När lillebror kom hem överraskade han mig rejält med ett mobilskal från sin resa.. Och med motivationen "Jag vet hur mycket du älskar London .. och eftersom du behöver skal till din telefon så visste jag att du ville ha ett sånt.."

Fina lillabror!
Tack så mycket!
Solen har legat på i Höllviken idag och graderna har nått över 20 grader vilket visar sig hos Höllviken borna. Folk börjar komma i klänningar, flippflopp, t-shirts och shorts. Men mest av allt märker man hur grillmaten går åt och ser hur flera planerar för en riktig hemmafest.
 
Trots att jag fick en regnig och åskig ledig dag igår så kan jag inte klaga. Det var mysigt att ha en hel del för sig själv, att sitta och gå igenom sådant som legat bakom en och sedan få chans att leva på en ny energi. Det har jag sannerligen gjort idag.
 
Jag har dansat mig igenom gångarna på jobb, sjungit inför mina kunder och fått flera att både le och skratta. Under tiden jag stod och städa med en kvast använde jag den som ett stativ - omedveten om kunden bakom mig som kommenterade att hon önskade att hon kunde vara så lycklig när hon städar.
 
Jobbdagarna går fort, men idag är jag glad över att den är över. Det är kvavt och instängt och upprepande och att komma hem och äntligen njuta av solen är någonting jag behöver.
 
Därför sitter jag här nu, med ett glas rosé, solen i ansiktet och datorn redo för att skrivas på.
Kvällen kommer gå fort, men det gör ingenting då jag åtminstone får tid för vad jag behöver.
 
 
 
 
 
 
 
the most magical moments can accur.

And I'm still waiting for that moment.

 
 
Igår hade vi sommarens första musicquiz och trots att Millennium inte var fyllt av folk var stämningen go och vädret blev slutligen bra. Efter några gråa moln sken solen, värmen låg på lur och favoritmaten låg på tallriken.
 
Det som är så underbart med Höllviken är att det verkligen har sina vackra stunder - vid ett ställe som Millennium är alla bekanta med varandra och det jag lade märke till igår var hur varje människa hälsade på varann. Oavsett om det var genom att höja sitt glas i en gest, en nick eller en handskakning så var det med värme. Det är vid sådana tillfällen jag känner mig på rätt ställe - då alla accepterar alla och värme sprider sig. När man märker att känslorna bland omgivningen är så varma så känns Höllviken precis lika varmt och ännu mer vackert.  Det är just det som gör att jag älskar Millennium - de har genom året skapat många olika familjer och vi har alla lärt känna varandra.
 
Jag hoppas att sommaren snart kommer igen ordentligt och jag hoppas så att folk tar och samlar sig - för stämningen blir så mysig och musicquizet är alltid lika roligt.
 
Detta är som en start på sommaren och jag hoppas att vi har fler varma dagar.. både i solen och i hjärtat!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Varje dag beger jag mig upp för att möta kollegor och kunder, med ett leende och en positiv anda. Med skämt och trevligheter försöker jag liva upp en stämning som kan göra någons dag bättre och trots att det finns några surpuppor här och var försöker jag fortfarande påverka så pass länge att de åtminstone ser något piggare ut. Att tilltalas personligen är ibland förvånande för folk och jag ser att dem hajar till medan vissa älskar småsnacket. För mig blir det givande - att veta att jag sköter jobbet och samtidigt gör något bättre.
 
Men ibland blir dagarna tyngre - jag visar aldrig det, men från ingenstans kommer illamående känslan, klumpen i halsen och när jag är som mest fokuserad kan din röst plötsligt dyka upp i huvudet.
 
Det som är ännu jobbigare är att jag ser dig överallt. Helt plötsligt finns det pojkar med samma hår, samma stil, ringar på fingrarna - en kille hade till och med en liknande ring på tummen som du hade.
 
Jag hajar till för småsaker.
Din bil.
 
Tas tillbaka till när du hämtade mig och sa "Kan jag inte skänka kläder.. vill jag göra någonting för att åtminstone hjälpa dig".. också körde vi till Skanör för att hämta påsar.
Små gester som visade vad vi gjorde för varann. Smågester jag önskar jag sagt mer om. Jag vet att du vet.
Jag tänker på när vi såg Pay It Forward - du hade ju aldrig sett den och du var på något sätt så inspirerad. Du kände igen dig i honom. Han ville göra något bättre, som du. Men varför gjorde du inte det för dig själv?
Vi sa ju de.. om 5 år.. Tänk var vi är då.
Vi är inte här.
Vi skulle inte vara här.
Vi skulle se tillbaka och säga "Jäklar, vad långt jag kommit"..
 
Nu får jag se tillbaka.. och tänka på att jag gjorde det för att jag vet att du velat det. Du har alltid sagt till mig att jag är så stark, som klarat mig genom så mycket. "Du är bäst på sånt".. Hah..
 
Jag vet inte riktigt hur jag tar mig ur detta Johan..
Detta är en helt annan sorts knipa.
Jag är inte arg. Jag är inte ledsen.
Jag är så frustrerad.
Jag ringer fortfarande din mobiltelefon och lämnar in ett meddelande.
Jag smsar fortfarande och tror utan tvekan att du ska svara.
Jag går förbi ditt hus flera gånger och vill bara knacka på och se dig stå där.
Höra dig säga "Hej".. med händerna i fickorna och ditt blyga leende.
Sen hade jag velat säga åt dig att jag hatar dig - för det sämsta skämtet i världen och sen hade allting varit som det ska vara.
Men istället går jag vidare och lämnar det mörka huset bakom mig.
Istället går varje dag vidare och jag tror fortfarande att du är en levande del av det.
 
