigt bra story och en kemi som verkligen kan fungera. Med stor förväntan tas man in i vad som blir något av en independent movie och trots att den är så himla mänsklig och får vilken tonåring som helst att känna igen sig - så går den inte så djupt inpå ämnena som den rör vid. Den är hela tiden på väg men når inte hela vägen fram.

Miley Cyrus och Demi Moore har en kemi som går rakt igenom bioduken och får vem som helst att vilja krama om sin mamma.. Medan Ashley Greenes roll känns nästintill onödig.

Höjdpunkterna är definitivt filmscenerna med Douglas Booth och Miley Cyrus som får kroppen att pirra från det första ögonblicket de håller sig nära varandra - till första gången de älskar. Douglats Booth är ett nytt vackert ansikte, med så mycket charm och en sådan underbar röst. Deras kemi är det enda som verkligen håller igång filmen.

Filmen rör vid många känsliga ämnen och visar hur en tjejs analyserande tankar tar hennes agerande alldeles för långt och på grund av det önskar man att regissören tagit sig tid till fler djupa scener istället för scener där bakgrundsmusiken talar för allt. Men efter många om och men kommer en mänsklig film till sitt slut och man inser att man fått en väldigt bra känsla med sig.

Denna filmen gjordes bra men kunde gjorts bättre, man märker att människorna i casten haft en oerhört bra kemi som antagligen visat sig mycket mer behind the scenes, men filmen lyckades med sitt budskap och gav vad den skulle -
Lots Of Love.

Filmen får 4/5.

Detta är inte bara en film med en riktigt bra story, utan med trovärdiga skådespelare och trovärdiga situationer. Att filmen är snyggt gjord och att den verkligen får filmen att gå ihop är inte bara ett plus, utan det är det som gör det helt okej att vissa scener är så overkligt actionfyllda att man inte riktigt vet om man är med i ett data spel eller i ett country krig. Men någonstans på vägen mixas det så snyggt ihop och för en gångs skull har man en film fylld av riktigt trovärdiga vampyrer - som inte bara är allt annat än vad så många vampyrer är, utan de är skrämmande och trots att de följer de vanliga myterna - ser vi dem på ett helt annat sätt än innan.
 
Skådespelarna är något nya ansikten vilket gör filmen något mer intressant - då vi får en helt ny vy i aspektet och samtidigt en förmåga att bli imponerade.
 
Filmen funkar, men det gäller att ta vissa scener i filmen med en nypa salt. Att springa över hästar utan problem för att sedan få en kastad över sig är något som i verklighet inte fungerar, men med en 3D som gör effekterna något coolare, är det helt okej  - även här.
 
Så för en actionspäckad och nyfilm som vi inte sett förut får den här filmen 4/5!
Den är därmed absolut sevärd!
Men det går inte en enda dag utan att jag tänker på dig. Jag har konstanta ärliga tankar, om varenda dag vi gick igenom. Jag är komplett ärlig mot mig själv om vad du gjort. Men .. Jag går fortfarande förbi ditt hus och förväntar mig att din bil ska stå där. Jag går fortfarande.. och väntar på att vi ska prata som vi borde.

Det är så svårt att inte bara förstå detta, men att verkligen få insikt om detta. Jag vet inte hur man gör det.

Det är så svårt.. att tänka på begravningen. Då vi upplevde ett av de absolut mest fyllda täckena i världen. Sorgen var så genomborrande. Det var så skrämmande. Och även i de tillfällena tårarna rann som mest, då jag stod vid din kista och lade min hand i hopp om att du inte fanns i den. Jag är så ledsen, så för så mycket som idag är oväsentligt. Det är .. så hjärtskärande.

Varenda sekund du dyker upp skär hjärtat i sig och man bara.. vet inte.. Det är inte verkligt. Och jag vill verkligen inse det. Så att jag kan säga hejdå.

Men istället går jag vidare varje dag och undrar om du är arg för att livet går vidare - och så bra för mig som det gör.

Jag sitter här och gråter mig i det onda, osynligt som alltid och önskar att du ser det.

Jag vet inte om man kan tvinga sig till det.. eller om det bara blir så att man släpper taget. Men jag vet inte hur man gör det. Och jag vet inte.. Om .. jag ska bära med denna ledsna känslan i resten av livet och genom det sättet acceptera det. . eller om det blir så att sorgen släpper. Men detta tar kål på mig Johan. Detta tar kål på mig.

Jag hatar att gråta. Jag hatar att vara såhär ledsen. Jag hatar.. att känna att jag måste intala mig själv om att du inte finns.

Kan du inte bara komma tillbaka? Bara kom tillbaka och säg att det blir bättre. Att du ska försöka. Kan vi inte radera allt det andra? Göra det bästa?

Jag vet inte mer Johan.. Det är inte verkligt. Det är så hårt.

Jag lever varje dag. Men varje dag undrar jag om du ser det.. och vad du känner.

Jag bara hoppas.. att du har det bättre..
About having the time to walk together holding hands, talking quietly as the sun go down..  It wasn't glamorous, but it was, in many ways, the best that life has to offer."
 
Genuina ögonblick. Ögonblick som är utan värde och därför blir mer värdefulla än många kan räkna med att få uppleva.
Jag har lyckan.. att få uppleva sådana ögonblick.
 Ögonblick fyllda av magi, tacksamhet och en sorts kärlek.


(Bilder längst ner!)
Det var en väldigt vacker känsla,att vakna efter många timmars sömn och höra mamma ropa i trappan.. "Louise.. Du har fått blombud.."
 
Lika exalterad som jag, sätter hon sig intill mig när jag öppnar den vackra buketten och hänförs. Så många tillfällen som jag har föreställt mig hur det vore och få hem en bukett blommor.. Så många gånger jag föreställt mig känslan av och bli så uppvaktad. Och jag insåg nu.. hur lite en förväntan når en upplevelse. Denna känslan.. uppnådde allt annat.  Jag var hänförd, så rörd och kände mig så älskad. Det var en av de vackraste gesterna jag upplevt i mitt liv.
 
Efter att ha fått den finaste början på dagen.. fick jag en mysig frukost på sängen av mamma, tillsammans me en flagga och en kram! Jag lyckas naturligtvis hälla ut juicen på halva sängen innan frukosten var uppäten, men vad gör det? Jag drog av täcket, gick upp och mötte dagen.
 
Telefonen var fylld av meddelanden, facebook överöst av hälsningar och slutligen ringde även pappan min och önskade mig grattis på födelsedagen.
 
Jag märkte att jag tog åt mig, åt varenda ansikte och varenda hälsning. Varenda födelsedag har jag förväntat mig så mycket av, att det blivit för mycket planering, för mycket förväntning och slutligen ingen charm i det - igår lyckades jag gå igenom en dag som bara tog sig fram och varenda känsla blev därför så äkta.
 
När jag gjort mina ärenden i byn och mött nära och kära ansikten som gratulerat mig, kom jag hem till ett fint hem som mamma gjort vid, god mat och snart goa gäster.
 
Tack mamma - för att du alltid fixar allting och gör det så himla fint, för den goda maten du lagar och för att du ger så mycket! Det blev en väldigt vacker födelsedag tack vare det!
 
Efter att min lilla familj intagit vårt hem, ätit lite middag och fått tid till att spendera tid med mig knackade en kär vän på dörren. Malin vandrade in, med en påse av någonting som jag aldrig kunnat förvänta mig - drickan som gör blandningen till min favoritdrink - rosa pantern! Jag var såå förvånad, sååå glad och min första drink var inte långt ifrån!
 
När de första timmarna gått förbi och jag njutit av stundenter, en god middag, (Så goda drinkar!) lite efterrätt och min fina familj började folk komma in.. en efter en.. Min fina Josefin kom och gladde mig med sitt sällskap. .Efter ytterligare en stund var Lukas hos mig och jag hoppade upp i hans famn av glädje, tillsammans med hans lillebror överraskade dem mig med en fin liten bukett med röda rosor ooooch!! en födelsedagspresent från New York - En parfym från Victoria Secret! Ååååh ja, jag var så glad.. Det är min första victoria secret ägodel och doften är så underbar!
 
Vi satt samlade, gjorde flertal rosa pantern, mös i köket och pratade och njöt av att bara umgås. Som slutet på kvällen fick vi en liten runda till stan för att mysa i Malins lägenhet.
 
