Så när jag tänker på allt jag upplevt.. Skilsmässa, mobbning, självmord, droger, bråk, svek.. Men även olika sorters fyllemisstag. Jag har hört om det värsta folk upplevt - våldtäkter, rån, slagsmål. Jag har hört om så mycket. Jag har sett så mycket. Och ändå var det värsta som hänt mig, när jag förlorade min egen röst. När någon tog så pass mycket makt att jag blev rånad av min egen självständighet, min egen röst och mina helt egna känslor. Jag trodde att det värsta man kunde uppleva var allt det här psykiska, som påverkar en. Och när jag tittade på efterlyst häromdagen och blev mer mörkrädd än förut stod jag och spottade ut ur min starka psykiska sida och sa "Om något sånt här skulle hända mig.. om någon försökt våldta mig eller slå ned mig inför människor, så hade jag inte tvekat på att skära halsen av någon. Hade jag inte kunnat det så hade jag inte tvekat på att komma ihåg vartenda signalement - tatueringar, hårfärg, kläder, smycken.. Jag har alltid sagt att dem aldrig ska vinna, att jag ska minnas varenda detalj för att dem aldrig ska få komma undan - oavsett hur det slutar. Jag har aldrig riktigt förstått hur folk blir så handlingsförlamade. Inte förrän idag.
 
Allting gick fort och lyckligtvis blev jag varken hotad eller fysiskt rörd. Jag blev inte skadad, men vetskapen om att man är rånad är nog värre än mycket annat. Jag var så chockad och skärrad att jag för en sekund stod stilla och tänkte "Det här händer inte.. dt här händer inte. Varför händer detta? Vad gör jag nu?". Därefter kom jag ihåg - kolla registreringsskylten ,men det var ju inte förrän bilen kommit lite för långt bort. Därefter kom hopplösheten - om att det jag ägt var försvunnet och jag skulle troligtvis inte se det igen. Det är bara materiella ting, så att jag kunde köpa dem på nytt är komplett rätt - men vetskapen om att du förlorar något som är ditt, även om det så bara är parfymen du fick från din bästa vän - så är det något som är personligt för dig osm du aldrig kommer återse. Och vet ni vad det värsta är?  Att den vidriga människan bakom ratten kommer att bära doften som min bästa vän köpt till mig. Det stör mig så att hon tar någonting som varit mitt och sätter det på sig själv.
 
Tårarna slutade ju inte rinna. Den vänliga kvinnan som stannade för att hjälpa mig när jag hysterist vinkade med armarna, vill jag tacka så många gånger om. Poliserna som kom tog väl hand om mig och fick mig under all chock och gråt att le. Det är oerhört konstigt att gå in genom sin dörr med två polismän sidan om en.. Det kändes oerhört märkligt och i den bisarra situationen kunde jag inte göra annat än att annorlunda.. så jag undrade om dem ville ha kaffe.. Dem log över mitt tappra försök men nekade vänligt.
 
Jag försökte minnas så tydligt som möjligt, men chocken var för stor, tankarna för många, jag var fortfarande skärrad och så förtvivlad - för att sanningen är det här, värdet i min väska är 0. Där är ingenting dem kan använda sig av, inget att sälja. Pengar att köpa 3 gram av någon sorts drog visserligen, men inte mer. Men allt.. är viktigt för mig. Allt är någonting som jag behöver. Sanningen är att jag inte riktigt förstod att dem tagit vad som tillhört mig - sanningen är att jag insåg inte att dem rånat mig och det tog sådan tid för mig att inse.. att detaljerna försvann. Chocken är så enorm att oavsett hur säker jag varit förut på att se efter, på att sätta dit äcklen, så är det inte lika lätt när du blir utsatt för någonting liknande själv.
 
Efter att flertal långa timmar gått och efter att omständigheterna tagit sin verkan.. Efter att folk börjat ringa, oroliga och frågeställande och efter att mitt ansikte blivit blekt, min förtvivlan stor och efter att poliserna gått satt jag slutligen slutkörd på golvet. Och .. vad händer.. om inte ett mirakel?
 
Telefonen ringer och jag svarar, förtvivlad och tung i rösten.. Och på andra sidan luren är en glad kvinnas röst, som frågar om jag förlorat min väska. Jag piper till, så lycklig och avbryter hennes meningar och jublar. "Var är hon?Var var den? Är där någonting kvar? Jag kommer!"
 
Förövarna hade kastat min väska långt på landet utanför Räng och Birgitta, var lyckligtvis ute och gick med sin hund och kände sig tvungen att titta i den stora väskan som låg mitt ute i ingenstans. Och vilket tur är inte det?
 
Jag insåg dock hur stor min chock var, när jag uppfattat både vägens namn fel och dessutom letat efter hus nummer 272 när hon bodde på 228.
 
I nästa ögonblick stod jag mitt ute på landet, långt utifrån Höllviken och hälsade på en hel familj som stod med min väska i händerna. Jag överräckte en flaska vin som gest i tack och satte mig sedan med väskan som såg lika dan ut som när jag packade den. Mina London skor är kvar. Mina nyköpta kläder är kvar. Mitt pass är kvar. Min plattång är stulen. Parfymen från Lukas är stulen. Jag öppnar plånboken - och vartenda fack är öppet. Det äcklar mig plötsligt att jag rör på samma ställen som förövaren har rört. Han har verkligen pillat överallt. Lagt över kvitton på andra ställen än där dem ska vara, sedlarna är borta och p-pillerna är lagt i ett annat fack. Men annars är allt kvar - träningskort, coopkort.. Till och med mina presentkort på Entre är kvar! Jag fnittrar lite för mig själv.  Idioterna rånade fan ta mig fel person - någon dem inte kan tjäna ett skit på. Haha, den tanken sitter kvar lite grann. Att jag denna gången inte hade med mina kameror, min dator eller någonting annat som varit så viktigt för mig. Jag är så glad .. över att det bara var en övernattningsväska jag packat med mig.
 
Det enda som är jobbigt och tänka på nu, är att dem finns kvar där ute. Som poliserna sa, så är det inte första gången detta paret rånar oprovocerat, oplanerat, smidigt och snabbt. Det stör mig att de kan passera någon i ett ögonblick och bestämma sig för att ta tillfället i akt. Det stör mig att dem inte bryr sig - medan dem för mig har förstört min trygghet på hemmaplan. Det stör mig att dem har kollat i mitt pass och sett exakta ord om vem jag är och vart jag bor. Det stör mig att dem sett mig så tydligt som dem gjorde.
 
Värst av allt.. är att deras fingeravtryck alltid kommer att finnas på sakerna dem snodde, även om jag inte kan fastställa dem.
 
Men någonstans vinner dem inte. Jag går fortfarande till bussen. Senast nu på kvällen stod jag där och en del av mig önskade att dem dök upp, som för att se efter, så att jag hade kunnat hoppa på bilen och sätta en kniv i huvudet på honom. Jag vet att det låter sjukt och så hemskt, jag är inte så knäpp människa att jag verkligen skulle göra det. Men idioter som beter sig som dem gör. Idioter som rånar för sin egen njutning. Jag hade velat utsätta dem för samma sak, så att dem kanske kunnat förstå, vad det är dem gör. Det är synd om dem. En dag finns det möjlighet att dem rånar någon dem känner.
 
Så ni som befinner er i Trelleborg, Malmö,Vellinge och Höllviken. Håll utkik för en liten, klarröd gammal bil med en modell som en Sedan. Registreringsskyltens första ord är "MGH". Kvinnan fick jag aldrig en syn på, mer än hennes blonda hår medan killen är en kille i 20-årsåldern, han är skallig, med en tatuering på höger sida av nacken och hade en mörk hood-tröja. Signalementen är kanske inte jätteklara och som polisen sa, så brukar dem inte återvända efter att dem en gång lyckats.
Men jag vet inte om dem lyckades nu - killen hånlog när dem körde iväg, och jag kan bara tänka mig besvikelsen när han fann tjejkläder och övernattningssaker i väskan. Dem rånade verkligen fel tjej. Men någonstans på vägen kanske dem en dag rånar rätt tjej. Och då önskar jag att dem åker fast.
 
Det gick bra för mig. Dem gick inte till attack och jag är inte skadad. Men dem rånade mig mitt på ljusa dagen. Det är inte bara så förnedrande, så förkrossande och så skärrande, men det är skrämmande. Man blir ledsen och hopplös på ett helt nytt sätt.. och ingen människa ska behöva bli det. Så hjälps åt. Håll utkik.
 
