Från mig till dig;


Åh, vilken magisk dag. '

Ibland krävs det en verklighet och lite mål att sikta in sig på för att få saker och ting att hända. Och jag har fått saker och ting att hända.

Jag har cyklat omkring i byn och pratat med främlingar. Jag har suttit på lekplatsen och kollat på de små bebisarna som gungats i gungor och åkt "rutschikana". Jag har minglat på handelsbanken och fått både den ena och den andra anställde att skratta. Jag har tagit mig en glass i solen hos Peter på videobutiken. Jag har mött en hel del olika människor, främlingar som bekanta och fått allihopa att skratta. Att ge ett leende i utbyte till varandra är nog den största gåvan.





Med solens fart satt jag och njöt mig igenom dagen. Då och då satt jag med en och annan bekant låt i örat, bara för att skaffa mig en extra känsla. Vissa låtar var ovanligt nog svåra att höra, men jag tog mig igenom dem samtidigt som jag emellanåt tog ton till dem.

Som bäret på glassen, ringde tillslut telefonen med ett nummer jag inte kände till. Med lite olika förhoppningar lyckades jag inte förvänta mig det här. På andra sidan luren ringde en man och bad om en arbetsintervju. Åh, ni kan tro att jag jubla! Jag har inte den största inkomstkällan och att få skaffa mig ett jobb är det enda som verkligen saknats!

Just nu går livet verkligen på rätt håll. Skolan har börjat få mig på rätt håll igen och jag har börjat satsa det jag kan för att klara mig. Att skaffa jobb är just nu det viktigaste, men samtidigt är jag igång med träningen och jag har börjat gå ut och ha roligt med vänner. Jag känner inte längre några tvivel. Jag blir allt mer och mer säker på mig själv och det är nog det största steget för mig att känna än så länge.





Nu ser jag bara fram emot att få komma iväg med tjejerna och framför allt med Josefin.. Att få spendera så mycket tid jag kan med henne medan vi är borta från verkligheten. Få se henne lugn och förhoppningsvis glad. Att bara få sitta intill henne och veta att det är okej. Det är vad jag vill. Bara vara med henne. Jag ser fram emot att få tid till att lugna ned och sansa mig, att få njuta av naturen och umgås med ett par tjejer som är bra för mig. Det känns bra. Jag vill verkligen spendera tid med Josefin, jag känner att vi behöver det. Få läka tillsammans. Att komma iväg är verkligen vad vi behöver. &det är verkligen skönt nu när våren är kommen.

Förra året var det såhär livet såg ut.. Med underbara dagar i Båstad, med god grillning, en massa knäppa stunder, lite fylla och tillfälle att skapa underbara minnen..




Så just nu är det hur livet ser ut. Datorn oroar mig, men livet löser sig.
Bagateller blir mindre och jag börjar komplett ärligt.. bli mer vuxen.
Jag ser annorlunda på saker och ting, på besluten jag tagit och har lättare för att vara ärlig.
Det känns bra!
Det enda jag måste kämpa med är min osäkerhet. Jag inser att jag är väldigt känslig.
Jag känner mig så lätt attackerad, undernärd och obetydlig. Jag stänger lätt av mig
på grund av det. Och det är något jag verkligen försöker jobba med. Men det svårt.
Det tär på en.

Men!

Jag är bra!
Jag är starkare än jag varit.
Och det är enorma framsteg, endast för mig.

Nedanför får ni njuta av musiken som fulländat dagen.
Puss på er.








Datorn har från ingenstans kraschat, rakt där i min famn. Jag får igång den men kommer inte riktigt in på den. Jag har försökt med olika uppdateringar osv, men det verkar som att det är hårddisken som faktiskt gått sönder. Jag har de senaste dagarna haft ren panik, då historier, brev, texter och bilder jag tagit finns .. som jag inte gjort backup på. Sådant jag aldrig kan få tillbaka och sådant som betyder allt. Jag gråter hejdlöst . vanligtvis hade jag inte gjort det,då fysiska saker kan ersättas. Men detta.. Detta är bortom allt värde. Och jag vet inte om jag kan få tillbaka det.

Beroende på detta är tillgången till internet och uppdateringar färre, men jag ska göra vad jag kan på avstånd.

Om någon känner till ett datorgeni, snälla. Let me know..

Jag hör av mig.
L.
Med solens varma strålar har mina kinder blivit röda idag. Om så bara för stunden känns det underbart att ge sig omkring utomhus i värme och att kunna ha tunna kläder. Dagen jag så länge fasat för, den dagen jag skulle få flytta hem, har kommit. Det var dock inte så illa som jag föreställt mig. Så fort man slutar tänka på saker man blir bortskämd av och börjar anpassa sig till vad som räcker inser man att det är bra nog. Jag är väldigt lyckligt lottad och har ett eget rum, en säng som är min, kläder att ta på mig, mat på bordet, tak över huvudet, en tv att se filmer och serier på och sedan har jag alla de där grejerna som gör mitt liv till mig. Kameran, fotografierna, texterna, böckerna, filmerna.. Musiken. Allt det där som gör mig till mig.





Det känns okej när jag nu sitter i min säng och ser solnedgångens färger röra vid mitt fönster medan fotbollsspelarna talar på tvn, min mamma pillar med saker därnere och min bror spelar dator i rummet intill. Överallt ligger mina packade lådor, hälften av dem här och hälften av dem i förrådet. Jag har allting jag behöver inom en arms avstånd och det är det viktigaste. Efter allt vi gått igenom genom åren så är det många saker innanför väggarna man aldrig talar ut om - så är det för oss alla. Familjen är prioritering ett, dem viktigaste vi har och de viktigaste vi alltid skyddar och tar hand om. Och hur saker och ting än har gått så har vi klarat oss, vi har kommit så långt och trots alla de fysiska och psykiska påfrestningarna sitter vi i slutändan tillsammans, hjälps åt och klarar oss. Vi skrattar fortfarande i ren glädje och somnar tryggt och tillsammans varje kväll. Så när jag tänker efter.. Så vet jag att det alltid kommer ordna sig. Det kommer alltid bli bra. Och det kommer det bli även nu.



Jag har varit oerhört osäker den senaste tiden, vilket låter lite märkligt att säga då jag nog aldrig varit så säker på vem jag är och på valen jag gör, men jag märker att när det gäller människor.. blir jag osäker på vad jag än gör. Jag vill så gärna göra rätt att jag ibland gör fel och det blir så skrämmande att osäkerheten gör att jag stänger av mig.  Självklart är osäkerhet vanligt, vi har alla minst en osäkerhet i oss. Vi oroar oss lätt när en situation vi inte kan kontrollera dyker upp eller när man råkat göra någonting fel, när man råkat ta sönder någon annans grejer, när man säger fel saker. Mänskliga faktorer tyder på att vi gör mycket fel i ivrighet att göra rätt. På något sätt växer man ju på tiden och man lär sig självklart hur man gör av allt mer och mer. Det är mest den känslan av att man ger och ger och ändå blir inget mottaget, utan bortputtat. Ibland ångrar man så mycket man ger, för att man känner att det blev ingenting.  Man känner sig världelös i en situation man vill göra nytta. Men det var någon som sa till mig, att jag måste sluta lägga mig i, sanningen kanske är så, men jag fungerar inte så. Jag mår bättre av att ge, jag mår bättre av att göra någonting istället för ingenting - och trots att det inte alltid blir så, trots att jag ibland inte kan ge allt eller påverka alls, så är det viktigaste att man försöker. Att man försöker så pass hårt att kärleken känns. Att kärleken är det som bär och inte vad som rinner ur. Vet ni vad som samtidigt är så skönt i denna osäkerheten? Det är att just det jag alltid trott på - det som alltid gjort mig osäker är nu det som ger folk respekt för mig. Igår mötte jag en kille som talade med mig om ett par killar jag umgicks medan för ett par år sedan och han sade.. "Dessa killarna talar med dem som är coola för stunden, sedan räcker inte det. Men det dem tror.. Är att det ger dem respekt, när skillnaden är att de förlorar respekten bland sin omgivningen och framför allt i sig själva. Och vet du vad grejen är? Att varje gång jag möter dig så känner jag en oerhörd respekt för dig, då du aldrig gjort någonting fel och ändå inte blir accepterad. " och efter ytterligare diskussion sade han "Ge det något år så kommer du se att du är den som har folks respekt, medan de kommer ha försvunnit". Och det är ord som dessa, som får mig att fortsätta som jag gör. Så hur fel jag än känner mig, så ger jag inte upp. Jag lägger mig aldrig ned. Jag kommer att fortsätta gå.


Jag försöker tro på mig själv. Men jag börjar bli trött. Jag börjar bli trött på att göra vad jag kan. Trött på att hjälpa, då jag aldrig gör det rätt. Många frågar mig varför jag vill resa, varför jag rymmer och för mig känns det verkligen inte som att jag gör det. Jag förstår att jag har saker här jag måste möta och att det finns knutar som måste lösas upp innan jag beger mig av. Men det jag vill när jag reser bort är och lägga bort den här osäkerheten i mitt sätt att hjälpa. Helt plötsligt kommer livet handla om mig och mina egna beslut och inte för andra, utan för mig själv. Och det kanske låter egoistiskt på sitt sätt. Men man måste lära sig att göra saker för sig själv, annars kommer man aldrig klara av att göra någonting för andra.. livet ut. Allting kommer att göras på egen hand och jag behöver det. Jag behöver min helt egna erfarenhet och ett ofarligt ansvar. Jag tror också att det är så.. som någon sa till mig häromdagen.. "Om 4-5 år.. kommer alla att uppskatta dig. De kanske inte gör det nu. Men då.. Då kommer de att uppskatta dig likt aldrig förut".. och jag tror på det. Det är därför jag säger att jag inte rymmer, jag kommer att ta mig hit för att lösa alla hårda knutar. Men! Jag tror inte att tiden är kommen. Min tid bland folket är inte rätt. Den har aldrig riktigt varit det, vilket är helt okej. Det blir svårare för mig att passa in bland omgivningen jag har bara. Men samtidigt.. trots att vissa saker hänt den senaste tiden så känner jag hur flera knutar jag haft inom mig själv lösts upp. Jag känner hur människor som bara var bekant med mig förut, nu är närmare än någonsin och jag märker att människors syn ändrats. Inte bara negativt. Utan många har fått upp ögonen och ser på mig som att jag har växt. Jag känner verkligen att trots att det är hårt, så är det på något sätt rätt. Min instinkt är bara på helt rätt spår. Så jag avviker inte från vägen denna gången, jag svänger inte in på en omväg och jag stannar inte för att gå tillbaka. Jag fortsätter gå, med en fullpackad väska av det förflutna på ryggen och med en tom väska redo för att fyllas av det pågående och det kommande. Och det känns så rätt.