Dagen var impulsiv, så genuin och rent av underbar. Jag upplevde någonting jag aldrig varit med om och insåg att jag uppskattade allting så intensivt att min födelsedag blev en av de bästa någonsin.
 
Jag kan se omkring mig och säga - att om jag har nånting så är det.. genuint. Mina vänner. Min familj. Mina magiska ögonblick. Jag har dessa delar av livet som gör det värt det. Och jag har insett att man måste titta på vad man har och njuta av vad som finns kvar. Och ända sedan min student har jag känt hur genuint mitt hjärta upplever det.
 
Jag kan inte tala om för er - hur mycket jag uppskattar att ni finns. Dem av er som är kvar i mitt liv är dem som ger mig vad jag behöver för att känna mig vid liv.
Så tack för allt det här. &tack för den bästa födelsedagen någonsin.
 
Jag trodde det skulle bli tråkigt att fylla 19, men jäklar, det blev ju de bästa någonsin;)
 
 
 
 
 
 
(La familia)
(Hahah, morfars första Rosa Pantern!Han tyckte inte det var hans färg, men mycket god smak;)
I love you B.Davis!
 (Håkan&lilla Alice!)
(Haha, farmor&Per.. Aldrig för gamla för och leka;)
 Handhug!
 
 
 
Skrattanfall.. 
.. Som aldrig tog slut.. hahah
 (&mamma fick oönskat besök av Lukas i Soffan.. haha;)
 
And this.. Is a happy me..
Det är inte bara med ett väldigt berört, lyckligt, kärleksfyllt hjärta jag lägger mig efter en underbar födelsedag. För att vara ärlig, är det nog den bästa jag någonsin upplevt.

Med den absolut mest.. lugnaste och mest varsamma känslan i kroppen kan jag nu lägga mig och vara tacksam över vilka magiska ögonblick som finns i mitt liv.. Över de största överraskningarna.. Den mest kärleksfulla släkten.. och de mest fantastiska vännerna.. Och känna sådan enormt tacksamhet över att jag verkligen är den jag är, över att mitt liv blivit det det blivit.. och att jag blivit den jag är.

Tack till var och en av er, som gjorde min födelsedag till den bästa någonsin.


Efter att ha upplevt en av de absolut mysigaste och underbaraste arbetsdagarna i mitt liv har jag insett att bion är helt rätt ställe för mig att vara på. Med bra kollegor, en suverän arbetsplats och goa kunder kan man bara gå hem med ett leende. Nu vibrerar telefonen i fickan och ständiga hälsningar skrivs med vänlighet och det ska bli fint och lägga sig med vänners värmande gratulationer.. och ännu finare ska det bli och vakna till dem! Så jag säger god natt och känner mig lika förväntsfull inför min födelsedag som alltid.. & bilden säger väl ungefär hur glad jag kan vara, inte bara på studenten, utan idag. . För idag är det ju min födelsedag!
 
 
När livet inte helt och hållet går som man vill får man vara impulsiv, och det är precis vad det blevl. En impulsiv, mycket mysig, trevlig och fantastiskt rolig kväll. Bilderna får tas med en nypa salt - vi var egentligen alldeles för oseriösa för att ta fram kameran. Men det är väl precis så det ska va!
 
Tack för en jättemysig kväll tjejer.. Det ska vi definitvt göra igen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
'
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
'
 
 
 
Med högljudda nerver i magen har jag sökt mig in hos familjer i London som söker au pairer.. och haft kontakt med en kille ifrån en reseledarutbildning.. men jag har absolut ingen aning om vart det för mig och vilket som avgör. Men någonting av det blir det. Nu måste det närma sig. Jag måste göra det.

Som mest när tiden finns för det.. 
 
Så idag har tiden gått till att möblera om, rensa lådor, städning & en hel dags mys med mig själv.
Några tavlor väntar på att spikas upp och mitt kollage ska fyllas med nyfunna bilder.
 
Regnet byttes ut efter några timmar och solen är nu framme och väntar på att jag ska bege mig utåt, men jag tror att jag gör lite motstånd, laddar ned några filmer och äter en god middag innan jag fortsätter med kreativiteten.
 