Och tack till alla er som hjälpte och visade omtanke idag.
Och tack kära mormor för att du kom ned så fort.
och kära älskade mamma, jag älskar dig och du behöver inte vara så orolig som du är. Detta tar inte stopp på mig. Är det någonting vi lärt oss, så är det att allt lidande jag gått igenom.. gett mig mer styrka. Detta också.
 
 
With the a fullmoon over my head, every candle in the house ignite and with a thick blanket over me, Dear John has been read once again. Speaking of things only I can understand. And grief now lessons. It may not disappear fully, but there comes a time when It's not so overwhelming. And that's what makes It possible to just move on.
 
And as Savannah, ever so slowly, It took a moment that feelt like forever before I looked up at the moon, saying goodbye in the only way I can, knowing that who ever sees It.. Sees It In the same way..
 
"And as I am standing here It Is as if I'm witnessing a miracle, as ever so slowly she raises her face towards the moon. I watch her drink in the sight, sensing the flood of memories she's unleashed and wanting nothing more than to let her know I'm here. But instead I stay where I am and stare up at the moon as well. And for the briefest instant, it almost feels like we're together again.”
Nicholas Sparks.
 
 
 

Efter en lång promenad med vovvarna har jag köpt hem lite frukost och naturligtvis förberett med min favoritmiddag,inget annat än räkor och vitlöksbröd men självklart också en tidning och en Kvällscider på balkongen! Nu väntar dock en bra film,en god middag och jag tror att kvällen kommer sluta med ett spontanbesök eller två!

Älskar att få tillfälle till lite ensamhet! Just nu kan jag inte ha det bättre! Välkommen helgen!!

Dagen började skinande och trots att min kropp inte fått en minuts sömn var den uppe tidigt,redo för alla sorters ärenden. Men likt mitt fuck-off-världen humör tog sig dimman spöklikt in över Höllviken och gjorde dagen lite mer grå. Jomen varför inte liksom?

Känner mig som en lyxlirare,leker Carrie i sex and the city och tar en heldag till shopping!

Jag är en social, glad och mycket varm tjej. När du möter mig för första gången så möts du av min hand i din, medan våra namn utväxlas och sedan ler jag varmt mot dig, för att du ska veta att jag är glad över att ha fått träffa dig och att du är i tryggt område. Jag kommer göra vad jag kan under kvällen för att du ska känna dig säker i dig själv, ha roligt och förhoppningsvis så känner du att du träffat en vän vill skapa ett band med. På plats är jag glad, lite skämtsamt flörtig och lätt att prata med.
 
Dagen efter kanske det är lika roligt. Men när månaderna är gångna.. kommer saker att bli mer intensiva.
Jag tänker inte säga att jag är okomplicerad. Med åren kommer du märka att jag är en seriös tjej, som har komplicerade tider i mitt liv, både med familj, vänner och någon gång då och då även i kärleken. Mest av allt kommer du märka hur jag analyserar hela mitt liv - inte när jag är med er och det är inte så att du finner en tjej komplett trans vid något tillfälle, men när du läser min blogg, följer mina fotografier och ser hur eftertänksam jag är kommer du se hur exponerad jag gör mig själv. Du kommer se hur jag uppfattar detaljer - både som det sämre som det bättre. Det leder till komplikationer ibland och självklart, stundtals skriver man saker som kanske är dumt. Men svart på vitt, ibland behövs det.
 
Någonting som du kanske tycker är bra är att du kommer se hur gärna jag vill vara din vän. Jag hör av mig, öppet och tydligt och vid något tillfälle kanske det kan bli mer än jag uppfattar. Så du kommer se hur hårt jag försöker bli en av er. En av umgänget. Kanske en av tjejerna, kanske en av er alla. Men du kommer märka hur hårt jag försöker vara med på det ni gör, på vad ni pratar om och troligtvis kommer jag komma med förslag ofta för att få vara med jag också. Men efter ett tag kommer du märka att jag försvinner. Det är inte för att jag väljer det - men utan anledning börjar det hända saker utan mig. Medan du sitter och har roligt med alla dina vänner sitter jag här hemma och följer allt ni gör - antingen i era uppdateringar, bilder eller så får man av någon annan anledning höra om det. Det gör ont, många gånger om och varenda gång jag ställer frågan "Har jag gjort någonting fel? Finns det en anledning till att jag inte är med längre?" så är svaret alltid "Nejdå!". Och det är väl helt okej det också, så länge jag inte gjort någonting fel, eller hur? Men när du lärt känna mig efter en längre tid, kommer du märka att jag inte bara vill vara del av er, utan att jag försöker så hårt att jag står ensam här. Och du kommer märka, att min osäkerhet kommer att ta över.
 
Min käre vän Patrik beskrev det hela så bra. "Inte illa menat mot dig nu Louise, men du är en tjejkompis jag har väldigt lätt för att vara med och vi har alltid så roligt.. Så varför.. försöker du så hårt med människor som inte bryr sig om du gör det?"  och det är självklart ord som satt sig i mitt huvud. Mina föräldrar har sagt åt mig hela mitt liv att många jag dragit mig till, inte varit bra för mig. Jag har lyssnat halvt, men det är inte förrän dem är ute ur mitt liv igen som dem får säga "I told you so.." och det är lite bitterljuvt. Hur kan det vara fel på alla andra, när det är alla andra som lämnar mig?
 
Jag minns en varning jag fick en gång, då en vän sade till mig "Louise, gör vad som helst för att inte hamna där jag är - utan vänner alls. " och jag tror.. Dem orden har hakat sig fast i mig så hårt och kanske inte bara för min egen skull, men jag har inte velat svika den varningen så jag har kämpat och kämpat och kämpat, jag har krusat och krusat och krusat och jag har framför allt - bett om ursäkt så många gånger om (även dem gångerna jag inte gjort någonting fel alls) .. bara för att inte behöva vara utan någon. Jag är inte rädd över att vara ensam, men jag tror jag är rädd över att bli övergiven. 
 
Och sanningen i allt det här är, att jag någonstans i bakhuvudet har vetat att jag kämpat för många som inte kämpat för mig. Jag har någonstans vetat att hur mycket jag än försöker - så kommer jag aldrig att bli del av det här umgänget. Och jag har någonstans vetat, att vem jag än möter så kommer de leta sig fram till en anledning till att lämna mig. Och den bitterljuva sanningen i det, är att jag aldrig slutar kämpa för vissa jag bryr mig så mycket om och idag ligger jag här och känner mig .. dummare än den dummaste.
 
Jag är den sortens person som tänker på hur hela vänskapen varit genom åren. Jag ser tillbaka på minnen, på hur vi varit, vad vi upplevt och gjort tillsammans och därefter tänkt.. att resten spelar inte roll. En vänskap som denne klarar sig nämligen, men när man tänker så.. då blir man sparkad när man redan ligger ned. Det finns hemska människor och det visar sig, att dem flesta omkring mig varit det - och dem som inte är det, dem bryr sig inte på riktigt bara. Dem bryr sig inte ända in i hjärtat.
 
Det roliga, med den här personen som gav mig varningen är att denne personen började om och har nu ett liv fullt av människor och vänner och denne lever lyckligt. Och jag tror det är det som gör ..att det är så svårt för mig att sluta kämpa. Men jag känner att jag borde lägga energi på det som är värt att kämpa för. Och därför vill jag så gärna vill iväg. Och det är inte för att rymma ifrån det jag inte har här - utan för att finna det som väntar på mig därute.
 
