Those nights, when you walk the streets..

0kommentarer

and come home at the same time that the sun starts rising.
 
Jag tvekade länge idag, på om utgång verkligen var vad jag ville. Min säng och de tre nya filmerna jag köpt mig så väldigt inbjudande ut. Men jag visste att det gått en evighet sedan jag sett synen av en nattklubb och efter attt jag tagit mig två timmar till att bli färdig satt jag med fyra killar, redo för en utekväll. Vi hade som vanligt lika roligt och trots att vi kunde ha fina seriösa ämnen hade vi också mycket gemenskap och roliga stunder. Några timmar efter det satt vi på ICE och lyssnade på falsksång och drack goda drinkar. Massvis av Höllvikens ungdomar var ute, inte bara på ICE utan på klubben mitt emot och efter att jag tinglat och minglat fick jag även chans att möta främlingar, vars liv var upp och nedvända. Min pappa har alltid sagt till mig att jag drar till mig trubbel, människor med bagage i garderoben och han har även sagt att jag inte kan rädda hela världen och han har rätt - men jag vet när jag inte ska blanda mig och jag vet när jag ska, men ibland behövs inte ens det - utan det är där, rent naturligt finns det där och kommer till mig även när jag inte gör någonting för det. Detta var en kvinna vars styrka syntes i den mest förstörande situationen och denna 40-åriga kvinnan sade vid flertal tillfällen.. "Du har rätt.. Du har rätt.. Du har så rätt. " Vid vissa tillfällen satt hon även och såg på mig med förvåning och sa "jag tar råd av en 19-åring.. som har en skarpare hjärna än jag efter en min livstid. " Och trots att vi bara hade ett par minuters samtal, kändes det fint att veta att jag gjort något bättre för henne. Det sista hon sa till mig var.. "Tack, för det här och du ska veta att jag kommer att leva på vad du har sagt idag."och jag vet om att alkoholen alltid gör saker mer dramatiskt, men om hon vaknar imorgon och tänker tanken "om jag vore min egen dotter.. vad skulle jag göra då?" så har jag lyckats få någon att veta vad som är rätt. Och då har jag lyckats göra någons liv lite bättre.
 
Många anser att det kan förstöra mig att ta på sig andras bekymmer och bagage, men sanningen är att jag mår så mycket bättre av det. Jag fann mig i komplett ro och kontroll och jag fann mig till och med säga saker jag inte visste att jag var kapabel till, men som var helt rätt för situationen. Det är en magisk liten sak.. Att ha en sådan del i sig själv. Och när det försvinner under en tid, saknar jag det.
 
Men kvällen innebar ju inte bara deeptalk - det innebar också karaoke kväll och efter att flertal personer komplett KROSSAT.. vissa låtar med falsksång.. spelades en låt som ingen hade förväntat sig nånting av. En låt som ÄNDÅ får hela stället att resa sig upp i all sång och applåder - Hahaha, ingen mer än "Genom eld och vatten".. Stämningen var på topp, vi skålade, jublade och sjöng. Och vilken fantastisk kväll det blev.
 
Och nu cyklade jag hem och fann den vackraste synen när två stora planeter lös tydligt intill månen medan solen höll på att gå upp.
 
Det var länge sedan jag upplevde den känslan sist - den känslan man får när kommer hem när solen går upp.
 
Att gå ut behöver inte vara så fel. Det behöver inte vara fel alls.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej