Jag tänkte precis säga att det är fredag men då skulle jag ljuga! Det är nämligen onsdag .. och jag har äntligen lov!
De senaste tre dagarna har gått långsamt och har varit absolut onödiga när det gällt skolan.

I måndags var jag i skolan och åkte sedan med min pappa för att äta lunch. Det blev en mysig och bra lunch på entré och sedan gick vi snabbt igenom några affärer och åkte sedan hem. På kvällen gick jag och Danni en lång runda, en mysig men kall runda längs havet och en snabb runda inom michelle och sedan gick vi hem:)
Jag har riktigt goa nyheter - något som lyft mig och som kommer glädja mig så otroligt mycket!
- Min pappa kommer ge mig en resa i födelsedagspresent, inte allt men vi är ett gäng som ska göra en sista minuten resa i sommar och han kommer hjälpa mig och sedan kommer jag försöka själv! Och ååååh, det känns så otroligt skönt att det äntligen kommer någonting positivt - något jag kommer må bra av, något som kommer stärka mig efter alla koncerter och liknande som jag missat!

Igår var det tisdag och jag och Danni satt hemma och kollade resor hela dagen och sedan åkte vi hem till Peter där vi började se film men sedan vandrade Jocke, Tino och Simon in också blev det förfest för dem innan de drog vidare till strandbaden medan vi cyklade hem för att lägga oss (och sova .. mm .. de gjorde vi ju verkligen)

Idag är det onsdag och vi har haft två timmars lektion i skolan och efter det gick jag och Danni till Ving och skaffade reseintyg! Efter det åkte vi hem och sedan åkte jag med min pappa och filmade lite till en av hans musikvideos - blev nog bra material! Och sedan åkte jag hem och mös lite hemma hos Danni - drack kaffe och mös ute i solen! Och nu har mormor precis varit här och ätit middag och jag ska ut en runda med Dannibanni och sedan får vi se vart kvällen leder! -MEN! DET ÄR LOV! OCH DET SKA "FIRAS":D



Varför gör vi det?
Varför blindas vi av det ögonblicket då en kille charmerar en?
Varför klarar man inte av att vara svårflörtad när vartenda instinkt i din kropp säger till dig att inte lyssna på något av det han säger eller ge honom just det han vill ha?
Varför låter vi en kille hålla oss, om så bara för stunden, när vi själva vet att vi blir utnyttjade?
Varför sitter vi dagen efter och väntar på det samtalet som aldrig kommer?
Varför är vi inte dem?
Varför är vi inte dem som kan behandla dem på samma dåliga sätt som de behandlar oss?
Och nu pratar jag inte om alla, men alla ni tjejer vet att dem har funnits för er också.
Då han tittat in dig på kvällen, på ett speciellt sätt och tillslut tar steget du inte kan säga nej till i hopp om att det ska bli något av det trots att man är medveten om att det är för stunden? För att han är kille.. och bara är ute efter en sak?
Varför?
Kommer det med åren?
Den där styrkan, självständigheten och respekten för sig själv?
För jag vet att jag har styrkan, det är där när jag plötsligt funnit inspiration till någonting personligt .. och den är där när jag vet vad jag vill. Och jag vet att jag har självständigheten eftersom folk runt omkring mig just nu har det jobbigt med mig eftersom jag håller på att bryta mig loss, då ensamheten är det jag kräver mest. Men respekten för mig själv?
Den .. tror jag aldrig att jag haft för mig själv.
Jag har alltid tyckt att jag aldrig förtjänat någon, jag tänker varje dag på hur jag ser ut och hur folk omkring mig är.. Jag tänker varje dag på hur killarna alltid ser dem andra tjejerna jag är med istället för mig. Jag blir plötsligt förvirrad och osäker. Osäker på varför folk är min vän.. Osäker på varför alla andra hittar någon och inte jag. Osäker när jag träffar nya människor, rädd för hur dem kan se mig eller dömma mig..
Så när en kille plötsligt är där - onykter eller ej - och ser en och tar det där steget så är det som att lyset skiner upp inom en, jag blir påmind om att jag är osäker och blir förvirrad och tänker alldeles för mycket tills jag låter honom få det han vill för den sekunden av närhet, för den sekunden av att jag inte är ensam, för den sekunden av.. någon sorts uppmärksamhet? Eller bekräftelse? Jag känner inte att det är något av det.
Efteråt känner jag hur ena sidan av mig säger att jag inte bryr mig, att det inte var något stort och inte heller viktigt, men andra sidan säger att det är ångest, fel, att jag inte ska låta mig utnyttjas, att jag bara ska säga nej, att jag ska bli så självsäker och att han ska behöva jaga.
Men sen . . låter jag mig inte känna något, för att alla tankar och känslor ska försvinna.
Jag tar inte fram dem, dem är inte ens framme nu , utan jag bara undrar..
För såhär vet jag att så många av oss haft det. Kille som tjej.. Men det har funnits där.
Hur får man det att försvinna?
Hur får man sig själv att inte göra fel?
Hur gör man för att tro på sig själv?


(Lämna en kommentar kring tankar detta..)


Jag har precis kommit ut ifrån min kalla promenad med Danni.
Det är fullmåne ute och molnen kretsar sig runt månen, mörkt med lyset rakt igenom..
Jag har alltid älskat fullmånen, i hemlighet på något sätt.. Den är både skrämmande men inbjudande.
Hmm:)
Nu har vi åtminstone flyttat fram klockan en timme, det är väl det enda som är negativt.. Klockan är framflyttad en timme men går fortfarande lika långsamt.
Dagen idag har varit totalt meningslös, som varje söndag kanske?
Jag somnade inte förrän sent i natt och vaknade tidigt, städade snabbt med mamma och gick sedan bara hemma hela dagen, flyttade tillbaka till mamma igen och nu ligger vi och ser film.
Alla dagens planer blev ändrade så det blev bara att ligga hemma. Klockan är nu halv 11 och jag siktar på att lägga mig, men känner mig inte trött överhuvudtaget trots att jag vill sova?
Nåja, får lägga mig efter att denna filmen är slut - filmen som jag inte ens följt.

Hoppas ni haft en bra helg och att ni får ett bra lov..
(Bilden är tagen för många år sedan)

Anders Normans nya album Easy Street finns äntligen att köpa!
Detta är hans andra album och han har tagit det till en heeelt ny nivå!
Låten "My little girl" som han gjort i ära till mig och låten "The sound of your love" som han gjort i ära till en vän som gått bort i cancer kommer finnas med på plattan tillsammans med massa härliga låtar ni bara måste lyssna in!
Vill ni ha mer information så går ni bara in på hans hemsida www.Andersnorman.com eller www.Ginza.se och beställer er skiva!
Har ni frågor så är det bara att säga till så fixar jag svar på det!

Om ni har hans föredetta skiva eller hört honom live och gillar vad ni hört så ska ni utan tvekan köpa detta nya albumet!

Tack för ert stöd!


Och Pappi?
Jag är stolt över dig och jag älskar dig så otroligt mycket!




(Video till My Little Girl som pappa gjort själv, med klipp ifrån mig som liten!
Tack Pappi för denna fina video, de fina stunderna kommer alltid vara de bästa och jag kommer alltid älska dig så mycket.. Och tack för denna fina låten som alltid går rakt in i hjärtat. )


Och låten "Sound of your love" som han gjorde ett uppträdande med på tv4! (Låten handlar om en vän till oss som gick bort i cancer. Hon blev enbart 27 år gammal. Hon hade nyss gift sig och fått en liten flicka och låten är skrivet som att pappan skriver ett brev och berättat för henne hur saker och ting just nu ser ut.. Fantastisk låt och en fin låt till vår käre vän, en kvinna som jag alltid kommer ihåg med ett leende på läpparna.. Låten finns även att ladda ned på hans hemsida gratis men låten är skänkt till cancerforskningen och på hans hemsida kan man skänka pengar.. Som minst en tjuga. Så snälla, gör något litet och gott, skänk det ni kan.. Vartenda krona spelar roll. )
Helgen har börjat.
I fredags vaknade jag upp med en extrem huvudvärk och illamående som jag haft sedan kvällen innan.
På kvällen innan gick jag,Danielle & Peter på bio och det blev Remember Me än en gång - en absolut sevärd film, väldigt laddad och som Peter sa.. "Finns det några filmer med en riktig innebörd?" och jag sa bara "vänta tills du sett denna filmen".. och efter hade han inte mycket att säga. Han var chockad, vilket jag ska erkänna, kändes bra..

