Så torsdagar är ofta dagar som innebär något. Det brukar vara dagar jag brukar älskar att sjunga.. eller att skriva.. eller så får jag extremt mycket gjort. Men idag har jag bara legat och sett på videos ifrån 11 September 2001. Jag vet inte varför jag tvingar mig själv att lida. Jag antar för att lidandet är en sådan stor del av vem jag är. and guess what.. It helped.

Nu har jag duscha och sitter i myskläder, med en pilotmössa på huvudet i ära till piloterna på Flight 93, Flight 11, Flight 175 and Flight 77.

Det har inte enbart handlat om.. död och.. attacker och förlust. Det handlade inte om just hat den dagen.. Det handlade om en sorg som inte bara lade sig i New york utan över hela världen.. och det förenade oss alla. Det finns inte bara inspelningar från samtalen från flygplanen.. och det finns inte bara videos på folk..händelsen. Utan det finns videos om minnen.. På hjältar och på människor - frivilliga som varje dag sökte bland rasmassorna för att finna ett minsta tecken på liv.. och det finaste jag hörde idag var en av brandmännen som sa.. "When you look into these mens eyes.. you can see that they would gladly traided their own lives just to find one person alive".. och det är sant. Folk kämpade i veckor, med enbart händer och hjärta.. och vilja och kärlek. Och jag tror att det är en av historierna man måste komma ihåg. Historierna om alla hjältar.

Anyway.. Jag borde göra något bättre av mitt liv. Haha. Så nu gäller det att verkligen ta tag i detta med välgörenhetskoncerten.. Men så länge äter jag start med vaniljfil och dricker proviva och nyponsoppa..

Helg imorgon!
xoxo.
Louise.
Idag har mina tankar varit på ett helt annat ställe än jag förväntade mig. De drog sin in på döden. På de människor som försvunnit. För döden innebär inte.. att människor kommer tillbaka.. vilket nog är det svåraste som finns att inse. Att aldrig få träffa någon igen, att aldrig få se någon igen, att aldrig få hålla om någon igen, att aldrig få säga.. "jag älskar dig" igen.. eller att aldrig få skapa nya minnen. Det svåraste som finns måste vara att inse att när någon dör, får man ingen andra chans. Så ser jag på det idag. När jag tänker på de människor som dött omkring mig..
Jag tänker på hur det hade fått vara att få prata med dem idag.
Att få se Lina med Maya och Jonte.. Haha, jag kommer fortfarande ihåg hennes vackra leende.. Hon var ju så full av liv.
Och jag föreställer mig Amandas föräldrar, som varje dag går in i sitt dotters rum och förväntar sig att hon ska vara där.. Jag föreställer mig hur det hade varit för dem.. om hon hade fått den andra chansen, om de hade kunnat öppna dörren till hennes rum och fortfarande sett henne där..
Och jag föreställer mig hur det vore att träffa min riktiga morfar(Jag älskar min morfar, som jag lever med idag, det finns ingen bättre..) men min riktiga morfar dog långt innan jag föddes och alla säger att vi hade gillat varandra och att vi var lika.. och man undrar - vad hade han sagt till mig idag? Vad hade han lärt mig?
Och sen tänker jag på lilla Lily.. som inte ens hann komma till världen. Hon hade varit så stor nu...
Och jag tänker på Nonno, som jag inte fick så mycket tid med. Jag hade nog uppskattat tiden med honom mer idag, för jag känner så mycket intresse för livet han levde och känner värme i mitt hjärta när han än kommer upp i tankarna..
Och när jag sen föreställer mig, någon som var väldigt nära.. blir det svårare.  Det är märkligt att en lärare kan komma så nära en på sådan kort tid.. Men när jag tänker på min gamla lärare Danuta idag.. så kommer jag fortfarande ihåg det sista jag hörde av henne - när hon låg på sjukhuset och slog mig en signal - för att hjälpa mig. Även då vägrade hon ge upp. Även då ville hon hjälpa andra människor. Det känns fortfarande som att jag kan gå till Sandeplan och springa och säga "Jag klarade det Danuta, titta. Jag kom in och jag ska kämpa där också"... Och jag kan se hur hon med sina korta ben går med klackarna i golvet, med sin blåa plastlåda i högerhand och med nycklarna i andra handen..och brister upp i ett enda stort leende.. och det som känns läskigast.. men ändå bäst av allt.. är att jag fortfarande kan höra hur hon säger "Louise!" .. Det vore så lätt. Att se henne igen. Det är åtminstone vad jag tror. Jag väntar fortfarande på att hon ska komma hem ifrån den där semestern.. Jag väntar fortfarande på den skolavslutningen då hon skulle komma.. precis innan hon..
Jag stod där i korridoren och väntade.. och det var helt tomt. Inte en lärare och inte en elev kvar på hela vår avdelning, men jag visste att hon skulle ta vägen inom här.. så jag väntade, utanför lärarrummet.. Men då öppnades dörren och ut kom Lilly.. Hon log och förklarade att Danuta var väldigt ledsen ,men hon hade inte ork nog att komma till avslutningen.. Jag brast inte ut i gråt direkt, jag tänkte att Danuta visste bäst och att hon antagligen laddade batterierna för att kunna komma tillbaka helt och hållet istället..  Men jag förväntade mig aldrig det där meddelandet jag fick en vecka senare. Jag minns fortfarande det, som att det vore igår. Men jag har också bestämt mig .. för att även om hon inte är här, så är hon kvar i våra minnen.. och det är väl det som gör döden värt det? Då man lämnar spår i världen. När man lämnar spår hos andra. Så om jag inte kan gå och berätta för henne själv, hur livet ser ut idag.. hur vi har växt och hur annorlunda allting är.. så ska jag skriva i hennes minnesbok.. och få andra att förstå att hon ändrade en stor del av oss.
Precis som Lina, Amanda, Lily, Nonno & min riktiga morfar gjorde. Detta är människor som dött i min omgivning, men de har inte försvunnit.. för jag hör fortfarande deras namn varje dag. Jag hör fortfarande historierna och minnena. Så döden är kanske inte bara att försvinna.  Det kanske är att släppa taget .. men ändå finnas kvar.
Det är möjligt för en människa att ändra en hel värld.

