Lampan i rummet medför ett ljummet ljus. Håret ligger blött och tungt över ryggen och blötar ned den tunna skjortan jag har på mig. Kvällen är redan slut och för mig känns det som att dagen inte hunnit börja.

Dagen har varit rätt fin ändå. När jag vaknade imorse var jag inte medveten om verkligheten. Jag kände telefonens vibration vid sidan om mig och jag mötte det tidiga klockslaget med cheesande ögon. När det slutade vibrera slöt sig ögonen snabbt igen och medförde flera röster som egentligen inte fanns. När det verkar ha gått en timme reste jag mig för att möta ljuset ifrån gardinen och jag fann mig vara yrvaken. Då insåg jag att telefonen inte vibrerade av alarmet, utan av de smsen som väntade. Jag såg förvirrat på de långa meddelandena och lade mig ned igen. Taket medförde ett tråkigt ljus så jag stängde ögonen, hårt och lyssnade till mig ljud. Bilarna utanför gasade kraftigt och när de var precis utanför kunde man nästan känna deras spår i gatan. Samtidigt hörde jag Håkan stänga ytterdörren på nedanvåningen medan mamma pillade med någonting. Också öppnade jag ögonen. Det var morgon. Ännu en dag. Ännu en ny vecka. Denna kommer åtminstone vara kort.

 

När jag rest mig upp förberedde jag mig på ännu en grå dag, i hopp om att de tunna dropparna av regn ska lugna ned min frustrerade kropp. Naturligtvis skulle det inte bli så.. Istället började en stor sol ta sig upp på himlen. Jag kunde inte avgöra om det var dåligt egentligen. Sol är aldrig fel. Inte egentligen. Efter gårdagens promenad ska jag nog kunna klara av en dag i värmen..

Det är märkligt. Så många älskar solen, värmen och de tunna kläderna. Självklart gör jag det också.. Tanken på att få bada, känna sanden mellan tårna och den bruna, fräscha hyn.. och det jag älskar mest av allt är livet som kommer igång omkring en – fåglarnas sång och de små djurens springande. Till och med insekternas surrande. Vardagen får färg – även växterna kring våra hus, vägar och träd. Livet ser lite finare ut. Men jag känner inte mig finare – jag känner mig tyngre.

När regnet faller känner jag de härliga dropparna svalka min hud såsom de svalkar min själ. Precis som den fuktiga luften gör när man tar första steget ut i naturen efter regnet.   Precis så fick promenaden jag tog igår mig att känna. Nedsvalkad och harmonisk.  Jag bad till och med om på några droppar.. och det fick jag. Jag stod på Höllvikens högsta kulle – med en liten utsikt över Kämpinge och kände regnet smattra smått mot min skinnjacka. Musiken gjorde den harmoniska känslan lite starkare tillsammans med de djupa andetagen jag tog av ren natur. När jag tog ut hörlurarna hörde jag naturen ännu tydligare – det enda som hördes var regnets mötande med jorden, bladen och djuren. Annars var det tyst. Inte en människa i närheten. Bara regnet och jag. Det mest helande där är.

 

Så när en varm dag kommer till ändå tar jag den med en nypa salt. Tar på mig tunnare kläder men med samma smycken som får mig att känna mig som jag. Mina ringar är den förgyllande delen av klädseln.

Efter en kort skoldag spenderades dagen i stan med olika vänner, vänner som förgyllde min dag på helt olika sätt. Någon som får mig att se på livet såsom jag känner det och så som de känner att jag ser det, medan någon får mig att se på livet med ett större perspektiv – ett positivare perspektiv. Ett ”change your life” perspektiv. Och utan att behöva göra någonting gör han det redan åt mig. Genom att vara den han är, dagligen i mitt liv. Och det är det som är så märkligt, att någon som egentligen är mer främling för mig än någon annan, ser livet på ett starkare sätt än de flesta jag mött.. och lyckas därigenom inspirera mig. Det är märkligt.. att en främling lyckas förgylla ens dagar. Bara sådär. Plötsligt. Men det finns väl en anledning till det.

Det finns en anledning till allting som händer i ens liv.. och det finns en anledning till att vi möter alla de människor vi möter. Jag tror aldrig på att någon medför sig någonting negativt medvetet. Det är ingen som väljer att skada den människan de nyss blivit del av. Men oftast - blir det så, förr eller senare. Det är bara livets gång. Samtidigt är alla dessa negativa medgångarna någonting vi lär oss av, utvecklas av och använder oss av.

Jag försöker nu använda mig av allt jag lärt. Jag har lättare för det. Jag stänger ute lättare, diskuterar mer öppet och känner mig mindre personligt involverad. Samtidigt som jag är totalt satt i klistret. Hur mycket jag än försöker hålla ute nya människor, så vet jag i min inre del att de inte är så långt borta som jag önskar. Jag är i konflikt med mig själv. Jag försöker – jag vill så gärna, att det ska vara okomplicerat, lätt, odramatiskt och bara.. bara att det ska gå. Men livets gång verkar inte vilja som jag vill. Så istället sätter det igång tusen tankar tillsammans med känslor som inte går ihop.

 

Och nu sitter jag här, med samma ångestfyllda känslor efter att jag haft en super bra dag. Och nu lägger jag mig med samma osäkerhet som jag vaknade med, utan en aning om vad morgondagen medför. Men jag känner på mig att det är nånting. För det verkar inte som att det bara kan gå bra.Inte för lilla Louise Norman iallafall.

 

Men vet ni vad?

Jag tror jag kommer le ändå.

 

 

Sov gott.

 

L.


.. because no matter how bad life is, it only gets better.

Efter en härlig dag med härliga vänner känner jag mig än en gång på topp. Jag har förstått varför saker och ting egentligen ockuperar mina tankar, varför jag tvingar till mig de där dåliga tankarna.. Men just nu tar jag mig ifrån dem. Jag har blivit starkare.. Jag vet att saker och ting gör ont, jag vet att saker går fel. Jag vet att hjärtat kan såras. Men alla sår jag någonsin haft har enbart blivit ärr.. saker som jag minns och lär mig av.. men vet ni vad?Jag har alltid levt vidare.

Och så blir det även denna gång, denna gång går jag vidare och lyckas göra det med med stolthet. Allting sker för en anledning och så låter jag det vara. De som är del av mitt liv kommer och ska vara det. De som inte ska, de ska inte. Det är inget val, det är bara som det blir.

Det finns dessa människorna som kommer in i ens liv.. och på bara ett ögonblick kan man vet att dem ska bli något för en. Dessa människorna som man bara omöjligt kan tycka illa om. Och man försöker.. Man försöker vara så bra, bra nog, man vill bara att det ska gå lätt. Man vill att det ska kännas likadant för dem. Men ibland blir det inte så. Ibland blir man den som blir viktig för ögonblicket och bortglömd i nästa.. Eller så blir man den viktiga under de första årtalen som sedan hamnar på sidan av oförklarliga anledningar. Eller så blir man ingen alls. Och jag har alltid kämpat, just för att vara tillräcklig.. Hur det än har gått. Jag har alltid vara den som är viktig nog för någon. Vad har hänt då? Jag har aldrig blivit viktig nog för någon. För ingen har kämpat tillbaka. Så just nu känner jag att jag inte kan tvinga mig till människor som faktiskt inte vill eller kan vara del av mitt liv. Jag är trött på att kämpa. Jag borde njuta. Av det som finns. Och av de goa människor som faktiskt finns .. för utan att man vet om det, blir livet plötsligt tillräckligt. Man anar inte det, men de förenar livet mer än man tänker på. Ni mina vänner, är alla guldvärda.


Så det tänker jag njuta, av den fina tid och de fina människor som finns.

Så jag lägger mig med ett leende på läpparna och säger bara en sak..
SE BAKSMÄLLAN 2!

Haahaaaaaaa, så braaaa!
Ett sådant äventyr ska upplevas.. så är det bara.

Sov gott. Hoppas ni får en fin helg.


L.
I'm gonna conquer the world!

För inte alls länge sedan var jag den som trodde på alla människor i världen. Även de som gjorde det värst för sig själva. Jag vägrade ge upp. Jag visste att det fanns någonting gott i alla. Med tiden blev man allt mer och mer naiv. Man fick saker upptryckta i huvudet hela tiden så man sökte sig vidare.. Och för någon anledning så är det omedvetet så - jag finner människor med skador i sig. Det handlar inte längre om människor som skadar sig fysiskt, utan psykiskt. Jag finner människor som lever livet som jag gör - med det ingen annan ser. Och för någon anledning drar jag in dem på djupet utan och veta hur, men förr eller senare.. är dem ute igen. De lever vidare. Och det gör mig inget, det är vad jag vill. Att deras liv ska fungera. Men jag inser att jag är den som står kvar och ser på. Jag inser att jag är den som hamnar ensam. Jag inser att jag har blivit allt mer num. Tom. Oinspirerad. Jag gråter knappt, inte ens till filmer eller låtar. Jag känner hur jag uttrycker mig mer brutalt.. och jag brukar vara den som tänker så mycket på mina uttryck. Jag känner mig allt längre och längre ifrån mitt emotionella jag. Och jag hatar det. När jag sitter och talar med en tjejkompis som gråter ut sitt hjärta brukar jag vara den som lyssnar medan tårarna rinner, men nu .. sitter jag och ser henne och känner hur klumpen i halsen inte tar sig någonstans. Likväl när någon skadar mig.. då gråter jag inte. Jag drar inte längre med mig i denna djupa dvalan ,utan jag tar istället upp muren framför dessa destruktiva känslorna och låter livet gå vidare. På ett sätt är det nyttigt, men på ett annat sätt så är det så olikt mig som det kan komma. Och jag märker det. När jag inte känner mig som mig själv, för då blir jag tröttare, tröttare än på länge.. och därför kunde jag inte ens ta mig ur sängen i onsdags.

Någonting måste förändras. Jag vet inte om det är människorna omkring mig eller om det är mitt sätt att se på mig själv. Jag vet inte om det är så att jag måste våga stå upp för allt som handlar om den jag är eller om det handlar om det människor bidrar med. Någonting måste jag iallafall. För dessa må bra känslorna känns lika distanta som närvarande. Man vågar inte känna.

Vad innebär det?

The day has been greeaaat..

Jag vaknade upp till strålande solsken och blåhimmel. Det tog bara ett par minuter att göra sig i ordning så jag var färdig tidigare än planerat. Jag tog cykeln och cyklade till byn istället för att ta bussen. Trots blåsten var det skönt att få känna naturen. Fåglarnas sång följde mig hela vägen medan jag fick se upp med att inte köra på sniglar samtidigt som flera insekter flög förbi mig. Det är ganska intressant.. Man tänker inte på det, men det finns varelser i vår vardag vi inte ser..

Morgon kom till en början och när jag tagit mig ett första steg på skolan fick jag en omfamning, varmare än jag föreställt mig .. och dagen blev plötsligt bättre. Efter den snabba lektionen följdes tre timmar av fika, vars innehåll blev glädje och känslosamhet. Någonting som förgyllde hela dagen.

Jag har börjat förstå att allting händer för en anledning.. och trots att jag trodde att jag kom in i en persons liv vid helt fel tillfälle, så börjar jag inse att jag kom in vid helt rätt. För bara sådär har vi funnits platser hos varandra vi annars inte hade fått.. och nu har en relation starkare än vi trodde skulle komma skapats . Det känns så. Det känns bra.

Så det var som jag sa - en ny början. Alla skolans uppgifter har jag tagit tag i, jag har tagit mig ett extra varv med rullorna, jobbat och blivit upplyft.

Och jag är helt färdig - kroppen är helt slut.. och nu längtar jag efter att få somna .. så att jag kan vakna och möta morgondagen.
and I just got myself back up..

Det är så konstigt.. för hela dagen har passerat och jag har känt mig på topp. Jag har varit förberedd på en ny dag och jag har vilat upp mig och låtit mig tänka att måndagen ska bli en kort dag, fylld av styrka och självständighet.
Jag är beredd på att börja om.. På att känna mig skitsnygg och må så bra.. och på att äta rätt och röra mig tillräckligt.. och jag har hela tiden intalat mig själv att jag ska lämna resten bakom mig tills skolan är över.. men på bara ett ögonblick kan ett ord från en viss någon få hela den här strukturen att rasa. Plötsligt fumlar man sig igenom dagen igen.

Så hela den här dagen då jag balaserat på det fina repet och lyckats ta mig över de, så kommer jag fram och inser att jag måste tillbaka igen.. och plötsligt är där någonting annat som har min fokus helt.

Så nu måste man, del för del hitta balansen igen. Låta sig själv fokusera, vad är egentligen det viktigaste?
För ärligt talat.. så vet du att de är du själv.
Våga ta dig själv före.
Våga göra saker för dig själv.
Och våga älska dig själv.


Sov gott.
Imorgon börjar vi om..

Haaha, efter det skakande ovädret blev jag uppringd av Sydsvenskan.. Lite kul grej..

http://www.sydsvenskan.se/omkretsen/vellinge/article1475698/Hela-huset-skakade.html



..and suddenly, your pain is less than his. All the sudden he becomes clearer then he's even been. All the sudden you understand, his pain is deeper than yours. All the sudden, you realise that you meet him at the exact wrong moment. And that moment changes everything.
So this day I had yesterday.. was easy and fractional. My conscience was far away and I sort of wanted it to be. I wanted to feel good and stop thinking. I wanted to feel that I deserved to have someone who caared. I wanted to feel like I was someone for someone.  It doesn't matter if you are re-bound girl, because being a re-bound girl means that you get each and every emotion left from another guys body   - even If It's emotions he keeps inside for another woman. And even though.. knowing.. that the guy you are constantly thinking about, kissing and missing.. is loving someone else.. you sort of convince yourself It's worth it.
When you feel how this guy kisses you with so much emotions that nothing but the two of you exists.. You know he is closing his eyes, imagining the girl that he really loves.. but for you.. or me.. It Is a feeling that reminds us that It's possible to feel.. infatuation. To us.. It Is worth it.. cause it makes us feel so considerable.