Men precis innan bion fick jag en smäll av huvudvärk, som att någon plötsligt slagit med med ett järnrör och det var svårare för mig att fokusera och efter filmen var det ännu värre, det kändes så illa så att jag knappt kunde gå.. Inte nog med det - vi hade nämligen världens otur och missade bussen med tio minuter och fick vänta en timme på vellinge ängar.. och väl hemma i höllviken hade vår buss runt slutat gå, så vi fick gå i det kalla - med den huvudvärken jag hade. Så när jag vaknade på fredagen med samma huvudvärk blev jag nästan rädd - migrän?
Jag gick ned för att ta en dusch, i hopp om att det skulle hjälpa, men när jag nästan är halvvägs uppe på trappan så var jag blöt under fötterna och gled hela vägen ned och slog huvudet i golvet. Sedan låg jag bara där och jämrade mig i smärta tills jag tänkte på hur jäkla klantig jag kan vara och började skratta åt mig själv.. Hah, knäpp kanske?

Fredagen fortsatte och min första tanke var att sjukanmäla mig - särskilt efter den smällen i golvet, men jag visste att jag inte kunde missa fler lektioner så jag tog mig upp och gick på de två timmarna i skolan - inte så farligt, men efter så var det bara att åka hem och ta smärtstillande och sedan lägga mig i ett långt varmt bad. Jag och Danni försökte verkligen hitta någonting att göra efter att våra planer förstörts totalt - tills jag kom på den bästa idén . . Nämligen att åka till min vän Oliver i Ystad och bo hos honom för en dag!
Så det var vad vi gjorde - vi tog tåget till Ystad (När jag satt på tåget så kunde jag inte förmå mig att njuta av känslan av att få åka bort - det var som att man skulle på semester!). Väl framme åkte vi hem till Oliver - långt åt helsike på landet - men världens härligaste taxichaufför! och sedan var vi framme och det verkligen var långt ute med skog bakom sig . Jag freakade liite grann eftersom mina tankar bara låg på "Blair Witch".. haha:) 
Men kvällen fortsatte och vi såg film, hade en full irriterande gorilla på rummet och vi försökte sova utan att lyckas - försök sova tre personer i en 60 säng? De va jäkligt klyddigt men det blev en mysig kväll tillslut och vi såg väl i minst två timmar.. När vi väl vaknade till imorse så hamnade min blick direkt på fönstret som följdes av regnet utanför och sedan lös den röda färgen ifrån stugan ifrån en personlig koppling av The Blacks hus..  Det gjorde nästan min dag lite grann. Oliver orkade inte ligga bredvid oss längre vid något tillfälle så han drog sig in i det andra huset och sov där medan vi andra började vakna till liv. När vi väl reste oss upp så var det som att man fått världens baksmälla, som att allting på kroppen stank och man kände sig smutsig - ändå hade man inte gjort någonting och allting var bra. Haha!
Sedan blev vi körda till tåget och sa hejdå till min vän 08a... som åker till Singapore för att jobba ett par månader. De lär ju bli jäkligt kul för honom! men också tråkigt för dem som inte får träffa honom.. Men nejnejnej, jag är glad för hans skull! För jag hade också åkt om jag hade kunnat! Så ha det så bra Oliver! and as always,  be careful! <3
I'm gonna miss you!

När vi väl kom till Malmö så blev vi hämtade av min pappa och min lillebror också åkte vi en runda till djuriska museét. Och det var jäkligt kul. Det är på något sätt fascinerande att se saker från forntiden, se de fantastiska djuren.. men även hemskt när man tänker på deras trånga utrymmen i jämförelse med en djungel.. Men ändå, en perfekt grej för att låta tiden gå på en lördag!

Nu är det lördag kväll och jag borde egentligen sova men känner lite av... "Vill ligga hemma - men ändå inte vara inne" så jag tror det blir så att vi kör en runda hem till min gollige vän Lukas och ser film med honom och lite goa vänner och sedan får vi se vart kvällen tar oss:)

Ha en trevlig helg!
Här har ni några visdomsord ifrån muséet tills vidare;










Mm..Halva veckan har gått och jag har haft en ledig dag.
Jag väcktes tidigt av flertal telefonsamtal och sms men somnade snabbt om igen. När jag väl vaknade hade halva dagen gått. Jag låg kvar och kände doften av mina tulpaner.
Otroligt så skönt det är med rullgardin! Det är eftermiddag och ändå är det mörkt i rummet.
När jag väl gick upp och öppnade dörren och det vita ljuset kastades emot mig så sved det nästan till i ögonen - ett bevis på att jag äntligen fått sova ut.
Det var inget särskilt väder i Höllviken idag, solen låg bakom gråamoln så det såg ut som en måne medan himlen var vit men fylld av moln. Mot kvällen strimlade en fin solnedgång igenom och när jag åkte ned till byn för att handla lite mat njöt jag av de två hästarna som travade i havet till en rosa,gömd solnedgång.
Innan jag åt storstädade jag mitt rum och lite av ovanvåningen, och jag tvättade även min sminkväska som jag har insett att jag måste uppdatera med lite fler produkter..
Jag åt fiskgratäng och njöt av Titanic tills mamma kom hem, då vi lade oss i soffan och såg Grey's Anatomy och en timme senare ringde Oliver och vi har haft filofiserande,underbara samtal fram till nu, då jag ska lägga mig i sängen och försöka sova gott, trots att jag känner mig utvilad. Och Olivers sista ord har gett ett perfekt slut på kvällen! Tack för det 08a!<3

Och fram till imorgon delar jag med mig av lite bilder(som fick tas av mobilen eftersom jag inte har någon kamera) - så här får ni äntligen lite bilder på mitt nya rum hos mamma, som är nästintill klart bortsett från lite foton på väggarna..
Enjoy=)











(& såhär såg min middagsstund ut för mig - jag älskar ensamkvällar!)
Det har varit ännu en regnig dag i Höllviken. Jag vaknade tidigare än jag skulle imorse på grund av regnet som smattrande mot fönstret. Det var åtminstone mörkt i rummet, tack vare min nya rullgardin.. Skönt, regnet blir mysigare på något sätt då..
Jag gick upp och gjorde mig klar för dagen efter en stund och sedan gick jag ned för att vänta på Lukas och Danielle och medan jag såg ut på dimman som lagt sig av det gråa regnet påmindes jag mycket av en liten by som jag mycket väl tycker om..
Efter någon minut ringde Danielle på och väckte mig ur min dagdröm och sedan var Lukas där för att köra oss till skolan. Dagen gick ganska fort, precis som igår .
Det började med ett bild prov som jag inte var alls intresserad av och min första tanke var att ge upp efter fem minuter men när jag väl fått provet så kunde jag inte riktigt hindra mig själv från att ge det ett försök och det gick rätt bra, 5 frågor av 7 hann jag göra och jag kunde åtminstone rita någorlunda bra - även med vänstern(inte alls bra blev det med vänstern egentligen.. ) men ändå - det var värt ett försök och jag satt nästan hela lektionen. Efter det var det en halv lektion till och sedan gick vi och åt och sedan hade vi en sista matte lektion där Shannon ritade en fin kalkatyr av min mammas pojkvän, haha, charmerande och roligt!
Han fyller nämligen år idag - Grattis Håkan - så när jag kom hem efter att ha jobbat så åt vi en väldigt god smörgåstårta som han bjöd på och som toppen på berget blev det en smarrig kladdkaka till efterrätt!
Eftermiddagen blev mysig - solen sken in lite bland molnen och en färgglad solnedgång lade sig på himlen..
Och nu ligger jag här, har hjälpt mamma med tvätten och ska nog ut och gå med Danni om en stund!
Det var så skönt och komma ut nu på kvällen och känna hur doften doftade nästintill sommarkväll! Och det bländades av himlen som inte längre är svart utan väldigt blå med skinande stjärnor! Underbart!
Våren har fått sin början och sommaren har börjat komma närmare!
Så jag tycker ni ska börja njuta, för det är nu man känner det som bäst!

Ha en trevlig kväll=)
Det är måndag eftermiddag och klockan är redan 16.00 ..
Det är hälften sol och hälften moln ute, vissa träd lyser mysigt av solens styrka medan de ljus gråa molnen börjar dra sig över den blåa himlen..
Jag vet att jag borde sätta mig och studera inför bild-provet direkt eftersom klockan redan är 16, men det känns som att det är lunch tid och jag har ett enormt sug till att städa hela huset. Jag vet inte varför jag har fått sådana sug den senaste tiden men det känns som att jag städat en del den senaste tiden.. Kanske för att jag stänger av mig ifrån allt annat när jag städar, ingen dator, ingen telefon och ingen kontakt, bara jag och musiken och det är ganska skönt.. men jag vet att tiden kommer gå då och sen är det plötsligt tid för middag och sedan kommer annat komma i vägen.. men det får bli som det blir.

Helgen har varit bra.
Lördagen
spenderade jag på Millennium med lite goa vänner - Danni, Peter,Lukas, Micke och André. Adam och Otto tittade också in ett tag.. och det var trevligt det också. Skönt och få komma ut lite.