Nu har mörkret hunnit lägga sig under tiden jag skrivit, mamma har klickat igång så ska det låta på tvn och jag ska gå ned och mumsa i mig en sista chokladbit med henne innan det är dags för hårdträning och illamående. Ja, sommarn är ju snart här. Jag har äventyr att åka på.. Då ska jag inte bara se snygg ut, utan jag - som den person jag är - ska vara fulländad. Åh, vad bra det känns med tanken på det!

Resten av dagarna har varit fyllda av glädjerop och fester till och från. Emellanåt har det gått åt helvete, men vad är en utekväll utan drama? Jag har känt glädje, upplyftande känslor och kärlek bland mina medmänniskor och mer än det kan jag inte begära. Resten av dagarna får beskrivas i bilder, jag tror det kommer räcka här idag:) Men uppdateringar följer. Som varje gång.

Tack för att ni följer mig! Efter alla år..

Jag sänder en stor våg av kärlek till er därute. Livet är för kort. Vi har varandra. Finns det något viktigare?
Stor kram till er!





























When words arent enough, the pictures says It all.



































Bilder tagna av: Louise Norman & Lukas Arkenstedt

Jag fick precis världens finaste kommentar från mina bästa vänners lillebror : Louise. Du är allting någon velat ha.

Denna killen är som min egen lillebror så det tas med en klackspark,men känns ändå lika fint. Det är allting man någonsin velat höra. Också hör man det från en kille som är lika ung som ens lillebror. Killen har ett sådant fint hjärta. Man önskar att det fanns en kille som ser det för mig därute.

Det är många som tycker att jag är en kärleksdramatiker och sanningen är .. Att det är jag.
Jag fastnar så lätt för någon som Visar intresse och känner mig trygg hos den som håller om mig. Frågan är när jag ska bli trygg i mig själv så att jag slutar söka.

Jag söker inte kärlek på andra sätt som andra. Jag gör det inte desperat och lätt,men jag gör det med en kräsen blick och ett svårt sätt att för många att finna mig. Men dem jag väl släpper in. Är dem som slutligen kallar mig bästa vän.
Och självklart. Det är fint.

Jag har ständigt guldvärda stunder med mina vänner. Tex Idag då jag spenderar en hel dag med lukas,Zacke och Elias och deras familj. Då vi tar fikor. Äter middag. Mixar låtar. Dansar. Skrattar. Kramas och myser. Eller som just nu då vi ser fotboll ihop.

Men någon gång önskar man att man haft en kille hos sig som inte ska gå. Vars famn ligger kvar när dörren stängs.

Just nu stängs jag. Med fler tankar än vad som sägs.

Tror det är dags för en tatuering till. Känner att den enda som vakar över mig är den som lidit bakom samma mask som jag. Fantomen. Min fantom.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1431576/images/2012/pic_194838263.jpg" class="image">

När jag tänker tillbaks minns jag inte en fulländad, lycklig familj. Jag minns inte hur det var just de två vuxnas tid. Utan jag minns att min pappa var min bästa vän. Och jag minns att mamma på ett annat sätt var lika nära. Jag minns att vi var allt vi hade. And I don't know when we lost It.
I don't know when I lost It.

Och för mig räcker det.
Att minnas att pappa var den viktigaste jag hade.
Att mamma alltid visade sin kärlek.
Att jag hade en bror att ta hand om.

Även om kärleken inte fanns för dem.
Fanns den för mig.

Och nu vet jag inte var den är.
Men just nu saknar jag det.

Söndagen spenderar jag med Adeles "someone like you" på högsta volym i olika versioner med morötter,dippa och en ny bok att hålla i.. Samtidigt är tankarna försvunna,borta någonstans hos dem som en gång var del av mitt liv. Hos dem som är saknade och hos dem jag är närvarande.

Sometimes.

image description

Igår bestämde jag mig för att njuta av livets möjligheter. Dagen började med soligt,underbart väder och en lunchdejt. Efter en trevlig början på dagen fortsatte eftermiddagen med fina vänner som kom över på köffe i eftermiddagssolen. Planer började smida sig lite här och kvar och kvällen såg ut att bli väldigt bra.

När det väl var dags gjorde Julia mig sällskap i den vattenlösa lägenheten. Jag fick klättra och fixa och slutligen säkra kranar för att få vatten igen och det var första steget till och göra sig i ordning. När kvällen väl kom började vi kvällen med gott vin och många skratt. Zackarias tvingade i Julia vin för första gången och jag tror det var hennes ögonblick att växa upp - för samma dag lärde hon sig cykla;) Haha. Cykeln tog sig vidare till Shakespeare där vi möttes av Höllvikens alla olika människor och för ögonblicket kändes det som att man var liten igen. Ni vet den gamla goa tiden då alla var nära varandra, då bekanta var inte var främlingar, ständiga äventyr skapades och massvis med speciella stunder gavs. Så kändes det. Jag och min gamla barndomsväns mamma kramades om i en kvart, som vi alltid gör, med samma varma famnar och pratar om de 70 breven hon har i sina låda efter mig sedan jag var liten. Överallt mötte jag människor som tog min hand bara för att hälsa på mig och på ännu fler ställen träffade jag människor i alla åldrar som jag på så lång tid inte sett. Jag var på mitt bästa humör, log hysteriskt stort och mådde så allmänt bra.  Allt ifrån familjer till barndomsvänner och deras föräldrar tillsammans med nya människor kom fram för att lägga en hand över min och hälsa med vänlighet. Jag njöt av känslan om att känna sig som hemma.

