The Hobbit

0kommentarer

Det går inte att känna annat än värme när de första tonerna till det bekanta soundtracket tar sig ut genom högtalarna. Man sitter där med en nostalgitripp som tar en tillbaka till en av de bästa tiderna och i ansiktet får man det största, löjliga leendet. Sagan om ringen har en helt egen känsla i sitt slag och när man tas tillbaka till "Fylke" så kan man inte göra annat än och le sitt största leende.
 
Filmen börjar med samma värme, färg och bravur. Det mästerverk det varit förut ligger fortfarande i samma bana.
 
Att mäta upp till sagan om ringen filmerna är förmodligen en av de svåraste uppgifterna man kan ge någon, när man dessutom ska göra en pre-qual där varenda hängiven Sagan om ringen älskare har höga begär och förväntar sig mer än något bra på vita duken .. Ofta är uppföljare något man kallar pluspoäng - ni vet, filmer som man ser för att man ska få mer, men som aldrig är lika bra som första. Men när det gäller den här filmen, kan jag säga med handen på hjärtat, att det här är den bästa sagan om ringen filmen som gjorts.
 
Jag tror det var en evighet sedan jag skrattade mig igenom nästan en hel film, blev rörd in i hjärtat och dessutom satt på helspänn genom en hel film. En hel film som dessutom var 2 timmar och 45 minuter lång.
 
Det var en ständig fantastisk mix av humor, charm och halvblödiga ögonblick. Samtidigt lyckas de göra makalöst vackra scener och ändå se till att det sker några riktigt råa scener. Nya karaktärer fångar hela tiden vår uppmärksamhet och levererar exakt så mycket som tillfredsställer oss. Det blir aldrig för mycket och det tar aldrig slut. Vi hänförs, vi underhålls och vi älskar varenda ögonblick vi ser. Man lyckas ta sig in i historien om sagan om ringen på ett helt ny sätt och man kommer närmare än någonsin. Det gick inte ett ögonblick då jag inte hade mitt riktigt löjliga leende på ansiktet.. Jag var tillbaka i sagan-om-ringen-äventyret .. och jag älskade det.
 
Sen kan man fråga sig.. Hade den gjort samma succé som när den första sagan om ringen filmen släpptes, som den gör nu? Aldrig. Vi tas tillbaka till en början vi tittare och följare förtjänar att få se, och samtidigt får skaparna ett fantastiskt tillfälle att få berätta en del av storyn som förtjänar att få berättas.
 
Att vi känner igen oss i Fylke, i den vackra musiken, i små bekanta namn och karaktärer här och där.. är någonting som får oss att nudda vid en historia vi känner till så väl och samtidigt inte sjunka tillbaka in i den.. Istället lyckas de skapa en helt ny story, en helt ny film och helt nya karaktärer vi så längtar efter att få ta del av.
 
The Hobbit har blivit något eget.. Och det var verkligen ett oväntat äventyr.
 

Att få skratta i 2 timmar och 45 minuter.. Att få bli charmerad och underhållen och att samtidigt bli tagen av så bra action scener är det väldigt få som kan lyckas med - men dem lyckades med det. Det finns inte en minut du inte njuter.. och det finns inte en minut du inte vill ha mer.
 
Det här är en prequal alla borde se!
 
 
Nu är den enda kommentaren jag kan lägga; Att om jag fått önska mig en sak i livet så hade det varit att leva med den sortens människor.. och att den dagen jag gifter mig, så hoppas jag verkligen att det finns dvärgar på mitt bröllop. Hahah!
 
The Hobbit får 5/5!

Kommentera

Publiceras ej