Tidigt jullov?

0kommentarer

Ytterligare en natt har jag legat sömnlös. Jag vet inte vad det beror på. Jag vet att jag haft det så sedan jag varit liten men man börjar verkligen bli trött på det. Jag börjar fundera på om jag borde börja gå på sömnpiller.. Bara under ett litet tag, för det hade hjälpt och fått mig in i en bättre rytm.

När klockan ringde imorse gjorde jag inget väsen av att jag inte sovit. Det var bara att dra på sig sina kläder och göra sig i ordning. Det var ändå rätt skönt att göra vid sig efter så många dagar. Det känns alltid bra när man inte varit vidgjord på ett tag och sedan fixar sig, då känner man sig extra fräsch. Det blev snabbt kallt när jag gick ut. Jag brukar inte frysa men det knottrade sig nu längs kroppen. Jag fick syn på bussen och sprang snabbt för att hinna innan den åkte iväg. Bussen var nystartad, doften var fortfarande fuktig och luften var kall. Jag burrade ihop mig med Sophie längst bak i bussen och vi diskuterade lektionerna jag missat de senaste dagarna. Lyckligtvis har jag inte missat någonting viktigt. De har varit omkring fyra stycken på lektionerna, så det lättade lite på mitt samvete. Det är konstigt att man slutar bry sig efter ett tag. Skolan är viktig och när jag väl satsar är jag duktig, men de senaste tre månaderna har ingenting känts viktigt för mig och med tanke på allt det som hänt runt omkring har skolan och hemuppgifterna känts oviktiga, varav skippade dagar också skett. Jag har ingen varnande frånvaro direkt, men jag har tillräcklig för att jag känner att det tar på mitt samvete, så egentligen är det väl för min egen skull. Men nu får man lov och sedan är det bara att köra på när man fått sin paus igen. Nästa år kommer bli bättre tror jag. Färre ämnen och lite roligare ämnen, men jag vet att psykologi och filosofi innehåller tuffa hemläxor.. Jag tror jag kommer kunna leva med det. Jag hoppas på det iallafall. Resten av dagen har gått rätt fort. Jag har gjort läxor och njutit av fantomen på operan i bakgrunden. Jag somnade under tiden jag gjorde läxa.. så det var nog mer rogivande än jag var beredd på. Haha..

Nu är dagen snart över och tjock snö har lagt sig på marken. Vinden drar lätt i snön utanför och jag ser hur det virvlar sig utanför fönstret. Det är vackert, snön. Hur det lyser upp i mörkret och får allt att se.. dramatiskt ut på ett lugnt sätt. Ambulansens sirener tjuter på långt håll. Det står aldrig om olyckor i Höllviken i tidningen så jag får gissa mig fram lite.. Jag kan gissa på att det är en halk-olycka. Obehagligt. Man vet aldrig om det är någon man känner. Nu kom grannarna hem. Jag hör deras bildörrar slås igen... En .. Två.. Tre.. Det måste vara Larssons i huset mitt emot. Det låter som att Conny har börjat skotta.
Jodå. När jag ser ut genom fönstret föser han upp snön på sin stora skövel.

Jag håller tummarna för att snön förvärras under natten. Det hade varit underbart att vakna till en stor hög snö utanför fönstret imorgon, då kommer antagligen bussarna ställas in också slipper jag skoldagen och får ett tidigt jullov. Men man vet ju aldrig. Oftast går det inte som jag vill.

Josefin kommer åtminstone imorgon, det kommer göra helgen lite bättre.
Mer uppdatering då.

L.


















Kommentera

Publiceras ej