Gran Canaria, day 1.

0kommentarer

(BILDER IFRÅN FÖRSTA DAGEN LÄNGST NED!)

Jag sitter i sängen med ett bultande huvud och halsont. Febern har lagt sig, men det värker i kroppen. Nej, jag har inte skadat mig och haha,nej, jag är inte bakfull.. Jag har fått på mig en liten förkyldning skulle jag tro. Bortsett från det mår jag förvånansvärt bra. Det känns väldigt konstigt att komma tillbaka till verkligheten .. till stället då man måste tänka på vem man är, vad man gör.. på pengar och på saker som att ta "hänsyn" till andra..
Det låter kanske egoistiskt sagt, men .. Det var så annorlunda. Pengarna hade man full kontroll över, man räknade ut vad som behövdes och vad det skulle kosta och lade undan extra ifall det skulle behövas i nödfall. Man kunde äta vilken mat man ville utan att någon hade en åsikt om det och ansvaret blev så frihetsgörande för en själv att man köpte mat för sig själv, och inte andra - och jag har inte gått upp ett enda kilo. Tvärtom skulle jag tro däremot.. Och att laga mat - att kunna gå upp på hotellrummet när man ville och laga det man kände för, var även något som kändes ... befriande. Man gjorde det man själv ville. Man hade eget ansvar. Och det var inte så att man kände sig äldre, eller tuff eller något annat.. Utan mer som att det var en vana. Man var lugn. Det var lugnt omkring en och i en. Och det bästa av allt.. Det var känslan av att kunna gå klädd hur som helst på gatorna! Ingen såg ned på en.. Alla lös fortfarande upp och beundrade en.  Det var en fantastisk känsla att gå som slafsigast och ändå känna sig .. beundransvärd? .. och när man väl gjorde upp sig så kände man sig som en gudinna.. Det var helt enkelt fantastiska människor och man kunde alltid vara sig själv. Och jag kan erkänna, att jag så innerligt kände mig fri!

Och att gå ut på barerna.. Poh! Det är mer än löjligt att komma hem och behöva säga "nah.. jag är inte 18 så jag kan inte gå med er ut, för jag kommer inte in"... Det är verkligen LÖJLIGT och det är en sådan.. pinsam känsla. Man när man var där så kände man sig än en gång lugn och vi hade så fantastiskt roligt och uteställena var bara.. fantastiskt bra. Än en gång hade man kunnat känna sig vuxen när man beställt en drink, men nej, tvärtom var det befriande att kunna köpa en drink och få njuta av den - utan tanke på något, som man hade haft hemma!

Allting var så lagom. En perfekt första resa. Vi bodde på ett underbart hotell - Norcopia med två bäddar, kök, vardagsrum,tv ,balkong och badrum. Allt som behövdes fanns på rummet . - Köksutrustning, kylskåp&frys, hårfön, strykbräda och strykjärn. Svensk pissekanal, haha, men bättre än inget.. Radio. Telefon. Garderob. Allt.

Vi förstod nog inte riktigt att vi verkligen var påväg på semester förrän vi stod på fast mark,inte ens när vi stod på Sturup.. Det tog oss många timmar att inse att vi inte drömde..Vi klarade säkerhetskontrollerna utan problem. Jag kände mig jättenervös när vi skulle gå igenom, bara för att jag visste att min otur skulle följa mig på något sätt.. Så när jag gick igenom första gången så blundade jag och viskade "pip inte, pip inte" och när jag var igenom och säkerhetsvakten skrattade så slappnade jag lätt av och log åt henne. Vi fick vänta i ytterligare en timme på vårt försenade flyg och får sedan - ett par minuter innan vi ska resa - reda på att vi även ska mellanlanda. Så efter 3,5 h mellanlandar vi och vi fick inte lov att resa oss, utan  i ytterligare 50 minuter fick vi sitta och vänta medan dem tankade och samtidigt fick jag ha en kö till toa-väntande i mitt knä.. suck. Och sedan var vi igång igen och reste ytterligare 3 h. Vi startade 16.20 men var inte framme på hotellet förrän efter midnatt.. Vi hade åtminstone en bra flygfärd, med syn utöver en solnedgång ifrån himlen och lyckades även få några glimtar av stjärnorna.. Jag var nervös över att flyga, vilket jag aldrig är eftersom jag älskar att flyga, men tanken på att göra det utan familjen var lite nervvrakande, men det gick bra och var väldigt mysigt.

När vi hoppar av bussen utanför hotellet så är det första Danielle säger "TITTA. KACKERLACKA". Vi hinner inte ens ta oss in i receptionen innan hon ska få syn på en kackerlacka. Jag såg däremot inte en enda kackerlacka på hela resan - tuuuur!  Jag är inte "rädd" för dem, men tycker inte dem är direkt.. roliga. Kräldjur, småkryp är bara.. usch, jag vet inte. Räliga.

För att orka med morgondagen så bestämde vi oss för att lägga oss direkt. Klockan hade ju passerat midnatt så den var mycket nog. Vi såg oss omkring, skickade sms till våra nära och kära och gick ut på balkongen och andades in doften.. Doften som inte riktigt kan placeras när man är utomlands. Men det är som en os av mat, klor och värme i en enda doft.. och doften av utomlands är underbar och det var då det slog mig, vi var verkligen här..  Efter att vi packat upp så kände vi att vi inte var riktigt redo för att sova, så vi gick en promenad till stranden och kände på vattnet. Det var helt dött längs gatorna, tyst och släckt, men på stranden gick tre killar så vi vände snabbt och gick hem och lade oss.