Oavsett så är ledigheten precis vad jag behöver.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag älskar att vara i det tillståndet jag är i nu. Det tillståndet då tankarna inte flödar så att orden är i klumpar, utan komplett väntar på rätt tillfälle att få rinna ur mig. Det är också i ett tillstånd som detta som jag sitter och väntar på ögonblicket jag är i London igen.. Då jag sitter på en slitet hotellrum någonstans och känner doften av gammalt trä och nytvättade lakan, hör det smattrande regnet och tystheten i den extrema trafiken. Och jag föreställer mig känslan när jag återigen sitter och ser Fantomen på operan för andra gången i mitt liv. . och jag vet att det kan bli lika överväldigande som senast. Med tanke på att Peter står på scen, kan det bara bli någonting betydelsefullt.
 
Förslagen inför min födelsedagen öser in.. Göteborg är ute ur leken, men en heldag i köpenhamn med strippklubb, karuseller och live musik på ströget är en väldigt pigg idé.. medan jag känner ett enormt sug efter att sitta på ett hotell i london och se två-tre musikaler per dag och bara känna, hur min inspiration flödar. Det var länge sedan min inspiration var såhär tydlig. Det måste vara för att någon äntligen tänt glöden i mig igen.
 
 
Jag har försökt fokusera så hårt på att ta mig till liv igen att jag hållt i i varenda tråd som verkligheten gett mig. Jag har gått ut för att spendera all tid jag kan på mitt liv och vad som finns kvar och trots att det funkar en viss tid, så inser jag ju inte förrän jag sitter här nu .. att jag inte behöver rymma och hålla i i vad vi kallar liv - utan du måste vänta på det ögonblicket du plötsligt har lite insikt och inspiration. Det är då du plötsligt flyger lätt igen.
 
Och jag svävar.. och låter bara mig själv följa med.
 
Verkligheten kan bli bra.
Men den jag blir när jag är där jag är just nu, är ännu bättre.
 
So while creation Is In the making..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag har levt varje dag för vad den är. Den senaste tiden har jag stärkts av beslut som visat vad som är äkta och inte äkta. Jag har skaffat mig jobb, vardag och rutin. Nya människor och fått säkrare självförtroende. Men jag insåg idag att jag har rymt från dem orden jag fick höra när telefonen väl ringde. Jag har ringt dig, jag har tänkt på dig, jag har läst igenom alla våra meddelanden, jag har saknat dig och jag har gjort allt i min makt för att inse vad jag fick höra. Men jag har också varit rädd varje natt, då jag inte haft förmågan att släcka lampan. Jag har inte klarat varje dag utan musik eller tv i näreten. Jag har skrivit till dig, ihopp om att man egentligen får ett svar. Jag har också varje dag, varit livrädd för den dagen vi ska säga hejdå. Jag har hoppats att jag haft förmågan att göra det på egen hand, men jag har vetat att begravningen görs för att man ska få ett avsked. Ett avslut. Ett avslutat kapitel. Men.. Det var inte förrän begravningsbilen körde förbi oss påväg till kyrkan som jag insåg vad det är jag faktiskt ska möta. Jag har trott att jag förberett mig, men beroende på att varje dag haft någonting i sig.. har jag inte föreställt mig vad ordet begravning verkligen gäller. Och när hjärtat sjönk, bankade hårt och kroppen vek sig insåg jag hur hårt detta verkligen skulle bli. Plötsligt uppstod en tystnad vi alla inte .. var förberedda på.
 
Att vara samlade, som sorgsna själar var på sitt sätt hjälpsamt. Olika människor blev tack vare dig samlade som ett och fick en sammanhållning som fick oss alla att skaffa lite extra styrka.
 
Åtminstone tills vi kom fram.
 
Värmen satt i kläderna, men när vi gick in, i ett led, pojkarna i svarta kläder, vi i svarta kläder och med de oranga rosorna i hand blev det plötsligt en helt annan sak. Rädslan kändes i knäna, skakningarna började visa sig i händerna och tårarna låg någonstans gömd i kroppen. Men vi stod enade och tog varje steg närmare i tystnad.
 