Sov gott våra änglar.



We sure miss you.
L.
Regnet har börjat omge natten och yttrar sig genom att knattra på fönsterrutorna. Ljusen omkring mig har gett mig känslan av en riktig höstdag. Jag kände nästan önskan efter en brasa - så att jag hade kunnat lägga mig nära med en kopp te och läst en bra bok, men eftersom vi inte har någon brasa så tog jag tag i saker för att få saker gjort.

Jag hjälpte min mamma och tjänade en hundralapp. Jag plockade undan på nedanvåningen och gjorde det riktigt mysigt över allt, med tända ljus och en mysig stämning och efter det borrade jag ned mig i soffan för att se klart de sista one tree hill avsnitten, så under dagen har jag lyckats se klart en heeel säsong! Whola! - Meeen, under tiden gjorde jag också 18 sidor matte - och förvånansvärt nog.. har det aldrig känts lättare. Varför?
Jag antar.. att det är för att jag har varit så lugn. Jag har tagit mig tid att se om tal om och om och om och om igen tills jag verkligen förstått. Och jag har inte känt mig pressad - och jag har inte behövt känna mig dum. Jag har känt mig så otroligt lugn och fått så sjukt mycket gjort! Så nöjd jag är med min dag.. och vet ni vad?
Jag känner mig trött! Det måste ju slå allt! Hahaa! Jag hoppas alltså på att få sova i natt.. så nu ska jag göra det sista som behövs - ta min medicin, borsta tänderna och hoppa ned i sängen!

Det är ännu en dag imorgon .. hoppas den går lika bra - och att den är lika lugn!       

Hoppas ni sover väldigt gott, det förgyllar väldigt mycket av ens vardag och ens hälsa framförallt.. och sedan hoppas jag att ni vaknar morgonen efter och känner att ni är lyckliga.. för egentligen, är det allt som betyder något.

Delar därför med mig av en bild på min all-time-favourite.. Hon är egentligen,.. inte särskilt glad, oftast, men det är för att när hon är det.. så är hon det på riktigt. And she is my all time favourite for one reason.. I know her. And she knows me. Peyton Sawyer aka Hilarie Burton.





















So keep smilin, It might make a difference. Even If you don't know it. Somewhere out there, somebody sees you. And in that way, you change that persons life forever.
Jag gick aldrig riktigt och la mig igår. Eller trots att jag la mig i         
sängen, på de tre extra madrasserna och extra kudden.. så somnade jag aldrig. Jag vet att du är trött på och läsa om mina sömnproblem mamma, men so be it!

Jag klagar inte, det är väl del av den jag är.

Men istället för att påbörjaa dagen med ett negativt inlägg så ger jag ett glatt inlägg - för jag har en superbra dag. Eller egentligen inte, jag är supersur på mína lärare som inte lämnar besked på att dem inte kom till skolan, så jag satt där och väntade i total onödan och åkte dessutom två timmar med buss i onödan och under hela första bussresan fick jag bara höra en massa prat om politik och anklagelser och upprördhet över SD.. och trots att jag höjde musiken så överröstade det inte rösterna omkring mig! .. och jag gick upp onödigt tidigt för lektioner jag inte skulle ha, omen samtidigt.. vad gör det?  Världen går i för sig inte under...    - Det ser rätt gott ut, eller hur?

Vädret är så rätt idag. Jag hade kunnat köpa hem en varm låda pommes ifrån Marneés med en pucko och lagt mig i soffan och sett resten av One tree hill.. men jag har börjat på pulvermetoden igen så det är ingenting jag tänker göra. Istället ska jag njuta av naturens fuktighet och av regnets fräscha doft. Mina två bebisar ligger på golvet framför mig och tuggar i sig ben - jag får ha lite extra koll på den lilla, hon sätter i halsen då och då.. Lite obehagligt. Annars kommer dagen nog gå rätt bra. Jag har nu tid över till att studera lite i ämnen jag ligger bak i och kan sedan fortsätta kvällen med städning och One tree hill..

Jag vet inte varför men livet känns rätt så basic nu. Inget för lite och inget för mycket?

Får väl se vad som blir av det!

Hope your having a wonderful day.

Hörs snart!
Louise.
Jag vet inte riktigt vad som är positivt och negativt.
Det verkar bara som att denna kvällen lätt till en enda sak.. K A O S.

Får se hur det känns under morgondagen!
God natt!
Nu börjar man bita på naglarna..
Första resultatet och hela svenska folket verkar ha skrikit "NEJ!" när SD's siffror visades.. men eftersom de röstats in i riksdagen(om de nu gör det) så är det ju den större delen som röstat för det.. men inte många som vågat stå för det.

Jaaaja.. Nog om politik!
Idag har jag haft en bra dag. Jag sov länge - gick upp och gjorde i ordning och packade direkt.. Tog en skön dusch och sedan åkte jag direkt med pappa och lillebror till stan där vi fick shoppat lite.. Jag fann mig två snygga höstplagg, en stickad polotröja och ett lite mer fest riktat linne.. samt underkläder och en härlig halsduk!

Bilder på det får komma imorgon:)

Efter det åt vi en god middag och nu följer vi valvakan.. och jag måste säga att både SVT och TV4 följer mer av sossarna än av de andra partierna.. surt.

Menmen, efter midnatt får vi vårt svar.. hur ska sveriges nästa fyra år bli? Vem kommer styra det..? Och vilken påverkan kommer varenda parti nu ha? 

Mm...spännande!

Säger ju bara såhär.. vinner Socialdemokraterna med Mona Muslim - då protesterar sveriges unga genom att inte gå till skolan&arbete under morgondagen!:)

Sov gott!
L.
De senaste två veckorna har jag försökt följa med i alla vägar kring politiken. Det är inte helt lätt, speciellt inte för en tonåring. Det har alltid varit omgivningens röster som påverkat mig men när jag frågat "varför" har jag fått lika lite svar som jag får på tv:n eller artiklarna man läser.