Söndagen blev lugn, som vanligt städade jag med mamma och så men efter det kom mormor och morfar på besök också satte morfar upp en rullgardin på mitt rum (äntligen) - vanligtvis blir det så ljust i mitt rum och nu kommer jag äntligen kunna sova länge i mörker! Och sedan hade mormor köpt ett nytt lakan och sedan hjälpte hon mig storstäda alla lådor också småfixade vi lite - det blev riktigt,riktigt snyggt! Jag ska ta bild så fort jag får mitt minneskort tillbaka!
(Jag vet att det varit väldigt lite bilder den senaste tiden, men min pappa har lånat ut mitt minneskort och jag har inget annat! I miss my camera to!)

Och idag har varit en helt vanlig dag. Vi började skolan åtta och min gullige vän Lukas körde oss in! Och sedan hade vi föredrag om "julen" på engelskan och jag pratade en del - för snabbt som vanligt - men hon hörde hela tiden och hon verkade tycka om det väldigt mycket, så det kändes bra.. Sedan hade vi ett par timmars håltimme så vi tog en fika på Espresso House och sedan gick vi tillbaka och mös i soffan, sedan gjorde vi ett par ärenden och kom omedvetet försent till gympan (vi hade missuppfattat tidslaget vi började på) ..
Nu ligger jag äntligen hemma och känner mig slut men har något som ropar på mig.. så jag ska ta och se vad det är och sedan får ni ha en fortsatt bra dag..

Vi får hoppas detta blir en bra vecka.
;Till en början bjuder jag på dagens låt: Adam Lambert - What do you want from me.
Friday night and everything just got better!
Jag gick ut i brevlådan för att hämta in posten och finner en lapp som säger att mitt paket har kommit till OKQ8 istället för hem eftersom paketet var för stort.. i brådska bad jag Micke köra mig innan dem stängde och väl där var ett tjockt paket - Ja, New Moon dvdn..
Det blev sedan en runda ut med Lukas och Micke, en trevlig måltid på Bella Donna och lite gott snack med goa vänner och nu ligger jag hemma under täcket, redo för att se allt som har med New moon att göra..
Till fick man armband och affischer och liknande, men det är extramaterialet jag ser fram emot..
kan inte hålla mig längre.

Ha en trevlig fredag kväll!
Hejhejhejhejhej!
Jag sitter här och ser mig omkring i mitt rum. "People always leave" lyser upp lite extra starkt på bordet medan allt annat ser dystert ut. Det är grått ute, som vanligt. Vi har väl haft 5-6 dagar av sol sammanlagt detta året och resten har varit regndagar, snödager eller allmänt gråa dagar.
Så idag är det fredag och det känns inte som det. Det känns som att dagen går fort och som att jag ska vakna imorgon - redo för att göra något skolarbete - och ändå har vartenda dag denna veckan känts som fredag. Så det är konstigt. Men jag antar att det kanske känns så ikväll, när man kan vara uppe länge utan att oroa sig över att vara trött dagen efter..
Så jag försöker hitta någonting otroligt intressant och säga men sen tänkte jag "varför försöka? Vad är det jag ska ha utav det? Vem är det jag verkligen ska intressera? Vill jag att någon ska säga någonting riktigt.. speciellt eller vill jag meddela det själv?" . Nej, haha, jag lever en helt vanlig vardag med goa vänner och en underbar familj, jag går till skolan varje dag för att kunna utbilda mig tillräckligt mycket för att sedan kunna göra det jag vill .
Jag försöker uppskatta saker och ting för vad det är, trots att tanken "Är detta allt där är?" slog mig idag..
Men jag tror inte det är det, allt. Utan jag tror det är vad man gör det till .
Så ikväll ska jag göra min fredag riktigt bra. Jag ska äta middag med min familj och sedan åker jag och Danni hem till min flicka Michelle och hälsar på hennes familj och hennes lille pojke och sedan ska vi nog göra något riktigt kul! Det brukar bli så med Danni - mycket impuls^^,   Haha!

Nu ska jag däremot ta ett långt bad och bara njuta av avslappning!



Veckans låt;


Ha en riktigt trevlig helg!
Puss&Kram
Hiiii!
Idag berättar jag med ett leende att det är lillelördag - onsdag och nästintill halva veckan har gått!
Det har varit en mycket bra dag idag, jag åkte in till skolan och vaknade till lite musik, hade en lektion och åkte sedan hem med skinande sol i ansiktet. Howie Days "Collide" har ekat ett par gånger om och om i mina öron och gjort dagen lite härligare! Otroligt vilket humör musik kan ge en=)
När jag varit hemma en stund bestämde jag mig för att åka hem till min flicka, min närmsta vän, min ängel, mitt hjärta - Michelle. Och därhemma mös jag lite med Milian och pratade igenom allt och inget med Michelle. Det är det som är så skönt med oss, att oavsett hur lång tid det går mellan oss, hur lite vi än pratar ibland och hur livet än ser ut så finns vi alltid för varandra, vi skulle aldrig glida ifrån varandra på en sådan nivå att vi skulle sluta prata.. Och Michelle har alltid ett sätt som hon förstår mig på och hon ser mig på ett sätt som ingen annan gör. Det är väldigt intensivt och man behöver inte alltid berätta för varandra vad man betyder, för man vet det, man känner det, det är där.. Alltid. Och det är väl det som alltid håller mitt hopp uppe.. Kärleken som jag finner hos vissa människor. Och det ger hon mig, mina fina flicka! Jag är så glad att jag har dig älskling!
(Texten fortsätter efter videon, rulla ned)



Och just det, för ett tag sedan skrev jag ju i bloggen att jag hade "en hemlighet som jag inte än kunde dela med mig av" .. och egentligen är det ingen "hemlighet" - utan det var mer så att det var en grej som inte skulle komma ut från fel håll, utan det var något som Michelle skulle få berätta. Och det har hon fått göra, så nu kan jag visa min sida av det hela:)
Den 2 Januari 2010 Klockan 18.54 föddes den finaste lilla pojken i världen - Milian Ian Texas Forsén. Han vägde 3600 gram och var 51 cm lång och om 17 dagar blir han tre månader! Hihi!
Han är den finaste lilla krabaten, med de finaste ögonen och det roligaste sättet att röra sig på! Haha! Och jag är så innerligt lycklig över att få vara del av denna familjens liv.. Att få se Milian växa upp, att vara med vid de mest betydelsefulla och de mest roliga ögonblicken! Att få se kärleken mellan lilla mamma Michelle och lille sonen Milian! Och det bästa av allt måste vara familjen som alltid finns för mig med öppna armar. Denise, Tore, Nicole,Michelle och lille Milian!
Det spelar ingen roll vad som händer, det spelar ingen roll hur länge man än är ifrån dem ibland, det spelar ingen roll om man varit med om någonting jobbigt eller gjort någonting dumt eller om man bara behöver en kram - då står dem där, redo för att hålla om en!
Tack för att ni har gjort mig till del av ert liv och tack för att ni alltid hållt mig så nära era hjärtan.
Ni har alltid älskat mig.. och jag er, det vet ni..

Ni har en oerhörd betydelse för mig och en del av mitt hjärta kommer alltid tillhöra er!
Och lille Milian, det har du redan!
Du har en större del i mitt liv du anar! För du och din mamma och resten av er fantastiska familj har en speciell plats hos mig och du kommer se med tiden, hur mycket du verkligen betyder! När du blivit lite större så ska jag börja läsa "Max" och massssa andra böcker för dig och jag ska pussa dig tusen gånger om och när du blivit ännu större.. ska jag hålla dig i handen när du går över vägen och springa bakom din cykel så att du inte ramlar! Haha! Och när du blivit ännu större än så och du börjar bli tonåring.. ojojoj, vilken koll din mamma och jag ska ha på dig! Ingen tjej kommer någonsin vara bra nog! Haha, åh, Milian .. Vi kommer alltid vaka över dig. Lilla gubben,en mors kärlek kommer nog aldrig kunna beskrivas och jag kan nästan förstå mina egna nu och jag kan verkligen känna med din mamma! Vet du varför?
För att som Michelle sa en gång. .
Vi är varandras andra halvor!
Jag älskar dig Michelle, så otroligt mycket!
Och som du själv sa en gång, så har vi skapat oss en framtid  & en ogenombruten vänskap! Låt denna vänskapen vara föralltid! För det är så länge vi kommer älska varandra!
Alltid finns jag för dig mitt hjärta, alltiid!




Det är tisdag men det känns som fredag, vad är det med tidsrytmen nu för tiden?

Igår var det måndag och inget särskilt hände, samma idag. Jag har tagit det lugnt och umgåtts lite med lite goa vänner. Jag ligger just nu med tusen tankar i huvudet men överröser dem med musik för att inte höra.. Men jag känner mig som mig själv igen, bitarna faller på plats, känslorna förstås och nu tänker jag bara låta det vara. Äntligen.

Söndag

Så som de flesta av er vet är jag en filmfantast och nu har jag även sett "The Hurt Locker" och ska snart se "It's Complicated". The Hurt Locker var precis det jag trodde den skulle va - spännande, laddad, "nervvracking" och samtidigt lite.. häftig? .. Jag älskar att man inte får någon "Hollywood" känsla utan mer en förstående känsla för hur dem verkligen har det ute i krigen, i Irak och hur saker och ting ska hanteras.. Den känns verklighetsbaserad och den är riktigt bra gjord och med bra skådespelare! Så den tycker jag absolut ni ska se!



Helgen har gått förbi och den har varit rätt bra.
I fredags började det med en kort skoldag och sedan åkte jag och Danni till Mobilia också köpte Danni lite saker och sedan åkte vi hem för att göra oss i ordning för bion, så det blev en snabb hemvändning och sedan åkte vi in till stan igen också köpte danielle en kavaj och sedan mötte vi Micke,Lukas och Amanda så blev det en snabb middag på donkan och sedan bio! "Remember Me" som jag skrev kort om häromdagen.
Det har varit väldigt upp och ned angående den filmen. Alla tidningar skriver negativt om den och det gör att färre vuxna ger filmen en chans. . samt att många dömer Robert Pattinsson utöver "Twilight-rollen Edward Cullen" som dem inte tycker om och vill inte se filmen enbart pga honom. Pinsamt och lite omoget tycker jag.. Det är en fantastisk roll han gör och man måste gå igenom dessa stadien själv för att förstå hur man ska prestera dem och få folk att förstå hur man känner sig.. Och det lyckades han med på så många plan i denna i denna rollen .. När jag kom ut ifrån bion så var jag i ett sådant känslorus att jag hamnade i en sorts.. "emotionell-dvala" som jag inte lyckades komma ur.. Och det är intressant och se hur man tar det på olika sätt. Medan jag reagerade som jag gjorde så reagerade min killkompis på ett helt annat sätt.. Han blev så berörd att han inte visste hur han skulle reagera på känslorna så han började störa sig för att lägga undan de känslorna medan min andra tjejkompis blev så arg för att hon hatade att känna som hon gjorde.. Det är så mycket upp till var och en, beroende på vem man är, vad man upplevt, hur man levt och vad man lär sig och hur den påverkar en, men jag tror att oavsett vem man är, lyckas den finna någon sorts punkt inom en..
Kvällen fortsatte och vad jag egentligen då ville - den kvalan jag var i var väldigt svår och komma ur - så jag ville egentligen vara ensam och lägga mig och skriva ut vartenda känsla jag hade i kroppen, jag kände mig som en igelkott.. Precis innan jag rullade ihop mig till en boll fick jag dra ut taggarna och stå ut.. Eftersom jag var med Danni fick jag hålla mig och tillslut tog kvällen oss till Helens 18års fest! Ingen planerad kväll, vi var inte bjudna dit men Helen tog in oss ändå, gulligt nog och där var en massa goa vänner till oss och det var en jättetrevlig kväll!
Jag var inte alls på rätt humör för det men efter en stund lyckades jag komma ut och hade lika kul som alla andra:) Och efter att vi följt Peter och dem andra till bussen så fick vi äntligen lägga oss! Klockan var runt tre, halv 4 när vi somnade och vi var iiiiskalla så det var så satans skönt! Men medan jag sov gott låg lilla Danni vaken nästan hela natten!
Och sedan vaknade vi också var det lördag, vi åt lite god frukost och sedan åkte Danni hem också låg jag hemma hela dagen och hela kvällen och såg film och tog det lugnt:) Efter några timmar fick jag ett samtal från en gammal pojkvän - Linus - och han och hans bästa vän Mattias förbi! Mycket trevligt det också:) Men sen, precis när jag ska somna, ringer Danni och berättar att hon och jag ska träffa Peter på Millennium så det var bara att gå upp igen, göra sig i ordning och dra sig till Millennium och där träffade man lite goa vänner - Honken, Simon, Jocke och även kusin Matto men efter bara fem minuter var vi utslänga igen.. (Vi gjorde inget fel, utan vi hade inte åldern inne bara! Men jaja, så är det! Så är reglerna!) så vi gick hem och lade oss och nu har jag vaknat, det är söndag, jag har legat hela morgonen och sett film, städat med mamma på salongen, ätit middag och nu ska jag snart göra ett arbete och sedan ska jag lägga mig tidigt:)

Just nu tror jag inte att jag kommer kunna göra filmen till rättvisa, men jag tänker ge det ett försök - utan spoilers.
Jag var väldigt förvånad över hur mycket denna filmen sa. Jag var förvånad över den berg-o-dalbana som följde steg för steg känslomässigt.. Den började tungt, med människans värsta möjliga sida.. och leder till det som gör en till den man är. Det var de mest möjliga och de minst möjliga men mest vardagliga saker som skedde i denna filmen som talade till en som mest. Killen som filmen handlar om, har hamnat i någon sorts introvert situation och livet blev till ingenting, det fanns inte längre någonting att bry sig om.. Tills han möter henne. Han liv förändras och man ser hur allting växer - alla dessa introverta känslorna kommer ut och han vågar möta dem.. och plötsligt, är han den som gjort den största skillnaden. Det var en tung film, som berörde väldigt långt in och fick en att både skratta, hålla andan, gråta och i vissa ögonblick... stannade man bara upp.

Det var detta jag pratade om häromdagen, att det finns personer som skillnad, att det händer saker för att det är menat att hända, det finns dem som påverkar.. och det är verkligen så, att ödet tar en tid den vill .. och det finns människor som kommer lämna fingeravtryck hos en och oavsett om vänskapen tar slut eller inte, så kommer dessa fingeravtrycken inte försvinna.. Så kanske man borde tänka på det? Vad människorna omkring en gör för skillnad.. och faktiskt, vad du gör för dem ...

Se Remember Me, den är så sevärd.

Det finns dessa ögonblick i livet.. Då det är tydligt kring vad man känner men ibland har livet stått absolut stilla.
Jag har inte kunnat skriva uppsatser i skolan om de absolut mest personliga sakerna, jag har inte heller kunnat skriva någonting i mina egna dokument för ingenting formaterar det jag känner inombords.. precis som jag inte har kunnat uttrycka mig på bloggen. Men idag.. är det någonting annorlunda.
Idag så är det som att allting går i slow-motion. Jag lägger märke till småsaker omkring mig, ljudet under mina fötter, ljudet från en bildörr som stängs, känslan av att jag fördröjer tiden med en mening, jag lägger till och med märke på hur jag rör mig - mina händer, mina ansiktsuttryck, hur jag går, hur fötterna ser ut när jag går.. Jag tänker på de konstigaste sakerna idag. Och hela tiden har jag varit medveten om den lilla känslan som varit där - det är som att jag blir iiaktagen, men det är ju jag, som iaktar mig själv och allting jag gör. Det känns inte skrämmande eller läskigt, utan tvärtom, det är som att jag har något medvetande inom mig som säger att någon ska hända, som att jag väntar på någonting.. Jag vet inte vad jag väntar på men jag vet att jag har väntat på det länge och det känns så ovanligt nära och vad vet jag.. Det kanske bara är nära idag, imorgon.. kanske det är så långt borta som möjligt igen?
Men jag hoppas att en förändring är påväg, jag vill nästan utmana den. Jag vill ha den. Men jag har ingen aning om vad den innebär.