Ibland kunde det ju gå veckor. Veckor för oss att prata och det för diverse anledningar, men du kom alltid tillbaka. Rätt som det var låg du hela natten intill mig och somnade efter film efter film, eller så skrattade vi åt fyllan. Vi gjorde småsaker. Jag gjorde det mesta av pratet, inget ovanligt, du verkade så trygg med det. Men plötsligt ändrades det. Jag började stänga av mig och när jag minst förväntade mig det så kämpade du ju så stenhårt. Du var där dagligen, bara för att fråga hur jag mådde och om inte det så stod du utanför när jag kom hem. Eller så hade jag flera dagliga samtal och jag var rädd  - efter att ha blivit sårad så många gånger börjadde jag tveka, men det gjorde inte du. Du visste att du ville bevisa exakt vad jag betydde. Och du lyckades. Jag trodde aldrig du skulle säga det. Men det gjorde du. Då vårt band bands på nytt igen.

Du vet.. Vi var bra så. Varandras stöd. Alla råd vi ställde varandra, varenda trygga omfamning då vi kände hopplöshet eller vårt sätt att rymma genom att prata om allt annat än själva problemen. Men vi gick ändå in på dem - ibland så djupt och jag undrar så. . Kunde jag gjort mer?
Jag försökte ju ge dig mellanrum, tillfälle att lösa ditt och samtidigt var jag här när du än behövde det. Men skulle jag gjort mer..? Jag borde tagit det på så större allvar..
Jag borde inte bara ha lyssnat, jag skulle ha agerat .. Johan.. Jag vet inte om jag hade kunnat, men jag vill bara att du ska veta att jag önskar att jag gjort det. Jag önskar så min älskade vän, att jag pratat med dig såsom jag gör nu. Jag har så mycket och säga och vet inte var jag ska göra av det - du svarar ju inte.
 
Jag är så ledsen för att jag inte gjorde mer. Jag är så ledsen för att jag bara lyssnade, för att jag bara var en trygg omfamning. Jag kan inte säga att jag inte förstod hur allvarligt det var, men .. Jag trodde att det skulle räcka.. att vara där. Det verkade ju .. det verkade ju fungera. Jag trodde.. Jag är så ledsen för att det inte funkade. För att du inte hittade livsgnistan. Jag är så ledsen för att vi inte tittar tillbaka tillsammans om fem år, men jag hoppas att du ser över mig och jag hoppas så.. att du är stolt över att jag fortsätter dagligen.
 
Att du inte finns i våra liv, kommer ta lång tid att inse. Jag vet inte om man gör det tillslut, men oavsett.. så måste du veta att hur lite vi än vill det, måste vi fortsätta. Lära. Växa. Känna. Leva.
Vi måste göra vad vi älskar av livet, så att vår livsgnista kan fortsätta.
 
Men du måste veta, att jag kommer älska dig i hela mitt liv. Och jag ska lära mig, så att detta aldrig händer igen,
&' vi ses igen min vän.
 
 
 
Hjärtat värker. Kroppen skriker. Paniken skenar. Huvudet talar. Allt är på en gång överväldigande och sanningen är hård.

Ensam. Oälskad. Bortglömd.
Inte bra nog.
Hur lång tid kommer det ta innan någon kommer älska dig?
Kommer någon det?
Förevigt.


Vem räddar mig nu?
My angel of music.
Hur bra dessa dagarna än är.. med vänner, familj och folk så finns det ingen bättre än mina ensamhetsdagar. Då jag under en dag kan göra precis vad jag vill - mysa under täcket i en evighet till en bra film, njuta av en tidig morgon med en riktig god och mysig frukost. Och slutligen bara små pula mig genom dagen.
 
Rätt som det är har jag städat mig genom dagen - både så att badkaret är nystädat, sängen bäddad och olika hörn dammade. När dagen väl tagit sig en början tar jag mig en promenad med musik i öronen och andas in doften av fukt.
 
När jag slutligen får ett ögonblick över tar jag på mig ett par tofflor, skinnjackan och kameran i handen och beger mig ner längst gatan. Gatan som fortfarande är blöt efter regnet men tom på folk och bara sådär tar jag bilder på vad jag än kan finna mig att se.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Slutligen kommer kvällen, då jag myser med min favoritmat och tända ljus - ännu en bra film och bara avslappning. Emellanåt går jag och sjunger för mig själv och föreställer mig hur jag dras runt på en scen med både sceneri och kostym.
 
Vanligtvis brukar jag ta tillfälle att stanna inne när jag väl har tid för mig själv, men istället bestämde jag mig för att gå på bio - och det är faktiskt inte helt fel att gå själv. Det kan vara riktigt skönt och då var det helt rätt - Rock of Ages kändes ända in i benen och jag visste att jag vaknat till liv på nytt. Natten skulle bli lång, vilket den för en gångs skull kunde få bli..
De forna åren har varit så planerade att midsommar känts självklar. Men varenda år har så få av oss lagt ned så mycket och så lite har visat tacksamhet.. Så detta året blev utan planering, midsommar blev mångas besvikelse och jag bestämde mig för att köra på någonting impulsivt.
 