But in the other hand.. Is this behaviour.. destructive? Yes. Cause taking the love of another woman, also reminds you - that you are the one they don't love. You are the one he will never love. And that.. Is when you really feel your heart ache.

So what do you do.. When your heart screams "I want to be with him.." and your head says.."But he wants to be with someone else.." 

Is It worth it? Putting yourself out there, knowing you are making yourself utilized for someone who wont look at you the way you want to?

No matter how the situation ends up, you are the one to blame yourself.. for not being good enough. For not being the one.

And yes.. People can tell me that I need to stop looking, stop hoping.. That he'll come one day.. But it doesn't make it easier. It doesn't make this bearable. It doesn't make this less painfull.

It's either - getting hurt or ending up hurt. Both ways.. suck..




Solen skiner, mitt rum är nystädat, jag är medicinerad och har haft en strålande dag.
Jag har en dag då ingenting är dåligt, då ingenting kan göra mig dålig.

Jag kan göra vad jag vill med livet och idag är tankarna inte i vägen för att hindra mig!
Åh, vad det är skönt!

Nu passar jag på .. nu tar jag mina chanser!


Det är så lätt för så många av er, men vet ni hur svårt det är för vissa.. dvs mig att separera på känslor och tankar? Jag förenar de båda tingen. Som min psykolog sa till mig igår.. Jag är gammalmodig. Jag kan vara lätt och social och naiv, men på ett innerligt sätt är jag gammalmodig - jag hoppas på riddaren på den vita hästen, på killen som ser på en och väljer dig i bara det ögonblicket. Men han kommer inte .. inte än.. så varför inte ta vara på den roliga tiden och göra den minnesvärd? Är det verkligen fel? Kan jag verkligen förneka mig själv det?

Det verkar inte så.

Inte idag.

Och jag ber till de högre krafterna om att det håller i sig.

Ha en underbar dag.

Försök att inte göra den komplicerad.

L.

På mindre än ett ögonblick förändrades hela situationen och plötsligt känns det som att lugnet lagt sig igen. Saker och ting "Makes sence" och den här oron övergick i klarhet.

Nu är det bara att hoppas på bättre tider.

Ikväll blir det åtminstone det, då man ser Pirates of the caribbean 4 med goa vänner.. Johnny är ju en man som alltid lättar på ens humör!

I'll seeee yaaa

Okej.. Jag vaknar upp och försöker intala mig själv att jag måste sluta tänka.. och vad händer då? Jag tänker.
Jag har förstått att allt detta tänkandet är en del av den jag är och det är okej, för mig.. Men det är aldrig okej för dem omkring mig. De blir så galna på hur jag resonerar och analyserar.

Hur lätt hade livet varit om man hade kunnat skilja på hjärta och hjärna?
SÅ mycket lättare.

Nu vet jag inte riktigt vart jag ska bli av. Jag är rädd för nästan allt omkring mig. Jag mår bra, nästan till hundra procent riktigt bra. Men jag bekymrar mig, över människor som kommer och går.. Över nya människor som blir del av mig nu.. Om de är det nu, är dem det sen?

Den frågan svarar jag inte ens på. Jag vill inte ens ställa frågan.
Jag vill njuta. Njuta av vad livet bidrar med.

Varför kan jag inte det?
För att jag vet vad konsekvenserna blir av det?

Jo, men strunt i det.. säger alla - och ja, jag vill det.. men magknipet är där och jag önskar att någon bara hade kunnat säga exakt det jag innerligt känner - så att jag vet att det inte är fel.


Eller så gör jag bara som de säger, kopplar bort och låter det som sker ske.


Tips?

Det är vid det här tillfället jag kan behöva det kan jag ju ta och tala om...


Haha, ååh..

Hoppas er vardag är mindre.. komplicerad! & hoppas ni gör det jag inte kan.. Koppla av! Haha!


L.:)
Sometimes, you have to stop and ask yourself.
Is this worth it, even if you don't know the future of it?

Sometimes, you have to stop asking yourself even that question.
Sometimes you just have to take the chance.

The one thing I hate about myself is the expectations. I've realised It's not just people around me who expects things from you, but I do to.