Vad som får mig att stanna upp i allt detta.. är någonting annat i vardagen. Jag har en far som åker runt och spelar, runt om i Sverige och Nashville och allt annat .. och vad som är så bra med det här är att jag alltid följer med under spelningar. Jag är hans kameraman, ljudman och samtidigt så minglar och tinglar jag med alla sorters gäster - ägare och medmusiker. Vart jag än kommer - så är jag på mitt säkra ställe och skapar relationer som jag vet är viktigare. Det som även är så bra med detta.. Är att jag lärt mig att vara orädd. Jag kan komma ensam till en spelning och folk frågar "vem är du här med?" medan jag stolt yttrar "mig själv".. för att jag under kvällen inte bara minglar med pappa och hans band och deras vänner, utan jag springer mellan bord efter bord, föräldrar till vänner, gamla kompisar och även nyfunna vänner som tagit plats på några bänkar någonstans. Jag har ingen att anpassa mig efter och jag finner ändå en egen plats bland så många olika. Ibland springer jag även när i köket på Millennium och kramas med världens bästa kockar - alla över 25 års åldern och som faktiskt verkar älska mig. Vad som är ännu mer fantastiskt är att tillfällen som igår, då jag serverade på en 40års fest varav alla är främlingar - där jag fick kontakt med flertal person, vissa högt uppsatta, någon nybliven mamma och även dem som höll i festen. På plats var flera hänförda av mitt sätt att tala och när min vän Veronica syftade på mitt sätt att skriva blev många genast mer imponerade. Detta är främlingar - där jag egentligen enbart ska servera och se glad ut, men där jag istället skapar konversationer, skämtar och får människor att uppskatta. Samtidigt får jag själv komplimanger.. och inte bara "för mina vackra, blåa ögon och mitt vackra leende.. " utan över hur duktig jag är och hur personligt jag kan göra det. Det avslutades till och med men en applåd av hela bordet när vi gick. Och där känner jag mig, fantastisk, som bäst. Jag känner att det är där jag ska vara - det är där människor uppskattar vem man kan vara. Och i någon del av mig vet jag om att jag alltid haft lättare för att konversera, skämta och vara tryggare bland vuxna. Hemma hos vänner finner du inte ofta mig på rummet, utan jag springer runt och känner mig som hemma genom att ta en kopp kaffe med någons mamma eller så stannar jag över på middag för att få tillfälle att prata med familjen. Varenda gång pappa och jag varit på en spelning är han extra glad över att jag är där, då han är så jäkla stolt och glad över hur jäkla bra jag finner min plats bland främlingar - jag lyckas på något sätt konversera med alla sorters människor. Hans spelningar - vart vi än kommer, har blivit min hemmaplan. Ett ställe jag vet att jag kan lyckas på. Ett ställe jag vet - att människor, ser mig på.
 
Och jag tänker på det också, medan flera av mina" vänner" har suttit och snackat skit i sina vardagsrumstolar om mina feta bröst eller någonting annat trams, så har jag suttit med Tony Carey och skapat en relation de aldrig kommer kunna skapa. Jag har träffat så många musiker och detta är allt ifrån rockgubbar i sina bästa sextio år till amatörer - och varenda gång så kan jag med handen på hjärtat säga att dem älskar mig och jag känner helt plötsligt - att livet har så mycket viktigare saker att erbjuda än vad ett par tjejer sitter och säger på sina tjejmiddagar.
 
Jag har en trygg plats i världen och det är bland alla dessa äldre, oavsett om det är gamla Preem-ägaren i Höllviken, föräldern till en vän, rock-musiker eller stammisen på Millennium- så kommer du alltid få en glad hälsning, förmodligen en kram och en gladare kväll efter att du mött mig.
 
Och när jag tänker på detta,så tänker jag på alla tillfällena då folk ställer sig intill min pappa oh säger "Vilken jävla dotter du har Anders.." och trots att jag blir generad, flinar lite glädjefyllt och tackar, så undrar en del av mig.. Varför är det bara ni som tycker detta och inte dem ungdomarna jag borde springa runt med?
 
Men sanningen är att jag aldrig kommer att få veta. Jag kommer aldrig att bli ett hundra procent accepterad av ungdomar. Så jag kommer att sluta undra. Jag kommer sluta krusa. Jag slutar försöka.
 
Jag kommer att vara jag. Använda mig av livet jag har, skapa allt det jag vet att jag kan skapa och jag tänker hoppas på.. att alla dem tomma platser som nu fyller mitt liv, fylls av mer människor än jag vet av. För jag vet.. att jag inte bara har tillräckligt med kärlek för att finna er, men även för att.. Jag behöver er. Och tills dess - lever jag på den kärleken, alla dessa vuxna människor ger mig.
 
Så alla ni vuxna människor, alla ni föräldrar till mina vänner och alla ni äldre som varit del av mitt liv i en längre tid - klappa er själva på axeln och tacka er själva för att ni gett mig kärlek när ingen annan gjort det.
 
(Och en stor kram till alla er på snittet, som följt mig genom åren och alltid värmt mig om hjärtat!)

Det har varit en väldigt intressant,glad och bra dag. Efter att jag och en gammal,gammal bästa vän serverat på en 40 årsfest där vi fick både komplimanger,nummer och applåder gick vi vidare för att ta igen allt vi missat. Mina vellingefavoriter var på plats och lyckligtvis också Veronicas vänner - nya människor från Malmö som fick hela kvällens uppmärksamhet. Ibland känns det fantastiskt roligt och byta umgängen,prova lite nytt och att ha roligt på ett Annat sätt. Att umgås med varierande umgängen och människor. Skillnaden dock,är att vänskapen mellan mig och Veronica.. Den har inte förändrats ett dugg..  - vissa saker har inte förändrats,inte ens påverkats ett dugg,medan vissa grejer är komplett växande. Vi har haft en fantastiskt rolig kväll och trots att det var år sedan vi umgicks sist.. Så var det precis som det alltid varit. Vi fungerar på exakt samma sätt. Det är så intressant och se hur vi har växt och om vi kan växa mer. Det kändes även varmt om hjärtat,när vi kunde skratta åt interna grejer som bara vi vet om och förstår - det är nämligen en sådan vänskap jag saknar.

Just idag känner jag att livet har mycket att erbjuda,trots alla olikheter. Man går i svackor.. Och just nu är jag påväg uppåt. Påväg att göra vad jag vet att jag kan.

Jag ler inte bara,utan jag skrattar så att jag kiknar. Jag lägger mig sent och känner att fötterna är trötta efter en dag med nya sorters äventyr och med precis samma gnista som alltid skapas med bra människor - så börjar man hoppas - på mer tid,mer äventyr och nya vänner.

Det är fredag och det är dags för ännu en fredag kväll, då pappas planscher är uppsatta runt omkring, instrumenten kopplas in och vi njuter av ännu en livespelning. Förra fredagen var mysig. Trelleborgarna är dock inte lika duktig på stämning, då dem inte applåderar i slutet på en låt, sjunger med i klockrena låtar utan sitter och minglar under tiden de njuter av musiken. Det är helt okej det också. Jag satt själv med två brudar, i  43 och 27-års åldern och minglade under förra veckans gig, och vi har bestämt träff för att uppleva ännu en roligare kväll.
 
Det är dags för Palmfestivalen eller Mikaeli Marknad som det egentligen heter, i trelleborg - vilket är som en mycket mindre festival för dem som bor längre ned i Skåne och inte vill åka in till Malmö.
 
Det känns som att det kan bli en trevlig kväll. Trelleborgarna verkar redo, och jag framför allt.. Är redo. Kameran är nyladdad, minneskortet tömt och jag har haft hela förmiddagen på att göra mig i ordning.
 
Fredag .. och vad trevligt det ska bli!
 
Vi ses på Restaurang Istanbul!
 
'
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag har suttit och nördat mig, i flera dagar nu med Sagan om ringen filmerna under samma tillfälle som jag spelat spelet(Ja, jag har VERKLIGEN nördat mig..) men.. Det är inte bara för att jag kan vara en nörd ibland, utan det är för att jag känner exakt samma känsla när jag ser filmerna nu, som jag gjorde första gången jag såg dem. Jag känner magin i Folke, i musiken, i Gandalf och i Frodo. Jag känner den enorma lyckan i deras leenden och magin i hela historien.
 
Så när jag väl.. är så pass inne i en sådan del, tar jag mig alltid in på internet, som tar mig tillbaka till de första intervjuerna, de första blooperserna och plötsligt.. har du hamnat på en helt annan avdelning, med en annan magi. Och helt plötsligt.. går du igenom andra filmer, andra intervjuer, andra barndomsminnen - och man inser att där dem började för 10 år sedan, slutade dem nyligen.
 