See It with your own eyes.
Det är en skillnad på att se med dina egna ögon och att se genom andras.
Det finns en anledning till att grupptryck har en påverkan.. Det jag tycker är konstigt är att vissa människor, även vuxna människor, kan på ett omedvetet sätt drabbas av detta grupptrycket.. Hur?
Jag tänker ta ett exempel genom Twilight filmerna..Och himla inte med ögonen nu, fortsätt läsa..  För det är så att så många ser ned på dessa filmerna, dem flesta är då vuxna.. Recensionerna jag har läst har bara följts av "Biosalongen är fylld av trettonåriga flickor som snackar om Team Edward och Team Jacob" och hypen kring deras skrik, inte kring filmen eller hur skådespelarna presterar.. Det finns många som inte heller vill ge filmerna en chans pågrund av åskådarnas ålder.
Hur kan man bry sig om publiken som ser dessa filmerna istället för filmen, dess innehåll, skådespeleriet och innebörden? När jag sätter mig i en biosalong så är inte jag där för att se på publiken omkring mig - utan jag är där för att se en film, en film som kanske tilltalar mig så mycket att jag har en möjlighet att gå sönder eller så är den så långt ifrån min typ av film att jag blir uttråkad, hur som helst.. så är jag där för filmen och inte någon omkring mig. Så folk kanske borde sluta se på folket som sitter i biografen och istället hålla ögonen på bioduken?
Kanske är detta ett dåligt exempel.. Men jag finner mig i så många situationer då personer säger "ööörh, twilight, jag har aldrig sett nån av filmerna och kommer aldrig göra" och när jag frågar "varför?" så får jag alltid svaret "Det är bara fjortisar som ser dem filmerna" och det gör mig faktiskt ganska snopen.
Jag har varit tretton,fjorton och femton år gammal, jag är bara ett år äldre nu trots att jag är lite längre i mogndasgraden.. Men jag har varit där  och man måste låta en tonåring vara där! Man måste låta en tonåring förälska sig i sådant som man på senare tid inte förstår, dem växer ändå upp för eller senare och inser innebörden! Det gör vi alla! Även jag, 17 år, har funnit mig själv i en mer personligsits gällande dessa filmerna och böckerna. För att jag ser mig själv. Och när jag läser dessa böckerna så finner jag känslor som funnits så långt ned att jag inte trodde jag skulle få fram dem.. och att se dem komma till liv gav en ännu en personligare smäll och det kanske är därför, jag inte bryr mig om, vilket sorts folk som ser bion. . och det kanske är därför jag inte lägger märke till dem trettonåriga flickorna som sitter och skriker "OMG, TEAM JACOB - HAN E SÅ SNYGG" .. Jag är nästan glad för att dessa tjejerna finns, jag är glad för att dem inte finner den personliga kontakten jag själv har.. Jag är glad att det inte finns många av oss, trots att det finns tusentals och det kanske är därför jag inte heller bryr mig om vad andra personer tycker. För att jag är inne i min egen värld, för att de på något sätt påverkar mig personligt.. och det är i mitt liv det gör skillnad. Inte någon annans. Jag har varit där också. Då jag var tjejen som skrek och grät för minsta lilla   - jag tror alla har varit där någon gång - jag har varit totalt förälskad i sådant som folk ofta gjorde narr av.. T.ex. Tokio Hotel
Jag hade en galen "förälskelse" i dem och deras musik! Jag anordnade fan-meetings och gick på fan-träffar i Malmö, hade mitt rum fyllt av affischer och bilder på dem, jag skrev brev och lyssnade enbart på dem varje dag - kollade videos - var inne på fansidor och planerade koncerter. Vartenda gång någon såg ned på mig pga dem så kommenterade jag ingenting de sade, men ändå var där någonting man skyddade, ingen fick se ned på bill eller dem andra, ingen fick se ned på deras musik bara för att dem inte förstod den.. Jag hade mina anledningar till att jag "skyddade" dem men tillslut slutade jag bry mig, jag svarade inte utan ryckte bara på axlarna och lät folk säga vad dem ville,  för oavsett vad så var det jag som lyssnade på deras musik - inte någon annan och det är precis så det är för mig än idag..
För mig spelar det ingen roll vilken sorts åldersgrupp som lyssnar på en viss musik, för mig spelar det ingen roll för vilken sorts åldersgrupp som ser en viss film ,för när jag ser den - så är det jag som ser den och inte någon annan. Så är det mig den tilltalar på sitt eget sätt. Så ser ni skillnaden?
Ser ni skillnaden på att se en film med egna ögon och inte andras? Kan ni se skillnaden på musik när ni lyssnar med egna öron istället för igenom andras?
Kan vuxna sluta vara förtrumpna kring tonårsfilmer och istället ge dem en chans? Vem vet hur de påverkar dig - den 45-åriga mamman eller pappan? Det finns alltid någonting som kan dra fram tonåringen i en själv eller så kan du bara se den för att göra din egen tonåring glad..
Det är som att lyssna på en låt utan att höra texten, man hör yttrandet men man lyssnar inte på innebörden.
Ha öppna ögon, ge det en chans, ta det personligt.. Då kanske du förstår?
Och idag kom trailern till den trejde twilight filmen Eclipse ut. Och jag kände mig inte, lycklig eller exalterad när jag såg att den var ute utan det var omkring den känslan jag haft hela dagen, att någonting väntar. Jag kan föreställa mig många tjejer som "skriker" eller "gråter" eller som vissa uttrycker sig i"squeeeesar" när de såg trailern. Jag brukar vara en del av det när det gäller sådana saker, men den senaste tiden - delvis idag - så var det ingen reaktion alls mer än känslor som höll sig inombords.. Kanske det var trailern som väntade idag,som jag har väntat på.. vad vet jag.. Men ändå, när man ser dessa filmerna så är det många som ser den "vackre Edward Cullen" eller den "snygge,biffiga,sexiga varulven Jacob black som alltid går utan tröja".. Men om man ser bortom det, så finns det hela tiden en historia bakom. Jacob black springer inte utan tröja för att visa upp sina muskler och Edward Cullen är inte en kall människa med guldiga ögon för att han vill se vacker ut, utan det finns en historia bakom.. Kanske man behöver vara mer konstnärlig för att förstå sig på filmer och deras handlingar?
Eller så kanske det är som min vän sade till mig "Du är en alldeles för seriös människa, du måste se mer komedi" och ja, det är jag, väldigt seriös.. och det kanske är därför jag oftast lyckas finna kontakt med känslomässiga filmer och böcker? Det kanske är därför jag lyckas fånga småsaker i filmer och skådespelare som ingen annan ser?
Kanske det bara är vi ungdomar som fortfarande har drömmar om kärlek, om sin egen romeo, om sin egen edward cullen.. Hah, det låter fel att säga drömma, för drömma gör vi inte, men det är allting någonting kring tonåringar och kärlek, vi tror på någonting som inte finns.. Kanske är det bara vi ungdomar som faller för dessa filmerna för att vi tror på den magi.. Jag skulle inte ens kalla det magi, för det är inte vad jag tror på .. För det .. måste vara mer..  själsligt. Det som händer är menat att hända och ödet.. well, det har sin väg.. Och precis som Edward Cullen, som väntade i en evighet på sin Bella.. gav ödet honom henne tillslut och det är väl vad vi alla gör, väntar tills vi finner den som är menad att vara med oss
Här är trailern för Eclipse;
(Vill du förstå din tonåring så ge filmerna en chans och har du redan sett filmerna men vill få en mer personlig syn på det? Läs böckerna. )
Så jag borde uppdatera hela tiden om saker jag känner och jag sitter och försöker.. och försöker och försöker .. om och om och om igen .. men jag raderar allt jag skriver om och om och om igen.. Varför?  För att ju mer jag försöker - desto mindre förståndigt låter det! Jag har ingen aning om vad jag försöker säga och jag håller på att bli galen!
Är jag inte ärlig mot mig själv? Eller har jag inget problem utan söker det? Eller har jag problem men inser inte vad det är? Eller är det allt på en och samma gång? Allt jag har gått igenom och allt som kommer?
För jag känner varje dag att det är något som blir tyngre och tyngre och eftersom jag själv - psykiskt - inte har ork till att bry mig, gråter jag inte ut det.. Jag finner inte känslorna som förstör mig och därför blir jag varje dag trött, trött och ännu tröttare.. och sen blir jag aggressiv, inte över gränsen aggressiv, men tillräckligt aggressiv för att folk ska tycka att man är tråkig eller undra vad problemet är.. Vissa ser på en som att man är knäpp och även när man vill förklara vad man känner så vänder man sig bara bort och frågar sig själv "men vad är det egentligen jag ska säga?" och sen .. ah, jag vet inte, det är så frustrerande.. Och varje dag lyckas jag ändå ta på en mask men det känns inte som en mask, men jag ler emot människor, svarar att jag mår bra, för jag gör det tror jag? Jag mår inte dåligt iallafall, saker kanske inte är på topp men jag är inte på botten heller.. Det är som att jag inte bryr mig om någonting. Och jag vet inte varför. Jag är inte falsk mot människor, jag bär inte en mask, men jag visar inte vad jag känner för vem som helst - hur som helst, utan det är väl en del som är så personlig att jag inte vill trycka ned andra med den eftersom jag vet att ett leende kan göra någons dag, så varför då trycka ned dem genom sura miner? Men direkt när jag blir ensam så tar tröttheten över, kroppen känns tung som bly, ögonen kan inte hålla sig öppna, jag orkar inte svara när folk pratar med mig.. Små saker gör att min kropp reagerar och blir trött. Och hur mycket jag än försöker få ut det som tynger mig så kommer det inte ut.
VAD GÖR JAG FÖR FEL? Letar jag efter fel sak? Eller letar jag kanske inte alls?
Jag vet inte, förstår ni hur förvirrad man kan känna sig?
Ni tycker antagligen att jag låter helknäpp, som en tjej som håller på att braka ihop, men vet ni vad..? Jag orkar faktiskt inte bry mig.
Detta är bra, för tänk om det finns någon som läser detta och förstår precis hur jag känner  - då kan det lilla, göra en stor skillnad.
Måndag. Skoldag. Början på den nya veckan.
(Den jobbigaste dagen för då är man på söndagen medveten om att man måste vakna tidigt dagen efter)
Men denna dagen har gått rätt bra.
Det började med skola - då jag och Danielle kom dit för tidigt, vi hade sovmorgon.. men vi fick gjort lite arbete under tiden. Och sedan var det dags för en oplanerad gympa, haha, jag berättat inte hur det gick ..
Men sedan åkte jag hem och lade mig i ett bad i ett par timmar, i hopp om att kroppen skulle slappna av men huvudet spände ändå sig, jag kände huvudet skälla ut sig själv när jag var klar och anklagade mig själv för att vara knäpp ett tag.. Men sen insåg jag att det nog är normalt, att tala med sig själv och de tusen tankarna man har i huvudet.. Hur tar man sig annars igenom alla de valen man gör vartenda dag?

Dagen fortsatte och min pappa hämtade mig sent på eftermiddagen också åt vi middag hos hans flickvän och sedan kom Peter och Danielle hem till mig! Vi gick och hyrde "Love actually" och nu har dem precis gått! Love actually är för mig.. alltid lika bra, alltid lika upplyftande och emotionell! Jag insåg hur mycket i filmen som har en möjlighet att hända - de absolut minsta sakerna var de som var absolut mest äkta - och dem största sakerna är det som nästan aldrig händer, det som kan hända på film nämligen.. sker vid fåtal tillfällen i verklighet. Och det insåg jag även innan idag när jag såg "Glee" och "The secret life of americas pregnant teenager" som är tv-serier om tonåringar som blir gravida(Inte reality-shows, utan mer åt hollywood-hållet).. Tv-serier om gravida tonårigar, tv-serier där allting alltid är lätt.. Hur dem bestämmer sig för att behålla det, pappan alltid ställer upp, att föräldrarna alltid finns, att det inte gör ont, att det inte är dyrt, att man kan fortsätta skolan utan problem, rykten..blablabla.. Men så såg jag en skillnad på Glee idag. Där en tjej som var gravid inte funderade över att ta bort sitt barn. Adoptera,ja, men inte abort, det nämndes inte ens.. och jag undrade varför? Med dem strikta föräldrarna hon har, med dem cheer-leading drömmarna, med den popularitetn.. Allt det.. Hade en vanlig tonårstjej som haft sådana drömmar inte ens haft tanken på det? Och då började jag jämföra tv med verklighet..
Tv har alltid det bästa och det lättaste.. Pojkvännen ställe upp direkt,han ställde inte ens frågan till om hon ville behålla det eller vad dem skulle göra eller någonting, vänner som ställer upp.. Det såg så positivt och lätt ut.. Saker som känns emotionellt.. Tills punkten då jag kände igen mig äntligen kom .. Hennes föräldrar fick veta om hennes graviditet och dem slängde ut henne..
Verkligheten som jag har sett den är att killen oftast inte blir glad, oftast blir han panikslagen och första reaktionen är väl att han vill att man ska ta bort den men eftersom killar inte har någonting att säga till om i denna situationen så får dem bara finna sig i det - dock kan dem välja att inte vara del av barnets liv eller så kanske dem kommer våga det efter ett par månader.. Och verkligheten som jag känner den är att mina föräldrar hade kastat ut mig vid enbart tanken av att behålla ett barn, de hade inte hjälpt mig med någonting och antagligen sagt upp kontakten med mig - och så är många föräldrars reaktioner så dömm inte mina.. Och sedan är verkligheten att modersinstinkten tar över, den otroliga kärleken av att ett liv skapas och som man ger från sig självt till världen .. Den kärleken ingen någonsin kan förstöra. Men det finns nedvärderingar. Alla drömmar, alla chanser man någonsin tänkt sig försvinner. Skolan kommer man antagligen få hoppa av och vad gör man i framtiden utan utbildning med jobb för att kunna försörja sitt barn när inte mamma eller pappa hjälper? De minsta sakerna kostar och dem största är dem dyraste. Din ungdom som du ska uppleva kommer du inte få en chans till. Ditt liv förändras. Du måste vara redo att släppa allt. Så var är pappans roll i detta? Det beror ju på vad han vill .. Man kan ju få bidrag från staten för ensam-stående, men det räcker inte långt.. Trots att pengar och sådant inte är det som spelar roll i livet, så gör det en skillnad när det gäller livet.. men allt detta här visar inte tv-serier, dem gör det alldeles för lätt och ungdomar ser på det viset inte vad verkligheten är.. men samtidigt kan jag inte undgå att det är tv-serier,filmer och sådant som visar att ingenting är omöjligt, där man kan sätta sig in i sådana emotionella-moment att man blir.. upplyft. Man tror på sig själv och inser plötsligt vem man är och vad man själv hade gjort. Och jag ser inte ned på abort och jag ser inte ned på att behålla ett barn - det är upp till var och en, för mig är det nog lika svårt på båda hållen.. 
Jag vet inte riktigt vad jag ville med detta, men jag tror jag menade att tv är inte verklighet, men det är väl därför det är så bra?

Haha, jag är jättetrött.. sov ingenting igår natt och behöver sova nu.
så det tänker jag göra.
God natt=)

Jag är tom på ämnen idag.. Jag ligger och drar i fingrarna, skriver och suddar ut,
skriver och suddar ut och suckar djupt åt hur stilla allting står. Det känns som att jag har mycket att säga, trots att jag inte hör min egen röst just nu..
Kanske.. har jag haft för mycket att göra för att skriva, för jag har inte skrivit något som känts personligt på väldigt,väldigt länge eller så bara.. är det inte meningen att komma nu? Eller så gör jag av med mig själv?
Jag vet inte riktigt, jag har inte svaret och jag tror bara att jag är förvirrad och fylld av emotionella sidor som jag inte mött än..

Fredag:
Fredagen började med en skoldag då jag fick veta att jag fick VG+ på ett muntligt engelskprov.. Det enda som var riktigt tråkigt med det hela var att .. om jag hade pratat långsammare så hade jag fått MVG men det blev så snabbt och otydligt att hon ibland inte kunde höra.. Haha.. och sedan skulle jag lära mig att utveckla my "expressions" och lära mig att beskriva saker med fler uttryck:)
Efter det sprang jag,Amanda och Danni igenom stan - jag sprang först in och köpte klockan på Ur&Penn till Peter. (kolla bilder till höger - exakt dem jag köpte)
och sedan sprang vi vidare till en massa olika affärer i hopp om att hitta en lite roligare present, som t.ex. en ölpump eller en ölhatt och väl inne på butterix hittade vi en "ölhatt" och sedan sprang vi till Vero Moda där jag och Danni köpte vars en vårjacka - Danni köpte en i beige och jag en i svart.(Jackan på bilden till höger är inte exakt den vi köpte, men nästintill bara att vår är kortare)
Efter det tog vi bussen hem och gjorde oss i ordning - jag klippte mig, tvättade, tog ett bad och åkte därefter hem till Danni där vi förfestade en stund innan vi stack hem till Peter!
När vi väl kom hem till Peter så var dem redan omkring 14 personer som hade ätit middag och dem skulle vidare ut senare så det blev bara som en förfest där hemma=) Peter blev väldigt,väldigt, väldigt glad för sina presenter! Hans vänner jublade när dem såg ölhatten och hans mamma brast ut i skratt! Det var bara så klockrent^^,! Klockan tackade han mig för hela kvällen och hans mamma frågade mig förvånat "Gud, varför gav du honom en klocka?".. Själv tycker jag inte en klocka är någonting speciellt, men det kanske är något som inte vem som helst ger och så ville jag ha det! Ge honom något som var fint, som ingen annan just kan tänka sig att ge och som är vänskapligt men lite över det vanliga! Och han blev verkligen glad för det! Klockan satte han på sig direkt trots att den var lite stor och ölhatten provade han direkt med sina vänners skratt i bakgrunden! Haha, så det kändes jättebra,helt rätt -att man kunde ge något så bra! Man behöver naturligtvis inte köpa någonting till sina vänner.. Men man vet aldrig vad som kan hända dagen efter och om jag försvinner eller liknande(knock on wood) så vill man att personer i ens omgivning ska ha någonting som personligen kommer ifrån en - så att dem alltid kommer uppskatta och komma ihåg en.
Timmarna gick fort och när vi väl kom igång med festandet skulle dem vidare till Millennium, så utanför Millennium sade vi hejdå till dem - träffade en massa människor jag kände men eftersom vi inte kom in fick vi ju bege oss hem.. Så Danielle ringde min vän Lukas som kom för och köra oss hem:)

Lördag: Denna natten sov jag gott.. Jag somnade innan klockan ens slagit tolv och vaknade med en bultande huvudvärk klockan halv 8. Jag försökte misslyckande tvinga mig själv att somna om man gav tillslut upp och låg bara och såg upp i taket. Tillslut gick jag upp och gjorde ingenting men efter ett par timmar träffade jag Danielle och vi bestämde oss för att ta en runda på gymmet! Så det blev en lugn men bra runda på gymmet och sedan åkte vi hem också kom min mormor och min lille kusin Hugo! Den lille busen! Så dem stannade en stund och jag fick ett par nya skor av min mamma.. Ett par svarta, med små svarta nitar och en dragkedja just runt överdelen av foten  - skitsnygg, men jag måste lära mig att gå i klackarskor igen.. Jag gjorde alltid det förr men har inte gjort på ett bra tag så jag går helkonstigt och får ont i benen.. Hah, men jag är snart igång igen! Sedan ringde jag Peter för att önska honom Grattis på födelsedagen och jag har nog aldrig hört den killen så färdig, men han hade en bra dag under gårdagen åtminstone!
Lördagen spenderades hemma i sängen, jag tog ett långt bad först och lade mig sedan för att se  "17 Again" som jag faktiskt tyckte var riktigt bra! En bra familjefilm, mysig och rolig!
Efter det hade klockan slagit precis tolv och jag var helt slut och lyckades somna efter bara ett par minuter!