Plötsligt stod vi där, i öppningen av kyrkan, och när Josefin och jag bestämt oss för att ta oss en titt in.. kände man barriären som höll på att brista. Josefin vände med tårarna rinnandes, medan jag kände att det var att bära eller brista. Benen skakade, hjärtat brände men fötterna bara fortsatte. Jag tog ett steg fram på lavan under fötterna och följde blicken till kistan. Den långa, vita,vackra kistan.. och kom slutligen fram till bilden med dig när du kite-surfar. Kroppen skakade, benen var svaga, ögonens tårar rann omedvetet och jag.. Jag kunde inte förstå, att du var så nära och ändå så långt borta.
 
Slutligen blev det för mycket för kroppen att hantera och jag vände med snabba steg ut till dina kära vänner. En ung kille, vars ansikte jag kände igen arbetar för kyrkan och stod rakryggad och mötte min blick precis innan jag gick ut. Jag kunde inte förmå mig annat än och svara hans blick med orden.. "Detta kan inte vara lätt för dig".. Jag såg honom ta ett andetag för att sedan nicka och jag började sedan halvspringa ut.
 
Tiden gick. Vi satte oss på bänkarna för att skakningarna skulle lätta och den kompletta tystnaden blev brytande genom luften. Det låg en dimma i tystnaden och trots det enormt vackra vädret var sorgen ännu tydligare.
 
Vi kramades. Tryckte varandras händer. Klappade varandras ryggar. Och efter några minuter reste vi oss och mötte det som skrämde oss så.
 
Din begravning.
 
Bänkarna fylldes.
Så många bekanta ansikten.
Din familjs.
Dina släktingar.
Din flickvän.
Dina vänner.
Vi.
Du.
 
Vi insåg att du var så nära och trots att så mångas tårar föll i det ögonblicket vi såg din kista, förväntade vi oss att du skulle flyga upp och säga att det hela är ett dåligt skämt. Men den enorma buketten låg lång över kistan, följd av vackra begravningskuddar och blommor och ljus.
 
Det hela gick så fort. Din familj, ledsna och starka gick fram rakryggade med med sorgsna hjärtan. Prästens tal, om att även om du var tystlåten bland oss, var du också kreativ inför många av oss - därav var du tekniker.. Precis som han talade om.. hur folk blev imponerade av dig - för att du var svår att ta dig inpå, men absolut öppen när vinden förde dig när du kite-surfa. Vinden vi andades tillsammans.
 
Låt efter låt fick oss att bryta samman. Överallt hördes snyftningar och höga gråtljud. Näsdukarna for upp i folks händer och trots allt det var tystnaden precis likadan.
 
När Phil Collins.. "You'll be in my heart" spelades.. såg jag och Josefin på varandra och tänkte samma sak.. "Så typiskt Johan.." och några rader sjöng vi med i tystnaden.
 
Plötsligt var det över, och när vi reste oss rad efter rad insåg jag plötsligt vad det innebär att gå fram till en kista. Det innebär inte bara en avslutning på en begravning, det innebär ett avsked, ett hejdå.. Att släppa taget. Det innebär att man måste låta dig gå. Och jag visste inte hur jag skulle. . . Så när begravningens sista låt spelas och rad efter rad reser sig blir rädslan större.. och slutligen viker sig kroppen och jag for ned i gråt. Josefins hand smekte min rygg samtidigt som varenda tillfälle av dig spelades upp framför mina ögon. Jag landade i mitt knä och lät gråten fara ut. Gråten som jag trodde blev mitt avslut.
 
Och slutligen gjorde vi det. Vi reste oss. Vi gick framåt. Vi mötte din kista. Jag lade min ros. Jag såg på din bild och log i tanken på dig när du surfa. Sedan såg jag kistan bredvid och önskade bara att du surfar någonstans i din dräkt just nu. Person efter person började ge sig bakåt .. medan jag stod kvar.. och viskade orden en sista gång..  "I love you"..
 
Att vända dig ryggen kändes som mitt största svek. Men jag vet att det inte fanns någonting annat att göra.
 
Att sedan stå enade, i den här hemskheten, och se alla brustna ansikten var något av det hårdaste. Men att få krama om din familj och få säga det jag annars inte fått tillfälle till, var hårt men en befrielse.
 
Sedan var det över. Vi stod där. Kramade varandra. Såg oss omkring. Låt tårarna falla och tog slutligen de sista stegen ut ifrån kyrkan som var så hårda att gå.
 