Jag har följt aftonbladet, kvp, sydsvenskan och tv 4a .. och läst artiklar och "kommentar-bubblor" där man kan läsa svenska folkets diskussioner och åsikter.. och ikväll var sista chansen för Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt att tala till oss alla.. Men jag måste säga - Mona Sahlin uttrycker sig på ett sätt som jag förstår - och eftersom jag själv så lätt sätter mig in i situationer - oftast för de som har det svårt - håller jag med henne i punkten på sjukförsäkringen.. Men jag litar inte överhuvudtaget på bilden hon målar upp. Hon svartmålar det andra partiet och visar inte vad som är bra med hennes eget.. Av Reinfeldts tal förstod jag kanske hälften.. han borde tala så även de inte så högst utbildade förstår, haha! Reinfeldt framstår även som lite känslokall(vilket är ett minus hos mig) men han verkar också mer stabil och mycket mer realistisk.. och min instinkt säger att jag borde lägga mig röst på honom. Lyckligtvis röstar jag inte i år så jag litar på Svenska befolkningen och får sedan se vart Sverige är om 4 år.. men jag tvivlar på att saker och ting är mycket annorlund(jag har nämligen inte märkt någon skillnad under åren jag har levt - antagligen för att jag varit för liten, men i år har jag varit uppmärksam.. och jag har naturligtvis märkt en skillnad, särskilt på mina nära och kära - måååånga av dem har inte det lätt, men så undrar jag.. vilket parti och vilken regering kommer göra det bättre för dem?

...och det har jag inte fått svar på än..


What can you say?
Resident levererar lika mycket varenda gång.. och nu mer. Men jag måste erkänna att de har tagit så eeeextremt mycket mer ifrån själva spelet i denna filmen så allting.. överdrivs på ett helt annat sätt.. och 3ans cliffhanger - alla Aliceés kloner.. önskade man att man hade kunnat få se myyyycket mer av.. Men annars - grrryyym film och Milla Jovovich är alltid lika bra, snygg att se på och med en personlighet som ser rakt in i en.. ! Alice är en riktigt cool karaktär..! Och sen är ju 3D jävligt häftigt.. Sen erkänner jag att man var ett nervvrak under hela tiden(vilket jag inte förväntade mig!) men man hoppade till, man duckade någon gång hit och dit av ren reaktion och flera personer i publiken flämtade till fleera gånger när de inte var beredda på något.. Haha!
Men absolut rekommenderad film, lite för överdriven.. men när 5an kommer ut, är det utan tvekan en film jag även kommer se!

Fredagen var annars bra. Det blev en mysig middag på stammis stället - Millennium, med favoritmaten vingar.. och sedan hämtade Lukas och dem andra upp en också blev det direkt bio.. Nu sitter man här vidgjord och med hög energi men ingenting att göra! Suger lite att fortfarande vara för ung för att gå ut..

Menmeeen, tiden går fort.. tills jag hamnat på den lilla åldern delar jag med mig av något som rycker upp en.. Nämligen ett klipp av en italiensk kommentator som totalt freakar ut av glädje under båda ibrahimovic mål häromdagen.. Så jag tycker ni ska spola fram till 1:37 så kommer ni se något som ger er ett brett leende på läpparna! Det är äkta glädje det!

Det är fredag och min dag började riktigt bra!

Flera av mina vänner hade skickat "go'morron" sms , vilket fick en att le litegrann.. Och efter att jag dragit mig lite så gick jag upp och gjorde mig lite frukost samtidigt som jag såg det nya avsnittet på vampire diaries, som tar slut alldeles för fort! Men efter det fortsatte dagen lika bra.. Danni ringde och frågade förvånat "Är det du som har skrivit det på min facebook!?!?"  och jag brast i skratt. Igår när jag var uttråkad bestämde jag mig för att facereepa henne;) Haahha .. ooooh and did it woooork!
Hon skrattade tillslut med mig på andra sidan linjen och tillslut började vi prata och bestämde oss för att äta på Millennium innan bion.. Så idag börjar det med en middag ute och sedan går vi på bio - Resident Evil 4, Afterlife - In 3D!
And It's gonna be G'reAT!



Så förutom att min lillebror dampar omkring mig, pga internet.. och pga att han inte kan spela sitt älskade wowspel.. så är min fredag superbra och jag hoppas att han inte hinner förstöra den!

Så nu ska jag ha en pilldag  - Grease är på i bakgrunden och sedan börjar jag med fotbad, ansiktsmanikyr, måla naglarna, duscha och göra hårinpackning och sedan ska jag göra mig i ordning för en härlig kväll med goa vänner!

Så länge delar jag med mig av bilder ifrån sjukhuset:)








Puss&kram!
L.

Dagarna passerar, ovanligt segt och med oerhört lite aktivitet. Jag vaknar varje morgon och känner mig precis likadan som när jag la mig. Magen känns spännd.. men det gör den hela tiden, precis som att jag nyss ätit mig på mätt gång på gång.. och bortsett från det gör det fortfarande ont i magen. Well.. antar att jag klagar alldeles för mycket. Men inte konstigt.. Allting har hänt på samma gång.. och nu har jag fått något litet extra, svamp på tungan.. eftersom jag har så lågt immunförsvar.. Great, isn't it?  Men det är borta om några dagar åtminstone..

Resten av dagarna har varit som de har varit..

I lördags var jag trött på att bara ligga så jag åkte med pappa till Ystad när han skulle vara med i radion. Jag antog att det inte skulle vara värst ansträngande. Och det var kul, kort men absolut intressant.. and you know, my dad loves it. Det var kul och få se insidan av studion och hur det hela går till.. och de har ju ett bibliotek av artister och musikstilar. Nästan så jag känner att jag vill skaffa det när jag flyttar hemifrån.. En vägg med en stor hylla, fylld av musik.. LP-skivor - alla möjliga musikstilar och sedan vanliga cd-skivor... och sedan live-dvd's och en del för filmhörnan.. och sedan en bokhylla. Haha, får väl se om jag lyckas med allt detta när jag äntligen får flytta hemifrån. Nu får jag mestadels bara stå på sidan och låta allt ske omkring mig utan och ha någonting och säga till om det.. Får bara hålla ut.