Medan Höllviken var regnigt, stod tälten uppe, musiken framme och många började fira redan vid tidig morgon. Överallt hördes all sång och skratt och mot eftermiddagen lös solen glatt på familjerna som var ute och gjorde lekar. Höllvikens alla hörn var fyllda av tipsrundor och jag log vid varenda stople - jag insåg att jag varit så insörjad i mitt på midsommar att jag aldrig riktigt känt av midsommar känslan - åtminstone inte sedan jag var riktigt liten, men detta året kändes det tydligt.
 
Efter att ha cyklat genom Höllviken och tagit mig förbi folkfyllda trädgårdar och glada människor kom jag först fram till Hampus. Där var grabbarna redan adrenalinkickade och fyllda av öl. Någon timme senare fann jag dock mig fram till stugan. Morfar, Martin, Lotta och mina kusiner stod ute och spelade kubb och jag gjorde snart dem sällskap. Vi blev aldrig riktigt klara innan det var dags för mat, det självklara - sill, ägg och nypotatis. Det blev en mysig middag och högljudda diskussioner tillsammans med familjen innan jag begav mig vidare till kära vänner. Tiden gick lite fortare när jag kom fram till Zacke och pojkarna, där sexskämten blev avancerade och slutligen seriösa pratstunder.
 
När kvällen kommit till sitt slut tog jag mig till Höllvikens andra ände för att göra mina favoritmänniskor sällskap. Och vad jag ångrar att jag inte gjorde det tidigare.. Som vanligt får Ahmed, Louise,Genc, Sandi och Robel mig att le& denna gången fick en ny liten kicka mig att skratta. Shabi har gjort oss sällskap och är Sandis nya kärlek. Vi hade så fantastiskt roligt och jag kände mig både lycklig och trygg. Dessa människorna får alltid mig att känna mig älskad!
 
Men innan kvällen riktigt börjat tog jag mig hem till det tomma huset och gjorde mig redo för en jobbdag.
 
Trots att dagen blivit impulsiv, har den alltså lyckats bli riktigt bra.. och precis lagom.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Älskar du Rock'nroll? Vill du bara få en enda chans till och komma in på 80-talets nattklubbar?
Boka en biljett till Rock Of Ages och sätt dig i sätet och sveps med av den bästa musikalen vi sett och hört av på länge... Och äntligen är det med rock n roll!

Det fanns en anledning till att jag valde att sitta längst bak på bion och det var för att jag visste att jag aldrig skulle kunna sitta still.. Och tur var väl det. Ensam längst bak sveptes jag snabbt med och fick nästintill känslan av att vara med på plats - och tro mig, det önskar jag att jag vore.

Filmens story är något av en klische, men det behövs - Det är Hollywood och trots att det fanns high school musical liknande ögonblick hade filmen fler starka ögonblick än svaga.

Om det är någonting vi har väntat på så är det en riktig rock'n'roll musikal och skulle den göras så skulle den göras såhär.

Filmen har en briljantisk nivå av humor - de lyckas samla en fantastisk känsla av nostalgi och narr på så tydliga sätt och samtidigt en stark kärlek till det äkta i Rock'N Roll. Mycket av filmen lyfts tack vare Russell Brand som alltid levererar på sitt eget sätt tillsammans med Alec Baldwin. Mary J Blidge kommer in i filmen och är den enda som faktiskt lyckas beröra på ett sådant ett tårarna bränner någonstans långt bak i ögonen. Men trots att Tom Cruise hyllats för sin roll som Stacie Jaxxxe är jag inte mäktigt imponerad. Hans roll blir slutligen dryg och han tar inte ut sina svängar tillräckligt mycket för att få publiken att känna det - åtminstone inte mig. Hans roll känns alldeles för tillrättavisad och inte så nonchalant och fullkontrollerad som rocknroll är - och såsom jag vet att den kan vara. Dem som vinner hjärtat i dagens film är de två nya okända huvudrollerna - Diego Boneta och Julianne Hough. Deras kemi är någonting som fungerar med storyn och trots att Diego är något av ett high school musical material och Julianne är mer av en country girl så fastnar deras typer just för denna sortens musikal. Störst eloge måste jag dock ge Catherine Zeta Jones som sätter en helt ny krydda på sin karaktär och hon är en av dem som når ända ut i svängarna!

Varenda karaktär har ett humoristiskt sätt i sig som absolut bara kryddar musikbranschen och dess löjliga kontroll och de skapar en perfekt kemi för musikalen.

Och musiken kan ju inte bli bättre - Det är det bästa av det bästa inom rock' n roll och filmens syfte lutar sig helt och hållet på hur mycket kärlek rock and roll faktiskt har i sig. Det finns en anledning till att alla inom Rock branschen blivit legender. Det finns en anledning till att deras låtar fortfarande spelas. Det finns en anledning till att Rock'n roll fortfarande kan rocka. &' Det är för att Rock And Roll är äkta. Det är gjort och skrivet på kärlek, smärta och komplett galenhet.
 
Det är en oerhört rolig film att svepas in i och det är fantastiskt roligt och höra dem prata i nutid om Michael Jackson och ännu större legender. Det är fantastiskt roligt och se hur dem bygger upp gamla låtar som de kom fram då. Vi togs tillbaka till rockens början och fick uppleva en riktig feelgood känsla som fortsätter att spinna vidare - precis som musiken.
 
