Dina grannar

0kommentarer

Någon påminde mig idag om hur det är att ha små vardagliga grejer i livet som gör en glad. Vissa blir glada över att komma upp till rummet för att se att sängen är nybäddad(även jag!).. Vissa blir glada över att diskmaskinen är tömd eller att en granne säger hej. Och just en granne kan göra så mycket för mig. Bor man i ett område där man ständigt är nära varandra är det viktigt för mig att få dem att känna sig lika bekväma som jag känner mig. Att bo i ett område där folk inte ens hälsar på varandra blir istället väldigt jobbigt. Men det som är så bra med Höllviken är att oavsett vart vi bott så har grannarna varit fantastiska. Vi har inte bara hälsat, utan småsnackat, skämtat och kommenterat. Och idag när jag kom hem provade jag på mina nya fantastiska skor och jag tänkte på senast jag fick hem mina skor.. Då tittade en av mina grannar ut genom fönstret och ropade "Det där var ett par jäkla skor duh! Jäklar vad coola. Hur går man i dem?" och sedan stod vi där och småskrattade och storskämtade. Grannarna på vår högra sida är ett par roliga jäklar - han är en gammal sjöman och hon är nog en gammal hemmafru;) haha. Nej,men dem är lika roliga varenda gång man möter dem - de frågar en alla frågar man kan ställa och är alltid lika intresserade. De frågar samma frågor om studenten varenda gång vi möts och jag märker att de är lika spända över studenten som jag. Det som känns så bra över en dag som studenten.. är inte bara det att jag kommer ta den, utan det är att jag vet att mina grannar kommer stå redo för att inspektera mig. Redo för att inspektera min outfit. Och de kommer säkerligen stå lika redo när jag kommer tillbaka för att gratulera. Det är så vårt område är. Och det är så ett område ska vara.

När jag är äldre och bor med min man hoppas jag att min kontakt med mina grannar är lika bra som våran.

Så tänk på det - gör inte bara dem en tjänst, utan gör dig själv en tjänst. Skänk ett leende, till en granne eller en främling. Det gör så mycket mer än man tror.. :)

Idag har jag haft en riktigt fin dag. Jag har fått gjort så mycket och jag har lärt känna några nya kollegor. Jag har sprungit omkring med ett leende på toppen och jag har fått så många kommentarer om att jag är en äkta glädjespridare. Till och med min bästa väns pappa stannade upp och sa "Du nu igen? Förföljer du mig?" och när jag svarade med ett leende svarade han "Kan man skina så mycket som du gör?". Jag märker att jag trivs. Mina kollegor är superroliga människor och jag har samtidigt fått lära mig en massa - jag tog slutligen kassan själv och efter lite nervösa skakningar i händerna började det sitta som på smort.

Men hur mycket jobbet än sitter i fingrarna.. Så sitter mina nya skor som bäst. Jag trodde aldrig att jag skulle äga ett "plagg" som detta, då jag anser att det är alldeles för mycket pengar att betala för sådana saker.. Men nu när dem sitter på mina fötter, bekväma, så fina och så fräcka.. så kan jag inte säga annat än att jag kommer spara så in i helvete i framtiden för att kunna köpa mig ännu fler. Ska man ändå ha ett par höga skor, så ska man bannomej köpa ett par som är bekväma och så snygga.. Och då kan man inte köpa annat än; Jeffrey Campbell!


Dessa har jag min pappa att tacka för! Tack tusen gånger om, nu har jag ett par perfekta skor till studentklänningen &'nu har jag ett par perfekta skor till hela sommarn!

Nu ska jag lägga mig medan leendet fortfarande ligger på läpparna. Imorgon är det en ny dag med ännu mer skola,jobb och slutligen kanske dagen får en prick över i:et med teater på kvällskvisten! De vore något!

Natti!

Kommentera

Publiceras ej