De senaste dagarna har jag haft en riktig turbulent åktur. Mina känslor har verkligen gått upp och ned och jag har slagit i huvudet samtidigt som jag fallit så långt ned som man kan komma och flera dagar har jag suttit med suget i mig. Jag har dragit mig själv från datorn och sagt "Suck.. hinner inte idag".. och sedan gått ifrån. Dagarna har gått förbi lika fort som vanligt. Jag har haft fullt upp med antingen studering till prov eller andra läxor.. eller rent av vänner och umgänge. Julmarknaden har ju varit, en dag jag förväntade mig mysa mer än jag gjorde. Jag missade i för sig Höllvikens julmarknad för att jag ville se Malmös, som var en stor besvikelse. Varken glögg, lussebullar eller pepparkakor stod på plats så chinabox fick bli vår middag, men fel på det är det aldrig!

Men mitt i all denna röran av min känslomässiga våg.. fick jag en inspirerande tanke jag så länge tänkt på. Jag har tänkt och lekt med tanken på att ställa upp som volontär på Stadsmissionen för hemlösa. Jag hade mer Julafton som mål, antagligen för att slippa den.. vanliga traditionen konstigt nog och dela värme med nya människor. Men en dag kände jag att vardagen inte var bra nog och mamma sade "Ring dit.. Ring dit och kolla vad du kan göra."
Jag slog upp numret och bredvid fick jag syn på ordet "Soppmässan".. Jag ringde numret och fick kontakt med Bengt Andersson. Vi bestämde träff denna onsdag klockan 17.00.. Men när jag väl satt där och tänkte på de hemlösa jag skulle ge mat till kunde jag inte undgå en annan idé.
En klädinsamling.
Med tanke på den kalla vintern som kommit och snön som nu fallit finns det hemlösa som både fryser till döds och får svåra köldskador. Vi ser dock alldeles för lite artiklar om det.
Ett par minuter ringde insamlingens ansvarige Cecilia och uppmuntrade starkt förslaget. Hon förklarade att vinterkläder är något som verkligen behövs och är eftertraktat. När vi lagt på kände jag glöden i mig.
Det var detta jag väntat på, detta jag skulle göra.. Så jag skrev snabbt runt sms angående klädinsamlingen och gjorde ett evenemang på facebook som jag bjöd in 500 vänner till. Hittills har 18 tackat ja. Det betyder 18 påsar med kläder och saker som behövs.. eller mer om de alla har två påsar var eller mer.  Idag har de första påsarna kommit in. Två stora sopsäckar med vinterkläder och en halv påse med skor. Jag kunde inte undgå att känna glädje när jag satte in dem i förrådet idag. - Detta kanske kan rädda någons liv. eller åtminstone göra det lättare.
Så om ni vill vara del av detta - kolla igenom era garderober och se om ni kan hitta någonting. En tjocktröja ni inte använder.. eller en jacka som ni slängt upp på vinden. Eller ett par gympaskor som inte passar. Vad som helst - minsta lilla grej gör skillnad.
Vinterkläder såsom jackor, vantar,mössor, halsdukar, filtar, täcken, skor,tjocktröjor och byxor av alla slag är starkt eftertraktat.

Jag ber om ert stöd för att göra liv lättare.

Bor ni inte i närheten av Malmö så kan ni alltid ta reda på var stadsmissionen finns i er stad. Det finns även contrainrar överallt där kläder kan skänkas som går till hemlösa. Skänk du också. Du gör skillnad.

Jag kommer uppdatera angående detta och hur det går till.
Hoppas ni följer det.

Varma kramar,
Louise.




Ojojoj, vilken helg som har gått. Jag ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen, men det har varit så mycket hela tiden och tiden har varit knapp och orken ännu sämre.. Men nu är det söndag och det är dagen man tar till allt det man inte hunnit.. Men för att gå tillbaka går jag tillbaka till i fredags..

Förberedelsen för dagen var knapp. Skoldagen kändes lång och efter ett prov som jag inte hade ork till var jag tveksam till om jag skulle klara det. Det var väldigt skönt att inte behöva kommunicera med någon. Det är lite av det bästa på veckan, måndagarna och fredagarna.. Då har jag inte följe med någon på bussen och masken som sätts på tar jag inte ens med mig. Konstigt att säga mask egentligen, för jag känner inte mig som någon annan.. Det är bara det att jag inte tar fram den sidan jag har när jag är själv.. och då känns det plötsligt inte som jag. Ibland är det alldeles för komplicerat att vara tonåring.
Snön har landat utanför fönstret och bara blivit tjockare för varje dag som gått. Det var underbart att känna det knarra under fötterna på fredagsmorgonen. Trots att det var kallt så kändes det balanserat nu när snön kommit. När den långa skoldagen äntligen var över och ett prov var förbi var det dags att åka hem. Jag skulle behöva vila för att orka med dagen, men det gjorde inget, jag var så taggad och började känna hur det vibrerade i fötterna vid minnet av Idol på arenan förra året. Tänk att det var så länge sedan! De många och knasiga smsen med Danielle gjorde att det gick lite ur balans, men vi hittade snabbt tillbaka igen och plötsligt stod vi redo vid busshållsplatsen med väskorna fyllda av batterier, kameror och objektiv för att fånga dagen som ännu ett minne av alla de sakerna vi gör ihop.
Naturligtvis klyddade vi vid bussen.. Arenabussen gick inte så istället fick vi ta oss en taxi för hundrafemtio spänn dit.. hundrafemtiospänn för mycket.. Nåja!
När vi tog oss igenom arenan och köpte med oss mat och sedan ställde oss med brickorna vid ingången till själva huvudarenan såg vi oss fascinerat omkring.
- Detta är så mäktigt! sade vi i kör.
Vi log och skrattade och kände hur ruset av publikens iver gick igenom våra kroppar när vi tog steget in och satte oss på våra platser. Vi satt på höger om scenen, högt upp och fick nästan svindel av lutningen. Vi glufsade snabbt  oss maten och när klockan plötsligt var två minuter i åtta lade vi allt på golvet och drog upp kamerorna. De gick igenom de vanliga rutinerna och försökte lära in publiken vad de behövde göra. Det är lite av det som förstör för mig, när det är så mycket publicering och så tillgjort - det är det ju överallt, ja,jo.. annars är det inte bra tv, men det förstör hela tron på att det verkligen görs för rätt anledning. Innan jag hann tänka mer på det kommer juryn ingående i arenan och publikens jubel lyfter sig. Att se Lille Bagge är så glädjande, man ler bara man ser honom.. och Andreas är bara yummiee.. medan Laila är någonstans mittemellan. Haha. När raden nedanför och pojken bredvid mig kollade med intet omtyckta miner på oss förstod jag att de inte uppskattade vårt vrålande - men går man koncert så får man fanta mig ta och vara förberedd på sådant?
Juryn följdes snabbt upp av Jidhe iklädd i "MIF"tröja. När tröjan nådde publikens ögon höjdes vrålet och applåderna till en volym högre.

