Life Is not a problem, It Is a mistery waiting to be lived, loved and enjoy.

1kommentarer

Kära vänner, av alla olika slag.
 
Jag önskar att jag med ord kunnat beskriva vart jag hamnat denna dag och jag önskar jag kunnat förklara denna otroliga resa som nu tar mig igenom allt det som är jag.
 
Jag har aldrig känt av min egen kropp som jag gör nu - jag har aldrig varit medveten om att jag faktiskt är jag och jag har aldrig heller upplevt en sådan livskraft, både i min energi och kropp.
 
Jag har aldrig lyckats få en sådan enorm kontakt med hela min själ och jag har aldrig lyckats lyfta ut allt det tunga som varit del av min värld.
 
Jag levde ett liv där jag ansåg att mörkret var min utväg. Genom att hålla mig känslig, deprissiv och ledsen skaffade jag nämligen vad jag ansåg vara en "betydelse" i livet och genom att lirka mig fram till människor, använde jag mig av ursäkten "Förlåt för att jag finns. Förlåt för att jag är del av dig. Och förlåt för att jag är den jag är för dig". Ursäkter som inte tillhör mig att ge. Ursäkter som inte borde blivit sagda.
 
Skillnaden är att jag nu vet, allt som framkallat alla ursäkter, allt det deprissiva och allt det som gjort att jag levt mitt liv på ett sätt som gjorde att jag inte fick uppleva lycka.
 
Ni ska nu få veta, att jag inte kan uppleva mycket annat.
 
Jag har fått uppleva en sådan värme, kärlek och glädje som föralltid gett mig allt det jag sökt efter. En värme som inte bara gett mig trygghet, utan som fått mig att förstå att jag förtjänar att vara. En kärlek som får mig att förstå att det är okej att vara älskad och att älska precis såsom jag är. En glädje som inte bara känns i ett leende, utan som ligger i kroppen och som då och då exploderar eller mjuknar.
 
Jag önskar att jag kunnat få er att förstå hur det inte finns någonting i mig som längre håller mig tillbaka. Jag är jag nu  - och allt jag gör gör jag med glädjen av att jag verkligen är jag. Jag är så satans stolt över mig själv. Och jag är så glad att jag är jag och att jag blivit den jag är. 
 
En sak jag också lärt mig , är alla insikter som bara sjunkit in som självklara böcker i en bokhylla. Jag har haft äkta "Aha-moments" och även brutala insikter som gjort att all den här ledsamheten plötsligt släppt mig.
 
Jag har varit så djupt försjunken med allt om den jag känt mig själv som, att jag slutligen lät mig bli den jag verkligen är.
 
 
Allt som varit ligger bakom mig, det är släppt och inte glömt - men allt som kommer är jag redo att möta, orädd för att hantera och jag har märkt, sett och känner att oavsett hur mycket tungt mitt liv är redo att komma med - är lyckan nu för stor för att försvinna.
 
Kan ni tänka er att jag inte bara säger detta, utan att jag känner detta? Jag är den lilla flickan som sprang runt naken i vardagsrummet för att få dansa.. Jag är den lilla divan högst uppe på soffan som sjunger till alla låtar.. Jag är prinsessan som vilar i pappas armar.. och jag är den fantastiska tjejen med den största möjligheten att charmera världen om jag vill det, kärlek att ge till folk omkring mig och framför allt - tiden och lugnet som ger mig möjligheten att leva livet som bara jag kan.
 
Jag älskar den jag är, jag älskar kraften i livet, jag absolut älskar allt det livet nu innehåller.
 
Nu tar jag nästa steg i livet.
 
Jag är redo.
 
Jag är påväg.
 
Kära vänner, jag har påbörjat en resa som jag tyvärr här inte kan dela med mig av, men en dag kanske jag delar med mig av det på ett annat sätt - har ni tur så trillar det ut en tjock bok på hyllorna;)  men det jag är här för att säga är.. Att det är dags för mig att ta farväl.
 
