The day begins..

0kommentarer

and now.. Let's see what this world will do for me.

Natten är halvvägs igenom. Inom två timmar kommer jag stå redo för att ta mig igenom en lång fredag. Sömnen är inte ens närheten så efter tre timmars försök satte jag mig upp och satte på Sweet home Alabama som nu ekar på tvn bakom mig. En film jag inte sett på så lång tid så att den är som ny och jag ler och skrattar precis som jag gjorde första gången jag såg den. Josh Lucas är ju så otroligt att se på. Hans ögon är något så genomträngande att jag smälter gång på gång. Han är lite grann som Ryan Gosling.. Man ser på honom så många gånger.. och ändå är han lika vacker.

Mina tankar är lugna idag. Lugna men på något sätt lite oroliga. Det känns som att jag är påväg ut ur en dröm och som att jag inte kan avgöra om jag drömmer eller om jag vaknat. Trots att det känns så så finner jag mig i ett oerhört lugnt läge. Paniken har kanske varit så stor del av mig så länge att kroppen inte längre reagerar på alla nya saker som dyker upp. På allt nytt kaos.
Under timmarna som gått ikväll har jag legat med "Les Miserables" låtar i hörlurarna. Jag finner mig själv med gåshud då och då. Jag har aldrig tagit till mig musikalen men efter att ha sett och hört om den överallt i London och den nu finns överallt på reklamskyltarna i Malmö känner jag mig tvungen att söka upp den.. Och jag kan inte förstå att jag inte gjort det innan. Det är samma teater folk som i fantomen på operan. Musikalen är så vacker. Musiken är lika kraftfull. Rösterna är makabra och ändå rena. Det är väl bättre att man tar det till sig förr eller senare.. Men jag kan säga såhär.. London ska jag till igen. Och jag ska dit under en längre tid. Jag ska söka upp alla musikaler där finns.. och dem finns i alla hörn. Jag hoppas det blir snart. Tiden var alldeles för kort senast jag var där.. och kostnaderna var alldeles för dyra(inte för att de lär ändras).. Men jag vill kunna åka dit för att kunna göra något. Uppleva. Åh, jag önskar ni kunde förstå.

Fantomen på operans ljuva musik rusar naturligtvis genom mina hörlurar. Fortfarande. Dagligen. Särskilt idag.. och det är lika underbart att lyssna varenda gång. Musiken är så pass ren att det känns som att kroppen sköljs av något rensande medel. Man blir fri.

Och imorgon önskar jag att jag vaknar(om jag nu sover en timme innan jag går upp).. och känner att det är en vändning. Att mitt liv börjar igen. Att jag blir fri och att mitt liv är betydelsefullt. Att det är lika vackert, fyllt av konst, känslor, musik och människor som det är i en musikal.

Fredag imorgon! Eller ja. .rättare sagt nu. Ha en trevlig fredag gott folk!

Kommentera

Publiceras ej