Sändningen var igång och vi följde sidskärmarna för att se vad ni därhemma såg. När "I got a feeling" tog sin takt var vi i sändning och idolerna stod på scen - och arenans besökare stod upp. Vi vibrerade ihop till I got a feeling - en smart arena låt, då det är en låt som både barn och vuxen kan - och Idol i Malmö 2010 tog sin början.

Jay tog sin första ton och publiken jublade stenhårt. Olle fyllde på och arenans jubel ökade tillsammans med applåderna. Tjejerna fyllde svagt på men ögonen låg definitivt på de två männen som sprang omkring i arenan.. tills Jidhe kommer ut och får Malmö arena att ställa sig upp och tillsammans - sjunga "I got a feeling".. Det märktes snabbt att idolerna hade roligt, medan Malmöborna fortfarande var liite sega.. men så fort låten tog slut trycktes applåderna igång och arenan vaknade till liv..

Att höra Jidhe prata om förra året gav det lite fjärrilar i magen.. Man drogs tillbaka till vågen och raketen .. och Erik Grönvalls magiska rock'nroll framträdande , samt Calles härliga, mjuka stämma.. och naturligtvis Mariette. Det var så mycket mer liv förra året och att tänka på förra året fick en att le lite grann.. Första året live med Idol gav en en riktigt bra start!

Jay var den absoluta favorit idolen på hemmaplan. ( Jag hörde precis på tv4Play, att under Jays första intervju hörs en svag raket - härligt! ) Men det är så härligt att se Jay alltid.. Han har en glimt i ögat som få andra. Att se hans ögon tilltalas av publikens kärlek är något väldigt unikt, men man ser att han verkligen känner det och när han talar så förstår man att han menar allt det han säger. Han har en sådan jäääävla pipa och han gör framträdanden som ingen annan - och han sjunger som ingen annan!  .. Men..  Lady Gaga var inte hans grej. Rösten var precis som jag föreställde mig den - ungefär som Vanilla Sky's cover på Umberella.. Och det var inte Jays starka sida - det finns så många han hade kunnat göra bättre, samtidigt som det var jäkligt ball att se honom göra något annorlunda. - Men all efter all, så stod jag naturligtvis upp för Jay! Jay's comeback kom verkligen i "Against All Odds".. Phil Collins har alltid varit en favorit och att se hur skakig Jay var..och att höra känslorna som sjöngs ut i orden fick en att förstå att han gör bara det bra när han gillar det han sjunger - och det är så en musiker ska vara! && Jay är en kille jag kan tänka mig att lyssna på hundra gånger om!


När Linnea kom efter blev det ljummet. Arenan reagerade inte riktigt på hennes peptalk och applåderna var få. Jag märkte själv att jag inte riktigt lade märke till hennes sång förrän hon skrek "MAAALMEEEEE". Hon gjorde dock en bra version av dont you forget about me för sig själv.. men något annorlunda? Nej, lite karaoke som vem som helst hade kunnat göra.. Dock är Linnea en liten sockertopp - charmig som få, vilket gav henne riktiga pluspoäng!&&' hon hade fantastiskt kul på scen! Det är som Andreas Carlsson säger - hon har scenpersonlighet, men låten satt inte.. Linneas andra låt blev mycket bättre och jag kan erkänna att det berörde litegrann. Hennes röst var perfekt för låten, men för tråkig såhär långt in i Idol.. ? Troligen..