Och se det inte som sorgligt, det tycker inte jag det är . Jag är så jäkla glad över att jag fått tillfälle till att tala för så många av oss ungdomar - för shit, vad mycket negativitet vi har. Shit vad mycket lidande vi har.. Men vet ni? Nu när jag äntligen tagit mig vidare till nästa fas, så inser jag - att utanför allt det är vi så mycket mer.
 
Så se detta inte som ett jobbigt avslut som tvingats fram, utan inse att jag har funnit en lycka, en säkerhet i mig själv, kärlek till mig och livet jag har och inse att jag är redo för vad än det är som komma nu skall.
 
Inse att jag släpper min blogg genom att lämna all min förtvivlan här. Inse att jag släpper allt det som varit den nedtrycka jag här.. Och inse att jag släpper min blogg, genom att låta mig själv vara den fantastiska, underbara, kärleksfulla, lyckliga och framför allt - fria Louise.
 
Oh, life.. I am on my way!
 
Tack för alla tider, för alla jobbiga, aggressiva, tomma, mörka, slitna, förtvivlade och ledsamma minnen och tack för all kärlek, all inspiration, all upplyftning, för vänskapen och för alla de fantastiskt vackra minnena vi delat och tack för att ni följt resan på att hitta mig själv.
 
Jag trodde det aldrig ,   men det har jag nu . .    :)
 
Sov gott mina kära vänner.. och glöm inte "That when happiness and love becomes a part of peoples lives, It becomes better lives, so what If we'd give that to eachother? That would make the world a better place. So do what you can - give love to spread happiness."
 
 
Mitt liv må inte vara förändrat, men jag har förändrat mitt sätt att leva det.
 
 
(Känner att jag tar chansen till att fortsätta med alla dem inspirerande orden som följt mig genom dagarna.. Varsågoda, detta är det sista jag lämnar av mig. Tro på det. Känn det. Ta in det. Bli det bästa av den du är!)
 
Once you have started seeing the beauty of life,
ugliness starts disappearing.
If you start looking at life with joy,
sadness starts disappearing.
You cannot have heaven and hell together,
you can have only one.
It is your choice.
 
Relate with others, but relate with yourself also.
Love others, but love yourself also.
Go out! - the world is beautiful, adventurous;
it is a challenge, it enriches.
Go out fearlessly - there is nothing to lose,
there is everything to gain.
 
There is no higher power,only our own power which we can choose to be unaware of or accept as it is.
 
 
If people would listen to their hearts,they would find that the love you seek in others is actually the love you seek within yourself. ♥
 
"As long as you think that the cause of your problem is “out there”—as long as you think that anyone or anything is responsible for your suffering—the situation is hopeless. It means that you are forever in the role of victim, that you’re suffering in paradise. So stop making your life your suffering and make yourself your own paradise”
 
“Life is simple. Everything happens for you, not to you. Everything happens at exactly the right moment, neither too soon nor too late. You don't have to like it... it's just easier if you do.”
 
"Don't believe every thing you think.”
 
“Whatever it takes for you to find your freedom, that's what you've lived.”
 
Be thankful for what you have; you'll end up having more. If you concentrate on what you don't have, you will never, ever have enough.
 
Turn your wounds into wisdom.