Rock ' N Roll dör aldrig. Och det viktigaste med denna fantastiska musikal är att det är just vad den visar.
Så .. Det handlar inte riktigt om hur kärleken är runt omkring mig. Det handlar inte riktigt om hur jag ständigt ser paren på jobb, killen som lättsamt lägger armen om sin flickvän - bara för att hon i en elektrisk reaktion ska komma närmare honom. Det är inte heller bara förlovningarna som ploppar upp runtomkring - eller de romantiska kyssarna folk ger och det är inte de kärleksfulla leendena..

Det är känslan av hur jag minns att det är.. och ännu värre.. känslan av att jag vet hur det kan vara.

När jag ser allt detta omkring mig så känner jag det. Den osynliga armen om mig, den osynliga pussen på pannan. Den enormt starka reaktionen som går igenom kroppen av en enda rörelse. Eller den helt magiska känslan som går igenom kroppen när ens kärlek kysser en framför världen - och får det att kännas som att det bara är vi som existerar.

Samma känsla man har när man delar med sig av kroppen. När man känner värmen av varandra, hans händer i håret, hans läppar längs halsen. Den där känslan då ingenting annat finns än närheten av hans kropp, puls och andetag. Känslan när två blir en.

Men mest av allt.. längtar jag efter det ögonblicket jag ligger i någons armar, trygg, avslappnad och lycklig, komplett omsvept av kärlek. Då vi ligger i sängen och låter timmarna passera och älskar varenda sekund av det. Då livet inte spelar roll, för att vi har varandra. Då man ibland låter musiken spelas i bakgrunden - då musiken kan säga så mycket mer än man själv kan.

& Ibland längtar jag efter det ögonblicket jag kan dela med mig av mitt livs viktigaste grejer. Alla mina texter, alla mina favoritfilmer, mina favoritställen och favoritfotografier. Jag längtar efter att känna mig så berusad och så trygg att jag kan lämna mitt hjärta öppet.

Jag vet att jag är redo för att dela med mig av mitt livs äventyr.
Jag vet att jag har så mycket att ge.
Jag undrar bara när någon ska vara redo att ta emot det.
 
 
 
 
 
Dagarna går i ett nu. Jag är uppe tidigt, redo för jobb och skillnaden är så stor från när man låg i sängen och skulle upp till skolan, då  man tänkte "Jag orkar inte.. Jag orkar inte.. Sanningen är.. Jag vill inte".. För nu vill jag bara upp. Ja, kroppen är trött, sinnet är trött, men att komma till jobb och möta så glada ansikten och veta vad som ska göras är på någonting vad som gör hela dagen. Leende på leende möts och både jag och kunderna påpekar hur glädjen sprider sig. Dagsljuset passerar snabbt dagen i Höllviken och någonstans på vägen hörs klackens ljud ifrån Höllviken IP där fotbollsmatcher spelas förfullt. Nostalgikänslan är så enorm när jag föreställer mig hur andras liv tagit sig till den nivån där jag var på då. Jag undrar så många gånger om tonåringarna i den åldern följer samma spår som oss. Ibland när jag ser dem sitta på samma ställen som oss, föreställer jag mig det. Bara för att tro att vårt liv och att våra liv går i arv. För genom allt det svåra har vi fått unika personer i våra liv. Jag har insett.. att jag aldrig någonsin varit diskret. Jag har varit tydlig med vilken del jag är av någons liv - och jag visar gärna det. På något sätt är det samma sak nu och ändå komplett annorlunda.

Trots att värmen är långt ifrån märks det att sommarn närmar sig när ungdomar pratar om grillkvällar och fotbollskvällar. Nyligen planerade vi sommarkläderna och nu planerar vi midsommar.

Vi försöker komma till liv med varje dag och se vad den bidrar med.
Och jag har insett, att de minsta ögonblicken kan göra de största avtrycken.
Och vet ni vad det bästa är?
Jag mår inte bara bra.
Jag är lycklig.
 
Om det är någonting jag lärt mig av situationen med min fina Johan, så är det att ta vara på det som finns. Jag var så rädd för studenten, för att jag inte skulle kunna vara lycklig, jag var så rädd för att dagen skulle bli allt annat än jag föreställt mig.

Men solen sken, fåglarna sjöng och studenterna jublade. Och jag? Jag var genomlycklig.

Man förstår inte riktigt hur skönt det är att vissla i den där visselpipanförrän man springer längs gatorna i Malmö och fångar allas uppmärksamhet.  Man förstår inte riktigt glädjen förrän jublet omger hela Malmö med alla skolans studenter. Man förstår inte riktigt hur viktig glädjen är förrän i det ögonblicket en väns ansikte dyker upp. Studenten är en av dem grejerna man vet att man aldrig någonsin får chansen att uppleva igen.
image description

image description


Dagen var varm, långsamt och galen. Att stå i fontäner, springa in på restauranger och krocka med studenter var något av det roligaste jag upplevt. Men ingenting kunde mäta sig med känslan när vi står uppradade och räknar ned minuterna, och sedan får springa den sista biten ut ifrån skolan och kasta sig ut på scen. Det finns ingenting som kan slå det ögonblicket - då man hör absolut ingenting, ser absolut ingenting och ändå är så komplett invävd i det ögonblicket. Sedan är allting så tydligt - alla dem som är viktiga syns, musiken ur högtalarna hörs och studsandet från kroppen lyfts varenda gång man landar med fötterna på scenen.








