Filmtips

0kommentarer

The hunger Games

The Hunger Games har länge varit på allas läppar. Förväntningarna har blivit allt större och jag som länge höll mig utanför Hunger Games världen fann mig snart involverad och var snabbt imponerad av trailern som spelades i omgångar på tv skärmen. Någonstans hamnade jag i biostolen och jag kände mig ovanligt intresserad och inte just spänd. Jag kände något speciellt i känslan av vad som skulle komma och mycket väl - filmen skulle leverera allting jag någonsin sökt efter. Storyn , musiken, skådespeleriet, kostymerna, landskapet, kärlekshistorien,  spänningen, stunderna och ögonblicken från boken som man kan föreställa sig - allt fanns där. Men trots allt detta lyckades jag inte ta mig hela vägen in. När man gick ut ifrån bion kände man en sorts saknad, någonting var inte helt klargjort. För en film som denna behövs mycket mer - den har allt man söker och därför behöver det göras mer. Men för den som inte tagit sig chansen att se så är det definitivt värt att ta sig tiden - genom det virriga filmandet och de små missarna lyckas man ändå få en smakbit av historien och när uppföljaren kommer så vet jag att jag vill ha mer.
Filmen får 3/5.


Trailer finns att se här: http://www.youtube.com/watch?v=pJ87RdKsdEw


Thor

Det var inte förrän ikväll som jag satte mig ned och tog mig tid för Thor. Med höga förväntingar har jag hört så många tala gott om filmen och om Chris Hemsworth som spelar huvudrollen. Jag har fått höra om krigsscener, action, kärlek och komedi. Jag ska väl säga att filmen har lite av varje. Men för en gammal guda - historia krävs det mycket för att imponera - åtminstone på mig. Gällande kostymfilmer vill jag gärna ha en realistisk känsla och att mixa ihop modern tid med guda tid kan bli svårt - och jag hade velat att dem gjort det snyggare. Filmen blir på vissa ställen en b-film då tekniken på sitt sätt är dåligt gjort. Det hade nästan kunnat vara en barnfilm till och med. Så det är ingen ny Robin Hood - men en kväll när man inte har någonting annat att se är det en bra film. För de som ska se The Avengers tycker jag dock ska ta sig tid för att se Thor. Den är i sina ställen charmiga och Chris Hemsworth är sannerligen vacker att både se och lyssna på, samtidigt som Natalie Portman ger sin vanliga oskyldiga, söta roll så har de onekligen kemi och skådespeleriet är ingenting att klaga på. Återigen blir det lite B aktigt, när hon accepterar hans guda kraft som att det vore ingenting. Det känns som att filmen har gjorts under ont om tid och med en låg budget. Jag hade gärna sett mycket mer för en sådan här stark story, men när man stängde av filmen kände man ändå en sorts "good-feeling".
Filmen får 2/5

Trailer ser ni här:


Battleship

Battleship var en av dem filmerna jag inte förväntade mig någonting av men som jag såg fram emot mest. Att Rihanna skulle vara med var som en liten varningsflagga, men väl inne i storyn tyckte jag hon passade in på helt rätt sätt. Komedin var som gjord för att fånga en publik, det är genom den man visar i vilket spår filmen ligger i och man kan redan där avgöra om man kommer gilla filmen eller inte. Sekvenserna i filmen var så enormt bra gjorda. Att det är samma skapare som i Transformers var inte svårt att luska ut, men trots att det var spår av detta lyckades de skapa sekvenser som var helt nya och i vissa tillfällen ville man bara sätta sig upp och säga "WOW!" Ljudeffekterna var asfeta, teknologin är tagen till en helt ny nivå och samtidigt har man en oerhört bra "feel-good" känsla under hela filmen baserat på kärlekshistorien i både paren och soldaterna. Banden soldater emellan känns alltid äkta. Skådespelarna körde ett riktigt bra jobb och skillnaden mellan denna filmen och Transformers filmerna är att - det är mycket väl såhär det kunnat vara. Det är realistiskt på ett fiction-gjort sätt. Alexander Skarsgårds tjugo minuter var korta, men absolut sevärda medan huvudrollen Taylor Kitsch satte ett helt nytt märke hos mig och har ni inte följt honom innan - så gör det nu. Killen påbörjade sin karriär sovandes i en bil och nu.. Tja, se var han är nu! Filmen har ett par guldglimtar till och från, t.ex. med den benskadade karatären Mick som visar hur ett av de forna soldaternas liv mycket väl kan se ut. Filmen är snyggt gjord, musiken är så bra, skeppen ska vi inte snacka om - det finns bara ett ord för dem - Mäktiga. Skådespelarna är perfekta, effekterna är klockrena, historien är bra och sammanlagt blir det en riktigt bra Hollywood-movie. Så har ni inget för er - ta er tid, med både familj och partner och se den.
Filmen får 5/5
Trailern ser ni här:


The Three Musketeers
Som ett gammalt fan av kostymfilmer är jag ett gammalt fan till de tre musketörerna och trots att gammeldagsfilmerna har sin charm, har denna nya film också sin charm i sig. Bortsett från att effekterna idag är något likt mission impossible är historien detsamma i sig, bara något uppdaterat. Skådespeleriet från de nu (4) musketörerna är det som hela tiden håller filmen stadig. Väl medvetna om sina karaktärers drag charmerar de varenda jäkel på vita duken, särskilt den unge och väldigt "modiga" D'artagnan(Logan Lerman). Hans attityd ger nästan filmen en komisk klang och filmen lyfts upp på ett helt nytt sätt. Filmen har sina sega delar, men är annars en äventyrsfilm man lätt kan luta sig tillbaka med en söndagkväll. It's like they say - It comes to life, like never before.
Filmen får 4/5.
Trailern ser ni här;



Crazy Stupid Love

Åh, Crazy Stupid Love.. Hur beskriver man denna?
Detta är filmen med alla situationer som inte får hända-  men som händer. Den är så realistisk att den träffar varenda punkt i folks liv på ett komiskt sätt som på ett sätt gör det så sorgligt - men samtidigt kan den inte göra det bättre. Filmen är den bästa komedin som gjorts på länge och tack vare historierna i denna filmen smälter allt samman på ett sätt man inte förväntar sig. Trailern avslöjar inte hälften av vad filmen innehåller och det kom så många tillfällen man förvånades över. Jag som inte är ett fan av komedi, fann mig komplett förälskad i denna filmen! Med skådespelare som Emma Stone, Ryan Gosling, Steve Carell och Kevin Bacon kan inte en film bli annat än bra. Detta är en film för den ensamma, det förälskade paret, den stora familjen och för det äldre paret. Det är definitivt en film jag rekommenderar!
Filmen får 5/5
Trailern ser ni här:


Dear John
Om ni fann er hypotinserade av historien om Allie och Noah i The Notebook är detta definitivt filmen för er. Dear John är en naturlig, äkta kärlekshistoria som är så fylld av lycka att det bara kan övergå till smärta. Paret blir inte bara varandras bästa vänner, utan varandras värld och när John tvingas åka bort med armen står de emot många prövningar som tillslut får sina konsekvenser. Smärtan tycks aldrig bli nog, men inte heller kärleken. Oavsett hur lång tid som går emellan och oavsett vad som händer - finns det ingen av dem som slutar älska varandra. Channing Tatum och Amanda Seyfried ger ett oslagbart skådespeleri som är så genomträngande att varenda person som ser filmen börjar tro på kärlek igen. Lasse Hallström har återigen lyckats skapa en film med ett budskap man inte kan ta emot. Detta är en av de bättre, mest naturliga och fantastika filmer jag någonsin sett.
Filmen får 5/5
Trailern ser ni här:


Soul Surfer
Soul Surfer är en sann historia om en tjej som drömmer om att bli proffssurfare. Hon har sedan hon var liten spenderat dagar i vattnet, på brädan, med familjen och med sina två föräldrar som själva varit proffssurfare. När hon spenderar en av de bättre dagarna i vattnet med sin bästa vän blir hon attackerad av en haj och armen blir avbiten. Filmen följer hennes väg tillbaka och hennes otroliga comeback. Inte en enda gång i filmen klagar hon på hur hon har det och inte en enda gång tillåter hon sig själv att ge upp. Filmen är oerhört inspirerande, det är nästan overkligt och se vilken styrka människor kan ha. Filmen får ett större upplyft tack vare skådespelare som Helen Hunt(Pay It Forward) och Dennis Quaid(The parenttrap). Filmen får en att tänka på att vardagen kan vara mer skrämmande än man anar, men människans livskraft är också starkare än man kan förutse.
Filmen får 4/5
Trailern ser ni här:


The Blind Side
The blind Side är en film baserad på en sann historia och det är en av de vackraste filmerna jag någonsin har sett, med ett komiskt inslag i sig men med en väldigt viktig historia.  Big Mike är en pojke som inte haft en lätt uppväxt och som inte haft lyckan till att sitta och äta mat vid ett matbord, haft en säng eller kunnat köpa egna kläder. Quinton Aaron, som genom sin karaktär, inte säger mycket förmedlar så mycket genom de små sakerna han gör och hans sätt att prata med ögonen. Sandra Bullock har dock tagit sin skådespelarkarriär till en helt ny nivå och har tagit sig an sin karaktär på ett sätt vi aldrig sett förut. Hon är den sortens person som ingen säger emot och som som får vilken person som helst, att tro på sig själv. Hon tar in Big Mike och efter att ha börjat med småsteg blir Big Mike slutligen en del av familjen. Steg för steg blir allt större och slutligen får historien en större mening och filmen får en riktigt "feel good" känsla. Om man vill tro att ingenting är omöjligt och om man vill påminnas om vad som är viktigt i livet och samtidigt charmeras av Sandra Bullogs karaktär "Leigh Anne" är detta en film som du verkligen borde se. Du kommer både att skratta och gråta och charmeras och börja tro. Att ditt liv, kan bli bättre av att någon annans blir det.
Filmen får 5/5
Trailern ser ni här;


Remember The Titans
Remember the titans är ännu en film baserad på en sann historia och det är en av de historierna som förändrat världen på ett större sätt. Filmen är en klassiker och har setts av dem flesta, men för dem som inte sett den är det dags att ta sig an en historia som kommer förändra deras liv. Remember the titans handlar om de första två fotbollslagen av olika "raser" som mixas ihop. På den tiden var rasismen vanligt, svarta ansågs fortfarande vara mindre värda och gatornas krig mellan svarta och vita var som störst. När dessa två lagen blandas ihop har de inget annat val än och respektera varandra, men det dem inte inser.. är att när respekten kommer.. kommer så mycket mer. Dessa fotbollsspelarna blev varandras familj och de ändrade inte bara på sig själva, de påverkade inte bara spelet, utan de påverkade omvärlden. Detta är en av de bästa "feel good" filmerna där är. Detta är allmänbildning. Denna historien måste man känna. Både allmänt och i hjärtat. Och var och en av dessa gossarna, gör filmen sevärd.
Filmen får 5/5
Trailern ser ni här:

Pay It Forward

Pay It Forward är en väldigt speciell film. Det handlar om en liten pojke som får en skoluppgift om att påverka världen och han tar uppgiften större än många andra gör. Han bestämmer sig för att göra någonting bra för tre andra och när han gjort det, måste de tre personerna göra något för tre andra och då måste de då göra det för tre andra osv. Genom denna lilla pojkens förändringar eller påverkningar för dessa människorna, sprids hans budskap samtidigt som livet omkring honom börjar förändras. Relationer skapas, historier skrivs och liv förändras. Helen Hunt ger ett genuint skådespeleri tillsammans med Haley Joel Osment och Kevin Spacey lyckas med sin närvaro fullända historien och tar skådespeleriet till en starkare nivå. Om du vill känna mening för livet, om du vill veta hur du kan påverka livet, om du vill se en film som kommer få dig att må bättre och samtidigt få dig att känna dig fylld av tusen känslor så är det här filmen du borde se. Filmen är en klassiker, men det finns än idag folk som inte har sett den. Jag säger det bara en gång; Se den. Du kommer vilja se den om och om och om igen. För varenda gång talar den lika mycket till hjärtat.
Filmen får 5/5
Trailern ser du här:

http://www.youtube.com/watch?v=_pCtXRP1edo

Four Brothers
Four Brothers är en action späckad film med fyra bröder som försöker ta reda på sanningen om sin mammas död. Genom hämnd i ren kärlek låter dem ingenting stoppa dem och genom filmen får vi följa dessa fyra brödernas väg till lösning. Dessa bröderna är inte enade genom blod, men för dem finns det ingenting viktigare än vad dem är för varandra - brödrar. Mark Wahlberg har en stark karaktär som man snabbt respekterar, tillsammans med Tyrese Gibson, Garett Hedlund och Andre Benjamin. De fyra tillsammans skapar en historia värd att se. Filmen har en tydan på komedi, är actionspäckad, oklanderligt skådespeleri och en suverän story.
Filmen får 5/5
Trailern ser ni här:


Accepted

För alla dem som avskyr skolan - för alla dem som velat gå på en skola där de faktiskt lär sig, genom att avgöra vad de själva vill lära sig - är detta filmen för. Accepted handlar om killen som blivit nekad på alla håll och som genom att lura sina föräldrar omedvetet lyckas öppna en skola - en skola som fylls upp av hundratals elever. Gemensamt lyckas de skapa en skolbyggnad och de håller tillsammans i lektioner där de faktiskt lär sig - utan några måsten. Filmen är klockren komedi som syftar på det alla ungdomar känner. Det är ännu en av de feel good filmerna utan ett större syfte - en bra komedi för familj och vänner!
Filmen får 5/5
Trailern ser ni här:


The Help

The help är ännu en film baserad på en sann historia och tar oss tillbaka till 60-talet. Emma Stone har rollen som en journalist som i hemlighet och helt anonymt skriver en bok om utslag från de svarta städerskorna på 60-talet. Historier som aldrig sagts högt och situationer som ingen sett skrivs i boken och konsekvenserna blir tydliga. Emma Stone, Viola Davis, Octavia Spencer och Jessica Chaivstain ger filmen ständiga guldvärda ögonblick. Filmen är en väldigt inspirerande och rörande inslag med flera komiska inslag.
Det är definitivt en film att se tillsammans med sin väninna eller sin mamma!
Filmen får 5/5
Trailern ser ni här:


A little bit of heaven
A little bit of heaven handlar om Marley vars liv går helt och hållet framåt. Karriären är hennes livsmål medan männen är vad hon njuter av, utan komplikationer och svårigheter. Tills det ögonblicket hon får beskedet om att hon har cancer. Trots hennes vanliga glädje börjar fler känslor komma till ytan och hon blir inte bara förälskad, utan hon måste möta livet cancer innebär. Detta är en komedi som fick mig att både skratta och gråta, sucka och le. Det är definitivt en film som kan tilltala var och en, då rädslan är något alla har men som alla måste komma över.
Filmen får 5/5
Trailern ser ni här:


Under The Tuscan Sun
När Frances liv står stilla efter att hennes relation gått i stupet, skickar hennes vänner henne på en bussturne i Tuscana i Italien. Dock slutade det inte med en resa, utan en flytt. Under en av rundturerna finner hon ett hus, eller snarare - ett rukel som hon bestämmer sig för att köpa och fixa. Under en somrig tid med både åska och regn får vi följa en tid för Frances att börja om, då hon lagar sin villa och samtidigt lagar sig själv. Och innan Frances hunnit önska sig allt hon någonsin önskat -  har hon fått allting hon önskat sig - trots att det inte var som hon önskade sig det. Mm, klurigt va? Under the tuscan sun är en fantastisk historia om hur man börjar om och Diane Lane ger oss en karaktär som vi alla önskar att vi vore. Vill ni se en riktigt upplyftande film - se den!
Filmen får 5/5
Trailern ser ni här;


My best friends wedding
Okej, så vi har alla njutit av klassikerna - Notting Hill, Vad kvinnor vill ha och Pretty Woman.. Och vi har säkerligen njutit av denna filmen förut. My best friends wedding handlar om Julianne(Julia Roberts) som inte har en känsla för mode, kärlek eller pojkvän. Hon är fullt insatt på karriären, sina ofärgade kläder och självständighet. Fram till hennes bästa vän ska gifta sig. Plötsligt blir den enda i hennes liv, som på ett sätt varit mannen i hennes liv, inte längre hennes och i sina desperate försök att få honom att inse sin kärlek till henne - försöker hon få honom att inse att hans nya inte är en match bra alls. Självklart får alltihopa konsekvenser och historien staplar ut på ständiga konstiga situationer. Men filmen är en bra komedi, som någonstans ändå är fylld av samma smärta som kärlek alltid medför sig och i slutändan handlar dt om hur man offrar sig själv för den andres lycka. Det jag också gillar med denna filmen är att den inte heller har samma vanliga lyckliga slut, som många andra fairytales. Filmen har sina ljusglimtar, särskilt med Dermut Mulroney som med sitt vackra yttre charmerar varenda kvinna som ser filmen. Han har en oerhörd charm som går rakt igenom karaktären. Detta är en klassisk romantisk komedi som går att se med vem du än har i närheten.
Filmen får 5/5
Trailern ser du här;




Nu har ni lite att titta på.. Trots att filmerna är några klassiker så är det faktiskt filmer man alltid kan se om igen!
Det finns hundratals andra filmer självklart, men det börjar närma sig sömn så jag tycker det räcker där idag!

Hoppas ni känner er nöjda nu när ni fick lite förslag! Är det några andra ni vill att jag ska rekommendera så är det bara att lämna en liiiiten kommentar!

Vi hörs flickor&pojkar! Hoppas ni får lite bra movietime.

Nattiiii!

Kommentera

Publiceras ej