Sitter just nu och är grymt irriterad. Lillebror bråkar om internet och säger fula ord.. Är så trött på det. Vad fan ska jag göra för att internet inte funkar för oss båda? Jag vet fortfarande inte ett skit om det..

Bortsett från det har min dag varit någorlunda bra. Jag gick upp tidigt för och göra mig i ordning, hamnade hos läkaren och gjorde en koll på mina sår som såg ut att ha inflammerats, men de har nu tvättats och så på nytt.. Sedan mötte jag Helen som hade köpt med sig risbullar, så vi gick hem till pappa och tog en snabb fika innan vi insåg att vi var hungriga så vi satte oss på Marnes och krängde Pommés med vitlökssås och en hot dog. Lika gott alltid. Där kom även Lille och Bea förbi, men efter en liten stund begav de sig av och vi begav oss hem. Jag lade mig i soffan och lät solen värma mig efter den kalla vinden utomhus. När det sedan gått en stund så kom pappa och körde mig hem .. och sedan dess har jag suttit här och bara vilat. Gäspar och är trött, men känner inte att kroppen kommer somna.. Det är konstigt men det känns som att jag har lättare för att somna medan det är ljust.. Jag kan somna i värmen eller nere på soffan på eftermiddagen och njuta av vädret - oavsett hur det är.. men så fort det blir mörkt så försvinner den känslan.. Alla syftar på att det är just det att jag vänt dygnet, men jag tror inte det är det.. för det är även när jag inte sover på dagarna. Ah, i dont know,. Struntsamma. Jag har njutit extra mycket av solen de senaste dagarna. Jag vet inte varför, men igår när jag var påväg hem och det var fuktigt efter regnet.. så kom solen fram med en blå himmel och när Tom Smiths röst ekade "shut your eyes" så stängde jag mina ögon och lät solen värma mitt ansikte. Och idag när jag låg på soffan så njöt jag av värmen på överkroppen efter att jag kommit in.. Inget jag är van vid, antar att det är pga det varit så kallt.







Nu fortsätter kvällen med tv och idol - vi är i maalmööeee!
Sedan ska jag se nästa avsnitt av vampire diaries, season 2!

Seee ya!



När jag vaknade imorse kunde jag inte avgöra om det var en bra eller en dålig dag. Jag hade inte sovit ordentligt, magen stramade så jag vaknade flera gånger och tillslut insåg jag att jag inte kunde ligga kvar och dra ut mig. Men det ändrade sig fort. Efter att jag ätit frukost började jag bli otålig, uttråkad, frustrerad. Så jag började sortera bilder på datorn.. det tog sina timmar, men det räckte inte. Jag läste några sidor men insåg att jag inte var mottaglig för den texten jag läste på sidorna, så jag sökte musikvideos på internet.. Det funkade i ett tag.

Då ringde Lukas och vände på humöret litegrann. Under tiden vi pratade kom jag på vad jag skulle göra, men så fort vi la på försvann det igen. Så jag började söka gamla bilder på bilddagboken och facebook.. och insåg hur många bilder jag har på min gamla dator som jag inte kommer få tillbaka.. För mig är bilder allt. De säger mer än tusen ord, de kan fånga ett ögonblick och de kan samla minnen.. Så frustrerad och irriterad började jag leta på möjliga ställen, men naturligtvis är dem borta.

Sedan var det mat. Middag. Jag blev spydig. Ville inte kommunicera. Jag blev mätt fort och kände hur magen ville ta sig ur så jag suckade ljudligt tills mamma sa till mig att inte äta mer också fräste jag tillbaka. Jag förstod inte riktigt hur jag stod ut med mig själv när jag gjorde så mot henne, men .. jag orkade inte bara.

Och nu sitter jag här på mitt rum och ska .. fixa mig lite innan jag åker till Lukas för att ha resident evil maraton. Så jag ska göra ansiktsmask, raka benen och smörja in mig, duscha och föna håret och sätta på mig några sköna kläder innan det bär av.

Vi får se om humöret blir bättre ikväll.

I'll see you later.
Sorgens dagar fortsätter. Det är oerhörda förluster världen går miste om.
Det är nu ett år sedan Amanda dog.

Jag hoppas du sover gott Amanda.
Din familj och dina vänner saknar dig.
Jag hoppas du ser kärleken du lämnat till oss i världen, den används väl.

Vila i frid.

Det är nio år sedan. 9 år sedan attacken mot World trade center och Pentagon skedde.. 9 år sedan passagerarna på United 93 heroiskt försökte överbemanna de fyra terroristerna och landa planet, medan terroristerna i sista sekund istället kraschade planet ute på en åker.. Det är 9 år sedan ett hundratal familjer fick samtal ifrån sina döttrar, föräldrar, brödrar och systrar.. där de fick veta att deras medmänniskor var ombord på ett av de kapade planen eller att de var instängda i de attackerade byggnaderna. Det är 9 år sedan tusentals människor sprang in i world trade center för att hjälpa de skadade. Det är 9 år sedan världen stannade upp i chock.

Oavsett hur lång tid det har gått.. så är minnet lika fräscht. Det är inte en enda människa som kommer glömma dagen den 11 September 2001.

Det var en dag som inte bara förändrade Amerika. Utan också världen.

Känslorna som skapades första gången man mötte bilderna av de två tornen, rykandes på tv.. är fortfarande lika starka när de föreställs i huvudet.

Det finns hundratals sätt att beskriva vad som hände den dagen. Det finns hundratals teorier om varför och hur.. Det finns tusentals vittnen. Men framför allt så fanns det tusentals hjältar den dagen.