Utspringet var ett av dem längsta ögonblicken i mitt liv  - och lycklig var jag för det - det gjorde mig kapabel till att minnas det. Den adrenalinkicken, lyckoruset och den absoluta tyngden som bara lämnade kroppen. Jag vill tacka er som tog sig dit - mina fantastiska barndomsvänner, Hampus och Sebbe. Min underbara Uncle Jonas som varit en av de viktigaste människorna i mitt liv - mina kusinervitaminer, Johan, moster Lotta, lilla Alice och såklart min egna lilla Hugo &' självklart min fina familj  - mamma, Håkan, Elin, Pappa& Johannes. Att möta så många ansikten gjorde hela utspringet till den absolut viktigaste delen!












När tyngden väl lämnat kroppen fanns det inget stopp för den glädjen som förde sig genom kroppen. Jag var lätt, jag var så lycklig och jag kände hur kroppen skrek av den enorma lättnaden.


















Flaket blev den ultimata upplevelsen. Att stå där och först möta Simons slängkyssar och sedan studsa genom Malmö stad var den absoluta extaskänslan. Musiken brusade lika högt som tutorna, visslorna och våra skrik tillsammans. Flaket gungade nära dem tjocka däcken och vi hoppade så högt vi kunde. Malmös folk sträckte sig efter oss och glädjen spreds ifrån våra ansikten till deras. Det som kände mest fantastiskt med flaket var att varenda sekund blev så levnadsfullt. Flera gången sträckte man sig mot himlen och kände hur den underbara känslan av frihet drog sig igenom en. Allting var gjort. Allt kämpande är över. Du är fri.
Minuterna gick fort, min farbror körde tutandes bakom oss och jag dansade genom flakets avlånga del och vrålade lungorna ur mig. Och det var en av dem skönaste upplevelserna i mitt liv. Att släppa allt det jag någonsin vetat - känt och upplevt - och bara levde för minuterna.



Adrenalinet tog inget stop. Man var i en ständig kick som aldrig tog slut och man både skrattade, vrålade, visslade, hoppade, dansade och flög med kroppen på ett sätt som man aldrig gjort förut.

Vägen hem i Ferrarin var leksaksaktig, jag skrattade åt ljudet, njöt av fläktandet i håret och stannade plötsligt bredvid det lilla huset med enormt många människor utanför.


Barndomsvänner,familjevänner, gamla vänner som nya vänner, släktingar och favoriter stod redo att möta mig. Efter varje omfamning började jag tappa kontrollen om vart jag verkligen befann mig - allting gick så fort, så många ansikten var på en plats och värmen i hjärtat var så överväldigande. (Vill bara påpeka att mina fantastiskt snygga skor inte åkte på förrän precis efter jag kom hem.. Ni måste förstå att värken i fötterna inte är helt lätt att hantera efter en heldag på stan:( Tyvärr ser jag därför förjävlig ut i mina converse - som dessutom bara åkte på då och då, menmen! ni får föreställa er mina jeffrey campbell istället!)











Medan kvällen gick insåg jag hur många som verkligen samlats för min skull. Både vårt lilla hus, vår lilla trädgård och runtomkring var fyllt av nära och kära och allas uppmärksamhet låg på mig. Det var så märkligt att se sig runt och se så många ansikten, alla leendes emot en. Det var ännu märkligare att få en sådan bekräftelse som jag fick.

Redan i början av kvällen ställde sig en av mina vänner vid mikrofonen. Detta var en person jag förväntat mig minst i världen av. Men mitt bland alla nära och kära - släktingar och vänner ställer hon sig och talar från hjärtat. Hon talar om att en vänskap som en vänskap med mig, inte finns att sätta ord på. Hon talar om att jag i alla lägen aldrig tvekat på att ställa upp. Och hon säger, rakt i hjärtat, till alla människor där - att en vänskap som den man har med mig är en unik upplevelse i sig - och hon talar om, att man ska vårda den, hålla den och aldrig släppa den. Hon av alla människor i världen jag mött ställer sig inför alla jag någonsin känt och talar om vilken betydelse jag haft för henne och kommer ha för dem som känner mig. Det är nog en av dem mest värdefullaste ögonblicken i mitt liv.

Så tusen tack Malin, för ett av dem finaste talen jag någonsin hört. Det kändes rakt in i hjärtat.

Jag som vanligtvis.. har så oerhört svårt för att ta till mig komplimanger, bekräftelse och ibland ens kärlek lyckades med en sådan enorm glädje ta emot så enormt mycket på en enda kväll. Ord, omfamningar och saker som jag så länge kommer kunna leva på. Jag inser hur oerhört älskad jag är bland dem omkring mig.

Och det finns ingenting mer man kan önska.

Kvällen var allmänt fantastisk - Mamma, du är så otroligt duktig. Allting var så fint, maten var så god, platsen var perfekt för alla. Du mamma, ska känna dig så stolt över dig själv som tog dig igenom allt detta och du kämpade dessutom trots att du var sjuk - sju dagar i rad. Men det är inte bara dem sju dagarna, utan det är all planering månaderna innan. Du är så makalöst duktig och jag hoppas så innerligt att jag kommer kunna ge dig lika mycket som du gett mig. Du gör varje upplevelse så fantastisk mamma - för att du misslyckas aldrig. Jag hade en dag bättre än så många andra - jag är så tacksam och jag var så genomlycklig. Jag älskar dig mamsen.

Och pappa, Rickard och Mats - Tusen tack för att ni spelade för oss. Det var lika bra som alltid! &pappa, tusen tack för ett fint och inspirerande tal &' såklart tusen tack för allting du hjälpt till med under studenten. Studenten kunde inte ha blivit mer lyckad - alla hade det så bra och jag fick en helt magisk dag.

Tack till var och en av er som gav presenter - det är så vackra saker som jag verkligen älskar. Alla smyckena sitter som smort på mina fingrar och armar och alla glasen är redo att användas tillsammans med all den champagnen som står laddad. Även serie-boxarna går varma och håller mig vaken om nätterna. Det finns så mycket jag fick som jag verkligen kommer använda och jag är så tacksam!
(Mitt rum är tack vare allt, så mycket mysigare att befinna sig i!)


Ett stort, stort tack till min kära Moster som var den enda som fick mig att gråta under kvällen. Det vackra talet, du impulsivt kom på kändes så rakt in i hjärtat och jag lovar dig - jag ska ta med mig min personlighet, mitt skrivande och mitt leende livet ut. Jag älskar dig Lottapotta..

& sist men inte minst, så vill jag från djupet av mitt hjärta tacka alla er som under kvällens gång tittade förbi. Mina fantastiska, kära, underbara vänner som kom förbi med sådana varma omfamningar och vackra leenden. Ni gjorde min kväll fulländad.

&' det värmde så att vi delade min student, den glädjen och den värmen.

Min student var en av de lyckligaste dagarna i mitt liv.
Det är förmodligen en av de absolut glädjefyllda dagarna jag någonsin får uppleva.
&' jag är så glad över att var och en av er var del av en.

Från djupet av mitt hjärta
'Tusen, tusen tack.










Och en sista gång..

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!
JAG HAR TAGIT STUDENTEN, FÖR JAG HAR TAGIT STUDENTEN, FÖR JAG HAR TAGIT STUDEEENTEEEEEEEEN!
FYFAAAAAN VAD JAG ÄR BRAAAA!



För idag tar jag studenten,idag tar jag studenten,idag tar jag studeeenteeeeen! Fyfaaaan vad jag är bra!

Min älskade, kära, fina, snälla, underbara, harmlösa vän.
Hur kunde vi komma hit?

Det ligger en slöja av tomhet bland oss alla och glädjen som seglat i luften de senaste dagarna har lagt sig under ytan.
Du har fått oss alla att stanna upp. Du har fått oss alla att hamna i chock. Du har fått oss alla så ledsna.
Men på något sätt har du i denna största sorg fört så många av oss tillsammans.

Jag vet inte vart jag ska göra av detta. Tårarna har runnit men inombords är det så tomt.

Jag har tusen svar på saker jag undrar. Men jag har tusen saker jag fortfarande vill säga.

Detta går inte att inse. Det går inte att förstå.
Förstod du det själv? Förstod du att du aldrig skulle vandra bland oss människor igen?

Var du rädd? Kände du dig ensam? Grät du? Kände du ångest?
Komm du ihåg alla oss som älskar dig?

Ser du alla oss som sörjer dig, saknar dig och älskar dig?

Det finns inte en enda människa som har något ont att säga om dig.
Och jag önskar så att du kunnat se hur många människors liv som blivit påverkat av dig.
Det vet du att även mitt blev.
Vi hade en vänskap som blev starkare av våra upp och nedgångar. Vi fanns alltid där.

Jag tänker på goa minnen. Roliga saker. Som när vi satt och gunga i den stora gungan på Ängdala mitt i natten, eller när jag kom hem från Gran Canaria och du mötte míg för att ta emot din nya present. Armbandet med "Never alone".. Minns du? Minns du hur glad du blev? Du sken som en liten pojke och påpekade hur den passade till ringen på tummen! Jag tänker på första gången vi verkligen umgicks för tre år sen, haha, då du fick uppleva hur jag blev på min första fylla. Hahaha, och ni* badade i snön medan vi hade snöbollskrig. Åh, minns du?
Och kommer du ihåg hur chockad jag blev, när jag stod och vänta på dig utanför ditt hus när jag fick reda på att du satt och prata med mamma och håkan? Haha och när jag kommer hem sitter du där i vardagsrummet, leendes med dem.

Vi har lika många fina minnen som vi har jobbiga.

Jag borde ha förstått när du såg mig in i ögonen och sa "Det.. är illa".
Men du sa till mig att lita på dig.. Jag gjorde ju det. Jag litade ju på dig Johan..

Det känns så konstigt att sitta och säga det här till en vägg, en dator,eller en bit papper. Det känns så konstigt och diskutera det här med folk i ens närhet. Det känns så konstigt .. att komma till din telefonsvarare när man ringer dig. Det känns ännu värre när allting man sett av dig är som försvunnet. Vet du vad som är absolut värst? Att lyssna på inspelningen jag spelade in senast vi sågs - då du var så full att du inte ville sluta cykla.  Det var den kvällen du första gången berätta hur du uppskattade mig som vän. Och jag minns den långa, varma kramen, som sa att vi var glada över att ha varandra. Vet du hur konstigt det känns att inte ha det nu? Att veta att oavsett hur långt jag sträcker mig, så når jag inte dig.
Jag behöver ju säga alla dessa sakerna till dig.
Jag behöver säga detta.

Jag kommer att sakna dig.. så in i helvetes jävla mycket. Jag kommer att lära mig av dig och älska dem i min närhet ännu mera. Jag kommer att sakna dig och minnas dig och tänka på dig. Jag .. Åh fan Johan.
Oh gud.. Jag kommer sakna dig.

Du lämnar en sådan tomhet hos oss. Hos mig.
Vi kommer alla minnas dig.
Du var så unik Johan.

Jag älskar dig min käre vän.
Jag hoppas du fann ljuset i tunneln du så länge letade efter och jag hoppas du fann glädjen du sökte.
Jag hoppas du känner frid .. och att du ser hur mycket kärlek vi känner för dig.

Sov gott kära Johan.. Sov gott.



(Bilder tagna av mig)

Sofies student!

























Hampus Student!













MG's Student












Kvällsmingel!










Nu i studentens tider frågar så många mig vad jag önskar mig. Det är oerhört svårt att ge ett svar. Först och främst är det svårt och erkänna att man vill ha någonting alls från gäster som man bjudit - gästers vars närvaro gör hela kvällen bra. Men någonstans på vägen är det bättre att berätta vad man vill ha istället för att de spenderar tid och pengar på något man kanske inte vill ha eller behöver.

Det jag märkt är att alla ger bort "flytta hemifrån" saker på studenten. Saker man alltid kan bära med sig och ta med till sin lägenhet - någonting jag tycker är mycket trevligt att få.


En riktigt mysig present att få är en mysig outfit eller morgonrock.
En outfit att gå i på mysmorgnar när man är för sig själv.


Det finns en hel del övriga saker man sedan kan ge.
Glas av olika slag, ett förkläde, tallrikar, skålar, vaser och dylikt.
Småsaker man kommer ha användning för.

Jag som är en tv/film älskare går alltid och kollar efter nya filmer och tv-serier. Det är inte alltid bara att slänga ut pengar sådär så tv-serie boxar är något perfekt att önska sig. Det finns så många olika serier jag alltid velat ha - Sex and the city, Greys anatomy, Vänner.. Lite olika för att kunna underhålla mig själv för en dag  - eller för att kunna ta med mig till lägenheten då jag älskar myskvällar med bra tv-serier och filmer!


För dig som är nära vän till din student"kompis" kan alltid göra något personligt - antingen någonting som refererar till just er eller så kan man göra det simpelt men ändå med mycket energi nedlagt.
En fotobok, fotoramar eller ett collage är alltid lika trevligt för en vän som man har många minnen med!


För den som tar studenten är riktiga smycken alltid roligt att få på studentdagen,
då det är smycken man kommer bära med sig resten av livet!
Har du turen att din vän äger ett thomas sabo armband är det alltid bra med en extra berlock som minne för dig och dagen!

För dig som vill göra något litet är det alltid bra att tänka på sådant man aldrig köper själv .
- Hud och hårprodukter är alltid uppskattat oavsett om det är en tjej eller kille. Det är saker och ting som behövs och som kan göras i mini-kit och vara riktigt trevligt att få!



För dig som vill ge något simpelt är ett presentkort på en affär, bio eller en behandling på massage eller dylikt någonting passande. Det blir lätt för personen att välja och pengarna går till någonting viktigt.


För dig som vill ge pengar men som tycker det är tråkigt att ge i ett kuvert - pigga upp det med en liten bukett blommor och fäst pengarna i blommorna. (Känner du dig inte kapabel till det själv kan du alltid be biträdet i butiken göra det åt dig. Blommor är alltid uppskattat och pengar är alltid bra då denne kan göra vad den vill med de:)

Sååå.. Nu har ni några tips att gå på.
Det är verkligen svårt att ge något till någon i studentpresent då studenten är ett tillfälle att ge något ordentligt.

Hoppas ni får lite användning av detta!

Mina kära vänner.. Känn inte er tvingade att medta presenter - vi ses på fredag och skapar en kväll att minnas föralltid vilket är den största presenten i världen!

3 dagar kvar.
Det känns inte verkligt!

Nyblonderad,nyklippt och stajlad! Nu känner man sig fin!

Tack min käre,trogna frisörska - Petra!

Jag trodde aldrig jag skulle vakna upp idag och känna en så oerhört mycket känslor.

Ni vet den känslan man har när man inser att man verkligen är kär i någon? När man mår illa när man tänker på personen, känner nerverna i magen spänna sig, när man känner sig nervös över det där telefonsamtalet eller fjärilarna i magen som gör sig redo när du gör dig i ordning?

Dem känslorna har jag idag.
Och dem har inte alls med kärlek och göra.

Jag mår så fullständigt illa i tanken på en student. Att stå och se andra springa ut får mig så fruktansvärt nervös och jag blir ännu mer nervös av att se dem stå på flaket. Mina händer skakade under gårdagen och idag vet jag inte riktigt hur jag känner mig.

Studenten närmar sig med småsteg.
Några av betygen är inte helt okej - jag är rädd över det IG:et för mycket jag kan få.
Jag är rädd över att det börjar regna när flaket kommer - då ställs det in.
Jag är rädd över hela grejen.
Och jag trodde aldrig att jag skulle vara rädd över studenten.
Men att vakna idag var som en riktig bomb - det var tungt att lyfta på kroppen, det var tungt att känna illamåendet i magen och det är tungt att göra sig i ordning.

Och idag är det inte ens min tur..