Och näst på scen.. Olle! Åh , Olle! Att bara lyssna på Olle när han pratar är så oerhört lättande, han är så charmerande och fantastiskt gullig att man bara vill gulla med honom.. Hahah! Men redan när keyboardet fyllde arenan.. och Olles röst fyllde på kom gåshuden. Arenan fyllde på ett svagt jubel och satt sedan heltysta för och lyssna på den mäktiga låt Olle framförde - också med en oerhörd känsla för precis det han sjöng. När han plötsligt begav sig ut bland publiken - med armarna i luften och hoppade och tog för sig av arenans kraft kände man kärleken i hela arenan - vi lyftes - vi stod med honom allihopa och Olle.. Han släppte loss totalt! Vilken låt.. Vilken röst.. Vilket framträdande & vilken jääääkla kille! Att sitta i arenan efter hans första låt och höra publikens vrål och applåder bli högre och högre var så mäktigt. Han gjorde det så mjukt, men sååå mäktigt. Precis som Laila sa - Det var den största förändringen på länge och bara sådär var Olle både skåningarnas favorit - och hemmatittarnas. Olles följare "Beautiful Day" stärkte bara det som redan fanns. Han har redan blivit en artist - vilken röst och vilken känsla! Perfekt.. Vad kan man säga? Laila har helt rätt när hon säger "DET KÄNNS SOM ATT DU STÅR PÅ EN ARENA FÖR ENGÅNGSSKULL".. Och om ni såg Idol i fredags så hör ni publiken skrika "Olle - klappklapp - Olle- klappklapp".. Den som startade det var nämligen de två små flickorna vid namn Danielle&Louise! Mmm;) Gaaaalet va! Joh'men visst!

Minnahs första låt fick inte igång arenan alls. Folk applåderade utan känsla i några minuter och Minnahs röst tog viskande i arenan, men nådde inte klart ut. .Med tanke på att hon var sjuk var det förståeligt, men .. med tanke på framträdandet man hade kunnat ge med en sådan låt blev det en besvikelse. Men hennes andra låt blev lite av en comeback för mig, nog med att hon är sjuk och så.. men hon hade känsla i det hon själv..

och jojomen, det tog henne till final.

På grund av snön ville vi hinna tillbaka till vår buss så vi gick innan röst resultatet kom, vi var ändå tvungna att vänta en timme och det fanns inte riktigt ork till det.. Så när idolerna gungade i takt till våra händer vinkade vi hejdå och tog oss ut. Så resultatet kom på bussen - Linnea åkte ut vilket ändå kändes rätt rättvist. Hon var färdig nu. . . Och nu är det spännande - hur tight kommer det bli mellan Jay och Olle?
Oh.. We'll have to wait and see!


Resten av kvällen klyddade sig rätt bra. Bussen ifrån arenan gick inte så vi tog en taxi som körde omväg för att få mer pengar och sedan fick vi vänta i snöstormen hur länge som helst.. men åårh.. mm ... Tillslut, tillslut hamnade man hemma i den varma sängen och somnade fortare än fortast!

Jämfört med förra året på arenan var detta nästintill dött. Arenan kokade vid första steget förra året och höll sig igång med hjälp av allas vibrerande fötter och flygande händer. I år fick till och med idolerna be publiken flera gånger.. Det enda som var bra var ens eget psyke som höll sig igång på grund av intresset man hade och av kicken man får av att gå på "koncert".. Nu får vi ju ett helt program. Men det är underhållning. Någonting annorlunda. Men jämfört med förra året var det ingenting. .Så jag undrar.. Var det verkligen publiken som var seg? Eller var det idolerna som var sämre än förra året? Eller är det möjligt att Malmö Arena bara inte var rent av bra?

Aaaah, jag gissar faktiskt på det första..




















































Jag har nu suttit och skrivit ett par sidor med en amerikanare om Thanksgiving.. Jag önskar att jag hade kunnat vara någonstans i Usa och fira denna dagen just nu. Det är en dag som borde uppskattas världen om. En dag där vi påminner varandra om vad som verkligen är viktigt.

Så krama om nästa person du ser.. Ge den du älskar en puss och berätta för dina närmsta hur mycket du älskar dem. Uppskatta livet du har och förstå att hur svårt det än är.. så är det de viktigaste grejerna som gör det värt det.

Delar med mig av en låt som jag tycker passar in på exakt den känslan, skriven av min egen far..
Tiden är som en äggklocka.. Man vaknar varje dag och vet att man har en tid att passa.
Det börjar med att bli färdig - Att duscha, äta och göra sig i ordning innan bussen går. Det fortsätter med att komma i tid till skolan - om bussen går fel straffas man själv, för ursäkterna räcker inte. Men längre fortsätter det - när man kommer hem har man obligationer till läxor och har en viss dag att bli klar med arbetena. När det gjorts kan man behöva anpassa sig efter andra och deras behov eller för att göra en tjänst. Plötsligt är det middag och då måste man vara färdig, hemma och klar till middagen står på bordet. Kvällarna är väl lite lättare , då borde man nämligen vara klar med allt men tvärtom känns det inte så.. Då känns det istället som att någonting ligger och väntar som man vet att man glömt och sedan sitter man där och stressar igenom det sista materialet.. Eller så är det bara en tvångstanke - att stressa i sista minuten, eftersom det är en sådan stor del av vardagen. Så idag valde jag att göra något annorlunda.

