A bit of a roadtrip

0kommentarer

Helgen har börjat.
I fredags vaknade jag upp med en extrem huvudvärk och illamående som jag haft sedan kvällen innan.
På kvällen innan gick jag,Danielle & Peter på bio och det blev Remember Me än en gång - en absolut sevärd film, väldigt laddad och som Peter sa.. "Finns det några filmer med en riktig innebörd?" och jag sa bara "vänta tills du sett denna filmen".. och efter hade han inte mycket att säga. Han var chockad, vilket jag ska erkänna, kändes bra..

Men precis innan bion fick jag en smäll av huvudvärk, som att någon plötsligt slagit med med ett järnrör och det var svårare för mig att fokusera och efter filmen var det ännu värre, det kändes så illa så att jag knappt kunde gå.. Inte nog med det - vi hade nämligen världens otur och missade bussen med tio minuter och fick vänta en timme på vellinge ängar.. och väl hemma i höllviken hade vår buss runt slutat gå, så vi fick gå i det kalla - med den huvudvärken jag hade. Så när jag vaknade på fredagen med samma huvudvärk blev jag nästan rädd - migrän?
Jag gick ned för att ta en dusch, i hopp om att det skulle hjälpa, men när jag nästan är halvvägs uppe på trappan så var jag blöt under fötterna och gled hela vägen ned och slog huvudet i golvet. Sedan låg jag bara där och jämrade mig i smärta tills jag tänkte på hur jäkla klantig jag kan vara och började skratta åt mig själv.. Hah, knäpp kanske?

Fredagen fortsatte och min första tanke var att sjukanmäla mig - särskilt efter den smällen i golvet, men jag visste att jag inte kunde missa fler lektioner så jag tog mig upp och gick på de två timmarna i skolan - inte så farligt, men efter så var det bara att åka hem och ta smärtstillande och sedan lägga mig i ett långt varmt bad. Jag och Danni försökte verkligen hitta någonting att göra efter att våra planer förstörts totalt - tills jag kom på den bästa idén . . Nämligen att åka till min vän Oliver i Ystad och bo hos honom för en dag!
Så det var vad vi gjorde - vi tog tåget till Ystad (När jag satt på tåget så kunde jag inte förmå mig att njuta av känslan av att få åka bort - det var som att man skulle på semester!). Väl framme åkte vi hem till Oliver - långt åt helsike på landet - men världens härligaste taxichaufför! och sedan var vi framme och det verkligen var långt ute med skog bakom sig . Jag freakade liite grann eftersom mina tankar bara låg på "Blair Witch".. haha:) 
Men kvällen fortsatte och vi såg film, hade en full irriterande gorilla på rummet och vi försökte sova utan att lyckas - försök sova tre personer i en 60 säng? De va jäkligt klyddigt men det blev en mysig kväll tillslut och vi såg väl i minst två timmar.. När vi väl vaknade till imorse så hamnade min blick direkt på fönstret som följdes av regnet utanför och sedan lös den röda färgen ifrån stugan ifrån en personlig koppling av The Blacks hus..  Det gjorde nästan min dag lite grann. Oliver orkade inte ligga bredvid oss längre vid något tillfälle så han drog sig in i det andra huset och sov där medan vi andra började vakna till liv. När vi väl reste oss upp så var det som att man fått världens baksmälla, som att allting på kroppen stank och man kände sig smutsig - ändå hade man inte gjort någonting och allting var bra. Haha!
Sedan blev vi körda till tåget och sa hejdå till min vän 08a... som åker till Singapore för att jobba ett par månader. De lär ju bli jäkligt kul för honom! men också tråkigt för dem som inte får träffa honom.. Men nejnejnej, jag är glad för hans skull! För jag hade också åkt om jag hade kunnat! Så ha det så bra Oliver! and as always,  be careful! <3
I'm gonna miss you!

När vi väl kom till Malmö så blev vi hämtade av min pappa och min lillebror också åkte vi en runda till djuriska museét. Och det var jäkligt kul. Det är på något sätt fascinerande att se saker från forntiden, se de fantastiska djuren.. men även hemskt när man tänker på deras trånga utrymmen i jämförelse med en djungel.. Men ändå, en perfekt grej för att låta tiden gå på en lördag!

Nu är det lördag kväll och jag borde egentligen sova men känner lite av... "Vill ligga hemma - men ändå inte vara inne" så jag tror det blir så att vi kör en runda hem till min gollige vän Lukas och ser film med honom och lite goa vänner och sedan får vi se vart kvällen tar oss:)

Ha en trevlig helg!
Här har ni några visdomsord ifrån muséet tills vidare;










Kommentera

Publiceras ej