Nu är det mina två fantastiska barndomsvänner som springer ut genom skolans dörrar för sista gången - deras framtid ligger redan stenhårt i restaurangbranschen och jag har följt dem i svett och tårar, jobb och sena kvällar. Men jäklar vad kul vi haft.  Minnena är många. Hampus och MG har följt mig sedan vi var bebisar. Så att stå med dem när dem springer ut ska bli ett av dem största minnena!

Mina älskade vänner, stort grattis på er dag!
Idag ska vi skapa minnen att minnas föralltid!












(Hampe&jag, vilken sexíg rumpa jag ligger inne med huh?;)


Hahahaha, Hampe gollii..


Jag är en av dem som älskar att sätta sig i en bil med musik på högsta volym och en solnedgång att köra i. I ett par år har vi haft dessa timmarna om sommaren och idag tog jag och Steffi igen oss när vi körde en impulsiv trip. Vi stod nere vid havet, körde rundor i byn och tog oss en kvällsglass. Ständig nostalgi musik gjorde oss sällskap och vi sjöng tills vi skrek och glömde bort alla tidernas bekymmer.

Ibland är det skönt att bara göra ingenting - för ändå gör man så mycket!

Nu är jag dock tillbaka i verkligheten och slänger mig över böckerna. Jag känner den enorma ångesten varenda gång ett blad öppnas. Men det är 7 skoldagar kvar, så jag kan bara göra vad jag kan för att stå ut!

Until being Strong Is the only choice you have left.

Jag ser ut genom fönstret och möts av en gigantisk, vitlysande måne. I natt är det fullmåne och varenda gång föreställer jag mig en varg yla någonstans i världen. Jag känner mig som vanligt mest säker när månen är full - då den lyser bland alla mörka moln, vägarna blir som upplysta av en lampa och känslan allmänt mer mystisk.

Jag har massvis pågång och trots att kvällen kunde varit bättre känner jag mig vid liv.

Många har åsikter om vem jag är och vem jag utlåter mig för att vara.
Många har en åsikt om hur sårbar jag låter mig vara.

Jag önskar bara att dem insåg att denna svagheten, den här sårbarheten övergått till ren styrka.

Jag är övervakad ikväll.

Ni också.
Känn närheten av dem som ser över er.

God natt.
L.
Jag lever livet ordentligt just nu. Mina kollegor får bokstavligttalat slita ifrån mig från jobb varenda gång jag är där och jag säger farväl lika seriöst som om det vore en flytt. Haha, att jobba på toppen är underbart. Kollegorna som är ett par år äldre än mig är precis mina typer och några av sommarens planer är redan späckade. Med tanke på hur kul vi har på jobb så kan det bara bli ännu roligare när vi går ut.

Första gången blir idag då vi har Kick Off! Skitkul, då det är en första grej för mig och vi spenderar kvällen på puben men jag slutar - som alltid - kvällen på Millennium!

Sofie Alven med band sätter både Millennium och folket i gungning .. Jag hoppas verkligen att folket kommer idag - Sofie som är så jävla bra, både i personlighet, på scen och i sin röst behöver verkligen bli sedd. Trots att vinden är stark och vädret så jäkla konstigt så hoppas jag att folk tar sig till Millenniums inhägnade uteservering!

Jag mår bra i kropp och själ och jag har suttit och lett åt varenda kund som kommit idag och jag kan lova att det har passerat över nån hundra. Jag fick kommentaren om att jag ser glad ut och att vara trevlig inte är någonting jag verkar ha svårt för.

Det är 13 dagar kvar till studenten. 8 Skoldagar. Det känns bannomej inte verkligt.

Men åh, jävlar vad roligt det ska bli.

För jävlar vad mycket mer mitt liv ska innehålla.

Jag har låst upp låset - nu är jag redo för att fylla all den tomhet jag känt genom åren.
Jäklar. Vad man har mycket som väntar!


Jag har precis sett världens mest underbara film.
Det är en sann historia, vilket redan gör att man vet att filmen kommer vara bra.

Detta var inte bara en av de tyngsta filmerna jag sett, utan på något sätt var det ett av de mest frigörande och ett av de definitivt finaste. 
Det var med glädje, äventyr, mod, kärlek.. och djur.
Om något kan framföra glädje, så är det bannomej djur.
Detta är en av de mest fantastiska filmer jag någonsin sett. Skådespelarna är var och en
så fantastiska och de fulländar på sitt sätt filmen. Den lilla flickan som har en av huvudrollerna  har en sådan oemotståndlig charm och gör att ni känner så oerhört mycket mer.
&' hon får er att både gråta och skratta av glädje.

Matt Damon är som alltid, fantastisk i sin roll, men jag måste säga att det här är något av det bästa han gjort, då han inte bara skådespelar för en roll. Utan han gestaltar hur det är att vara en förälder. Och man inser.. Att det inte alltid är så lätt.

Dessa karaktärerna har var och en någonting som påverkar en. Ett levnadssätt, en brist, en rädsla, ett mod. Och efter en lång tid lär dem sig att läka genom att möta allt i ett.

När livet har alldeles för många motgångar och dina tankar säger tusen saker samtidigt så hamnar man slutligen bland en massa olika val. Olika frågor som du ständigt frågar dig själv. Så fanns där ett svar denna filmen lärde mig.
Why not?

We bought a zoo är en av de bästa filmerna som gjorts hittills och är en film för dig som söker ett riktigt äventyr för en kväll.
Det är definitivt en av de mest inspirerande historierna som finns att berätta.
(&att åka till ett Zoo får en helt ny längtan!)
We bought a Zoo får 5/5