För hur mycket hat som än brusar upp för terroristerna och för deras ledare. Hur mycket sorg som än känns för de förluster världen fick den dagen.. Så fanns det hopp i de frivilliga som ställde upp den dagen. Det fanns hopp för familjerna som fick ta farväl av sina älskvärda. Det fanns hopp för de främlingar som satt enade. Det skapades hopp. För världen runt omkring.

Det finns aldrig tillräckligt med ord för vad som hände den 11 september 2001. Det finns ingenting som kan sägas eller göras som kan ändra på det.. och det finns ingenting som kan sägas som kommer göra någonting av det bättre. Det fanns chock, hopplöshet, ilska, sorg, rädsla, hat, accepterande, ensamhet, gemenskap.. hopp och kärlek.  Det fanns en enad värld.

Och det är så vi behöver komma ihåg det, att det finns mer gott än ont i världen.. Vi måste bara påminna varandra om det. Och inte genom sådana här attacker, utan.. på ett bättre sätt. Det här får inte upprepas.. Men det får heller aldrig glömmas.

Idag är det nog en av de tyngsta dagarna på året. Och trots att det är 9 år sedan så är minnet fortfarande lika fräscht för alla människor på jorden.

Never, ever.. will we forget what happened september 11th 2001.

It's the day, that forever.. will change America.
It's the day that forever.. will change the world.













Bortsett från det önskar jag min fantastiska mormor en bra födelsedag!
I love yoou!
De senaste dagarna har det varit lite dåligt med uppdatering, men jag har en god anledning. Under onsdag kvällen började jag få ont i magen och tillslut blev det så illa att jag inte kunde andas ordentligt eller riktigt röra mig på egen hand.. Så under natten åkte vi in akut till sjukhuset.. och under hela onsdags natten låg jag i väntan på att få göra prover eller liknande.. och i början ville de skicka hem mig, men först skickade de mig till gynekologen för att inte se så att äggstockarna hade virvlat sig.. och sedan började de fundera på körtlar i magen eftersom jag haft körtelfeber.. men tillslut gjorde vi ett ultraljud där man kan se alla organ och de fann de först vätska i buken och sedan såg de att min blindtarm var lite större än den skulle vara.. så på torsdags natten blev jag opererad med titthålsinflammation och opererade bort blindtarmen.. och det finns så mycket mer jag skulle beskriva, för jag har haft så ont att det inte går att förklara.. och att vakna efter narkosen var så mycket värre än jag kunde föreställa mig.. och att ha så ont som jag hade efter var ännu värre, men då fick jag åtminstone lugnande och smärtstillande så att jag somnade in gott.. och nu har fredagen gått fort. Min mamma och moster var på besök på sjukhuset och sedan kom pappa och hämta mig när jag skrevs ut.. och här hemma har mina goaste vänner varit på besök.. Lukas var här först och fick mig att skratta- korkat när det gör så ont, haha, but what to do.. och sedan kom danni och tillslut malin.. sedan fick jag blommor av pappas flickvän och sedan var min oroliga farmor på besök... och folk har ringt och smsat och varit urgulliga..

Det har varit en jäkla.. period. Hänt väldigt mycket. Så jag är genom trött och ska nu sova, men blir det inga vidare uppdateringar dessa dagarna så vet ni varför.. men jag kommer tillbaka så fort krafterna är återställda!

God natt.
L.
Efter en mysig kväll med familjen har mörkret lagt sig fortare än vanligt och det är dags att lägga sig under täcket. Efter att ha kollat in pappas nya feta bil så blev det en snabb runda till stan och sedan handlade vi mat och åt en god middag hos hans flickvän. Efter det begav vi oss hem och njöt av en löjligt bra fotbollsmatch.
Bara det fick mig att påminnas om äldre dar.. När fotbollen var som störst bland vår familj och våra vänner, alltid enade hade vi fantastiska kvällar.. och jag kommer ihåg Zlatans klack och hur alla skrattade åt Zlatans dribblingar.. och jag kommer ihåg Mellbergs utbrott och jag kommer ihåg något som alla älskade Chippen för.. Nu var det dags igen, men saker är inte som förut. Nu ligger jag själv i vardagsrummet med en filt över mig. Det är mörkt i hela vardagsrummet och när jag tittar ut så ser jag att det är lika mörkt utanför. Det enda som lyser är färgerna från tvn.
Sverige spelade suveränt och lekte ut San Marino. Jag skrattade när vi kom till det fjärde.. femte.. och sjätte målet. Att två ersättare får göra mål - klockrent och helt rätt!  När jag sen såg San Marinos spel och taktik så tyckte jag nästintill synd om dem, de blev förnedrade ju. Spelade de ens fotboll?
Målvakten var till och med en extra insatt målvakt eftersom den riktiga målvakten hade ett viktigt bröllop att anlända till.. Det säger ju rätt mycket om vad denna matchen betydde för deras lag?
Haha, menmen.. Det var Swedbank Stadion där jag upplevt magi flera gånger under Malmö FF's dagar och att se den fullsatta arenan med ögonen på Ibrahimovic, som helt klart, var den bästa spelaren - få stående ovationer kändes underbart - till och med från tv'ns håll! Och pluset på kanten blev ett landslag som spelar tillsammans och som dessutom njuter av spelet.
Zlatan och laget bjöd verkligen Malmös fotbollsfans vad dem behövde!
Fantastiskt roligt och få känna magin i spelet igen, det har jag inte gjort på många år kan jag säga er!


Så man kanske borde gå och lägga sig medans dagen fortfarande är bra?
Jag lyckades somna under pausen mellan första och andra halvlek och de få minuterna gjorde så mycket, att jag nu inte känner mig trött.. men eftersom natten fortfarande är ung och jag har sovmorgon imorgon.. hinner jag se en film och sedan lägga mig och få tillräckligt många timmar!

Så sov gott.. Och välkommen hem Ibrahimovic!

Vinden viner runt huset och jag hör hur saker på terassen slår i när vinden släpper sitt grepp om det. När jag ser ut så ser jag en blå himmel, en lysande varm sol och en grön natur. Men öppnar man dörren så slås man av en vind som är lika kall som en riktig höstkvälls. Mina två hundar ligger på mattan framför mig och de hoppar till varenda gång någonting smäller utanför. Mitt huvud värker och jag har gåshud som jag fryser och det brukar jag aldrig ha. Ögonlocken är tunga, men jag vill inte sova så jag sätter mig upp för att finna lite mer energi. Jag behöver sova i natt, inte nu.

Det har varit en bra dag idag. Skoldagen gick lite fortare än väntat, huvudvärken överröstade tankarna i huvudet så dagen gick lite bättre. Vi filmade också idag, Danni och jag var huvudrollerna och det ... haha, var fantastiskt roligt. Vi satt i aulan, genant nog, eftersom alla på skolan kan se oss där.. och när vi hade roller som skulle bråka, så trots att vi inte var högljudda, fick vi folks blickar. De tappade hakan när jag slängde väskan i huvudet på Danni och sedan gick min väg. Vore det inte för kameran hade dem nog trott det var på riktigt, hahah! Vi fick också en viss kommentar till att vi borde fundera på att bli skådespelerskor! Lite extra roligt ju.. Men dagen gick fort, precis som igår. Jag gjorde de ärenden som behövdes igår, gick igenom lektionerna men när jag skulle behöva vänta i 2 timmar till min nästa lektion och sedan ha en tre timmars lektion så insåg jag att min kropp aldrig skulle orka, så jag bad om förflyttning och nu ser schemat mer positivt ut.. Likadant gjorde jag idag. Psykologin försvann från mitt schema så frustrerat frågade jag återigen hur det kunde ha försvunnit, men då hade dem bara flyttat det till nästa termin. Så nu får jag gå igenom de jobbiga ämnena, de tråkiga - nästan bättre, för då kan jag fokusera på dem. Och till vårterminen väntar psykologi och filosofi. Inte helt fel! Och efter att dagen gått så bestämde Danni och jag oss för att gå och kolla efter saker jag behövde till min printer. Fotopapper och färgpatron, men när vi väl stod i affären så insåg jag att jag glömt kolla vilken sorts patron jag behövde.. Så jag köpte mig de billigaste men bästa pappret jag kunde hitta och man fick tre för två, ännu bättre.. men när jag öppnade papprena när jag kom hem så var det inte som de vanliga fotopapprena jag brukade köpa, men nåja.. jag fick väl nöja mig till nästa gång och färgpatronen fick vänta så länge.
När vi gått ytterligare en runda så provade Danni en jacka, men hennes färg var slut så hon tvekade litegrann. Så vi gick tillbaka dit idag och hon provade återigen den röda jackan - och köpte den. Den satt ändå perfekt på henne och en ljus färg är snyggt i mörket under vintern!
Sedan vandrade vi igenom stan, fram till ett fullsmockat Subway. Vi lyckades knuffa fram oss till två platser i hörnan där vi satte våra grejer medan vi beställde och när jag vände ryggen till började Danni glatt konversera med någon som tydligen jag kände. Och jajemän, där stod min gamle mentor Niklas.. Det hade börjat regna och han klagade på sina håliga skor medan jag njöt av det och förklarade hur jag saknat det.. och naturligtvis tittade han konstigt på mig och då log jag lite för mig själv. Tillslut var vi framme och slog oss ned i hörnet och njöt av vår goda lunch. Vi glömmer ofta bort sådana här ställen och idag såg vi massa cafeér och restaurangen vi inte har kollat in alls, så nu har vi en massa ställen vi ska besöka!

Sedan begav vi oss iväg mot bussen, men innan dess behövde jag göra ett ärende. Jag kunde se hur Danni suckade tyst när jag drog henne med in i en bok affär, med all rättighet. Jag drog mig mot bordet jag visste att hon skulle kommentera. "Är detta alla twilight-liknande böcker eller?" kommenterade hon snabbt. "Något åt det hållet. Mer vampire diaries" log jag. "Men det är inte vad jag är ute efter".  Jag drog mig mot titeln "romantik" och sökte efter namnet "Nicolas Sparks". Jag har varit ute efter hans böcker  i en lång tid nu, men just dem jag letar efter finns inte att hyra. "Kan du inte bara fråga om hjälp istället?" sade Danni otåligt. "Jag ska" snäste jag av. För jag visste att jag hade kunnat stanna här inne och kollat in hur många böcker som helst och tagit all tid i världen på mig för att hitta mer än en intressant bok.. Så jag följde Danni till disken och frågade efter de två böckerna jag sökte efter, men det fanns bara en match. Kvinnan bakom disken drog fram omslaget på titeln jag var ute efter och jag svarade snabbt "Japp, vi tar den"..

Trots att man trodde att tiden hade gått lite fortare, så hade det hela gått på ett par minuter och vi stod och frös i blåsten i mer än tio minuter innan den sega bussen kom. Haha och innan dess hann jag och Danni komma långt med vårt tajfsande och tillslut satte Danni i sina hörlurar för att slippa mitt gnällande. Vi skrattade oavbrutet medan vi såg på varandra.. och kunde inte sluta kivas med varandra. Vi retades och hade så fruktansvärt roligt. Och när man har roligt går tiden fort. Och plötsligt var vi i Höllviken, där dessutom solen tittade fram.. Och just för att vi hade så roligt åkte jag en runda runt höllviken med Danni. Vi följde folk med uppspärrade ögon och skrattade hysteriskt - vi bar oss åt som tolvåringar, men vem bryr sig när man har så roligt?

Men precis innan danni gick av kom Seve och Emily. Seve gav en kommentar om hennes hund och jag väntade mig en bild på hennes hund, men när hon öppnar väskan tittar ett litet hundhuvud upp. Och ohohoh, vilken liten,liten bebis. En 9 veckor gammal chiwawa. Hon räckte över mig den lille saken, som passade i min ena arm och jag smälte. Jag pussade och kramade den lille saken och pep värre än hundvalpar själv gör. Haha, åh ,vilken söt liten sak det var!