Och jag har suttit halva kvällen och kollat in bloopers, intervjuer, filmklipp från Harry Potters första film.. och nu hamnat på deras sista film - deras sista minuter - deras sista tal. Och jag ser denna casten, som blivit den absolut den största och mest varierande - men mest genuina casten där är. Jag är så ständigt hänförd över hur nära man kan bli, både med sina karaktärer, medspelare och skapare. Jag älskar många filmer, det gör jag.. Jag ser ständigt på filmer som konstverk och varierar som person smakmässigt - och trots att Harry Potter inte hänförde mig komplett, så var det någonting som alltid drog mig tillbaka - som alltid fick mig att känna mig lika trygg. Och det var just det som J.K.Rowling själv sa.. "Oavsett hur du tar dig tillbaka till Hogwarts, oavsett om det är via en av böckerna eller genom den stora skärmen.. så kommer Hogwarts alltid finnas där för att välkomna dig hem." Och det är exakt den känslan jag känt, när jag satt mig i biosalongen, öppnat en av böckerna eller som jag rent av gör nu - ser mig omkring i dess värld. Var och en av oss, som varit del av deras resa, har blivit deras trygga familj.
 
Hogwarts kommer alltid vara en del av ett hem.
Tack J.K. Rowling - för att du skapat så mycket, för så många.

Efter att vi städat studion och gjort redo för mina kanske,kommande dagar i studion och med förberedelse för Tonys ankomst har vi slagit oss ned för lunch och på plats finns mina favorit indianer.. De skapar en helt magisk,spirituell stämning med sina instrument och varenda hårstrå på min kropp har rest sig. Det är en av mina bättre upplevelser. Åh likt min vän på bilden, ler jag dagligen.

Vilket jävla återuppvaknande, rent ut sagt!
 
Att åka in till stan ikväll, efter att ha suttit bh-lös i soffan, i en tunn tröja, osminkad och otaggad var ett av de bästa valen jag gjort på länge.
 
Jag tog mig igenom ett folk fyllt Malmö och hörde allt ifrån tyska, amerikanska till arabiska(inget ovanligt i malmö visserligen;) och fann båda norskar och danskar som tog fotografier med de utklädda statyerna som aldrig tagit min uppmärksamhet.  Jag följde upp en vän, och två . Sedan tre, fyra, fem. Ett glas vin. Ett folkfyllt Malmö. Ett folkfyllt Stortorg. Med öl, skratt och roligheter. Lite seriösa samtal med goa vänner. Och sedan händer det - sedan står hon där, Melissa Horn och varken hon eller jag har en aning om vilken påverkan hon ska ha på mig under kvällen som kommer.
 
Melissa står inför sin största publik någonsin - omkring 25000 människor har samlats och jag kan lova er att det var allt ifrån pojkar och flickor till män och kvinnor. Jag såg äldre(uppåt 60) som sjöng till hennes låtar, medan jag gungade bekvämt med mina armar och händer ständigt hängde på Lukas. Melissa hänförs först av alla människor, men också slutligen alla applåder och framför allt all sång. Ett Stor Torg är fyllt av en sorts sång som inte är en klassiker - utan små, personliga låtar som varit allt för henne själv - sjungs av alla oss och tänk.. att vi ändå är en sådan liten del av alla som lyssnar.
 
Jag trivs, sannerligen, så mår jag bra. Jag älskar att stå där, uppe på bänken och se ut över havet av människor. Jag stänger ögonen och lyssnar till ljudet av folket som sjunger och samtidigt till hennes röst - hennes hesa, så känsliga röst som knappt går igenom högtalarna emellanåt. Men det är kraftfullt, snarare så vackert att till och med varenda människa som känt sig oberörda av henne bara kan känna sig berörda nu.
 
Vi är flera som kramas. Inte bara jag och Lukas pussar på varandra, håller om varandra och det är inte bara jag som känner mig så trygg av hans händer och armar om mig eller hans sätt att få mig att känna mig som mest betydelsefull - utan det är par överallt, även vänner står och håller om varandra i denna vandring av människor. Vi är ett hav av olika människor och någonstans sitter mannen med hatt vid bordet, dricker sin öl och ser lite förvirrat upp och möter min blick, höjer glaset och njuter av musiken likt så många andra.
 
Kvällen är en av de bättre jag haft - det är något likt magi, som befinner i musiken som så passar in på mig. Jag älskar inte bara hennes framträdande, hennes röst eller musik - jag älskar hennes texter, jag älskar känslan hon har vissa gånger hon har i sin blick när hon framför vissa saker ur en låt och jag älskar hur hon säger att.. hon vet att hon inte har många glada låtar, men det är bara för att det är den hon är. Hon beskriver hur hon stod hemma igårkväll och såg sig i spegeln och tänkte.. "Jag som har så lugna låtar.. måste ju leverera någonting. Så jag började dansa framför spegeln.. och insåg att jag inte alls kan dansa. Så jag tänkte.. men om jag hoppar och applåderar istället då? Jo men då insåg ju att dem två brösten jag har - dem hoppade ju också och ni vet den där hängiga gumpen? Jo, den hoppade också.. Och jag tänkte på alla de största artisterna som springer längs scenen och levererar en full konsert.. Medan jag står här, med en sladd-mikrofon och står med min gitarr.. och ser över ert hav.. Men så inser jag ju.. att jag glömt det viktigaste. Er. Ni som står här .. Lyssnar.. Sjunger.. och njuter. Och jag önskar ni hade kunnat känna den känslan jag känner av det, just här och nu.."
 
Melissa gjorde en felfri, första konsert i Malmö. Hon fångade hela stor torget, hon fångade hela folket och hon fångade musiken.
 
Melissa gav mig liv ikväll.. och denna energin fortsätter jag leva på.
 
Efter ännu en stund på Viktors på Lilla Torg, med extremt många olika människors sällskap kom jag slutligen hem tryggt - och så glad.
 
En spontan dag, och det är ju precis så det ska va.
 
Någon annan som verkar hålla med mig om kvällens konsert, är Johanna från Sydsvenskan. Hon sätter en liknande känsla som jag och kan inte undgå att tycka om vad hon hör. För att läsa hennes recension, tryck här:http://www.sydsvenskan.se/malmo/malmofestivalen/-jammer-och-elande-
 
 
 
 
Världens finaste. Vad vore livet utan dig?  Med hela mitt hjärta, älskar jag dig.
 

Förr,när jag var ledsen brukade jag gå till stenbryggan och sätta mig vid det låga vattnet,doppa fötterna och sjunga med i alla de sorgligaste låtarna. Igår kväll gjorde jag samma sak - men med bättre låtar - jag sjöng från hjärtat och följde den vackra solnedgången,hoppade runt i vattnet och väntade tills mörkret hade lagt sig. Minuterna efter det,när mina leggiings var blöta,fötterna sandiga och luften i håret så mådde jag mycket bättre. Och idag är det ännu bättre. Slutet är inte riktigt kommit, inte än.

Men det har faktiskt,under en tid närmat sig,inte bara på grund av gårdagen,utan pågrund av att det är vad jag velat. Det ska bara bli när jag behöver de.

Jag har planerat att dela med mig, av så mycket. Jag har planerat att dela roliga stunder, som delar av circus och livemusik, dagar då jag minglat och tinglat som bäst. Men det känns inte längre rätt. Min blogg känns inte längre rätt.
 
Människor omkring mig har alltid reagerat på min blogg. Folk på puben har sagt åt mig hur jag ska leva mitt liv, hur jag inte ska skriva på bloggen och hur jag inte borde vara så exponerande. Jag antar att människor har varit så rädda för allt jag kan säga och om inte det, så tycker dem så synd om mig.
 
Jag har växt upp på ett kontrollerat sätt - min mamma har lärt mig hur man inte ska svära och inte vara arg i trafiken, medan min pappa alltid har sagt åt mig vad jag ska heta på msn, facebook och vad jag ska skriva och inte skriva. Som yngre var det nog väldigt lätt för honom att få mig att göra som han sa - men som äldre, som tonåring, med alla sortens problem blev det svårare. Jag är en människa som är väldigt tydlig med vad jag känner - men jag är alltid så glad mot alla omkring mig, så när jag kommer hem - varför ska jag då inte få dela med mig av mina bästa och värsta ögonblick?
 
Jag må låta destruktiv och jag må låta så jävla nere ibland och ja, självklart är jag det emellanåt. Men trots att mitt sätt är detaljerad och känslofyllt så är det inte alltid bara .. deprissivt. Jag känner en annan sorts vacker kraft i det.
 