Söndag: Så idag är det söndag och jag har väl legat vaken i två timmar nu och inte gjort någonting. Jag ska på begravning idag.. En i släkten på pappas sida har gått bort. Usch, jag har varit på begravning en gång innan och trots att man förbereder sig så lyckas jag inte hindra tårarna. Denna familjemedlemen kände jag inte jättebra och det kanske gör det lättare? Eller så kommer det vara jättetufft.. Usch, jag vet inte. Men jag ska snart upp och duscha och sedan göra mig i ordning för och åka hem till pappa. Det är bytvecka idag också så nu måste jag packa en massa väskor!

Jag har tråkigt nog, ingenting att tillägga. Jag har så mycket jag behöver dela med mig av, saker jag inte kan erkänna inför folk och saker som jag tänker på som man kanske inte borde tänka på? Frågeställningar och diskussioner som jag har i mitt eget huvud!
Ändå gör det mig ingenting att jag inte skriver om det.. Det verkar inte som att någonting
"påverkar" mig längre..

Vi får väl se.
Hoppas ni haft en bra helg!












Så jag har börjat fundera på vad innebörden av "jag älskar dig" verkligen kan innebära.. För mig är det kärlek  i ord. Värme i ord. Ett löfte om att aldrig lämna en människa, åtminstone inte i hjärtat. Det är uttrycket för de äkta känslorna man har.  Det är en kärlek som är ovärderlig ifrån allas föräldrar, det är känslor som skapas genom kärlek. Det kan vara kärlek till din bästa vän, ditt husdjur eller ditt intresse. Det är någonting, som oavsett vad, aldrig försvinner. Det kan vara både synligt eller osynligt, man kan påminna om det varje dag eller aldrig säga det..Och jag har börjat undra.. Vad är viktigast och vad är mest äkta? 
Är det viktigast att berätta för dem man älskar att man älskar dem varje dag, med tanke på att vad som helst kan hända eller ska man säga det så fåtal gånger att dem uppskattar det dem gånger de fick höra det? 
Det är ganska oroande att höra hur många som använder dessa tre orden omkring sig dagligen.. Som senast igår skämtade min killkompis med mig och sade "awww, jag älskar dig också" när vi gjorde narr av varandra.. Och självklart var det sarkastiskt.. men borde man verkligen använda det då? Är det kanske inte för viktigt för att användas så ofta?
Jag tar ett exempel som en vän till mig sade häromdagen; 
- "Vet du varför den första kyssen alltid är den bästa? "
och på ett sätt så finns det ett självklart svar på den, men hur förklarar man vad man känner vid den första kyssen egentligen?
Och när jag inte svarade så sade han
- "För att det är första gången det är första gången. Det är första gången kyssen är så speciell och varenda gång efter det blir kyssen vanligare och vanligare och tillslut blir den ingenting speciellt.. och precis så blir det om du använder dem orden för ofta.. Och det är likadant som när du är på semester och är ifrån din flickvän ett par veckor och när man sedan återvänder hem och ser henne vänta på flygplatsen. Den känslan när man ser henne stå där och just den kyssen .. Den är vad som gör det värt det"

Och jag förstod vad han menade. Han hade rätt.  Det kanske är därför tiden blir så viktig i ett förhållande, den blir på något sätt avgörande..  Men han har också fel på ett håll .. För man vet aldrig vad morgon dagen ger  .. och tänk om man blir påkörd av en bil, ramlar ned för en klippa, drunknar, blir mördad eller någonting ännu värre i vetskap om att man kanske inte uppskattat vissa människor med tillräcklig betydelse.. Tänk om ni är med om en olycka och inte överlever.. och lämnar människor bakom er som ni kanske aldrig sagt "Jag älskar dig" till som ni så länge velat säga det till .. Tänk om dem undrar? Tänk om dem varje dag under resten av sitt liv hade undrat vad dem hade betytt för dig..
Eller så kan du byta situation .. Tänk dig att din vän, din pojkvän .. eller till och med den som du är olyckligt kär i mister livet .. Hade du undrat? Eller hade du kanske själv haft ångest över vad du själv aldrig sade?
Borde man inte berätta vad en person betyder för en varje dag? Borde inte folk få veta hur mycket man uppskattar dem, precis som dem är?
Jag är den sortens person, som säger till de få människorna som verkligen betyder någonting för mig , att jag älskar dem, nästintill varje dag för att jag vill att dem ska veta att oavsett vad som händer så har dem en del i mitt hjärta, för det är vad jag älskar dig innebär för mig..
Men då förvånade min vän mig igen ..
På andra sidan telefonen hörde jag honom säga
- "Jag älskar dig mamma. God natt" och då frågade jag honom, hemligt leende.
- "Berättar du för din mamma att du älskar henne varje dag?

Och då svarade han med ironi i tonen "Jadå"
och jag blev allvarlig.
- "Kan du säga att du älskar mig?"
Och för det ögonblicket fokuserade jag inte på någonting annat än honom, hans röst, hans reaktion, allting stannade upp trots att jag redan visste svaret. För trots att vi är så bra vänner som vi är, trots att jag utan tvekan vet vad vi betyder för varandra så har vi aldrig direkt sagt vilken betydelse vi har och jag vet att han inte är sådan så det är.. lite knepigt att dra upp det men vi har en speciell kontakt så jag vet att det inte är fel. Men det gick inte ens en sekund innan han svarade
- "Det vet du att jag gör".
Och för det ögonblicket kände jag hur det värmde i hjärtat.
- "Du har aldrig sagt det ..eller något liknande till mig"
- "Det behöver jag inte. Det vet du om. Det vet du på sättet vi har varandra"

Och jag blev förvånad igen, inte över att han hade rätt i det han sade, utan i att jag redan visste om det. Så kanske man inte behöver säga dessa tre orden varje dag .. utan man kanske bara behöver göra vartenda dag i lika mycket värde som orden "jag älskar dig" har..


Precis som Håkan förgyllar alla dina dagar genom att vara den han är mamma.
Jag är jätte,jätte,jätte glad över att du har honom och att han gör dig så lycklig som han gör!
För mellan er två är det kärlek som talar för sig själv!
Grattis på femårsdagen Mamma & Håkan!



Så .. De senaste dagarna har det blivit något av Glee för mig. Jag vill se nya avsnitt hela tiden men får istället se om dem gamla och lyssna på musiken.. Trots att Glee är något som känns.. allt annat än personligt för mig - så finns det saker som ger mig tårar i ögonen, en klump i halsen eller som får mig att le och skratta.. Så det är ju någonting som griper en.. och för er som inte sätt det, här har ni några småklipp som visar vad jag pratar om ;

Sacrifice:
Explenation; The boy and the girls who's singing has a competition about who should sing the song on stage.. The boy sacrifices himself by flipping the last note..


"Being different has made me to who I am"


Purpose; Why you do what you do .. and these kids love what they do.


Different ; Different is special.. and you know what, this clip made me realise.. There is nothing bad with being different ..


Friendship & strenght.



Och här är trailern för första säsongen;



And there is a lot more to it:)
Ge det en chans:)
Goodmorning!
Here I am, updating about nothing as usual - or really, about my life. But people sort of don't see it, like.. when you watch the groups on facebook that says "Nobody cares about you fucking blog" you sort of feel sorry for both yourself and others.. Maybe cause.. You have a blog to reach out to people, to wright about something people can connect to.. but It also becomes that you write so much of what you are doing on your sparetime.. that.. people stop caring. So why do I continue to do it? Because I am independent, I'm not wrighting for others.. I'm writing for myself. What does it give me? I'm not entirely sure yet, but everytime I have written something.. Even if It's only  two words or a full page.. there is a feeling.. A feeling that makes you feel complete, like.. done for the day. So maybe it' not giving me more then that.. but hopefully it will give me more with time..

