Nättraby, Grönadal dag 2.

0kommentarer

Vad jag saknar mest med Blekinge just nu är känslan när man vaknade på morgonen. Det var en sorts stugvärme som var precis lagom och det första du känner doften av är bullarna i ugnen. Under tiden man "mornar" sig lite hör man mormor sätta fram frukosten och morfar titta på OS. Dagen är börjar lugnt och mysigt och utan några mål för dagen.
 
Efter en mysig frukoststund tog morfar med mig på långa promenader. Vi tittade på vackra hus, fantastiska trädgårdar och hamnade slutligen uppe på klipporna med den vackra utsikten. Morfar berättade historier om hur han brukade springa på ett rådjur dem morgnarna han gick hit under tiden han byggde vår stuga. Jag tittade mig noga omkring men förstod ganska snabbt att rådjuret inte skulle visa sig så länge vi var nära. Men fåglarna flög omkring oss, fågelhuset stod stabilt nere på ön och utsikten var magisk.
 
Små öar omger Grönadal lite över allt - med båt finns det flertal ställen man kan lägga till på och om inte det kan man ta sig förbi "örn ön" som är fylld av örnar och med lite tur, kan ni se dem bara genom att köra runt ett tag.
 
När värmen tagit tag i oss efter en lång morgonpromenad tog vi oss ned till bryggan och mötte upp resten av familjen. Morfar dök som vanligt i utan tvekan, medan Hugo hoppade i snabbt efter. Jag tvekade, men var slutligen i. Det är det här mörka djupet som gör det hela lite läskigt;) men barnen runt omkring hoppade som vanligt en efter en, gång på gång och gjorde alla möjliga sorters tricks.
 
Dagen gick långsamt förbi och utan ett måste var det fruktansvärt skönt att bara låta timmarna passera oss.
   
 
 
 
 
När eftermiddagen tagit sig in körde vi in till Karlskrona. Gåendes i centrum fann vi inte bara vackra historiska byggnader, utan små butiker där jag köpte saker till mitt rum, inflyttningspresenter till en kär vän och ett hjärta till min fina Johan som ser på oss ifrån himlen. Efter ett par snabba timmar i affärer hörde jag en aukustisk gitarr och en röst som spelad allt ifrån Johnny Cash till Outlandish. Jag följde rösten och log när jag såg en 16-årig pojke sitta med sin gitarr och två stora högtalare mitt på torget. Jag komplimerade honom efter två låtar och gick sedan vidare med ett leende på läpparna. Tänk om man varit så modig när man var 16.. Han var fantastiskt duktig.. Se här nedanför, så kan ni höra precis hur det lät..
 
 
 
 
 
 
 
När kvällen började ta sig in åkte vi hem och började med middagen. Det blev vad jag älskar - kräft/räkskiva. Med allt ifrån makrill, till krabbklor, till kräftor och goda såser blev det en perfekt havskväll för mig. Jag vet ingenting bättre än räkor och kräftor och tydligen inte getingarna heller.. Efter att vi satt ut maten började dem omge oss en efter en och tvingade oss slutligen att flytta in, men det gick lika bra det.
 
Solnedgången var snabbt framme och trots att man haft en underbar och lugn dag kände man sig redo för att somna.. och nån timme senare låg jag med en tidning i sängen redo för att sova en god natts sömn.. men det hade inte moder natur planerat för mig.. Bara en timme senare brakade det till på långt avstånd och kunde se hur det blixtrade utanför fönstret. Jag tog på mig mina myskläder och gick ned och satte mig bredvid morfar som fortfarande tittade på OS. Vi hann se några kassa boxningsmatcher innan det började vräka ned regn, hagel och storm. Jag var faktiskt ovanligt nervös,  enbart för att vi var så nära träd och skog och för att vi befann oss i en sådan liten stuga. Man vet aldrig hur det kan gå. Mullret närmade sig och efter att jag suttit på dörrkanten och försökt fånga några blixtar dundrade det till ordentligt. Vi släckte ned allt vi kunde och kände hur mullret skakade om oss samtidigt som det blixtrade på ett sätt jag inte varit med om förut. Haglet fortsatte falla och det blåste upp till ordentlig storm. Det var tydligt för oss att det slagit ned någonstans i närheten då det brakade till såsom det gjorde, men lika fort som det kom var det försvunnet och jag kunde lägga mig och följde det stora molnet med åska bortot. Trots att det var lite skakigt, var det bra häftigt.. Modernatur kan när hon vill.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej