Me and a sunny day

1kommentarer

Dagen har varit fenomenal. Jag vaknade tidigt efter en supertrevlig kväll hos Bea och gick raka vägen upp för och göra frukost. När jag ätit, diskat och gjort mig i ordning i lagom tid satte jag på "Just Wright" med Miss Queen Latifah och jag kan ju bara säga såhär.. Påbörjar man dagen med en kvinna som Miss Latifah.. så kan man garantera att dagen börjar bra.

När den lugna musiken ekade igenom det nystädade huset tände jag ljusen och gick en runda, under tiden visningen för huset var igång. Den halvtimmes promenaden blev till en 1½ timmes promenad, men jag hade turen på min sida.. för mitt under denna ljusa morgon tog solen plats på himlen och de vita molnen skingrade sig för att ge plats för en blå himmel.

När vinden omfamnar en med snäppet av en varmare bris, solen skiner och musiken ljuder i hörlurarna kan jag inget annat än och må bra. Tiden gick allt ifrån långsamt till snabbt, men när jag tog de sista stegen ur stigen och såg att det var tomt i huset log jag nöjt för mig själv och gick in för att göra nudlar.
När jag sedan tog plats i soffan på mitt rum för att äta såg jag mig omkring i det nedrullade rummet, stängde av tvn och sprang ned och satte mig i trädgården.

Där njöt jag. För mig själv. I den underbara dagen.

När jag sedan var färdig och klockan inte var mer än halv ett suckade jag högt åt mig själv. Jag ville inte gå in och lägga mig och se film under en solig dag, jag hade redan tagit en lång promenad.. så.. vad kan jag göra?

Under just det ögonblicket drar sig löven över altanen med en stark bris och landar mjukt framför mina fötter.

Så jag tog fram allt jag behövde - en kvast, en kratta, två trasor och en vattenslang. Sedan var arbetet igång. Under 3,5 timme slet jag mig igenom eftermiddagen genom att flytta på krukor (tunga krukor kan jag lova).. plocka upp löv som satt fast i hörn, springor och hyllor.. sedan drog jag bort spindelnät och sköljde av altanen med vatten. Jag skrubbade lite extra för att få bort just det gröna som lagt sig på brädorna och sköljde sedan om igen.. Under tiden det torkade tvättade jag våra två fina, vita trädgårdsstolar.. som ja, vanligtvis är vita, men under hösten och vintern tagit färgen till grönt.. så jag skrubbade på mina bara knän och fick de två stolarna att skicka som om de vore originella. Sedan började jag möblera på krukor, lyktor och stolar tills det såg välfixat och fint ut. Då sköljde jag altanen en gång till och började sedan med att kratta trädgården.. Då verkade turen försvinna lite.. för plötsligt drog starka vindar in och kastade omkring löven som jag samlat i en hög, så jag drog ut en soppåse och kastade jag i allt jag kunde innan det var för sent. Men när jag fyllt halva påsen och sett mig omkring så förstod jag att det inte riktigt spelade roll ifall jag skulle kratta idag eller inte.. för löv ifrån andra ställen skulle ändå blåsa in och göra att det såg exakt likadant ut som när jag började.

Men altanen var jag nöjd och belåten med. Enorm skillnad. Det såg ju så mycket mer välvordat ut!

När jag kände kraften ta sig ur kroppen gick jag in och hällde i mig två glas vatten innan jag gick upp och tog mig en dusch. Jag tänkte ta mig en tur med mina hundar, men när jag såg ut låg tjock dimma på vägarna så jag bad min bror göra ärendet medan jag började med middag och förberedde film.

"Not since you".. blixtrade på tvn under tiden jag drog i mig en smoothie med mangosmak. Sedan lade jag mig, nyinsmöjrd i sängen och har sedan dess bara låtit mig själv ta en lugn dag.

Hostan, kallsvettningarna och huvudvärken har ännu inte försvunnit, så jag hoppas på ett par dagar till och sedan en lång tillfriskning..

Nu ska jag kallsvettas under täcket, ytterligaren en gång medan jag ska se på.. "Hereafter".. Velat se den superlänge, så kommer bli awesome slut på helgen..


Jag undrar om resten av er har några bra tips på filmer..?

Jag har enbart sett filmer som "The holiday".. "Under the tusan sun".. och "Just Wright" och "Eat,Pray,Love".. för att finna svar inom mig själv. I The Holiday finner jag äntligen en karaktär.. "Iris"..  som säger just det jag säger så långt inom mig själv.. Jag menar.. Hur svårt kan det vara? Att sluta vara den alla vill att man ska vara och sluta hoppas på att den killen som inte älskar dig ska älska dig. Varför sitta och vänta på att dem ska när det finns dem som gör?
Och Just Wright hittade jag ju inte förrän idag, men .. hon lever precis det livet jag är rädd för - nöjd med tillvaron, men ensam resten av livet. För att hon är alla mäns bästa vän. PRECIIS som jag. Det är så det är för mig. Och när jag ser dessa filmerna så försöker jag se lösningen - jag försöker lära mig precis det dem lär sig om sig själva.. Då dem inte längre accepterar att vara den bästa vännen.. Men varenda gång jag söker efter den lösningen så ser jag inte den, jag förstår bara att den är innerlig och jag förstår att det.. "Makes sense"... Men sen då?  Var är den riktigt lösningen som visar exaaaakt vad det är man behöver göra för att finna sig själv?
Där är "Eat,pray,love" och "Under the tuscan sun".. såå jääääkla bra..eftersom de visar just det du söker och de trycker på de jobbiga punkterna - varför?
I Tuscan sun visar dem just hennes jobbiga, dolda tankar men hennes lätta och trogna vardagsliv.. och hon gör just det jag gör som jag tror kommer få mig att hitta mig - lämnar allt bakom sig, reser och flyttar. I Italien börjar hon om.. och när hon flyttar dit så önskar hon sig tre saker. Jag tänker inte avslöja filmen, utan ni får se den.. men jag kan säga som såhär mycket.. Även om det inte var det lyckliga slutet, så fick hon just de tre sakerna hon tänkt sig - kanske inte bara på sättet hon föreställt sig de.. och så försöker jag se på mitt liv.
I Eat,Pray,Love finner man den särställda människan som aldrig hittar det som är tillräckligt. Den som ligger och vrider och vänder sig på nätterna med massa masocistiska tankar och undrar hur länge denne ska behöva stå ut, samtidigt som den undrar varför vardagen bara inte är bra nog när man har världens bästa man och världens bästa familj. Varför är världen aldrig tillräcklig? Varför har man så svårt för att anpassa sig till att livet inte är mer? Varför söker man ständig drama i vardagen? Varför är du så arg? Varför är du så ledsen? Varför är du så förvirrad? Vad,vad,vad,vad vill du få ut av livet? VAD? Och när du äntligen erkänt vad - varför i helvete vill du ha det?
När man väl tagit sig igenom alla dessa konstiga stadiena och accepterat livet man haft, förlåtit sig själv för de situationer man satt sig själv och andra i.. så är man plötsligt påväg till livet som gör det till det bättre, till livet som då blir tillräckligt.. För vet du varför det blir tillräckligt?
För att du har du äntligen funnit dig själv.

Underbart va?

Så.. tips på filmer som får en att känna sig extra träffad och extra.. lärd?

Tipsa på!

Och sov gott.. Ni behöver kraft inför den nya veckan.


Louise.




1 kommentarer

Patricknicole

26 Apr 2011 11:01

Very good, I was so suprised when I came upon this site. I would love to find a chat for installers to help and give opinions and compare prices in differant areas Thank you and keep up the good work

Kommentera

Publiceras ej