Så idag är det måndag, ännu en ny vecka. Igår var en lugn dag, jag kände mig så trött att jag inte brydde mig om någonting, jag bara lät allting hända som skulle hända. Hjälpte mamma städa. Städade rummet. Lade in kläderna. Gick omkring. Men på kvällen blev jag lite gladare, jag piggnade till lite och min vän Peter kom hit - första gången han såg vårt nya hus, hihi och mamma blev jättteglad för hans besök! Väldigt få gånger jag ser henne brista upp henne sådär trots att hon alltid är glad - men det är roligt, det värmer när ens vänner känner sig välkomna!
Så vi började se på Glee , ja, tv-serien som Peter tvingade mig att ladda ned och se.. och jag är väldigt förvånad. Jag har hört om denna serien, den har varit golden globe och oscar nominerad .. och väldigt många föll för den men jag fick inte ens för mig och se den efter ett avsnitt av vad jag ansåg vara dåligt skådespeleri och för dåligt mimande.. tills jag började ta mig tid igår - till och lyssna på vad dem sjunger om, att se vad deras ögon säger och se meningen av deras skådespeleri.. Jag är chockad över att jag gillar serien som jag gör.. Det är inte.. One tree Hill eller Grey's anatomy.. De serierna lyckas träffa i de mer personliga delarna, de mer.. depressiva om jag ska vara ärlig, dem träffar de punkterna som ingen annan vet om .. Medan den här serien på något sätt är upplyftande, rolig och meningsfull.. Den visar hur människor, olika som lika, fulländar varandras liv.. Så ge det en chans, se den! Efter ett litet tag gick vi ut och mötte Danni och hon följde med hem till mig igen för och se några avsnitt till:) Jag känner hur det sprattlar i mina fingrar - jag har bara tre avsnitt kvar och vill bara se dem nu direkt!!

Men först tänkte jag berätta lite om lördagen! Det blev verkligen över förväntan! Vi åkte ju till Vaaaalllååseeeen!
Klockan 6 väcktes jag av väckarklockan på lördagsmorgonen och jag packade ned det sista och gjorde mig i ordning med mysbyxor och en varm tröja.. 5 i 7 var Danni här och Lukas kom några minuter över och vi åkte vidare för att hämta Micke - hahah och den killen ska nog aldrig köra på morgonen, han var nog inte ens medveten om vart han var när han hoppade in i bilen! Yrvaken och förvirrad tittade han på oss och hörde inte någonting av det jag sade till honom! Hahah, därefter startade vår Roadtrip till Vallåsen! Det gick fort dit, det tog väl omkring en timme och fyrtiofem minuter och det blev en härlig runda dit med pumpande musik! När vi kom dit hade vi tjugofyra stycken före oss i kön - men det gick fort och när vi kom fram så mötte vi en väldigt intressant kille bakom disken, haha, han var mer intresserad av Lukas och Micke än vad han var av mig och Danni kan man säga;) hahah! Sedan blev det åka av! Det sjukaste är att när vi tar liften upp till första backen och börjar åka den gröna backen så lurar naturligtvis Lukas ut oss på den svarta och där står vi - okapabla att ta oss ned på något annat sätt - Lukas och Micke åkte störtlopp framför oss medan jag och Danni började med pensionärsåket tills jag bestämde mig för att köra störtlopp! Och vilken känsla! Att höra vinden, känna den kallt emot ansiktet, känna håret blåsa,tårarna i ögonen och känslan i magen! Snabbheten och kittlandet i magen  - underbart - och sedan var jag nere! Jag ramlade inte! På svartbacke(dock var den inte som en vanlig svartbacke, inte lika brant) men när jag vände mig om så såg jag Danni ligga på backen, halvvägs nede och jag hörde Lukas och Micke skratta bakom mig. Lilla Dannisen hade ramlat! När hon kom ned skrattade hon så att hon inte visste vart hon skulle bli av! Vi gick vidare och började åka grön - över till röd osv.. och vilket åk! För varje åk lärde jag mig mer och mer och rädslan försvann och man körde bara för att ha roligt  - dock var jag inget proffs jämfört med slalom-gulds-micke! Han har inte åkt skidor på tio år och han satt där i liften "åh, jag är så nervös. jag kommer ramla, jag kan inte stanna och .. " blablabla men när han kommer ut i backen så åker han fort som fasen och han åker som en jäkla gud och svänger som ett proffs.. näää men det var ju inte så konstigt, vet ni varför? Jo , han vann guld i Slalom när han var liten! Och tro mig - det sitter kvar! Och han kom där sen "jo, men det känns bra.. jag känner mig säker" - Haha, ah fan, menar du Micke?!
Hur som helst, dagen gick och det blev lite kallare och tillslut började det duggregna och sedan blev det snöblandning.. Backarna klarade sig någorlunda bra ändå, det töade lite på olika ställen men fan vad roligt vi hade ändå! Runt ett satte vi oss vid bilen och grillade lite korv med bröd, mmmm .. det var himmelskt att äta det då  - att känna värmen och energin återkomma! Hahaha och killarna har en speciell syn på en när man äter korv.....
Efter det fortsatte vi åka och det blev bara bättre och bättre åk - Danni började släppa i slutet och åkte tillslut i fullfart !
ÅÅÅÅÅH! Jag höll på att glömma! Hahhah, när Lukas skulle hoppa upp på ett tak så var vi tvugna att åka in i en mellanbacke för att se honom men när vi väl kom ut så såg vi att denna backen var värre än den svarta - den var kort men damn vad brant! Lukas bangade ur och hoppade aldrig upp på hustaket men körde i fullfart ned för backen med snowboarden och Micke snabbt efter medan jag och Danni kollade nedför backen "Okej, detta klarar vi.. detta klarar vi. Oh, shit...."
Men efter att ha åkt sida till sida ett par sekunder så blev det störtlopp och sedan en hårdsväng till vänster! Haha och jag jublade för mig själv - jag vet inte hur många gånger vi jublade för oss själva;D
Danni kom snabbt efter mig  - i förhög fart och missar första svängden "wooohaaa" och sedan svängde hon hårt och FLYGER rakt in i ett staket bristande i skratt! Hahahahahaha! Åh, vi skrattade så att vi höll på att dö och sedan fastnade hon med foten!
Timmarna gick och vi åkte och åkte och tiden går alldeles för fort när man har roligt  - och roligt, ja, det hade vi minst sagt.. Det går inte riktigt och förklara hur kul man har när man inte är där, och trots att jag har skrivit hur lång text som helst så beskriver det ingenting om hur vi mådde, hur kul vi hade och vilken gemenskap man kände:) Ett riktigt bra gäng!
När klockan blev 6 så hade vi åkt vårt sista åk och då var det verkligen som bäst och jag, envis som jag är, ville så gärna bara åka ett åk till men så sade Danni "Man ska avsluta det när det är som bäst" och då gav jag med mig i ett surtleende också gick vi mot bilen! Och då kom smällen!
När man haft på sig pjäxorna hela dagen så har blodet till fötterna nästan stoppats och alla ens krafter är ur kroppen så när vi väl kom in i bilen och fick på oss lite varma kläder så kom tröttheten över oss. Den första timmen sov jag och Danni men när vi väl började vakna till när vi stannade på Max så var det som att man tagit ett energipiller - man skrattade åt absolut ingenting, jag kunde inte prata ordentligt "titta den n sccccchylte där" .. och vi vek oss av skratt alla fyra när det var absolut ingenting att skratta åt! Vi skrattade tills vi hade kramp i magen och vi kunde inte sluta! Och sedan var det dags för mig att rida en häst som var ifrån 6-12 åringar och sedan åt vi lite mat - fortfarande med skrattattacker och sedan försökte vi låsa upp Lukas dörr när han satt på toa! Hahaha, tänk er personer som verkade vara jättefulla - men som kunde stå- men som skrattade åt ingenting.. Hahaha, alltså det går inte att förklara hur galna vi kände oss men vi brydde oss inte, tröttheten var så överliggande att man bara lät allting vara! En timme senare var vi hemma igen, vi packade ihop våra saker och sade med lite ledsamhet hejdå och sedan gick jag in för att lägga mig - trodde jag - men troooots att kroppen var så slut att jag inte kunde stå upp och trots att ögonen inte kunde hålla sig öppna så fick jag världens energikick när jag kom in igenom dörren och jag somnade inte förrän klockan 3 den natten .. men eftersmällarna kommer alltid efter! Och både igår och idag har jag varit så trött att folk trott att jag varit arg och deppig.. hohoo.. man får passa sig lite^^,

Nej, men vi hade verkligen en makalöst bra dag! Så otroligt många riktiga skratt, härliga åk, god mat, galen roadtrip och riktigt,riktigt,riktigt goa vänner! Det hade inte kunnat bli bättre! Så nu siktar vi på ännu en resa  - både i sommar och nästa vinter!

Lite bilder.. Ja, det får ni från "Foto-Micke" här nedanför.. Jag tror inte det blev några "kassa" bilder;) (däremot är dem i dålig kvalite eftersom dem är tagna iifrån facebook men bättre bilder kommer senare!) Tryck för att se i större format!