 
Osho - No Problem
 
Jag säger det igen: Det finns inga problem.
Det är ett faktum, det finns inga problem i livet.
Om du vill ha dem, så visst, nöjet är ditt, njut av dem med all min välsignelse, men sanningen är att det finns inga problem.
Livet är inte ett problem alls, det är ett mysterium att leva och njuta.
Du skapar själv problem för att du är rädd för att njuta av livet, och du är rädd för att leva livet. Problem ger dig skydd mot livet, mot glädje, mot kärlek. Problem skyddar dig från att slappna av som du kan. 
Du kan säga till dig själv: ”Hur skulle jag kunna njuta av livet, jag som har så många problem? Hur skulle jag kunna njuta? Hur skulle jag kunna älska en man eller en kvinna? Jag har så många problem, hur skulle jag kunna dansa och sjunga? Det är omöjligt.”
Du kan hitta anledningar till att inte låta dig själv bli fri. Till att inte sjunga och inte dansa. Dina problem ger dig nämligen en ursäkt att låta bli. Men.. Om du verkligen ser på problemen så upptäcker du att de är fiktiva.
Och även om du upplever att du har problem, att de är verkliga, så är det okej. Varför säger jag att det är okej? Jo, för att .. I samma ögonblick som du känner att det är okej,så försvinner de. I den stund du säger till ett problem att det är okej,så slutar du ge det energi. Du har accepterat det.
I samma stund som du accepterar ett problem är det inte längre ett problem. Ett problem är ett problem bara så länge du gör motstånd mot det. Så länge du säger: ”Det borde inte vara så!” fast det är så.  ”Det borde inte vara så!” – och problemet fortsätter insistera. Och det är därför jag berättar för er, att när människor kommer till mig med sina stora problem, och jag säger att ”det är okej, det är jättebra, acceptera det!” Så säger jag det för att du ska älska och acceptera det själv.
Ofta blir svaret "Jag blir tokig av att höra dig gång på gång säga att det är okej… att det inte finns några problem! Bara så!Om du säger så igen skriker jag!”
Men .. Om du tittar på dig själv, så är väl sanningen att du har skrikit i hela ditt liv; att du har skrikit är inte själva poängen, utan poängen är att du har skrikit hela livet, du har inte gjort nåt annat tills nu. Ibland högt, ibland tyst, men du har skrikit.
Det är så jag ser på människorna; Vi är alla skrikande människor.
Deras hjärtan skriker, deras varelse skriker, men det hjälper inte. Du kan skrika, men det hjälper inte.
Försök förstå i stället för att skrika. Försök se vad jag säger. Vad jag säger är inte någon teori;
det är ett faktum. Och jag säger det för att jag har lärt mig det så. Om det är så att jag inte har några problem i livet, varför skulle det då inte vara så för dig? Anta utmaningen!
Istället för att tänka bort tanken du har fått lära dig så bli nyfiken. När någonting blir konstigt, så fråga dig själv "Varför tycker jag att det är så? Varför är det annorlunda? Varför vill inte jag vara annorlunda? Varför styr min tankegång mig?" och om någonting händer och du känner en känsla, så studera den. Studera känslan. Bli nyfiken. Ifrågasätt varför den är där och hur du kan uttrycka den. Var ärlig mot dig själv så blir du ärlig mot omgivningen.
Jag är en lika vanlig människa som du. Jag är inte extraordinär, jag har inga extraordinära, mirakulösa krafter. Jag är helt vanlig, precis som du. Enda skillnaden mellan dig och mig är att jag har sagt okej till mig själv, att jag är helt och hållet okej som jag är. Det är den enda skillnaden. Du försöker hela tiden göra om dig, förbättra dig, och det gör inte jag. Jag har accepterat att: ”Ofullständighet är så som livet är”.
Du försöker bli perfekt och jag har accepterat mina fel och mina brister. Det är den enda skillnaden.
Så, jag har inga problem; När du accepterar dina fel och brister, varifrån kan då problemen komma?
Vad som än händer, så säg att det är okej. Vad kan då vara problemet? När du accepterar begränsningar, varifrån kan problem då komma? Problem uppstår när du inte accepterar. Du kan inte acceptera dig som du är; därav problemen. Om du aldrig accepterar dig som du är, så problem kommer alltid att vara där. Kan du föreställa dig att du en dag kommer att acceptera dig själv, helt och hållet acceptera dig precis som du är? Om du kan föreställa dig det, varför gör du det inte nu? Varför vänta? Vem väntar du på? Vad väntar du på? Jag har
accepterat mig som jag är och i den stunden försvann alla problem. I den stunden försvann alla bekymmer. Inte för att jag blev perfekt, men jag började tycka om min fel och brister. Inte för att livet blev lättare, men för att jag lärde mig hur jag skulle leva det. Jag lät mig själv bli fri.
 
"Life Isn't about trying to be perfect, It's about loving your imperfections."

1 kommentarer

Alexandra

19 Sep 2012 16:33

Så fint, Louise...

Kommentera

Publiceras ej