Goodness

1kommentarer

"Emma har lagt hela sitt liv åt sidan för att rädda & ta hand om 14 gatubarn i Uganda. Det började med att hon och hennes vän Therese praktiserade på en organistation där nere som arbetade med utsatta barn. De lyckades få ett gäng killar att lämna gatulivet bakom sig och komma och bo på organisationen. Tjejerna började samla in pengar för att hjälpa dessa barn, killarna började i skolan och tjejerna åkte hem till Sverige igen. De fick uppdateringar från ”director”  (chefen på organisationen) om hur bra killarna hade det, om hur bra de gjorde ifrån sig i skolan m.m.

När Emma bestämde sig för att åka tillbaka dit märkte hon på en gång att något var fel. Det visade sig att pengarna inte alls gått till mat & kläder m.m. till killarna, utan de här barnen hade istället blivit både fysiskt och psykiskt misshandlade av ”director”. Torterade. Emma gjorde en anmälan och det hela slutade med, efter en tuff kamp, att hon drog igång en egen verksamhet. Snart ett år senare bor hon fortfarande med barnen och tar hand om dem. Hon har gett barnen en chans att få vara barn, gå i skolan, spela fotboll, mat & framför allt trygghet.

 

Förutom skolavgifter, skolmaterial, kläder & skor m.m. så hade pojkarna önskat sig en stor julfest med god mat & vänner. Det tycker jag att de förtjänar! Från ett tidigare liv där de var helt ensama små barn som sov på gatan, åt ur sopor & tog droger – till unga killar som går i skolan, leker, aldrig lägger sig utan mat i magen och det viktigaste av allt…..att de nu har människor som älskar dem." (Text av Kenzas.se)


http://skitungarna2011.blogspot.com/

 

Jag kunde inte undgå att känna hur det värmde i hjärtat när jag läste detta, gick in på bloggen och läste om deras lätta glädje. Såg pojkarnas glada ansikten. Med så lite får dem så mycket. Det är juletid och självklart förtjänar dessa pojkarna att få mat på bordet. Det spelar ingen roll om man skänker 50 kronor eller en hundralapp, för att oavsett blir summan gemensamt så pass stor att det gör en oerhörd skillnad. Emma har flertal gånger fått be sina läsare om småpengar för att kunna överleva och inte bara för sig själv, utan för pojkarna. Kan vi då, som har det såhär bra gå in och skänka en liten peng som kanske inte enbart ger dem julglädje utan ett fortsatt trygghet? Clearingnummer och alltihopa finns på bloggen häröver - snälla, gå in och skänk det minsta ni kan. Jag vet att många av oss inte har en lätt verklighet heller, men vi har så mycket att vara tacksamma över och om vi kan unna oss småsaker då och då, borde vi kunna unna dem en riktig jul. Vad säger ni?

1 kommentarer

Johanna

12 Dec 2011 05:27

Du har ett sådant gott hjärta Louise. Jag ska be min mamma föra över pengar idag. Hoppas fler gör detta!

Kommentera

Publiceras ej