Men andra gör inte det. Och i början gick det ut genom andra örat, men nu när dem absolut närmst mig, då min far inte förstår varför jag skriver som jag gör.. och vänners föräldrar analyserar hur jag kan skriva som jag är.. och när folk så gärna vill ändra mitt sätt att skriva.. då är jag mer ensam och ledsen än någon annan i världen. Folks kontrollbehov är gigantiskt. Folks ego ännu större.
 
Om jag inte har annat än mitt bollplank, vad gör jag då?
 
Det är snart dags för mig att ta reda på det.
 
Min blogg kommer att stängas ned för att inte återuppstå om ett tag. Jag kan inte svara på när, men när rätt ögonblick kommer så kommer det att vara borttaget. Jag tänkte på att lämna vissa saker, för att kunna se tillbaka eller minnas. Men jag tror det är bäst om allt annat försvinner med det.
 
Det är dags för mig att sluta exponera mig för en värld som ändå inte förstår och det är dags för mig att låta mina jobbiga perioder finna andra sätt att utvecklas och jag hoppas att det kan göra mig lika lycklig som folk såååå gärna vill att jag ska va. Nu får ni er metod - att jag lägger ner - och jag hoppas att ni har rätt. '
För gud vet att jag inte är någon som lyssnar på andra, men för att jag ska bli fri från era krav måste jag göra saker och ting på mitt eget sätt - helt och hållet för mig själv.
 
Och en sak till.. Ni som vet så himla mycket.. Det är en sak ni ska veta och det är att jag har lämnat SÅ jävla mycket utanför bloggen - jag har upplevt SÅ mycket som aldrig kommer på bloggen. Så hur mycket ni än tror er veta, så finns det jävligt mycket ni inte har en aning om.
Louise.
Mer verklig än andra. En dröm om det bästa som finns - två själar som möts, vars liv tar kompletta nya steg och påbörjar en historia som länge funnits med.

Morgonen är vacker, himlen lyser otroligt nog blå - sopbilarna utanför fönstret låter som monster trucks och jag har sovit en hel natt ,gott och och tryggt och drömt om den bäste jag har. Så för att göra morgonen ännu bättre ska jag ta och rulla en runda innan jag sätter mig ute och äter frukost till en bra bok.

Creation Is In the making.

Hoppas ni har det lika bra idag, oavsett vart ni är.
Det har gått ett par år sedan vi fick en film som verkligen berörde oss  - en film med en sann historia, verkligen värd att berätta.

Big Miracle är en sådan sorts film. Det är en ny sorts film som visar ett fortfarande pågående problem men som inte uppmärksammas som förr. Det tar upp problemet om valar som fastnar under is. Big Miracle visar inte bara hur största djuret i världen är det klippskaste eller mest förstående djuret, utan det visar hur ett band mellan människor och djur allt blir större. Och det är fantastiskt och se hur ett annorlunda sorts liv kan skapa hopp i så många av oss andra.. och det är otroligt och se.. hur mycket människor kan göra för varandra, när vi väl jobbar tillsammans.
 
En reporter lyckas av en slump få syn på tre gråvalar som fastnat under is under sitt reportage, och efter att han skickat ut sin video var det inte bara andra tv-stationer som hängde på, utan hela världens människor. Familjer sitter hemma i sina soffor och följer vartenda steg av de dagliga räddningsarbetet för valarna, de största miljöbovarna tar sig till platsen och börjar finna en personlig koppling. Det handlar inte heller bara om att få valarna 800 tusen kilometer ut till öppet hav, utan det handlar om att temperaturen sjunker så pass mycket och så pass fort att lufthålen snabbt fryser igen. Problemen hakar upp sig ett efter ett.. Men med människors fasta handtag, några verktyg och extremt många motgångar lyckas dem slutligen få en väg som håller sig någorlunda öppen. Filmen håller sig komplett intakt med historien och tar med vartenda person - motgång som medgång och vartenda verktyg som handtag. Det är slutligen inte bara en viss besättning som kommer på plats, utan det är även världens människor som samlas för att göra ett litet hål större.
 
Filmen ger ett oerhört kämpigt perspektiv och man tror sig verkligen vara på plats. Det är knivigt, kämpigt och det kommer att fällas ett par tårar men som i alla filmer, kan inte en sådan här film ha annat än ett lyckligt slut.
 
Missa inte chansen att se denna filmen - den är inte bara en film, utan komplett äkta och sann. Och den uppmanar oss till hur lite vi vet om vad som pågår - runt om i världen.
 
 
 
.. "It's a day to remember."
 
Idag var inte bara min sista dag på sommarjobbet, utan det var den första ordentligt varma dagen i Höllviken. När jag kom ut slogs jag av en våg av värme och det visade sig gå upp till hela 30 varma grader och 25 nu på kvällen. Mitt rum är som en bastu och för ett ögonblick gjorde värmen att livets frustrationer tog över - men bara för ett ögonblick. Jag landade igen och gjorde vad jag gör mest om dagarna - tog på mig ett par rullor och åkte snabbt igenom den yttersta delen av kämpinge. Solen vägrade gå ned och vackra färger blandades på himlen tillsammans med gråblåa moln. Trots att dagen var så varm idag kan vi bara vänta oss ett åskväder imorgon, så jag har laddat upp med helgens bilder från alla olika äventyr.
 
Över allt laddar folk upp bilder på vackra solnedgångar, dagliga äventyr och strandens bästa ögonblick. Jag har missat en hel del, men tar igen mig via andra och funderar på hur mycket jag hinner ta igen innan det är dags att söka nästa jobb.
 
Men nu har jag tid för att ta mig ut i naturen och låta fötterna följa rullornas brus. Imorgon längtar jag dock efter, då jag laddat upp mig med en bok och lite ögonblick för bildredigering. Att ha mycket tid är inte alls fel när regnet faller och åskan dundrar.
 
Just ikväll har mina hörlurar varit fylld av disneymusik, vilket inte är någonting ovanligt - Jag blir SÅ glad och lyssnar på låtarna på helt annat sätt än som liten och kan vartenda en utantill. Det är något magiskt med disney.. och för någon anledning älskar jag det aldrig mindre.
 
Men efter att jag tagit mig in i ett overkligt paradis, sjungit och talat med till vartenda ord smög sig en annan låt in i mina hörlurar och med ögonen mot ängarna och dess vackra solnedgång kunde den inte kommit lägligare .. och för ett ögonblick, var jag i ett helt annat sällskap, på ett helt annat sorts paradis.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
And just like that.. Someone takes all the doubts away. Just like that.. Someone brings out the best in me.

Of Course..
Of Course It's real.
Det är en sådan fruktansvärt svår sak, att inse hur lite en främling kan förstå en. Det är en fruktansvärt svår sak, att se hur starkt en främling försöker övertyga dig om vad som är sant och inte. Det är så svårt att inte lyssna på vad en främling säger - då man själv inte alltid vet hur det ligger till.
 
Idag ligger gamla ord och drar sig igenom mitt huvud, i en enda hop drar jag runt mig i "smutsen" och lyssnar på saker jag vet inte är sant . Men som på något sätt stämmer.
 
Någonstans kanske denna främlingen har rätt, inte bara om vissa saker, utan gällande allt.
 
Kanske, allt bara var på låtsas.

Och njuter av en underbar sommardag .. På rullor;)

Jag rensar allt jag kan rensa och finner mig själv ta det steg för steg just nu. Det är inte skrämmande då jag alltid varit ärlig mot mig själv. Men det är skrämmande att man kan slänga allting så lätt,och ändå inte radera allt det som finns inuti.

Det tar sin tid. Precis som all rensning bland garderob,rum och lådor gjorde.
Har mediterat bort all dålig energi och hoppas på att få en bra natt med sömn.

Nighty night.

Efter att ha suttit i solen en hel dag,med en underbar bok och lite småfikor avslutade vi kvällen som en familj,med lite grillning och en fika i solnedgången. Nu är Höllviken som bäst - det är varmt,vackert och folket myser runt omkring. Det är enbart onsdag och veckan har börjat riktigt bra. Jag önskar varje dag kunnat vara såhär.. Lite närmare ett paradis...

..that still gives me goosebumps.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Okey, So It didn't really work.
 
Haha, det är kul för stunden - att kaxa till sig och känna lite skinn på näsan i alla roliga kommentarer, men sen kommer det en grej in i bilden från ingenstans och får mitt hjärta att le.Denna känslan är så överlägsen så ni anar inte, den helt enorma lyckan - den enorma glädjen i ett något så litet blir så mycket. Den enorma glädjen som påminner om allt annat du redan har och medger. Jag tycker om den känslan, hur någonting så litet kan få så mycket av mig att le. Och nu sitter jag här för mig själv och känner mig så löjlig när jag ler åt interna stunder och betydelsefulla stunder. Haha.
 