image description

Trots att vi var i Höllviken, hemma.. Och trots att det är så vanligt att se dessa människorna annars - är det så ovanligt att möta så många på samma plats. Och nu var det verkligen människor i alla åldrar och vi hade alla så fantastiskt trevligt.

Men när jag började bli runt om fötterna satt jag plötsligt på bussen med en onykter Lukas i knät, skrattande människor på bussen och utan absolut en krona. Hur ska det sluta? Jodå,det gick.. Och det gick väldigt bra!! På Malmös gator yrade vi runt i en stund innan vi hamnade på ICE där vi mötte upp bekanta och nya för att sjunga karaoke, dricka champagne och njuta av sällskapets trevliga famn. Nya tjejer fann sig till vårt bord och slutligen hade vi både deras nummer och namn, och jag kan säga att det nog var första gången mina killkompisar var mäktigt nöjd med mig. Hahah.

image description image description
Slutligen satt vi med mat i magen och fick pratat med farbror blå. Det blev en hel del nya kontakter, det blev en oerhört lyckad kväll, med trevligt folk, karaoke och allt annat vad det innebär. Det var en av de bästa utgångarna någonsin!

Idag mår man som man förtjänar, men planerna står på rad.. Och vem vet.. Det är ju trots allt St. Patricks Day!

Och det är så det är. En dag kan bli bättre av någons leende och idag var det en liten kille på dagis som gömde sig bakom en lekstuga som sprang fram till mig och ställde tusen frågor som fick mig att le. Solen har dolt sig helt idag,men flertal saker har verkligen varit bra. Bortsett från att dagen i skolan var onödig,då min lärare skadat sig och åkt in på sjukhus,spenderade jag en hel förmiddag i Malmö på att göra absolut ingenting. Det var dock skönt att ta en promenad längs kanalen och att ta en lunch med två gamla vänner. Ibland räcker det med att vara simpelt. Dagen blev ju lite bättre när ett stjärnskott lyfte upp mig i sin omfamning och som med sin bara närvaro gjorde mig lite gladare.
Jag gick efter det med ett leende på läpparna och fann slutligen eftermiddagen kommen då jag halvt motvilligt begav mig mot gymmet. Det var inte förrän jag var påväg därifrån som jag kände igen vägen jag cyklade på. Jag togs tillbaka till gamla tider och kunde nästan höra våra röster. Vägarna var nu lättigenkännliga. De vägarna jag cyklade på var de vägarna jag cyklade på som liten.. Från jag var 6 år till 12 år.. Med nästintill halva min klass. Det var ren nostalgi att tänka tillbaka och att få alla flashback påminde mig om allting vi gjort tillsammans. Trots att vi var speciella.. Var vi tillsammans så otroligt bra. Vi har många bra minnen. Och bara på det levde jag vidare med en lycklig känsla. Livet är inte bara dåligt,det finns så många ögonblick man måste ta och komma ihåg. Så många ögonblick som tar sig in då och då.

Ge dagen ett leende,då sprider du plötsligt glädje.

Jag somnar med samma leende jag vaknar med och hoppas att nästa morgon får mig att vakna på samma sätt..

Heeeej alla forna läsare & alla nya läsare!

Jag ser att klickningarna blivit några fler sedan tidningen kom ut igår och det glädjer verkligen mig! Responsen har verkligen varit oerhörd,´reportaget var verkligen jätttebra och jag känner mig faktiskt väldigt nöjd.

Det är så spännande att det hänt så mycket och att gensvaret varit så oerhört. Att människor fokuserat på vad som är positivt och uppskattat något som för mig i början var så litet. Det har varit en väldigt speciell erfarenhet och det känns väldigt ovanligt med sådan uppmärksamhet. Det känns fortfarande inte som att det är jag som gjort det och att det är jag som förtjänar alla fina ord som sägs. Men jag uppskattar det i alla bästa sätt och försöker absorbera det medan jag har fortfarande har chansen!

Stort tack, ni är underbara!

(För er som inte köpt tidningen kan ni köpa en förminskad version av intervjun här;
http://www.skanskan.se/article/20120313/PERSONLIGT/703139950/1277/-/med-en-stark-vilja-att-hjalpa

image description
Solen skiner, kafféts doft når näsborren och duvornas sång omringar en. Överallt sitter par och pussas i solljuset, familjer fotograferar sina yngre och jag sitter med min bästa vän bredvid mig. Jag höjde ett av mina betyg, fick fina kommentarer från en fin kille och sprang på min bästa vän i stan. För ovanlighetens skull tog jag mig chansen att köpa någonting nytt och fick på mig ett par fräcka brillor och någonting nyttigt för håret som för tillfället håller på att dö ut.