Efter att ha vaknat och stannat upp innan jag rullade upp gardinen möttes min blick av den vita snön som låg på taken, marken, buskarna, grenarna och lamporna. Jag log förvånat. Jag har bett om denna dagen varje år - men har inte riktigt fått det förrän i slutet av Januari.. och nu har vi fått det i November. Jag tog snabbt på mig och sprang ut med kameran. På grund av hur mörkt det var ute var det inte möjligt att få någon bra bild och på grund av snön som föll från himlen kunde kameran inte fånga fokus på mer än de små snöflingorna. Att känna luftens rena doft dra igenom luften var främmande och så avslappnande. Trots att det borde vara kallt så kändes temperaturen lagom. Jag var uppe tidigare än vanligt, men hade haft en konstig natt så det var lika bra att gå upp och bli klar i tid. Men efter mycket spring fram och tillbaka lyckades jag ändå inte stressa. När vi satt på bussen och kände bussens långsamma fart kändes det bättre. Vi tog oss fram långsamt och försiktigt med en vacker, vit miljö omkring oss. Skoldagen blev längre. Efter fyra timmars lektioner stannade jag och Danni kvar i ytterligare fyra timmar för ett hemarbete som vi efter såååå många försök misslyckades med.. så nu är det bara och tänka om att starta på nytt. När vi äntligen kom hem kände vi suget av vår hemmakväll och bestämde att det skulle bli vår sista innan vår förändring startar. Vi åkte och handlade mat och bestämde oss för att äta kycklingvingar, chicken nuggets och potatissallad och lussesnäckor till efterrätt. Det var super att bara värma sig i de sköna fåtöljerna och skratta till Monsters Inc. Konstigt nog verkade vi båda två njuta mer av reklamen.. Tarzan, Skönheten och Odjuret.. Klassiker som alltid är något extra och bara när man ser reklamen faller man direkt tillbaka till känslan man hade första gången man såg filmerna - när man var liten. Vi diskuterade tiden vi växt upp på , hur skillnaden på tv och disney är idag.. och tystnade när vi insåg hur annorlunda det var.
När Danni somnade gott i fåtöljen förstod jag att dagen var slut. Det hade varit precis lagom - skratt till tårar - prat så att vi ilsknat - skratt igen - minnen, förberedelser.. och sedan bara ren och härlig myskväll.

Nu sitter jag i sängen och känner hur tårna håller på att bli till is. Det känns iskallt - även under täcket, men jag vet att jag snart blir varm. Imorgon har jag en lång dag framför mig med mycket studering.. och jag hoppas på att kroppen låter mig sova såsom jag behöver.

Jag är ledsen för de dåliga uppdateringarna, men det känns som att varje dag är som en äggklocka.. När man vaknar startar tiden och fortare än man anar det rinner tiden ut.. Timmarna går alldeles för fort och dagarnas slut kommer alldeles för tidigt. Det känns inte som att det passerat mer än en dag sedan i lördags, men det har passerat fyra.. Dags och ta igen tiden kanske?

Sov gott och välkomna den vackra snön utanför.. Vintern kommer tidigt i år.. Äntligen!

Hahah,buse!




Hahaha, Danni tyckte det var riiiktigt kul att hota med snöbollskrig medan jag skyddade med kameran!

hahaha, ooooohohoooh!

Hahah,men inte lika kul när jag sprang ikapp diig buse!







Varenda gång man ska gå in i den stora biosalongen så är det olika spänningar. För en ny film är man inte särskilt brydd, utan det är mer en kul grej.. Men när man står där utanför och vet att man ska se en film som exempelvis Harry Potter som man sett varje år i.. vad.. tio år nu? Så pirrar det lite extra i magen. För att man vet att det kommer leverera. Varenda gång man ser dessa filmerna så får man någonting som alltid ger en lite av varje.. och denna gången satt man i sätet och var så pass insatt i filmen att man flera gånger hoppade till högljutt av saker man inte var förberedd på.. skrattade åt Rons vardagliga charm och log åt de magiska ögonblickena som alltid gjort filmerna till det lilla extra... och sedan ser man utvecklingen. Alla karaktärer som varit med ifrån början till nu, som inte förändrats ett dugg men ändå utvecklats.. och att känna hur dem går ifrån de små till tonåringarna till delen där de blir vuxna är en oerhörd transformering som bara gör filmerna bättre. Man känner att man växer med dem. Jag är lika imponerad av dessa filmerna varenda gång jag ser dem och lika insatt.. Jag märkte flera gånger under filmen hur jag satt och tryckte ihop saker och lade märke till detaljer som jag vanligtvis aldrig söker. Det är en oerhört bra början på slutet av Harry Potter.. Man började känna hur det tunga grävde sig in i filmen och tårarna brände fram under ögonlocken flertal gånger. Att gå ut ur salongen och veta att man behöver vänta ytterligare ett halvår inför nästa del är oerhört jobbigt..men också så lockande, samtidigt som det känns som att man borde sitta själv hemma i soffan och se den sista delen. Vi har varit med om ett ovanligt äventyr som utvecklats på alla sina håll.. I magin, i karaktärerna, i historien och fysiskt i filmerna.. med utvecklingen av filmandet, action delarna, drama delarna, komedi delarna.. Samtidigt så lyckas de finna ett makabert balanserat sätt att föra ihop alla kategorier i ett! Ah, Harry Potter kommer alltid vara en av klassikerna! Och när den sista delen väl kommit ut.. så är det dags för nästa äventyr - rakt in i böckerna.

Nu väntar min varma säng på att jag ska komma och kura ned mig.. Har ni inte sett denna filmen än så ta en ledig kväll och se den med goa vänner eller familj.. Den är absolut sevärd!

God natt'
L.
Godmorgon.
Jag har inte dragit upp gardinerna än.. Kommer det ligga snö utanför fönstret om jag tittar?
Jag håller tummarna för det..

Jag har suttit nu och skrivit i ungefär en halvtimme, men jag känner mig inte nöjd med det. Det  blir bokstavligttalat en text där jag skriver "I fredags var jag på fest och i lördags var jag på 18årskalas där det var en massa magiska stunder".. och det räcker inte. På grund av det jag var med om igår måste jag få redogöra - framförallt för mig själv - för att det ska bli starkt nog att ni kan förstå. Jag ser att ni är inne och kollar och får då ångest när jag inte kan ge er någonting så smaskigt som jag vill, men man kan inte tvinga fram det. Så jag måste vänta.. Tills det känns helt rätt och tills jag får ut precis det som behövs!