Men bäst av allt just nu är att jag hör syrsorna utanför fönstret. Det tar mig tillbaka till dem dagarna i Blekinge, då man somnade till ljudet av syrsor, synen av lysande maskar och spelandet av gräshoppor. Dem är många, så det hörs tydligt, men det gör det tryggt och du somnar fortare än du själv räknar med.
 
Ingenting jag gör här om nätterna dock, istället tar sig kroppen till komplett utrötthet och tar sig igenom dag efter dag utan en enda minuts sömn. Jag är tillbaka på jobb och är både nervös och splittrad över att det bara är några dagar kvar. Nu ska allting annat hända. En massa olika resor, körkort.. och.. någonting komplett nytt. I verkligheten ska jag samtidigt överleva och att vara utan jobb fungerar inte i den planen  - så det kommer ändra på sig, fortare än jag vill det.
 
Tiden känns så fort och ibland vill jag inte hänga med, utan istället sitta på bryggan och läsa.. Låta tiden passera som om det inte vore något farligt med det.
 
Men sanningen är att tiden går. Tiden går och ibland önskar jag att jag inte vore så rädd över vad det innebar. Ibland önskar jag att jag slutat låta tiden vara ett hinder.
 
För som alla säger, jag är ung. Jag har gott om tid. Och min tid kommer.
 
Och det är inte någon människa i min närhet som är orolig för mig. Och det måste betyda något.
 
 
Jag svamlar. Bättre jag lutar mig på annat håll. En kudde tillexempel.
 
God natt.

To all those who's boyfriend's à dick,to all those who's girls are boring in bed and above all - to every single girl out there.

Just let yourself be. It makes life so much easier.

Oh and yeah.. Say The F-WORD once In à while. It Can only make you feel better.

Dagar som dessa kan knappt bli bättre. Dagar som dessa då jag inte bara har en heldag för mig själv, utan slutligen tar igen lite förlorad tid med en gammal vän och pratar ig
enom livets alla stunder, under tiden vi sitter under bar himmel med en drink i handen, täcke över kroppen och ser det underbara fenomenet av extremt många fallande stjärnor. Eller dagar som dessa då man besöker mammas väninnas fest och finner vuxna, glada människor - som är något på lyset men som samtidigt har en underbar gemenskap och en massa glädje. Eller dagar som dessa då vi kommer hem och mamma och Håkan sätter igång radion för att sjunga med till låtar dem ibland inte kan - eller för att lyssna på Håkans favoriter, samtidigt som jag hör och ser mamma och Håkan le mot varandra i ren och skär kärlek. Det är dagar som dessa då magin spirar på olika vis. Det är då dagarna är som bäst.
 
Men det mest magiska av allt är när jag kan se ut genom fönstret och se en stark halvmåne lysa mot mig samtidigt som stjärnorna fortfarande faller över mig .. och jag kan inte hindra mig själv från att önska saker, som jag vet, inte kommer hända.
 
Men vad är felet med att hoppas?
Det viktigaste är att aldrig sluta hoppas.
 
God natt världen, vart ni än lägger er.
and come home at the same time that the sun starts rising.
 
Jag tvekade länge idag, på om utgång verkligen var vad jag ville. Min säng och de tre nya filmerna jag köpt mig så väldigt inbjudande ut. Men jag visste att det gått en evighet sedan jag sett synen av en nattklubb och efter attt jag tagit mig två timmar till att bli färdig satt jag med fyra killar, redo för en utekväll. Vi hade som vanligt lika roligt och trots att vi kunde ha fina seriösa ämnen hade vi också mycket gemenskap och roliga stunder. Några timmar efter det satt vi på ICE och lyssnade på falsksång och drack goda drinkar. Massvis av Höllvikens ungdomar var ute, inte bara på ICE utan på klubben mitt emot och efter att jag tinglat och minglat fick jag även chans att möta främlingar, vars liv var upp och nedvända. Min pappa har alltid sagt till mig att jag drar till mig trubbel, människor med bagage i garderoben och han har även sagt att jag inte kan rädda hela världen och han har rätt - men jag vet när jag inte ska blanda mig och jag vet när jag ska, men ibland behövs inte ens det - utan det är där, rent naturligt finns det där och kommer till mig även när jag inte gör någonting för det. Detta var en kvinna vars styrka syntes i den mest förstörande situationen och denna 40-åriga kvinnan sade vid flertal tillfällen.. "Du har rätt.. Du har rätt.. Du har så rätt. " Vid vissa tillfällen satt hon även och såg på mig med förvåning och sa "jag tar råd av en 19-åring.. som har en skarpare hjärna än jag efter en min livstid. " Och trots att vi bara hade ett par minuters samtal, kändes det fint att veta att jag gjort något bättre för henne. Det sista hon sa till mig var.. "Tack, för det här och du ska veta att jag kommer att leva på vad du har sagt idag."och jag vet om att alkoholen alltid gör saker mer dramatiskt, men om hon vaknar imorgon och tänker tanken "om jag vore min egen dotter.. vad skulle jag göra då?" så har jag lyckats få någon att veta vad som är rätt. Och då har jag lyckats göra någons liv lite bättre.
 
Många anser att det kan förstöra mig att ta på sig andras bekymmer och bagage, men sanningen är att jag mår så mycket bättre av det. Jag fann mig i komplett ro och kontroll och jag fann mig till och med säga saker jag inte visste att jag var kapabel till, men som var helt rätt för situationen. Det är en magisk liten sak.. Att ha en sådan del i sig själv. Och när det försvinner under en tid, saknar jag det.
 
Men kvällen innebar ju inte bara deeptalk - det innebar också karaoke kväll och efter att flertal personer komplett KROSSAT.. vissa låtar med falsksång.. spelades en låt som ingen hade förväntat sig nånting av. En låt som ÄNDÅ får hela stället att resa sig upp i all sång och applåder - Hahaha, ingen mer än "Genom eld och vatten".. Stämningen var på topp, vi skålade, jublade och sjöng. Och vilken fantastisk kväll det blev.
 
Och nu cyklade jag hem och fann den vackraste synen när två stora planeter lös tydligt intill månen medan solen höll på att gå upp.
 
Det var länge sedan jag upplevde den känslan sist - den känslan man får när kommer hem när solen går upp.
 
Att gå ut behöver inte vara så fel. Det behöver inte vara fel alls.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Carrie Bradshaw..
 
Jag har följt många serier genom åren och visserligen har jag sett filmerna, men jag har aldrig tagit mig tiden till att se serien.. Men ett par nätter i rad har jag lyckats fånga ett par avsnitt av Sex And The City och funnit mig fångad i samma situationer som deras och fått flera råd jag verkligen behövt.
 
Trots att Carrie uttrycker sig i Mode,så har hon helt rätt.. "Ja..Det kan hända att en kille sårar dig och kanske inte bara en gång, utan två.. eller tre - men man måste tänka på att varenda ny sko ger skoskav ett par gånger innan man väl kan använda dem om och om igen..". Alla som känner mig vet om att jag inte fungerar inom modé, men inom sårbarhet och val av killar - kan jag komplett sätta mig in i situationen. Och hon har rätt.
 
Trots att ett flertal skor gett mig skoskav flera gånger om, trots att jag fått gå barfota hem efter att fötterna värkt och trots att jag flera gånger hatat mina skor efter en lång, jobbig kväll - så har jag valt att ha på mig dem en gång till.. Så kanske.. Bara kanske.. Är det helt okej att ha ont ett tag, för att man vet att det går över. För att man vet att det är värt det. Den där kvällen då man är snygg i sina höga skor. Den där kvällen man har en extra snygg hållning. Den där kvällen folk frågar hur man orkar gå i dem sky höga skorna. Den kvällen man står ensam, med två fötter på jorden och tvingar sig själv att hålla fötterna kvar trots att du har så stora skoskav.
 
Kanske, bara kanske, tvingar man sig själv att vara starkare när det är som svårast. Kanske, man låter sig själv lida för att man vet att det ommer att passera.
 
Och kanske klarar jag av att ta mig igenom allt det där.. som egentligen gör ont.
För att .. det är värt det.
För att jag kan...
 
