"Fettisdagen"

1kommentarer

Gooo'kväll.
Det är tisdag och egentligen borde man säga "uh, det är bara början på veckan".. men jag försöker tänka "Imorgon är det onsdag och sedan är det bara två dagar tills det är fredag" :) Hihi, tänker man positivt funkar det alltid!
Jag har inte uppdaterat sedan "Alla hjärtans dag" så jag tänkte bjuda på lite bilder ifrån kvällen som spenderades med min familj! Jag busade lite med min gulliga kusin Hugo nästan hela kvällen. Vi satt och sjöng "Emil i Lönneberga och pippi långstrump" - låtar! Jag älskar när barndomen kommer tillbaka!
Efter familjemiddagen så gick jag på bio med mina fina flickor Danielle och Amanda och vi såg "Valentines Day" och jag kan säga att trailern inte gör filmen rättvis.. Den var inte som "Love actually" direkt men den var på helt rätt humör för alla hjärtans dag och visar hur människor utan vetskap hör ihop - även om det bara är för ett par timmar - och man både skratta och fick tårar i ögonen av denna filmen.
så jag tänker citera något som Lucas säger i ett avsnitt av One Tree Hill som passar ihop med just detta;

"Did you ever look at a picture of yourself and see a stranger in the background?
It makes you wonder how many people have pictures of you, how many moments of other people's lives we've been in. Were we part of someone's life when their dream came true, or were we there when their dreams died? Did we keep trying to get in, as if we were somehow destined to be there? Or did the shot take us by surprise? Just think, you could be a big part of someone else's life, and not even know it."

Så den var inte lika gripande som Love Actually, men det var en helt rätt film att se på något sätt, så se den - den är absolut sevärd.
Efter filmen fick vi gå hem eftersom bussarna hade slutat gå men det var en väldigt mysig pratstund och har vi sällskap av varandra så kan det inte gå fel och vi avslutade kvällen med en helt rätt "lekstund" på lekplatsen vid mig.. Hahah, ibland är det bara så skönt och få vara barn igen!

Sedan kom måndagen och det blev en helt okej skoldag, vi gjorde besök på "Fifh" med skolan som är en förening för handikappade.. Där blev vi introducerade av två killar i 20-30 årsåldern som under olyckor blivit förlamade.. Som ni förstår kände igen mig, jag kunde lika bra suttit där med dem..  Den ena killen var på en surfingsemester med ett gäng vänner och låg i en hammock som plötsligt sprack och ett betongblock kom i huvudet på honom och han bröt nacken och är förlamad ifrån bröstet och nedåt. Den andra killen bröt nacken - två gånger. Den första gången föll han ifrån en 7-våningslägenhet och förlorade känsel ifrån midjan och nedåt.. Andra i en bilolycka då han förlorade känsel totalt bortsett från i armarna - men fingrarna kan han inte röra..  Båda killarna är med i landslaget för handikapp basket och handikapp rugby.. Det var otroligt och sitta och höra historierna ifrån dessa två killarna och ändå se hur de uppskattar sitt liv.. Det fick mig att tänka att jag kanske inte hade gett upp så lätt som jag trodde.. Det finns en mening med allt trots allt..
De lät oss prova på handikapp basket och jag måste säga att det var riktigt roligt trots att det var svårt. Efter det fick vi träffa två stycken blinda killar som varit blinda sedan födseln. De såg färger och kunde urskilja vissa föremål men kunde inte dirket se vem som gör vad eller vart någon sitter eller någon som räcker upp handen .. De lät oss prova på "bollaktivitet" för blinda och vi fick ha på oss ett par glasögon som gjorde vi inte såg överhuvudtaget utan fick lyssna oss fram .. Det var svårt men det gick och det var en oerhört skön idrott eftersom det inte var skrikande eller så, en väldigt tyst och rolig sport och är man proffs - som dem - så är det nog tusen gånger roligare.
Så det är väl sådana situationer som får en att uppskatta livet och tänka efter.. och jag tror inte jag har insett hur nära jag faktiskt varit.
Videos ifrån detta ska jag också försöka lägga in .. Här har ni annars en länk till "FIFH"s hemsida:)
http://www.fifh.com/

Idag är det tisdag och det har inte varit någon särskild dag. Eller jo, det är ju fettisdagen.. Har ni köpt några goa bullar och fikat med nära och kära? Jag ville väldigt gärna men mamma fick mig att inte äta - vilket är bättre eftersom jag börjat träna igen ju - och vad är det för mening med träning om man ska äta sådant? :)
Jag har varit i skolan, städat med pappa, äntligen fått ta ett riktigt skönt och varmt bad! och sedan åkte jag med min vän Lukas till burger king där han skulle äta middag och sedan träffade jag min gulliga vän Sofie och nu ligger jag hemma och ser Dirty Dancing.. och jag ska försöka lägga mig i tid för att kunna bli utvilad..
Så det har varit en bra start på veckan .. och jag hoppas det blir ett bättre slut.
Hoppas er vecka har börjat lika bra!
Sweet dreams
Missnorman



(Det verkar vara problem med videosen jag vill lägga upp ifrån FIFH så jag struntar i det så länge:)

1 kommentarer

frida

02 Mar 2010 09:16

Hoppas att allt är bra med dig gumman!!

Du ser ut att må brabrabra, härligt.

Åker nästa måndag och då ska jag försöka komma igång med bloggandet igen ( så följ gärna med !)

Hälsa mammi så gott. Vi hörs säkert i veckan.

Puss/f

Kommentera

Publiceras ej