Magical nights.

0kommentarer

När jag vaknade imorse så kändes hela kroppen tung.Mitt vänstra öga sved och när jag mötte min spegelbild insåg jag att jag fått någon sorts inflammation. Jag tvättade ansiktet och lade på ett tungt lager av smink och drog sedan på mig de mysigaste kläderna jag kunde hitta.  Det var ganska kvavt ute. Jag gick med bestämda steg mot Santa Lucia där jag skulle möta mamma, men när jag kom fram så insåg jag att jag var en kvart tidig så jag lade mig mot bänkens rygg och njöt av tonerna i öronen. Jag avbröts efter ett par minuter av min gamla klasskamrat och skulle precis stänga av när hon försvann igen och sprang mot bussen som kom. Tillslut kom mamma och hennes arbetskamrat, Ylva och hämta upp mig och så var det dags för ännu en jobbdag. Ylva var pratglad och frågade om resan och sommarlovet. Hon kommenterade snabbt
- "vilket väder vi har haft va!" .
Jag såg ut på den gråa himlen och svarade ointresserat
- "Har vi?"
Mamma fyllde snabbt i innan Ylva hann säga någonting.
- Louise tycker inte om värmen direkt, hon är lite.. annorlunda.
Jag log starkt inombords åt mammas tonfall och gav ett ytligt snett leende och slutade lyssna. Vågorna av musik strömmade igenom mig och jag började vakna till, precis som miljön och färgerna omkring mig.
Efter en knapp halvtimme var vi framme och det var dags för jobb. Inte särskilt farligt. Jag hade lite roligt faktiskt. Jag trivs med kollegorna och älskar fikastunderna vi har. Och det är inte så hårt jobb, även om det är mycket. Jag trodde timmarna skulle gå långsamt, men när jag slutade fokusera på att vara trött gick timmarna plötsligt fortare och när jag väl kommit igång i ett högt tempo på eftermiddagen så var det dags att gå hem. Ylva fortsatte ställa lite frågor i bilen och jag svarade utan att höra exakt vad hon sa. Tillslut tog tröttheten över och jag lade hörlurarna i öronen och slappnade av. När jag kom hem hade pappa och hans trio börjat repa. Jag hade bestämt mig för att stanna hemma idag, jag behövde en lugn dag.. Så jag gick upp och duscha och lade mig sedan ett par minuter vid sängen. När trion körde härifrån så gick jag ned och lagade mat i lugn och ro. Eftersom jag var så trött så fick det bli något väldigt lätt - spaghetti och köttbullar and guess what. It was perfect. Min bror och jag åt snabbt, vi var hungrigare än vi trodde. Men när jag precis njutit av sista biten så kommer pappa tillbaka. Då berättade han att fältmusikerna jag pratat om satt på millennium - ett gäng på 40 pers. Så jag for upp och gjorde mig snabbt i ordning och åkte med dem tillbaka till Millennium där jag gick raka vägen fram till Monica som välkomnade mig med samma varma kram som hon gjort de senaste två dagarna. Hon presenterade mig för resten av gänget och flera av dem sa att dem känt igen mig och hört mitt namn under andra samtal.. Och när musikquizen väl kom igen var det löjligt roligt.. Det var som en gospelkoncert och hela gänget körade från sitt bord, applåderade i takt, conrad gick upp och spelade gitarr och flera av dem dansade loss. Pappa var lika duktig som alltid, alla älskar hans röst och hans framförande. Han hade lika roligt som alltid men fick nog lite extra kraft av deras energi! Publiken älskade det och applåderade och sjöng med dem också.. Taket lyfte lite!  Nu fick pappa äntligen se det jag pratat om  - och det var mäktigt, man kunde se energin dem sände ifrån bordet till scenen och alla log och sjöng tillsammans. Flera bekanta vinkade och hälsade, som vanligt på millennium, det finns alltid någon.. en enda liten familj! När klockan börjat bli mycket kom Peter, Danni, Matte och Linus. Vi slog oss ned vid ett bord, killarna njöt av sina öl och Danni och jag fick äntligen ta igen lite. Och så roligt vi hade. Bokis och hans vän Petter gjorde oss sällskap ett par minuter och sedan började vi planera inför morgondagen på FBU.. och nu verkar vi vara ett gäng. och det roliga var att flera av dessa musikerna pratade med oss alla ikväll och killarna blev väldigt, väldigt nyfikna! men dessa musikerna.. Vilka goa människor! ja, denna upplevelsen är man glad för.. Människor man kommer komma ihåg för livet!

Innan stängning hamnade vi vid ett bord nere vid baren och fick sällskap av lille Palle, mr gollliiii och även han och mr Jims tänkte hänga på imorgon..så nu jäklar kan det bli riktigt roligt!

Så dessa tre dagarna har varit fantastiska - koncerterna är magiska och fyllldaaa med sådan jäkla glädje att publiken mår så fantastiskt bra.. och nu fick jag även en riktigt bra kväll med mina två närmsta vänner, danni och peter.. Det var så skönt och bara få ha trevligt med dem, att bara sitta och prata igenom och ha roligt!  Och nu har vi ännu en dag imorgon.. Det som suger är att man måste åka hem tidigt eftersom man har jobb. Men vilar jag mycket imorgon så kan det gå!

Nu tackar jag däremot för mig.. och ger er en mysig nattlåt som ni kan vaggas lite till sömn med, men det är enbart med piano.. and It's called Sia- My love.. och jag skulle älska att kunna denna på piano, vilket jag överväger att kanske lära mig!

Kommentera

Publiceras ej