I hate.. being in the position where I am less worth. People always have someone who is more important to them, so they are so use to me being the one fighting to get their attention.. but I've realised I am finised fighting for people expecting me to do it. I am sick and tierd of people who cant fight back.

I am so tierd of feeling so lonely with so many people around me.

It's like I'm undercover. A cia-agent in a crowd of criminal people, constantly trying and protending to be something I'm not - to fit in with them.

Can you feel the feeling of expectations? Can you feel what people expact of you?
And can you feel what I feel when I've done everything I can to get nothing back?

I've tried. I've tried so hard. Yet. People don't see it.
And they don't appriciate it.
They don't really care.


Cause they have someone that is more important.


The other weird part of me, Is the part of .. accepting. Accepting people telling me to be what to be at the moment.

Like.. I have friends.. with strong opinions.. and they often tell  me, what to do or not to do.. and they often tell me when I am immature.. or to sensetive.. or when they just.. think.. I am to different from them.. and that’s when I have to change, I have become good enough for them. Like I am scared to stand my ground.. but I’m not. I’m just not taking the discussion. I am fine.. with being me.. when I am alone. It’s a weird position. It’s like.. no matter who I meet, I always get told.. There’s no one who just doesn’t complain. Is it really wrong to be who I really am.. or are the people, telling me who I should be.. wrong ?

I am so confused. Cause I love so many of my friends and care of them always, but I feel so far away from them. I feel like I never can be understood or honest. So .. I keep that part of me away from them, letting her come out.. now.. like, in this moment when I am alone, writing.. in my room.. knowing I am going to be alone all night.

I’ve never belonged to anyone. I’ve never been “a match” to anyone.. I’ve been a friend. A temporary friend in many cases.. and I never understand why.. but maybe I should realise.. that.. I’m not normal. Maybe I’m not good enough.. Maybe.. I just don’t belong to people.. Maybe.. I just .. should accept that people will leave, with or without a reason..

Jag håller återigen på att förlora en bästa vän.. Och jag anklagar mig själv för det. Jag vet att mitt beteende inte är rätt nämligen.. och jag förstår henne. Men jag har försökt lösa det, jag har försökt göra annorlunda.. jag har hört av mig och menat med hela mitt hjärta att jag velat göra någonting åt det.. men det verkar som att det redan är försent, för jag får ingenting tillbaka mer än mer klagomål.. och efter det kommer jag till en viss punkt då jag förstår att det inte går att gå alla till mötes. Jag förstår att dramat är för stort i vår ålder för att man bara ska kunna lösa det. Och jag börjar acceptera att det är så det går till. Jag börjar låta det hända. För jag ska inte vara den enda som kämpar.. och just nu, är det precis så det känns.Kanske förtjänar jag det.. vad vet jag.. Men jag försöker hela tiden räcka till till alla, anpassa mig till alla och jag tror att det är det som tar kål på många reaktioner. Jag försöker för hårt.

Jag är bara mänsklig, jag kan inte ens försöka vara perfekt. Jag försöker vara bra nog, men att ens försöka verkar inte ens vara bra nog.. Så vad gör man ? Vad gör man när man förlorar någon man vill hålla kvar i?

På samma gång, sätter jag mig i fällan att ställa upp för alla. Jag ställer upp för dem som inte ens visar att jag finns i deras liv. Jag accepterar att vara ingen. Jag accepterar att vara den andra tjejen. Jag accepterar att vara den som folk kan lämna när de vill. Jag accepterar att vara någon de kan rymma till, någon som alltid ställer upp även om de inte skulle för mig. Jag ställer upp för folk som jag är mindre värd för.. och gör dem mer värda än mig själv. Och jag förstår inte varför.

Folk, människor, vänner.. blir viktiga för mig. Men det verkar som att jag aldrig blir viktig för dem.

Vad har gått fel då..?

Vad är felet?

Jag förstår inte vad som är fel på mig.






Världens gulligaste kusinvitamin, lille Hugo











Lillebror&Hugo

Påsktävlingar


MosterLotta & Martin


Världens bästa morfar






Fiske med grabbarna!






























En kväll med våra favoritpojkar.
Titanic






Jag vet, förlåtförlåtförlåt.. Livet .. sort of.. takes a hold on you.

Jag vet inte varför, ibland har jag de dagarna då orden bara talar för sig själva och jag lyckas ge er så mycket. .Men nu.. så känner jag bara hur jag pratar med mig själv och låter allting hålla sig inne.

Tänkte göra en liten tjänst imorgon och iallafall lägga in lite bilder från veckan som gått..

I'll b in touch sooon..

Sleep tight..