Jag ska gå ned och äta lite frukost med min familj och sedan får vi se om jag kanske kan ge er en summering av helgens händelser därefter=)

Så länge får ni en bild på gratulationskortet jag gjort till lilla Michellis..










Internet funkar igen, daddy is the best!

Hinner tyvärr inte uppdatera.. utan nu förbereder man sig inför en tjejmiddag hos Lille & Danni ska nu lägga en kabel!

Helg igen, galet vad denna veckan gått fort!

Ha en trevlig helg=)

Internet på just min dator fungerar inte hos min pappa längre för någon anledning.. så fram tills pappa hjälper mig, vilket jag hoppas blir så fort som möjligt.. kan jag inte uppdatera..

så så länge bjuder jag på lite parodi.. den bästa jag sätt på länge!Hahah!

(Något för er som gillar lady gaga&twilight.. eller twilight-haters.. good enough for both!)
Tryck på länken så kommer ni direkt till videon:)

Eclipse Parody by The Hillywood Show™ from The Hillywood Show™ on Vimeo.


Jag ligger i rummet med min lille vovve bredvid mig. Hon passar på att slicka mig i ansiktet nu när jag är distraherad med datorn. Lampan i hörnet lägger över ett svagt ljus i rummet. Det är perfekt när det är dags och lägga sig. Jag har sovit mycket idag. Jag tänkte att jag för en gångs skull faktiskt skulle låta mig själv sova under dagen trots att jag inte borde och det hjälpte. Jag känner mig utvilad samtidigt som kroppen känner sig sliten. Det har varit en intressant dag och jag känner mig nästan mer hoppfull än på länge, men bara nästan. Efter några timmars sömn gick jag med familjen till pappas flickvän, vars dotter fyller år. Och det gav mycket mer än jag förväntade mig. När jag i början satt och drömde mig bort medan jag åt maten förberedde jag mig på att gå tidigt, men det fick snabbt en vändning. Familjemedlemmar jag inte mött förut startade konversationer med mig och vi hamnade tillslut på vad jag ville göra efter skolan - om min författarroll och det verkar förvåna och imponera folk mer än jag trodde. En av de äldre männen sade till mig att oavsett hur svårt det skulle bli, så visste jag vad jag ville och så länge jag ville det kunde jag uppnå det. Och det är meningen med det hela. Jag skriver varje dag för att kunna få med mig något som jag kan utveckla när jag är äldre och kanske, mer intelligent. Men tänk om jag inte uppfattar det likadant som äldre? Det kanske är både bättre och sämre, kanske jag kan utveckla det på ett mer tilltalande och utvecklat sätt.. Men kanske det också är sämre eftersom en tonårings riktiga tankar behöver höras.. därför var det extra kul att möta ännu en familjemedlem idag, en familjemedlem som visade sig vara författare. Vi talade smått om min pappa, vårt område.. och sedan kom vi in på skolan, min linje och jag berättade att jag ville bli författare.. och då log hon smått och berättade att hon själv var författare. Jag tappade hakan och kände hur nyfikenheten spred sig i kroppen. Det fanns så många gånger jag velat träffa en författare och ställa frågor.. Frågor om hur jag börjar, var inspirationen kommer ifrån,hur man lyckas, vilket bolag, hur länge man håller på osv.. Men nu satt jag bara nyfiken och ville höra henne tala. Hon har släppt 2 romaner och fyra poesiböcker. Vi fortsatte prata och jag ställde några av de frågorna jag hade på lut, om hur länge hon skrivit.. Hon svarade att hon alltid skrivit, det fick mig att le lite, för det har också jag. Hon sade också att det var svårt och det fick mig att tänka till lite. Om en framtid som författare inte är säker, borde jag då studera fler ämnen för möjlighet till bättre jobb? Det går alltid att skriva.. och det kommer jag alltid fortsätta göra, jag undrar bara hur många ögon som kommer få se orden som sätts på papper.. Efter ytterligare frågor och diskussioner med henne och min pappa tog hon namnet på min blogg och jag hoppas hon tittar in snart.

Jag har redan blivit inspirerad och har precis öppnat upp word.. Idag tänker jag börja på en roman.

För hur svårt det än är .. och hur många motgångar man än får, så finns det en anledning till allt och .. kan man drömma det, vill man det, så kan man göra det.. Och tillslut kan man uppnå det.




Ojojoj vilken dag!
Jag satt i skolan och gjorde allt för att hålla huvudet uppe, men när vi fick gå och jag fick lite lunch i mig så blev man genast lite piggare, så efter en busstur hem bestämde jag&Danni att det var fotograferingsdags. Det blev först en runda till havet och sedan en runda till parken - där jag naturligtvis lade mig i bajs...... hahah. Och sedan avslutade vi hemma hos mig. Det blev en hel del bilder, Danni tog en hel del bättre än jag.. men det är väl meningen att man ska fotografera mycket.. just för att förbättras.

Nu är jag helt slut och väntar på att pappa ska komma hem så att vi kan laga mat och sedan ska jag lägga mig tidigt:)

xoxo.
L.

Hah.. Jag ligger och låter ögonen svida när jag egentligen har en timme och tjugo minuter på mig att sova. Men jag kunde inte somna om när jag väl vakna på grund av drömmen jag hade. Om paranormal aktivitet.. Det var så verkligt och hur mycket jag än ropade på pappa så hörde han inte mig. Det var riktigt läskigt. uuuh.. men istället får jag väl gå upp och duscha, äta frukost och förbereda mig litegrann.. Precis som jag hör att min lillebror gör nu. 

Det är nu ny vecka..&&'Detta är vad horoskopet säger om denna veckan;
"Det finns all anledning för dig att känna dig positivt inställd till livet i början av veckan, särskilt om du får ett erkännande du är väl värd i förbindelse med kreativa projekt och/eller barn. När du nu känner dig ovanligt optimistisk är detta en bra tid att föra ut dina idéer på bred front, kanske att undersöka möjligheter utomlands, eller överskrida det som du trodde var dina egna mentala gränser. Framgång kommer även till dig i kärlek, särskilt på det erotiska planet. Planerar du för en resa till något avlägset resmål, kan detta vara en bra förberedelsetid. Det som gäller nu är att vara nyskapande och att gå i bräschen. Detta gäller också på din arbetsplats, där en enastående mängd kommunikativ aktivitet äger rum. Se bara till att du inte tar dig vatten över huvudet."

Uppdaterar senare!
xoxo

L.

Efter packning och storstädning av rummet hos mamma körde hennes pojkvän mig till pappa. Här gjorde Johannes fars-dag middag.. Pizza.Haha, såklart! Pappas favoritmat på hans dag:)
Jag lämnade en kartong med mörk och ljus choklad och skrev en fin lapp. Fars dag är ju ändå inte som en födelsedag, utan tanken som räknas?

Pappa spelade en ny låt. Väldigt.. väldigt fin. En låt om skilsmässa.. och situationen vi barn sitter i ofta. Det blev väldigt intensivt och både jag och Johannes grät länge efter han var färdig. Inte för att den var sorglig, utan vacker.. Den satte sig precis på plats och det var skönt och få känna att även han kunde förstå..

När de jobbiga känslorna backat ett tag så lade vi oss i vardagsrummet och sippade igenom kanalerna utan att riktigt titta efter.. och efter att jag varit ute på två promenader så blev pappa färdig med inspelningen så lade vi oss och såg film. Vi funderade ett tag på vad vi skulle se. Pappa var sugen på Paranormal activity 2, men när johannes är hemma så går inte det, så istället blev det Charlie St.Cloud.

En väldigt speciell film. Väldigt emotionell och väldigt.. intensiv, men den var så bra att den lika bra hade kunnat vara baserad på en sann historia. Det är väldigt många historier blandade i en historia. Det är svårt och förklara, men en absolut sevärd film.. Så se den.

Nu ska jag lägga mig på mina madresser med VD i bakgrunden och hoppas på att somna så fort som möjligt. Ny vecka imorgon. Får väl se vad den bär med sig.

Hoppas ni haft en mysig dag med era pappor.

Sweet dreams.
L.


När man vaknar idag så vaknar man av att inte veta någonting. Haha ,det är den skönaste känslan. När man bara ligger och ser sig omkring och tänker "jaahaa.." . Haha, då har det gått galet:)

Gårdagen var verkligen supertrevlig! Det började med en middag på Spanish Garden med Bea&Danni. Mm.. supergott. Jag tog planka för första gången och det smakade super och blev en perfekt portion:) Och dem andra satt på nålar och ville gå såå fooort vi ätit klart så det var bara att resa på sig också handlade vi det sista vi behövde och cyklade sedan hem till Linus.. Men när vi kommer dit så är inte ens Linus hemma så vi cyklade en runda och kollade in ett par riktigt mäktiga hus innan vi cyklade tillbaka och knackade på.. Då öppnade hans mamma .. Men då var varken Linus eller Helen där.. så vi ringde.. och ringde, utan svar.. Så hans mamma släppte in oss och där satt vi.. wooho, vi tre.. haha.. och väntade på att killen som skulle ha festen skulle komma hem.. Haha, kändes inte alls fel. Men tillslut kom resten av grabbarna.. Ph,Peter,Kevin,Matte&Emil. Och efter ungefär en timme lunkade Linus och Helen in. Hahah.. Han hade sagt olika tider till alla, men lyckligtvis nog hade hans mamma inget emot att folk kom tidigare.. Så sedan satte vi igång, sakta och säkert.. Och det blev en härlig kväll med gott umgänge, mycket skratt och gott med prat. Det var precis lagom.. så när man kom hem sen tog man sig lite nattamat, vilket mamma inte uppskattade, haha, men min mage gjorde! Och sedan försöker man sova men när man blir så uttorkad så vaknar kroppen .. så jag gick fram och tillbaka och drack vatten .. tills jag fann min flaska med vitamin well defence och hällde i mig den och somnade sedan gott.

Idag är det söndag.. buuuh.. man får alltid kalla kårar av den dagen. Men min dag har börjat bra. När jag kom ned för att göra frukost så såg jag dropparna utanför fönstret. Det regnade. På riktigt. Och jag log. Jag älskade regnet, fråga mig inte varför... Och idag är det en lite bättre söndag, för det är ju farsdag så vi har lite smått och gott överraskningar till pappan.. så vi får se om han blir nöjd med det:)

Jag hoppas ni haft en bra helg.. här får ni lite bilder ifrån gårdagen! Njut!























Jag ligger och drar mig i sängen med två blöta handdukar i sängen och täcket över. Det är iskallt! Och ändå har vi ingen snö har i Skåne. Det var så skönt att sitta i duschet med skållhett vatten.. ännu skönare var det att kasta sig i sängen precis efter. Jag vet inte vad det är med mig och att kasta mig i sängen medan jag är blöt?
Hahaha, insåg precis att det där kunde missuppfattas!Hahah!

Idag kommer nog bli en bra dag. Jag har sovit gott och länge. Jag somnade runt två igår och sov till ett i förmiddags. Det visade sig att jag behövde mer än jag trodde. Än så länge har jag haft en lung dag, men med mycket klydd. Det verkar alltid vara drama inkluderat i mina planer.. men nu ser det bra ut och planeringarna inför kvällen är då middag med Bea&Danni, förhoppningsvis på Mille, men om där är fullt söker vi vidare till något annat gott! Och när vi njutit av en god middag och lite gott sällskap drar vi oss vidare till Linus och släpper loss med några goa vänner!

Nu kom Bea precis in så nu måste jag göra mig klar!

Igår njöt jag av en god gåsmiddag med pappas släktsida! Myyyycket trevligt och myyycket gott!

Ha en braaaa helg!
pusspusspusss:)
Askungen ekar i bakgrunden och sängen ligger nybäddad här hos mormor & morfar.. Här har jag alltid det lika bra. Mormor och jag har myst hela kvällen, efter att jag spenderat hela dagen med min goa kusin,moster och vänner till deras familj. Som vanligt lägger jag mig och ser disney när det är läggdags hos mormor&morfar,'. Haha, jag har inte längre video hemma så när man kommer hit och hittar sina gamla klassiker blir det ett måste..

Menmen.. ännu en dag imorgon! Och vilken dag?
Fredag! Äntligen!

Sov gott,.
Louise
Wow! När jag kommer in på bloggen idag så ser jag att mina läsarsiffror hade höjts enormt igår! Det var nästan rekord:) Haha! 65 läsare mer än vanligt. Haha, jag vet att det inte är någonting jämfört med bloggare som har tusentals, men för mig är det en öppning och det gör mig superglad och se att så många kollar in! Jag kanske får köra på lite fler sådana här saker i framtiden?

Och kommentera jätte,jätte,jättegärna.. Jag blir så glad över alla fina kommentarer. &Fridus, jag saknar dig också!!!

Nu sitter jag i skolan och har precis haft håltimme. Jag hann äta en väldigt äcklig baguette och lite vatten samtidigt som jag läste ett kapitel. Det var så sjjjjjukt kallt i affären så nu sitter jag med jackan på mig i skolan och burrar ned mig och önskar att jag kunde få åka hem och lägga mig i min sköna säng! Meeen.. bara en timme kvar så det står vi ut med=)

Jag skrev en uppsats igår. Det var meningen att den skulle vara minst en sida och när jag såg att dem som lämnade in idag hade skrivit mindre än en halv blev jag lite generad över tanken på de tre sidorna jag skrev.. Men jag tror det är bra med annorlunda, så Isabel får se vad jag kan.. Det var nämligen engelskläxan och jag öppnade upp mig mer än nödvändigt eftersom orden bara flödade igår.. och för att vara ärlig så bryr jag mig inte särskilt mycket. Jag skriver det på ett sådant sätt så att folk förstår utan och se.. Får väl se om hon sätter något betyg på texten:)

Nu måste jag springa till min sista lektion! Hör av mig senare:)

Puss&kram,
louise
Desperate housewives blinkar till vänster om mig och ljudet av Bree's röst överröstar nästan mig när jag försöker hitta fokusen till att skriva. Mamma sitter vid bordet och bläddrar i en skolkatalog och eftersom jag glömde lämna in min lapp och inte får min, så jag antar att det är min lillebrors. Dagen har gått rätt fort idag. Jag hann aldrig riktigt somna så när jag gick upp gick det segt, men efter att ha gjort mig i ordning och gick igenom lektionerna var dagen snabbt över. Jag och Danielle köpte en god frukost från Times och gick sedan efter tjugo minuter. När jag kom till Höllviken trodde jag att jag inte skulle hinna hem om, men när klockan lös "12.09" hade jag nästan två timmar på mig så jag tog bussen och hann hem för att vila innan det var dags för klippning. Jag vaknade av Tom Cruise´s röst och fick snabbt springa till bussen.. Och nu, ett par timmar senare har jag hunnit laga middag, ätit middag och tagit en powerwalk promenad med mamma.. ooch jag har gjort en stor förändring. Håret som låg ned till bröstet är nu klippt till axlarna, nästintill kortare och mörkbruna&ljusblonda slingor.. Och det är så annorlunda. Skönt, rent, fräscht och en riktigt frisyr, precis vad jag ville.. Kolla nedanför så ser ni skillnaden, måste dock säga att det nya håret är MYCKET snyggare i verklighet.. :)

Före Efter
&
SM GULD! SM GULD! SM GULD !  SM GUUUUUULD!

Ojojoj, vilken magisk kväll igår!
Mitt i allt kaos har MFF get Malmö glädje igen!

Ah, finns inga ord .. att vakna idag och känna SM-guldet i luften, det är magiskt!
Så för er som bor långt borta, eller som inte såg matchen.. eller rent av vill ha en härlig känsla - ta en titt på det här.. Det där är äkta magi!

Jag ligger i sängen, och pappa drar i strängarna på gitarren därnere medan jag fryser under täcket och känner att ögonen hade kunnat falla ihop vilken sekund som helst. Jag har egentligen ingen ork till någonting men jag måste både duscha, packa och ta allting hem till mamma innan vi tar bussen om ungefär en timme. Gårdagen var jättetrevlig. Vi tog oss in, - sent till Jensens Bofhus, där vi åt gått & dyrt, men det kan man få unna sig! Och efter det åkte vi vidare till Big Bowl - som helt plötsligt fått 20årsgräns på bowling.. så vi drog vidare till O´learys som inte ens frågade om ålder, så det var rakt in.. and guess what? Vi vann bästa bana och vann vars 50 kronor, så vars en öl rakt på det.. och när klockan började bli mycket var danni och jag så pass trötta att vi hade kunnat somna rakt där så det var bara att sätta sig på bussen hem, till göteborgarnas besvikelse.. haha, men det kommer fler gånger.. och förhoppningsvis har man fyllt 18 då också!

Det blir inte särskilt mycket uppdatering idag, mer än något litet ikväll kanske. Jag ska strax in till stan så blir det middag & bio med Danni - äntligen Paranormal Activity 2!

Och sedan väntar man med spänning på matchen mellan MFF-Mjällby.. men Malmö har redan guldet. De ska bara spela lika bra som de gjort hela säsongen.. också flyttar inte sig pokalen någonstans! Man känner redan hur skuggan lutar över Malmös hjärtan!

Så nu håller vi hjärtat.. OCH TAR HEM GULDET!


bilder från igår!




















Åh, vilken härlig lördag det varit än så länge! Jag önskar att jag hade haft lite mer tid till att skriva och jag önskar att jag hade haft med mig kameran igår!

För igår var jag och Danielle hembjudna till mina två goa vänner ifrån Göteborg, Kalle&Marcus.. Så efter en heldag av planering och fixning drog vi efter många ärenden vidare till Ljunghusen.. och direkt började festen:) Lika trevligt har vi alltid, trots att vi bara är fyra.. Vi har så jäkla roligt och skrattar lika mycket varenda gång. Men när alkohol finns med i bilden finns det ju alltid en liten törn och när klockan blev tre började det trilla in lite småproblem här och där, inga större dock, men ni vet.. en liten drama stund som förgyllar kvällen. Och tillslut trillade vi in hos Peter och somnade där allihop:) Haha!Dock somnade man inte fort.. det var inte förrän det börjat ljusna som mina ögonlockar började bli tunga.. men lika fort som jag somna vaknade jag igen och vid tolv var jag pigg som en ört.. Så Mia gjorde mat, skinka med potatismos&sås. Super. Och efter några timmar av bara lathet har vi äntligen dragit oss hem och nu ska jag ta mig en efterlängtad dusch, kanske vila någon minut och sedan bär det av med Danni och kanske två andra goa vänner.. antingen blir det bio, bowling eller så drar vi bara ut och äter!:)

Vi får väl la see..

Jag önskar er alla en riktigt go helg, för det förtjänar man, även jag!

Hihi.

Kraaaam!

Louise


Sitter med plattången i högsta hugg, musiken på högsta volym och sminket re
do.

Ikväll kommer ett par goa vänner ifrån göteborg ned så det blir lite fest @
their place!

Så nu gäller det bara att tagga till sig,
hooppppas ni får en lika go fredag!

För de ée laa götttt!


Några härliga partylåtar!
Idag har varit en sådan dag då jag vaknat och satt håret i en tofs mitt på huvudet, tagit på mig slafsiga kläder och känt sug på att vara kreativ. Jag har sprungit ned för en nedsförsbacke den senaste tiden och sprungit på så många minor.. men jag har klarat mig. Jag är slutfärdig, men jag är helskinad.. så istället för att kämpa vidare på lovet och starta saker som ska hända så vill jag bara ladda om. Sova, allt jag kan. Vila och ta det lugnt, återhämta mig och finna lite av vem jag är, för just det känner jag att jag inte vet alls just nu. Jag saknar någonting och känner mig både förvirrad och väldigt.. känslofyllt tom. Det är för mycket på en gång. Lite vilsen. Men så började jag hitta tillbaka lite grann, häromdagen hos Michelle. Där fann jag känslan så harmonisk, så trygg och så säker att jag började tjuta vid flera tillfällen.. Inte för att jag förstod varför, men känslorna bara tippade över. Och sedan kom jag hem igen och kände mig lite förvirrad och vilsen igen. Vilket håll skulle jag nu gå?

Så istället för att följa andras så följde jag den instinkten som jagat mig i flera dagar, den som har sagt åt mig att sätta mig ned och få ut allt det som finns inuti. Och jag började morgonen med 4 sidors tankar.. och fortsatte med att läsa ett kapitel ur en bok.. och fortsatte sedan med ett tre sidor långt brev till en vän.. och fortsatte sedan med två sidors skrivande på datorn.. och när vi sedan kom hem från pappas flickvän, nu på kvällen.. Så började jag rita. Jag har aldrig i hela mitt liv haft ett sug till att rita. Jag har alltid hatat det, bara för att jag absolut inte kan det. Jag kan inte rita, knappt skriva och jag har inte inte tålamod nog till och lära mig.. Men alla dessa bilderna som skapats i mitt huvud behöver få komma ut och det är enda sättet för mig och skapa dem.. men jag ska erkänna, det var svårare än jag trodde. Jag satt i timmar med den första bilden och slängde ett x-antal exemplar och sedan förenklade jag en annan idé och blev nöjd med den.. och så fortsatte det men jag blev bara nöjd med två av dem.. och det är inte så konstigt tror jag, för båda bilderna innehöll en text som sade någonting.. så det kanske är där jag ska börja hålla mig. Enkelt och med en text som passar?

Hur som helst så behövde det få komma ut och det har det gjort. Jag tänkte köpa lite fler pennor och lite mer papper nu när jag fått lön imorgon.. och jag hoppas på att få vara kreativ under dagen, på att hinna det, annars kommer det ligga i mina tankar hela kvällen och störa inpå när jag försöker ha trevligt.. och trevligt behöver jag ha när göteborgarna kommer ned:)


Som ni märker, - är jag äntligen tillbaka! Haha
och jag tänker uppdatera mer i dagarna... men nu tänker jag fortsätta vara kreativ genom att läsa några fler kapitel.

Pusspuss,
sov så gott.

L.