Dagen har varit ovanligt flitig och med solen på ens kind känner man en helt annan glädje. Det är rentav underbart att ta sig igenom dagen. Sol, skin, stanna och låt morgondagen bli lika fin.


image description

image description




Vädret går som vanligt fram och tillbaka i Höllviken. Men folk är ändå ute. För gamlingarna är det hårt spel som är igång. På bussen sitter två tjejer i one piece och Uggs trots att solen visar sig då och då. Bakom mig doftar en lång,vältränad kille min favoritparfym - one million - och jag hinner precis ta in doften ordentligt innan det är dags att gå på.

Och jag då? Vem är jag? Jo. Jag är en helt vanlig tjej påväg till en vanlig skoldag. Förberedd på vad man ska säga och göra. När du passerar mig lär du oftast inte lägga märke till mig då jag lätt smälter in,men om du gör så är det för att du antingen ser mig skina upp i ett leende eller för att du hör mig prata högt. Jag ber aldrig om uppmärksamhet,men ger gärna den vidare. Jag har gått ifrån att vara drottningen bland tjejerna till att vara något av det svarta fåret. Den alla hälsar på,men oftast inte den alla slutligen umgås med. Jag har alltid varit För mogen för min ålder. Växt upp för snabbt. Det är beroende på alla möjliga anledningar. Delvis för att jag fick ett uppvaknande när jag började högstadiet,delvis för att jag fick bröst när jag gick i andra klass och delvis för att jag fick min första "kvinnovecka " redan i fjärdeklass. Sedan ska vi ju prata om att jag är ett skilsmässobarn,sådär svårt insatt och påverkad av en relation som jag ibland önskar inte fanns alls. Jag fick där växa upp och börja tvätta,städa,diska och göra det man vanligtvis börjar göra under tiden man jobbar. Jobb har jag såklart. Inget seriöst så,jag är deltidsinsatt och Rings in när det behövs ungefär. Jag söker mig vidare dagligen. Vänner har jag haft många av. Jag är ingen svår människa att känna och för att vara ärlig,är jag en bra vän när du känner mig. Hade du varit min vän hade du vetat att jag gör allt för dig. Jag har alltid haft lätt för att träffa nya människor,jag anpassar mig väldigt lätt till olika typer och passar ihop med väldigt olika människor. Men med tiden verkar det ändå som att jag växer ifrån dem. Efter många år har gäng på gäng försvunnit. De har aldrig haft en anledning till varför,men sanningen är att de aldrig riktigt har brytt sig och när jag slutar ge dem allt som gynnar dem.. Då är jag inte lika rolig längre. Men sen är jag inte oskyldig. Naturligtvis gör jag tusentals fel och jag har upplevt så många seriösa samtal där jag fått sitta och erkänna vad jag gjort fel. Jag har inte svårt för det. Är jag uppväxt på något sätt så är det med vetskapen att även om man gör någonting fel och inte kan ta tillbaka det,så kan man åtminstone vara ärlig om det. Då har man möjlighet till förlåtelse.
Jag har dock mycket jag måste lära mig att förlåta. De människorna som utsatte mig enorm utfrysning och någon sorts mobbning under högstadiet kommer aldrig bry sig om vad de gjort och jag måste bara acceptera att det är som det är och att jag åtminstone kunde bli den jag är. Jag måste även förlåta alla de människor som lämnat mig. På något sätt. Det tar lång tid att jobba med och man känner till stor del en sådan skuld i sig själv.. Jag menar.. Vad gör jag som är så fel? Jag menar ju väl. Alltid.
Jag kan inte ta ett steg i mitt liv om jag vet att jag trampar på någon. Jag hade inte tagit ett beslut som skadat någon mer än i så fall.. Mig själv. Jag klarar inte det. Och dem som känner mig.. Dem vet det.
Det är få vänner jag nu känner till,få vänner som befinner sig i min närhet och det är som många säger.. Man behöver inte fler. Men i ärlighetens namn känns det inte rätt och gå runt och veta att det finns människor man är oense med utan anledning. Mestadels har folk ju växt upp idag och både hälsar och småsnackar. Vissa har gett mig ursäkter. Vissa säger att de inte förstår vad som kom över dem och att de vill be tusen gånger om ursäkt. Det som stärkt mig mest.. Är att få höra orden "Det är inte ditt fel".
Det man alltid undrar över,den skulden man känner,tillhör inte bara en. Man är två i en relation. Och på tal om relation.. Jag har varit singel i fyra år och det förhållandet jag kallade seriöst då kan jag inte ens tänka på nu. Det var 2 månaders tonårsförälskelse. Om jag ens kan kalla det det. Jag har sökt mig till en hel del killar. Det har varit mitt oerhörda sätt att söka bekräftelse och kärlek. Jag var väldigt ung när jag började söka mig bland pojkar. Jag har haft intresse för pojkar sedan jag gick på dagis. Ja skrev kärleksbrev och köpte godis. Jag älskade att visa dem all min kärlek. Men jag fick ju aldrig tillbaks. Och har fortfarande inte fått. Det lär väl ta sitt tag. Anledningen till att det tar tid för mig måste vara för att den jag ska finna är mäktigt speciell. Gunsan sa till min mamma .."louise är ju så himla speciell och annorlunda att hon skrämmer bort dem flesta.."(eller någonting liknande).. tänk då på den dagen jag finner någon som inte blir rädd. Nu på äldre dar finns det mycket man inser och hade jag tänkt igenom allt hade jag nog tagit tillbaks nästan allt jag upplevt. Sedan ska man ju inte säga så.. Man behöver ju uppleva allt och skaffa erfarenhet. Självklart.. Och det har jag. Det gör mig till den Jag är idag. På olika sätt. Men jag önskar till så stor del att jag upplevt vissa saker på annat sätt. Men bättre sent än aldrig. Nu vet jag det. Och nu vet jag vad jag söker och hur jag ska söka det.