Men sedan var vi framme och jag sprang själv hem till mina små vovvsingar, som jag nu busat och gossat med. Och nu ligger dem bägge två i soffan och ser på mig då och då och skäller till mot terassen emellanåt.

Jag ska göra mig lite te och ska sedan sätta One tree hill season 4!
So I'll say have goood day! and I'll see you sooner than you say!
/L.


Oh, och om ni vill ha något som piggar upp er - lyssna på denna låten!

Good moorning!

Jag är väl en klant i egen klass.. När jag vaknade imorse tänkte jag gå upp i tid och göra mig klar utan och stressa. Så jag gick upp halv sex och började göra mig klar och redo.. men när jag sedan ska packa ned schemat i min väska så ser jag den tomma måndagen och jag suckade ljudligt..
Ååååh!
Sovmorgon.. till tio!
Än en gång suckade jag och kastade mig i sängen - jag hade fortfarande chans till två timmars sömn.. men kroppen ville ju inte som jag. jag hade ju redan vaknat.. så jag satte på de två sista avsnitten jag hade kvar av One tree hill. och nu är jag helt i ordning gjord och ska ta bussen om tjugo minuter.

Blir en lång dag kan jag tänka mig, men jag vill bara att den ska gå över fort!

Hör av mig senare idag:)

L.
Jag provar på någonting annorlunda för omständighetens skull. Min väns mamma berättade om andliga besök hon haft, kallat änglabesök.. vilket innebär att tre änglar sänds till dig under fem dagars tid och under tiden ska processer göras för kommunikation.. Det är inte alltid att det just sker något, men oftast. Så idag vaknade jag tidigt och satte mig med ett tändt ljus och åt en lugn frukost. Efter ytterligare någon timme började jag packa och göra mig klar för flytt och i samband plockade jag undan på rummet och bäddade sängen. När jag blev klar med allting gjorde jag ett varmt bad och förberedde med tre ansiktsmasker och hårinpackning, tillsammans med det noppade jag ögonbrynen, rakade benen och smörjde in mig, med lugnande musik i bakgrunden. Jag torkade håret lite lätt och lät kroppen känna sig lugn innan jag tog på mig. Tur nog var jag ensam nästintill hela dagen, vilket var som mest avslappnande. När kvällen närmade sig kom pappa och hämtade mig och grejerna. och sedan började jag förbereda här hemma - bäddade sängen, förberedde för änglabesöket.. och sedan satte vi på en film, grym vilda västern film.. men jag missade preciis slutet när det var dags för mig att mottaga änglarna.. och detta är väl beroende på vad man tror på. Men jag gör och att tro på något, är väl det som gör allt möjligt.

Nu ligger jag och njuter av Mulan.. Konstigt att just barndomens filmer alltid är lika bra.. och att man kommer ihåg varenda del av filmerna trots att man inte sett dem på.. ja, 8-10 år..

Jag borde sova men huvudet bankar värre än någonsin och hur mycket jag än slappnar av och lägger huvudet mot kudden så blir bankandet bara värre. Jag vet inte hur jag ska klara morgondagen eftersom jag går till fem, men jag får bara hoppas och försöka. Jag har så mycket tankar i huvudet idag. Jag var glad hela dagen, avslappnad och glad över att jag fick ha en hel dag för mig själv, men nu känner jag bara för att låsa in mig ifrån verkligheten och vakna upp på ett helt annat ställe.. och sedan kan man inte prata med någon om det. För alla är så.. realistiska.. och ja, det är ännu mer frustrerande när omgivningen inte förstår. Nåväl, livet har väl sina anledningar.

Sov gott.
L
Aaaah!

Både igår och idag var bra dagar!:)
Fredagen gick snabbt med en kort skoldag, då jag även pratade med en vän till mig som känner ägaren till Kämpinge.. så hon skulle prata med henne om att få låna lokalen till mitt förslag.. så vi får väl se hur det går!
Sedan låg jag hemma och sov halvt genom resten av dagen, för att snabbt göra mig i ordning och åka hem till Danielle.. men efter fler timmar än beräknat kom jag lite sent också skrattade vi lite åt föräldrafällan .. tills lukas och micke kom! Då satte vi oss med en totalt utflippad Lukas ute i uterummet och lyssnade på hans historier ... OCH CHOCKADES .. på ett sätt jag aldrig trodde han skulle chocka mig på! Hahaha! IdiiioootooO! Men Lukas gick snabbt ifrån superspeedad till mega trött så efter bara någon timme begav dem sig hem och efter att jag och Danni lönlöst försökt hitta folk drog även jag mig hem..

Tur det, för det blev en dag idag också.. och jag sov så länge jag behövde - skönt, mina sovtimmar denna veckan har inte varit bra!
Och efter en seg eftermiddag gjorde jag äntligen mig i ordning och började sedan redogöra för att mina vänner skulle komma, så jag åkte till byn och handlade allt som behövdes(och det gick mer pengar än jag trodde!.. ) men tur nog, är mina vänner värda de;) hah! Men när jag var klar så ringde AB och fick mig att vänta på honom...men det passade utmärkt ändå, eftersom han gav mig skjuts hem.. och sedan mötte vi Danni och peter och begav oss hem till mig.
Där började jag och Danni göra vid maten och duka lite medan killarna halvsov vid bordet.. Tillslut blev det äntligen mat och AB satt med sin potatissallad och korv, peter & danni med varsen pizza och jag satt med räkor och vitlöksbröd.. men det var inte förrän AB hjälpt mig komma till mitten av skålen som vi insåg att halva räkorna var djupfrysta.. Haha, naturligtvis! Men tur nog hann vi bli mätta nog på det vi åt.. och efterrätt och gottis väntade.
Så medan kaffekokades och kanelbullar värmdes somnade Peter på soffan och Alex i min säng.. Haaha, vilket roooligt sällskap man måste vara om båda killarna man umgås med somnar...?  Under efterrätten kom Michelle&Milian, en liten grinigare Milian:( men han blev snabbt glad och började både prata och peka och allt möjligt. Haha, bebisar är det bästa som finns.. Nya saker för sig hela tiden! Och efter ännnnnu längre tid kom Linus.. haha, den yre fågeln och gjorde oss gott sällskap.. och han njöt av efterrätten iallafall och efter många om och men - och efter att killarna länge funderat på vad vi skulle göra, och efter att de spelat kort hit och dit.. så blev det äntligen en film - Kung fu panda.. som vi fick skrattat mer än förväntat åt... och följt av de blev det hitta nemo - lika (ursäkta) jävla rolig som alltid ;D  Efter ännu mer skratt och meningslösa attacker emot mig av de tre killarna gick dem hem och jag började städningen..och snart kom mamma och Håkan hem och sprängde högtalarna och njöt av sin egen efterfest.. Haha, löjligt så roligt dem två kan ha!

Nu ligger jag och funderar på om jag ska se en bra film eller sova... och just nu vet jag inte allt vart det leder. men eeeeeeeeehm.. trevlig helg allihopa!
Sov så gott!

Kisses and huuuugs
L.



















Denna dagen har gått bra. Tröttheten tog över kroppen något enormt under kvällen och jag slumrade till under några minuter innan maten och började sedan frysa. Jag låg på soffan tills jag kände att jag inte ville att tröttheten skulle få vinna, så jag drog på mig en vinterjacka och bestämde mig för att gå en runda. jag möttes av en fuktig natur.. Precis som jag älskar det. Doften efter regn. Jag började med att dra en runda till ängdalaskolan och sedan vidare till henrikdals busshållsplats och där stoppades jag av två gamla vänner. Först Veronica och sedan Josefine.. och under en bit hade vi följe. Efter en bit skiljdes våra vägar och jag och veronica gick åt ett annat håll, där hennes pojkvän stod och vänta.. och under 45 minuter tog vi igen saker vi inte pratat om de senaste månaderna och sedan fick jag och två av mina vänner inbjudan till hennes pojkväns tjugoårsfest.. och det var som mamma sa. Du ser vad som händer när man inte bara ligger i soffan! Haha:)

När jag sedan kom hem så överraskade mamma mig med ett kuvert ifrån hennes jobb, och då visar det sig att hon har visat sina arbetskamrater vad jag skrivit och vad jag försöker skapa för cancerfonden och då lade mamma ut ett kuvert där de kunde lägga en peng om de kände för det.. och nog la dem alltid. Inte är jag förvånad egentligen, dem är så godhjärtade där.. Så jag tackar tusen gånger om för de kronerna ni skänkte, varenda öre kommer göra skillnad.. och jag tackar er för att ni även tror på mig, för det visar att det jag gör är allvar.. och det är alltså inte bara tomma ord.

Men för att jag ska orka med morgondagen, då jag vill börja leta efter lokaler.. tänker jag lägga huvudet på kudden och hoppas att jag kommer kunna samla krafterna, för det behöver jag. Först ska jag se några minuter av P.S: I love you, där jag insett att en av mina favorit skådespelare är med.. Gerard Butler. Flera av hans filmer är just sådana jag sett om och om och om och om igen.. Phantom of the opera(och jag visste inte att han var med där förrän jag kände igen honom nu - gissa om jag var förvånad! Men ett starkt plus i kanten eftersom fantomen på operan är en av de filmer jag älskar mest. ) och sedan The 300, klar favorit..Law abading citizenen, the ugly truth.. och nu P.S. I love you..  Och om ni inte har kollat in hans filmer så är det en stark rekommendation! .. och sen är han skotte.. Mm, haha.. good knows I love scottish men..

Well.. Goodnight.

Sweet dreams.
L.
Så när jag vaknade idag så hade jag så ont i mina ögon att jag trodde det skulle vara sprickor när jag såg mig i spegeln. Tur nog såg jag inte lika trött ut som jag kände mig och efter en timme av både frukost och efter att jag gjort mig i ordning så började jag vakna till. Tillslut var jag påväg. Det enda jag saknade var mina hörlurar, men jag hade åtminstone en bok med mig..

Lektionerna gick bra, snabbt och.. lugnt. Första var engelska, vilket jag njöt av, trots att det var grupparbete där jag antog att de flesta suckade åt mig, men jag försökte hålla ut, man måste ta hänsyn till att alla har olika passioner.. Engelska är en klar passion hos mig. När jag hade håltimme gjorde jag några ärenden - fixade hisskort och tog huvudvärkstablett och lite annat innan jag satte mig ned för att läsa boken jag hyrde igår.

Det blev "Undrens tid".. skriven av Nicholas Sparks. När jag läste på baksidan igår så drogs jag lite till innehållet, men inte hans skrivsätt.. Han skriver i tredjeperson och jag tycker det blir alldeles för.. klyddigt. Men det var inte förrän jag började läsa ordentligt idag som jag insåg att det är ifrån denna boken som filmen "A walk to remember" är baserad på.. så jag försökte hålla ett öppet sinne och än så länge, är den någorlunda bra. Jag tror han kan bättre, men jag är bara på dem första sidorna, så det kommer..

När dagen tillslut tog slut så bultade mitt huvud av sådan enorm huvudvärk att jag bara kände att jag ville hem och lägga huvudet på en kudde och blunda. Men så blev det ju inte.. Jag åt först lunch, så fort jag kom hem, för att få energi.. och när jag sedan skulle vila så ringde min pappa och behövde hjälp med hundarna   - och här är det inte tal om att vila. Lilla Maloo väcker en genom att slicka en i ansiktet eller genom att hoppa upp och ned och skälla, men nu ligger hon lugnt i sin korg.. Gnäller lite. Det är det jag ogillar med djur.. Att de kan gnälla för att de har ont.. eller för uppmärksamhet och man vet aldrig vilket av det de gäller..

Men nu tänkte jag lägga mig i soffan och sätta på en film i bakgrunden, P.s. I love you igen kanske.. ? Eller grease..? Well.. hur som helst - här har ni några bilder ifrån idag och sedan får vi se om jag kommer med någon rolig uppdatering under dagen eller inte:)