Dagen var snabbt över, tröttheten låg i kroppen, tårarna tog både stop och lyckades slutligen inte sluta rinna. Man vet inte riktigt hur man ska göra detta gubben.. Kan du förstå det?
Såg du oss?
Såg du hur många du påverkat?
Hur många du lämnat?
Hur många som dig saknar?
Hur många som dig älskar?
 
Resten av dagen har varit hård att ta sig igenom. Man vet inte när man ska gråta eller skratta. Känna smärta eller ro. Om man ska sova eller leva. Men timmarna har passerat, natten är kommen och jag vet inte riktigt hur jag ska känna. Man är okej - för att man måste vara det. Man är trött, för att känslorna tog så hårt över en. Man är matt, för att tårarna torkat ut en. Men man känner dig, saknar dig, tänker på dig och vill bara prata om dig.
 
Vi vill prata med dig. Vi vill bara krama dig. Vi .. vi vill bara att detta inte ska vara vad det är.
Men vi försöker acceptera det. Vi har inget val. Vi har så pass mycket respekt för dig och så pass mycket kärlek för dig att trots att vi inte har något annat val än det, så lever vi vidare, och kommer bära dig med dig varje dag på grund av det. Och vi hoppas.. att du funnit ljus i mörkret. Vi hoppas.. att var du än är så har du det bättre.
 
Och jag hoppas att vart det än för dig, så möter jag en dag dig.
 
Käre vän.
Jag har inte förstått det, det kommer ta tid att göra det. Och det är helt okej.
För att man fick ändå ett nytt kapitel att gå igenom.
 

Sov gott min ängel.
 
My heart will cry everyday for you. And everyday I will miss you. And everyday.. I will love you.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag vill jag bara ha komplett fokus på vad jag ska. Jag vill skaffa mig all styrka jag kan och bara få fram all kärlek jag kan och framför allt hoppas jag på insikt och avslut.
 
Men trots denna tunga dag, så fanns det någonting som tog min uppmärksamhet. Och det är att det i en dag som denna - i en situation som denna - då vi vet hur en ung människas liv kan förstöras - finns det fortfarande människor som gör allt i sin makt för att hålla kvar i det som förstör. Det finns fortfarande människor som lever på andras åsikter - för att kunna ha någon alls - det finns fortfarande människor som gör allt i sin makt för att hitta en anledning till att styra upp någonting som skapar osämja och när det väl börjar likna någonting som kan leda till fred så blir den uppstyrningen plötsligt så mycket värre.
 
Att detta fortfarande händer.. Att människor är så svaga.. Att människor inte inser att livet är för kort - och vänskapen lång nog - är det sorgligaste där är.
 
Det gör ont att veta att detta pågår utan en gnutta av medkänsla.
Istället får man stå bredvid och låta det passera.
 
För vad jag vet, är att jag kommit längre. Jag har insett mer.
& jag kommer göra allt jag kan för att göra saker och ting bättre.
 
Och jag vet nu, vilket liv jag ska leva och vilka människor jag lever med.
Jag känner det i kroppen nu och framför allt känner jag det i hjärtat.
Vissa människor är kanske bättre att vara utan.
För jag är bättre nu.
 
 
Men inte bättre utan den jag ska säga hejdå till idag, min älskade vän.
Jag vet inte när jag ska inse att du inte bara är försvunnen, utan faktiskt borta.
Jag hoppas jag inser det idag.
Jag älskar dig.
Spiderman är en film som aldrig varit mig varm om hjärtat, tvärtemot har jag tack vare Toby Mcguiare och Kirsten Dunst komplett känt avsky för filmen - deras skådespeleri har varit kalt och uttråkat, men storyn har alltid varit rätt - och jag kan säga det.. Efter att ha sett the Amazing Spiderman ikväll.. har vi äntligen fått filmen vi borde fått från dag 1.

Storyn är som den varit, men med några detaljerade ändringar(som de absolut fanatiska fansen kommer tänka på), men det är ingenting som stör - snarare är ändringarna nästan bättre för filmen och trots att den är ganska uppenbar så är det så det ska vara - en actionfilm.

Andrew Garfield är en kille med helt rätt insatts för sin roll - kollar man in killen tänker man sig en datanörd som tar sig igenom high school, men med dräkten på ser man hur både hans kroppssätt, manlighet och smidighet enats i ett. En del av hans sätt att hantera kroppen är det som gör scenerna läskigt snygga.