Alla dessa upplevelser,från barndom och problem för ju en till vem man är. Så man ska utgå från det man upplevt istället för att tänka tillbaks på det. Det är det jag försöker göra.

Acceptera att livet är som det är.

Våren ger verkligen liv i staden. Att sitta på bussen i över en timme gör att man hinner se så mycket. Bara idag såg jag det gamla paret gå ute på promenad, flera ute och cyklandes. Dagisbarn mötte mig vid dagisgrinden och gav mig high five när jag hälsade. När jag passerat en bit såg jag djuren ute på åkrarna, den stora svanen i ån och folk som gjorde vid i trädgårdarna. Det finaste av allt var nog när jag såg en mor och en dotter ute på gatan, de övade på att åka rullskridskor och jag gissade på att det var den lilla dotters första gång. Hennes sätt att hålla i mammas hand fick mig att minnas hur det var när jag fick mina första rullor, hur det var när jag föll första gången och känslan när man åkte om sommarkvällarna. Skatebordåkare körde förbi och den lilla byn Höllviken var verkligen fyllt av liv. Att solen är framme och ger plusgrader ger inte bara liv i byn, utan i folket och deras liv. Jag älskar att vakna om dagarna och se den vackra solen, att gå ut och känna värmen och den ovanliga fräscha doften som med sin värme gör det skönt att öppna dörren. Man kan bara hoppas på att det ligger i .



























Varje dag är en ny erfarenhet, då jag antingen öppnar upp mig eller stänger av mig. Då jag antingen tar emot eller trycker bort. Då jag antingen tar ett beslut och inte längre låter mig beslutas. Varje dag är väldigt tuff, men jag tar mig igenom den. Varje dag lär jag mig att ta mig igenom dagar ensam och jag säger inte att det är utan anledning, men att jag trodde att saker jag hade omkring mig var starkare och bättre än så. Varje dag har sin egen tyngd och sin egen lättnad. Oavsett så står jag kvar, lär mig av allt jag går igenom och utgår från det bättre. Det är inte meningen att livet ska vara lätt, jag vet det. Men ibland undrar man om erfarenheter varar livet ut. Ibland vill man vara utan dem. Just nu är jag matt. Så matt. Och ändå inte alls trött. Kroppen tar all stryk. Den visar det jag inte känner. Men jag går ändå upp varje morgon och gör vad jag behöver. Jag menar inte att jag ska särbehandlas, jag vet att det är så för oss alla. Men vad är livet att njuta av om varje dag är en smärta?

Jo, det finns stunder att njuta av .. Stunder som visar sig på bilderna. Så det är vad jag står för nu. Bilderna. Livets dagar. Ser ni hur vackra dem är?



Mina vackra människor. Jag älskar er precis som ni är.


Jag har äntligen landat nu.




Men dig. Dig behöver jag just nu. Och jag har ingen aning om var du är.

Jag har äntligen börjat andas igen. En uppdatering om livets dagar närmar sig. Ha tålamod.

Jag är snart tillbaks igen.


När jag stod inne i lokalen med fikan framme, glasen ställda, kaffet kokat och saften blandad, väggarna neddragna och stolarna uppsatta var nerverna på helspänn. Varenda gång dörren öppnade sig visade nerverna men jag stod redo, hälsade alla välkomna och mottog påsarna folk tog med sig. Det tog sin tid innan vi väl kom igång. Många kom förbi och lämnade kläder och begav sig iväg igen. Men slutligen samlades omkring 60 personer i stolarna, redo att lyssna på de fantastiska musikerna. Det som var så skrämmande med en kväll som denna var hur allting verkligen kom till ytan. Allting jag planerat de senaste tre månaderna, allting jag kämpat för genom tidningar, radio och internet skulle visa sitt resultat och jag.. Jag skulle för första gången få se vad jag själv går för. Människorna minglade och tinglade, drack kaffe och köpte kakor. Kakor sponsrade från den fantastiska kakboden i Höllviken, Robin Svensson som bakade och kaffe från mamma och bussvänner. Allting har varit otroligt och att jag fått ihop allting var så oväntat. Men jag gjorde det. Och där stod jag nu. Med huvudet under vatten ytan och lyckades inte riktigt nå ovanför. Jag kände nerverna tala för sig själva och jag var knappt mottaglig till att bestämma vad som skulle hända, prata med alla som undra eller leda bandet. Jag stod istället redo för att hälsa på dem som kom innanför och tackade dem för alla påsar med kläder de lämnat.



Slutligen tog konserten en början. Jag stod motvilligt och nervöst på scen, önskade folk välkomna, berättade kortfattat om mitt skolprojekt och någorlunda om hur det gått till. Slutligen tackade jag för att de tagit sin tid till att komma hit och att jag hoppades på att de skulle få en trevlig kväll.

Daniel öppnade tillsammans med fullt band med två bekanta bra låtar för att värma upp publiken, medan Sofie Alvén som var näst upp på scen fullständigt bländade alla som stod både på scen och i publiken. En röst som Sofiés är en röst olik någon annans och folk var så hänförda av ett en sådan liten tjej kan sjunga med en sådan otrolig röst. Följandes på scen var Camilla Paulsson. Med sin fullständiga sopran röst gav hon rysningar längs hela publiken och hon lyckades på sitt helt egna sätt fortsätta göra konserten allt bättre. Med en kort paus för folk att ta påfyllning följde vi upp med en öppning av den helt fantastiska Jenny som är en sådan blandning av rock and blues och med fullt band fick hon igång publiken med en helt annan charm. Näst på scen var Jörgen Åsling som med sin gamla blues lekte med bandet på scen, i full gång med en helt egen rock n roll. Sist ut hade vi min pappa, Anders Norman, som alltid är lika bra. Han var den som under kvällen varit scenens ledare och hjälpt till med att få allting att smälta samman. Han började med två av sina egna låtar, inspirerade av livserfarenheter och slutade med en Elvis klassiker som fick publiken att börja både sjunga och dansa. Vid detta tillfället var jag så glad över hur allting gått, hur fantastiskt allting låtit, hur bra musikerna varit och hur många påsar vi fått in. Jag var i början så besviken över att det inte kommit mer folk, jag förväntade mig minst hundra som lovat, men när konserten börjat insåg jag att det inte handlade om hur många som var här, utan känslan som kom från dem som var här. Och känslan var fantastisk. Så många olika människor och en sådan stor gemenskap. När vi presenterat våra musiker och börjat klinka igång slutlåten "All you need Is love".. gick jag, Josefin och Ida upp på scen för att dela ut de gigantiska buketterna Blommor Direkt(min låtsaspappa) sponsrat.  Varenda en av dem på scen blev så förvånade över de stora tackbuketterna och kramarna var verkligen helhjärtade. Slutligen stod vi där. Ett band på 12 personer, jag och en publik på 60 personer tillsammans applåderandes till slutlåten. Tjejerna körade, pappa sjöng och bandet spelade. Jag kände mig komplett med mina två bästa vänner vid min sida, Josefin och Lukas, min helt fantastiska mamma och hennes kärlek Håkan och min helt underbara Mormor. De fantastiska människorna som alltid är där, stöttandes och hjälpandes. Också min pappa såklart, som stod stöttandes på scen.























Jag avslutade helt med att gå upp och tacka för ikväll &' tackade dem för de 21 fulla påsar med kläder vi fått ihop och de 700 kronor vi samlat in som skulle gå till de hemlösas matinsamling.




Oväntat och med en fantastisk känsla stod vi och talade tacksamt, plockade ihop alla stolar och städade undan. Under tiden fick jag så många kramar, upplyftande kommentarer och tacksamma gäster. Så många av de främmande människorna på plats kom fram, tog min hand och tackade för att de fått vara del av denna fantastiska kväll. Ett äldre par kom fram och sa något jag alltid kommer minnas.. "Jag förväntade mig aldrig att en 18 åring skulle kunna skapa en kväll som denna, men vilket kvalitet. På lokal, på musikerna och på allt du hade att bjuda på. Detta var verkligen bra. Du ska vara stolt." Och det är vid sådana tillfällen.. Man känner att man har lyckats. Det är då man känner att man verkligen mår bra. Att kvällen var bra. En annan man kom fram och med amerikansk röst sade han att det verkligen fantastiskt och att han haft en sådan rolig kväll. Återigen blir man så tacksam. Men mest tacksam.. var jag för att var och en av dem som befann sig på plats var människor som älskar musik. Människor som var där för att lyssna. Spelningen var liten men blev så stor, lokalen var inte fylld men ändå full av känslor. Bandet var nytt och smällte ändå så bra ihop. Allting var så bra. Alla andra var så bra.

När allting väl var gjort, när musikerna väl packat ihop och när lokalen väl tömdes och allting skulle komma på plats kände jag hur alla nerver jag någonsin haft tog sin plats och jag gick ifrån komplett medveten till komplett onåbar. Detta projektet var så länge planerat, så mycket detaljerat och så .. oförväntat. Men det hände. Jag gjorde det. Det är nu över. Gjort och lyckat.

Och jag är så tacksam.

Så tack till er alla.

Vi har lyckats.
Jag har lyckats.

Vi har påverkat.
Jag hade aldrig klarat det utan er.

Idag är det dags! Nerverna pirrar,magen pratar och jag är superexalterad!!

Men solen skiner,jag hör grannarnas barn leka utanför dörren och jag känner att det finns många tecken på att det kommer att bli en riktigt bra dag!

Så har ni inget för er så tycker jag att no ska ta er förbi Garaget i Malmö och njuta av riktigt bra musik,en billig och god fika och samtidigt värma dem som inte alltid kan ha det varmt. Medtag gärna ett klädesplagg,inträde är gratis men ni kan tro att kläder kommer att samlas in!

Ikväll blir något helt eget och jag kan knappt tro att jag har gjort det. Att jag verkligen gjort det - helt på egen hand. Åh,det känns bra!!

Jag hoppas vi ses där!

