"Hur kunde hon?"

0kommentarer

Ibland blir jag så oerhört trött. Jag har under de senaste två timmarna suttit och skrivit texter som inte bara en och inte bara två´.. Utan tre gånger bara försvunnit. Trots att jag var så få på ord rann det ur mig när jag väl börjat och nu har jag skrivit så pass många gånger att jag inte längre känner att orden behöver komma ut, men jag ska göra vad jag kan.



De senaste dagarna känns det som att jag pallrat på mig saker att skriva om. Att det funnits så mycket småsaker som skapat tankar inom mig, men sanningen är att det inte varit så. De dagarna har inte innehållit alls mycket. Jag har gått längs malmös ovanligt mysiga gator och njutit av de nya juldekorationerna och julmusiken som låter lite här och var. Intill de glittrande renarna och de gigantiska pingvinerna har isbanan varit fylld av barnfamiljer och skrattande barn som vinkat till mig när jag stått och sett på. Röda stugor står längs lite olika gator och säljer brända mandlar som doftar från långt avstånd tillsammans med lite amerikanska christmastreats och tända brasor att värma sig på. Jag har även gått i massvis med fullsmockade affärer och krigat om plats. Med musik i öronen var det mindre jobbigt i all julrysning. Istället tog jag mig tid till varenda julklapp jag höll i handen och satte oftast tillbaka den i hyllan i ren tveksamhet. Små och kreativa saker fick jag med mig hem, saker som mamma kan hjälpa mig att göra någonting av. Hon lyckas alltid få det mest vardagliga extra utomstående. image descriptionimage descriptionimage description

Annars har julgranens ljus mött mig under morgonen bortsett från idag när jag vaknade tidigt hos mamma, gjorde mig en ovanlig frukost med runda mackor och en kopp te och en bok. Biblioteken har varit så fyllda av folk under dagarna att jag inte tagit mig tid till att leta efter en bok. Istället har jag fått låna tre böcker av mamma. "Hur kunde hon?" är en bok jag lånade igår och som jag redan är halvvägs igenom. Boken handlar om en flicka som under fyra års ålder börjar bli utsatt för våldtäkter av en incestisk pedofilhärva. Hennes mamma, morfar, farmor och farfar och familjevänner utför brutala och omänskliga våldtäkter dagligen. Det är väl inte en christmas-spirit bok egentligen, men den är på något sätt ändå passande. Kanske för att man vill vända sådant här mörker till ljus.    Boken är skrivet på ett sådant vardagligt sätt att man nästan förstår att det är vardagsrutin för denna lilla flicka. Mitt hat för sådant här brinner alltid starkt inom mig då jag vet att sådant här pågår runtomkring än idag. Och oftast är det så att både folk och samhälle blundar för det, därför tycker jag det är så bra att påminnas och kanske vakna. Jag rekommenderar den definitivt.



Dagen ska vara lugn och jag ska ta ett bad, läsa med lite tända ljus och bara mysa fram tills det är tvättdags och sedan ska jag bara njuta av en bra film och lägga mig tidigt. Det är märkligt men på något sätt har jag lyckats vända tillbaka dygnet och nu går jag upp i tid och lägger mig i tid. Och jag tror verkligen att jag kommer kunna njuta av fulla dagar under hela jullovet.
image description
Det känns bra än så länge. Allt känns bra. Ett par dagar till, sedan är julen fullt kommen och jag hoppas den medför någonting nytt. Och om inte det, så åtminstone nånting närt och kärt.


Hoppas ni får en fin dag. Njut av lovet mina vänner!

Kommentera

Publiceras ej