 
 
Hahahaha, efter att ha dem bästa förfesterna - bästa utgångarna och de absolut mest magiska festerna har jag lyckats spara ett par videor som visar hur roligt vi kan ha.. och bara för att jag suttit och skrattat till detta flera timmar i rad måste jag dela med mig av våra glimtstunder!
 
Padde, vår helt egna karaokesångare..
Åh vad jag saknar er!
 
 
 
Och vi avslutar med den värsta födelsedagssången någonsin!
 
 
 
Vad jag saknar mest med Blekinge just nu är känslan när man vaknade på morgonen. Det var en sorts stugvärme som var precis lagom och det första du känner doften av är bullarna i ugnen. Under tiden man "mornar" sig lite hör man mormor sätta fram frukosten och morfar titta på OS. Dagen är börjar lugnt och mysigt och utan några mål för dagen.
 
Efter en mysig frukoststund tog morfar med mig på långa promenader. Vi tittade på vackra hus, fantastiska trädgårdar och hamnade slutligen uppe på klipporna med den vackra utsikten. Morfar berättade historier om hur han brukade springa på ett rådjur dem morgnarna han gick hit under tiden han byggde vår stuga. Jag tittade mig noga omkring men förstod ganska snabbt att rådjuret inte skulle visa sig så länge vi var nära. Men fåglarna flög omkring oss, fågelhuset stod stabilt nere på ön och utsikten var magisk.
 
Små öar omger Grönadal lite över allt - med båt finns det flertal ställen man kan lägga till på och om inte det kan man ta sig förbi "örn ön" som är fylld av örnar och med lite tur, kan ni se dem bara genom att köra runt ett tag.
 
När värmen tagit tag i oss efter en lång morgonpromenad tog vi oss ned till bryggan och mötte upp resten av familjen. Morfar dök som vanligt i utan tvekan, medan Hugo hoppade i snabbt efter. Jag tvekade, men var slutligen i. Det är det här mörka djupet som gör det hela lite läskigt;) men barnen runt omkring hoppade som vanligt en efter en, gång på gång och gjorde alla möjliga sorters tricks.
 
Dagen gick långsamt förbi och utan ett måste var det fruktansvärt skönt att bara låta timmarna passera oss.
   
 
 
 
 
När eftermiddagen tagit sig in körde vi in till Karlskrona. Gåendes i centrum fann vi inte bara vackra historiska byggnader, utan små butiker där jag köpte saker till mitt rum, inflyttningspresenter till en kär vän och ett hjärta till min fina Johan som ser på oss ifrån himlen. Efter ett par snabba timmar i affärer hörde jag en aukustisk gitarr och en röst som spelad allt ifrån Johnny Cash till Outlandish. Jag följde rösten och log när jag såg en 16-årig pojke sitta med sin gitarr och två stora högtalare mitt på torget. Jag komplimerade honom efter två låtar och gick sedan vidare med ett leende på läpparna. Tänk om man varit så modig när man var 16.. Han var fantastiskt duktig.. Se här nedanför, så kan ni höra precis hur det lät..
 
 
 
 
 
 
 
När kvällen började ta sig in åkte vi hem och började med middagen. Det blev vad jag älskar - kräft/räkskiva. Med allt ifrån makrill, till krabbklor, till kräftor och goda såser blev det en perfekt havskväll för mig. Jag vet ingenting bättre än räkor och kräftor och tydligen inte getingarna heller.. Efter att vi satt ut maten började dem omge oss en efter en och tvingade oss slutligen att flytta in, men det gick lika bra det.
 
Solnedgången var snabbt framme och trots att man haft en underbar och lugn dag kände man sig redo för att somna.. och nån timme senare låg jag med en tidning i sängen redo för att sova en god natts sömn.. men det hade inte moder natur planerat för mig.. Bara en timme senare brakade det till på långt avstånd och kunde se hur det blixtrade utanför fönstret. Jag tog på mig mina myskläder och gick ned och satte mig bredvid morfar som fortfarande tittade på OS. Vi hann se några kassa boxningsmatcher innan det började vräka ned regn, hagel och storm. Jag var faktiskt ovanligt nervös,  enbart för att vi var så nära träd och skog och för att vi befann oss i en sådan liten stuga. Man vet aldrig hur det kan gå. Mullret närmade sig och efter att jag suttit på dörrkanten och försökt fånga några blixtar dundrade det till ordentligt. Vi släckte ned allt vi kunde och kände hur mullret skakade om oss samtidigt som det blixtrade på ett sätt jag inte varit med om förut. Haglet fortsatte falla och det blåste upp till ordentlig storm. Det var tydligt för oss att det slagit ned någonstans i närheten då det brakade till såsom det gjorde, men lika fort som det kom var det försvunnet och jag kunde lägga mig och följde det stora molnet med åska bortot. Trots att det var lite skakigt, var det bra häftigt.. Modernatur kan när hon vill.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Att lägga upp låten som jag gjorde igår var någonting jag aldrig kunnat förvänta mig någonting av. Men efter en helt otrolig respons har jag överösts av vackra komplimanger och lovord. Jag har blivit rörd och värmd i hjärtat. Tanken på att folk har suttit på så många olika ställen och verkligen lyssnat är helt makalöst.. Det är väldigt overkligt, men det är också väldigt magiskt. När folk beskriver hur dem äntligen funnit en låt att somna till eller hur dem sitter och spelar den på arbetsplatsen.. Då blir jag varm i hjärtat. Det är nämligen så jag själv lever med musiken och att någon lyssnar på min röst är så oerhört skrämmande och samtidigt så oerhört underbart. Jag finner inte ord för det. Men jag vill tacka er - ni har satt igång någonting inom mig som får mig att vilja fortsätta och jag hade aldrig kunnat föreställa mig en sådan oerhört stor respons.. med så upplyftande komplimanger. Jag kan bara tacka er.. tusen gånger om. Ni har gjort min osäkra passion säkrare.
 
Tack..
 
 
 
Idag har jag en riktigt underbar kväll. Med nya lakan och ett nyomplåstrat sår, tända ljus och morötter med dippa ligger jag nu redo för att avsluta en mysig kväll. Min nya buddha "ljusstake" står fint på mitt nattduksbord tillsammans med mina stenar och jag drömmer om den fina pojken som kunnat ligga intill mig och pussat mig på kinden. För att ta mina tankar på annat håll har jag förberett mig med lite korsord, hah, någonting jag inte gjort på år och dar men idag är jag på myshumör och i väntan på en fantastisk film är det något som tar bra av tiden.
 
Ibland älskar jag att vara jag, då kvällar som dessa är extra bra. Så jag ska ta ett extra tillfälle och mysa lite innan kvällen är över.
 
Hoppas ni har det lika bra, oavsett vad ni gör och vart ni än befinner er..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det finns dem dagarna jag sitter inne och lyssnar på regnet och spelar musik omkring mig. Idag har varit en av dem dagarna. Delvis för att jag inte har något val - brännsåret på benet har hållt mig liggandes i sängen och Dear John har spelats om tre gånger på en dag och jag har sjungit med till varenda bakgrundslåt som om det vore lika bekant som allt annat i mitt liv. Regnet har fallit hårt, åskan har dundrat vid ett par tillfällen och mitt fönster har fått ta ett par hårda slag.. Men just nu lyser ett par blåa moln utanför fönstret.
 
Idag är också dagen jag tagit ett annat steg i mitt liv. Då låten jag spelat in delats med till omvärlden och framför allt till mina nära och kära.. De har gett mig en feedback som får mig att inse var en del av mitt hjärta gömmer sig - i musiken. Musiken är ett sorts kall och trots att jag inte kör den vanliga sortens musik verkar dessa små independent låtarna tilltala folks hjärtan - & just denna låten tilltalar särskilt mig..
 
Det är en oerhört skrämmande sak - att lämna sig själv så exponerad, men jag antar att det är vad jag egentligen gjort här på bloggen genom åren. Musiken är bara så.. personlig, på en helt ny nivå. Men trots att det varit skrämmande, så har jag tagit min tid innan jag valt att dela med mig av min helt egna röst.. och jag kan säga såhär, att det verkligen var vid rätt tillfälle.. då jag fått en oerhört vacker comeback. Det inspirerar mig till att fortsätta och jag har under dagen suttit och tittat på saker och ting som behövs för att skapa en egen studio i framtiden.
 
Annars är kroppen i ett bräckligt stadie. Magens nerver är ostabila och jag håller om magens smärta emellanåt. Det finns tillfällen då tiden är jobbigare än vanligt, men det som är bra med tiden ibland.. är att den tar slut. Den passerar. Det jobbiga är att den inte gör det tillräckligt snabbt ibland.. och när man vill det som minst, har den passerat alldeles för fort. Det enda jag lärt mig av tiden, är att den oavsett, tar slut. For better or worse.
 
Låten kommer inte att hamna här, för diverse anledningar, jag har valt att dela med mig av den på ett ställe där bara nära och kära kan se och höra.. Men jag har lite annan musik ni kan lyssna på. I lördags var det fullt ös när jag var tillbaka i Höllviken och för er som vill veta hur det lät.. kan ni lyssna här;
 
 
 
 
 
 
Efter så mycket längtan är jag äntligen tillbaka. Tillbaka i Blekinge, tillbaka i Skärgården, tillbaka i Nättraby - Tillbaka i Grönadal. Att komma till Blekinge är en väldig mysig känsla Allting är sig likt, allt ifrån hästarna på landet till den lilla ica affären till båten som går i kanalen. När man väl kör in på vår väg är det första du möter gigantiska, vackra villor och stugor som ligger utmed vattnet, uppmed kullarna och öar så långt ögat kan nå. Högt gräs höjer sig här och var, tillsammans med färgglada blommor och träd. Bryggan är lika fin och använd som när jag var här för ett par år sedan. Överallt går byborna med lösa hundar och lekande barn. Det var en fantasisk nostalgitripp för mig att komma tillbaka till Nättraby då jag inte varit här på många år, men jag kunde föreställa mig själv gå ner längs vägen mot bryggan för att hoppa i utan att tveka.  Denna gången tog det lite längre tid innan jag väl lade min kropp i det svarta vattnet. Jag fick panik varenda gång någonting rörde vid mig då jag föreställde mig att det var en stor fisk eller någonting annat läskigt. Medan barnen i allt ifrån 3årsåldern och över kastade sig i utan att tveka, dök som att det vore det enda dem visste och hoppade som att det skulle ge dem poäng. Barnen här har växt upp med vatten, båtar och bad - för dem finns det inte att tveka, så jag kände mig väldigt pinsam när jag var rädd för att doppa tårna(Jag som aldrig är badrädd!). Vattnet var dock lika varmt som jag mindes och jag låg i en bra stund när jag väl tagit mig. Vi åkte förbi vår gamla stuga, som morfar byggt med sina egna händer och det kändes givetvis sorgligt att det inte längre var vårt vackra ställe. Men den lilla stugan vi hyrde var liten och mysig och blev snabbt ett ställe jag kom att tycka om. Mitt egna lilla loft blev ett ställe jag sov tryggt i, läste mina böcker i och gjorde mig i ordning i. Slutligen kändes det inte bara som mitt eget rum, utan det såg nästan ut som det. Med kläder i lite olika hörn, sminkväskan på den ena sängen och böckerna på nattduksbordet kände jag mig som hemma(haha).
 
Det var en vacker dag när jag kom till Nättraby och karlskornas skärgård. Solen sken för första gången på ett par dagar och vi hann både vila och sola lite innan det var dags att göra sig i ordning för att gå bort.
 
Mormor och morfars vänner Monica och Göran hade bjudit in oss på middag till deras palats. När vi kom dit bjöds vi på champagne, vacker dukning och några snittar(vars innehåll jag naturligtvis hunnit spilla över mig innan vi ens satt oss ned...).
 
Under kvällen serverades en vacker och god tre rätters middag - varav förrätten var kantareller stekta i smör på macka, kött med en fantastiskt god potatisgratäng med bearnaise sås och som avslutning fick vi en fantastisk budabestliknande tårtlängd. Det var en varm och mysig kväll, med väldigt god mat och trevligt sällskap. Jag fann deras vackra trädgård ett perfekt ställe för min kamera och fick syn på både fåglar som badade i pölar, ljud av rådjur i buskarna och slutligen stod jag uppe på deras balkong och såg upp mot den stora, lysande vackra månen. Det var fullmåne och det blev en fulländad kväll tack vare det.
 
Första dagen hade snabbt passerat, men nu längtade jag efter att lägga mig och vakna till en ny dag. Jag kände redan ett nytt lugn i kroppen och fann snabbt ro. Sömnen följde mig och jag sov djupt.. hela första natten.

(Utsikt från bryggan)
 
 
 
 
 
 
 
(Bryggan)
(Våra fina gamla stugor, som morfar också byggt med sina egna händer..)
 
 
(Mitt egna lilla loft)
 
(Kusinenvitaminen, Hugo)
Kusinervitaminer!
Moster&Alice
& det blev småglimtar av dans och underhållning;)
Min fina lilla kusinvitamin!
Monicas vackra dukning!
 
 
 
 
Min underbara, söta mormor!
 
 
 
 
Förrätt..
Huvudrätt..
Efterrätt..
 
 
 
 
 
 
 
Note: Alla bilder är tagna av mig. Får ej tas utan lov av mig.

Ensam bland 28+ , på hemmaplan, med pappas band som kör för fullt.. Millennium är fullsmockat,min kamera funkar perfekt och jag har en helt fantastisk kväll. Ibland kan det också vara bäst på hemmaplan. Höllviken,Idag är du som bäst.

Efter att ha rensat själen i vackert väder, lugnat kroppen i det mörkaste vattnet och låtit mig själv vara känner jag mig rensad på nytt. Hjärtat är balanserat. Kroppen är ren. Själen är stärkt. Nu är det okej. Nu mår jag bra. Sista dagen med värme,ett kvällsdopp,mysig Familjemiddag och ett glas vin i solnedgången.

Do one thing every day that scares you.

Jag sitter i något vi kallar för paradis och njuter av en varm kväll med tända ljus,efter en fantastisk tre rätters,ett snabbt dopp ifrån bryggan och en vacker dag med skinande sol. Det är vackrare än jag minns det och jag njuter. Så mysigt. I detta lilla paradiset.

Just nu visar sig Lunds finaste delar utanför fönstret. Solen skiner och jag njuter av doften från min camelcino och frappuccino. Väl förberedd med Zlatans bok och två andra böcker njuter jag av en mysig åktur till Blekinge. Jag har inte fått en enda minuts sömn i natt och trots att kroppen är trött så är jag glad. Alla verkar vara på bra humör - varenda människa hittills har mött mig med världens största leende på läpparna. Det var år sedan jag var i Blekinge och trots att vår stuga inte är vår ska det bli mysigt och komma tillbaks,och bada ifrån bryggan och sitta och skriva på datorn när det mörknar. Det är underbart skönt och ha semester och detta är precis vad jag behöver.. Så om vi inte hörs bloggen.. Så vet ni.. Att jag för ögonblicket.. Har det bra.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1431576/images/2012/pic_5018c5489606ee10ce0004e4.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1431576/images/2012/pic_5018c5489606ee10ce0004e4.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1431576/images/2012/pic_5018c5489606ee10ce0004e4.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1431576/images/2012/pic_5018c5489606ee10ce0004e4.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1431576/images/2012/pic_5018c5489606ee10ce0004e4.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1431576/images/2012/pic_5018c5489606ee10ce0004e4.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1431576/images/2012/pic_5018c5489606ee10ce0004e4.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1431576/images/2012/pic_5018c5489606ee10ce0004e4.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1431576/images/2012/pic_5018c5529606ee0d7d000523.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1431576/images/2012/pic_5018c5529606ee0d7d000523.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1431576/images/2012/pic_5018c5529606ee0d7d000523.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1431576/images/2012/pic_5018c5529606ee0d7d000523.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1431576/images/2012/pic_5018c5529606ee0d7d000523.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1431576/images/2012/pic_5018c5529606ee0d7d000523.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1431576/images/2012/pic_5018c5529606ee0d7d000523.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1431576/images/2012/pic_5018c5529606ee0d7d000523.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1431576/images/2012/pic_5018c575ddf2b346d8000507.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1431576/images/2012/pic_5018c575ddf2b346d8000507.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1431576/images/2012/pic_5018c575ddf2b346d8000507.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1431576/images/2012/pic_5018c575ddf2b346d8000507.jpg" class="image">