Det är fredag, solen har skinit hela dagen,värmen har legat runt tio grader och dagen har varit fantastiskt vacker. Jag njöt av början på en bra dag men slutade i tårar pågrund av oturens motstridigheter. Men det blev bättre och jag njuter istället av favorit maten,en bra kväll och sällskap av mina hundar. De har suttit intill tvn och kollat på Ice Age. Det är lika roligt varenda gång. Jag är dock splittrad och vet inte om jag ska bete mig ut eller stanna hemma. Just nu ligger jag i sängen och myser och ja känner faktiskt inte för att göra mycket annat. De är en stor dag imorgon.

Så om inte annat. . Ses vi då!

Efter all oro har alla punkter slutligen kommit på plats. Gitarristerna som sa nej gång på gång kom på plats i sista stund och det slutade inte med bara en - utan två. Känslan är därför helt fantastisk nu och efter repan idag känner jag ingen oro. Alla dessa musikerna har sådan stor koll på allt och känsla för saker ting på ett sätt som inte jag har. Det känns därför så mycket lättare att ha hjälp av så mycket ödmjuka människor som vet vad dem gör. Lika underbart är det att inte bara detta händer,utan att det händer med människor som verkligen ha Goa hjärtan och förstår vad som är viktigt. Likväl har de känsla för vad vi gör och för musiken som de framhäver.
Jag är så supernöjd och längtar efter lördagens konsert - som faktiskt sker!! Hur otroligt är inte det?! Det är helt sjukt!! Så många gånger trodde jag verkligen inte att det skulle bli något,men jo.. Shit! Och det är verkligen bra gjort. Det är så mycket som skulle göras.. Och det är nu gjort! Det känns underbart!

Jag erkänner - jag är stolt över mig själv!

Detta har varit en erfarenhet. Det kan jag säga. Och jag har fått större respekt för ett evenemang än jag någonsin haft förut.
Det är inte bara att trolla,utan man måste skapa magin.

En dag till,sen är det dags! Konsert! Galet. Fan vad det ska bli bra!
Jag hoppas vi ses där!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1431576/images/2012/pic_191997678.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1431576/images/2012/pic_191997705.jpg" class="image">

Jag fick många funderingar igår när en av mina killkompisar yttrade på att jag alltid verkar va allas vän. Jag förstod inte vad han menade med det förrän han förklarade att jag inte träffar någon. Karma slår under bältet igen.

Jag har dragit upp detta ämnet flertal gånger och vet ärligt talat inte riktigt varför. Man är kanske så van vid att höra om tjejerna som får killarna, tjejerna som blir sårade av killarna eller tjejerna som har svårt för att välja mellan killarna.

Under tiden är vi flera därute som går runt och bara undrar.. "Vad är det som är fel på mig?"

Och igår slog den tanken mig, men inte på samma sätt som den brukar. Vanligtvis är jag medveten om att jag inte världens vackraste tjej, om att jag inte har en vanlig snygg kropp, utan jag är lite större osv.. Men  det struntar jag i för tillfället. Just nu är jag nöjd med att vara den jag är och tycker om att jag inte har någon annans utseende. Men jag tänker på hur jag är med alla killar ute - och hur jag är avslappnad, skämtsam, dansglad och samtidigt tar jag mig tid till var och en av dem. Jag är mig själv ut i fingertopparna och jag vet att jag är omtyckt. Varenda sate blir min vän och vi trivs och jag får sms innan jag somnar om "vilken go tjej jag är.. och att de verkligen märks att du är en tjej man alltid vill umgås med".. but guess what? Det stannar där.

Min mamma vände på det på ett fint sätt och sa "Du kanske inte är en tjej dem dejtar, men dem är åtminstone inte tjejen de hånglar med för en kväll, för du betyder alldeles för mycket".. Och det är sant.

Och det är så uppskattat. Det betyder så mycket för mig att alltid få vara med - att jag är en av dem killarna ringer för att dem vill ha med en. Att jag är en dem de ute kan hålla om och tycka om, utan att de blir något av de. Jag är så glad över att jag är så lätt för alla killar att vara nära. Att alla trivs. Men då undrar man.. Vad är de som inte räcker till? Varför blir det inte mer?


Jag får nästintill alltid uppmuntran om hur mycket folk verkligen tycker om mig. Jag är uppskattad. Jag har människor som älskar mig.


Jag har bara ingen som kan bli kär i mig.

Är det någonting som är fel då? Är det jag som gör omedvetet valet att bli allas vän?
Dagen formade sig i en trött kropp . Ansträngningarna och pressen de senaste dagarna har tagit på kroppen och oron stiger. Imorgon är det dags för repa inför konserten och det känns läskigt att det är så nära till verklighet!

Men dagen var inte allt för jobbig. Disney i sina bästa och unika former spelades i högtalarna idag och jag fann nya fina toner på låtar man hört flera gånger om.

Slutligen slutade kvällen på bästa sätt efter långt prat med vänner vars röster behövde bli hörda. Ännu bättre blev kvällen när jag överraskades av Genc och två andra fina vänner. Det var en evighet sedan jag såg Genc sist, men fortfarande ger han lika mycket glädje och har på sitt eget sätt en underbar aura att vara nära. Så jag lägger mig med en glädjefylld dag och slutligen med min bästa vän vid min sida.

Sov gott. Imorgon är en ny dag