Musiken, tekniken och klippningen är gjort på helt rätt sätt. Allting är gjort på ett sådant as snyggt sätt och det gör att du dras allt längre in i storyn.

Men någonting som är så bra med denna filmen är inte bara hur det är gjort eller hur storyn fungerar.. Utan det är hur allting smälter ihop till ett.
Skådespelarna har en charm som verkligen fungerar och att huvudrollerna har ett förhållande utanför bioskärmen är inte lätt att ta miste på. Varenda roll lyckas på något sätt binda ihop hela storyn och skapar en kemi som når ut till publiken - detta gör att filmen blir något mer.. mänsklig.
Samtidigt ligger humorn alltid ett snepp före och kan få en scen att nå toppen. Tillsammans med kärleken, kemin mellan Andrew och Emma Stone(huvudrollerna) blir attraktionen starkare och något gulligare för publiken att se på. Där är action från minut ett och du finner dig underhållen varenda minut igenom.
Och bäst av allt? Du finner dig älska denna hjälten.


Jag hann både fnittra, gråta, skratta, hoppa till och komplett förälska mig under dessa minuterna i filmen.
Mina förväntningar må ha varit få, men detta hade jag aldrig kunnat ana.

Ta er tiden.

The Amazing Spiderman Is so worth It!
 
Oh and uh.. På tal om bio.. Har jag berättat om mitt nya jobb? ;)
Grejen med mig, är att du som vän lär dig att jag alltid är ärlig. Jag säger inte saker jag inte menar och jag låtsas inte om någonting jag inte känner av. Men jag kan även vara människan som offrar sig för att det är det bättre för den andre personen. Många av er som känner mig, vet om att jag har gjort det. Så många av er har alltid påpekat hur jag hellre skadar mig själv om det alltid är för det bättre - även om det inte är för mig själv.

Jag skulle aldrig välja mig själv före - det har aldrig lett till någonting bra.

Men nu sitter jag i en riktning där jag knappt kan ta mig på något annat håll - jag vandrar redan framåt och ser tillbaka och känner repet som blir allt mer slitet och hoppas att någonting ska dra mig tillbaka i sista sekund.

Men börjar inse att jag alltid pratat om att jag är ensam, jag har alltid pratat om hur människor alltid lämnar mig, men sanningen är.. att jag låter mig själv vara ensam för att jag låter folket göra valen åt mig. Jag säger ingenting i hopp om att det ska räcka. Men .. Jag vill inte att någon ska skriva min bok, utan jag vill att dem ska läsa den och få läsa varenda ärliga ord.

Ibland önskar jag att även den osagda smärtan fått komma fram.

Men den håller jag den där det aldrig blir sett.
In my body.
In my heart.

And moving on.
 
Som gamla tider samlades vi idag med nära och kära inför en fotbollsfinal, med solen högt på himlen, värmen kvavt i luften och bordet dukades med olika händer. Slutligen njöt vi av Paella innan matchen kom igång, då vi satt samlade i vardagsrummet och njöt av en inte bara spännande match - men en värdig match, då Spanien verkligen spelade som ett lag, läste av varandra och hade ett fantastiskt passningsspel. Deras 4-0 klassade ut Italien och dem har visat sig vara Världens bästa landslag. Då kan det inte bli en dålig kväll.
 
Men nu när jag hemma igen och har ett litet skav i hjärtat, med en ätande oro, frågeställande om saker jag borde och inte. Och en del av mig har ett svar som kommer ta lång tid att erkänna.
 
Så istället har jag tagit mig tillbaka till det jag alltid förs tillbaka till, med tre nya boxar och en hel del dramatiska avsnitt. Det enda som inte känns fel.
One Tree Hill.
 
Det här är det bästa med långa sovmorgnar, då jag äntligen får tillfälle för sådant jag älskar under nätterna.
So welcome back, Tree hill. 
Welcome back Sawyer.
The one thing that doesn't leave and yet always comes back.
 
 
 
 
 
 
 
.. Time for another great day at work.

Har äntligen en kort dag som blir uppföljd av en ordentlig fotbollsfest med en masssssssssa gamla goa vänner!

Happy Sunday!