Jag sov ingenting den natten.

Morgonen efter vaknade vi tidigt och gick ned till vår lilla supermarket i receptionen och köpte frukost. En stund senare satt vi på balkongen med solen skinande på oss, med graderna 30 grader och njöt av vår första morgon. Efter frukosten drog vi snabbt på oss bikinin och gick ned till poolen. Vi välkomnades snabbt av två pensionerspar - Kickan och Leif, & Anita och Bengan!  Vi visste direkt att vi skulle komma bra överens med dem och de lyckades dra på våra mungipor direkt.

Det första vi gjorde innan vi lade oss vid poolen var att beställa drinkar i baren - detta skulle ju firas!  Tyvärr var det lite mindre bra drinkar på poolbaren, ovanligt nog, men det spelade ingen roll.Inte idag.  Vi skålade, tog ett snabbt dopp och lade oss i värmen. Jag blev förvånad när jag inte njöt av värmen. Min kropp längtade efter moln och regn, efter grönan och fuktheten. Jag försökte skaka av mig tankarna men jag antar att mitt undermedvetna kände saknaden och höll det i bakhuvudet. Efter ett par timmar med bad och solande så började man vänja sig vid värmen. Det tog bara ett par minuter innan man blev torr och svetten började rinna. Vi hade perfekt värme om dagarna, 30-38 grader varmt. Precis innan vi kom hade dem haft en värmebölja på 40-45 grader och den dagen vi åkte kom en värmebölja på 50 grader, så det låg helt perfekt för oss..
När vi märkte att vi börjat bränna oss i ansiktet bestämde vi oss för att dra oss upp på hotellet - vi hade ändå en hel del att göra idag. När vi sovit middag en timme, duschat och gjort oss i ordning så satte vi oss på balkongen och väntade på att tiden skulle gå lite. Vi visste att festerna inte började förrän senare här, men eftersom vi brukar börja runt 8 så antog att det var en bra tid att börja kolla runt... Klockan halv 9 beställde vi taxi till Playa del ingles och 5 minuter senare och 30 kronor efter, stod vi i högklackat, sminkade och finklädda för en utekväll, medan alla andra gick i slafskläder och var påväg hem ifrån stranden.. Generade tittade vi oss omkring lite men tänkte sedan "Skitsamma.. vad fan gör det?".
Vi hann inte ta ett steg ut bland pubarna eller restaurangerna innan en blond tjej tog tag i oss. Hon var från USA så min chans till att prata engelska kom äntligen.

Hon gissade direkt på att vi var ifrån Sverige när hon såg oss och jag märkte att det störde mig. Inte för att de borde det, men vilken jäkla bild de måste ha av oss eftersom de gissade på Sverige vaaaar vi än gick och vilka vi än mötte..

När vi pratat ett tag så fick hon naturligtvis in oss på restaurangen( Café Opera) - men inte ångrar vi det;) .   Ett par minuter senare kommer en kille, i tjugoårsåldern, med bruna ögon och serverar riktigt upp-piffade,goa drinkar på vårt bord med ett charmigt leende. Och det var vår första syn av Hector!  (Hector är en servitör som ja.. minst sagt.. beundrade oss.. haha.. och varenda dag charmerade han oss och på något sätt lyckades han totalt ändra på våra beteenden .. hahah!  ) Varenda servitör på det stället charmade en -  Vi hade till och med en homosexuell man som absolut avgudade oss och tog flertal bilder med oss och dem hälsade oss välkomna med sådan värme, varenda dag!  Haha! Vi blev snabbt stammisar på stället och det bästa av allt var att man kunde sitta i flera timmar på restaurangen utan att man tänkte på tiden ,för man njöt och hade så fantastiskt trevligt. God mat - dem bästa drinkarna, underbar underhållning - och den bästa personalen!

När klockan slog efter midnatt bestämde vi oss för att kolla runt lite, men än en gång kom vi inte så långt. En kort, blond tjej tog tag i oss och erbjöd oss Happy hour.. När vi förstod att hon var ifrån Sverige så var det svårt att säga nej. Vi hade massor av frågor vi hade velat ställa, men det kändes fel så istället tänkte vi - två drinkar, för en , varför inte? och när vi såg ned för den långa trappan så såg man ett par barer på rad packat med människor. Så vi tog chansen och klankade ner för trapporna och när vi kommer ned övergav hon oss till en äldre kille som satte oss vid ett bord utan att han hade koll på vad dem hade för drinkar. Danni beställde redbull vodka så det var det fick bli för oss båda, eftersom de inte verkade ha mycket koll på annat. Det värsta som slog mig när vi satt ned var att vi var på en strippklubb. Först skrattade jag - eftersom vi skämtat om detta - men när det slog mig att dessa unga flickorna var någons dotter, någons syster, eller överhuvudtaget relaterat till någon så mådde jag illa. Jag spände mig i hela kroppen och Danni såg obehaget i mig. Hon försökte få mig att slappna av men det var inte förrän vi var långt inne på dansgolvet som jag lyckades glömma var vi var. Vi dansade loss på dansgolvet och då och då kom det folk som tog foto med en - tills de började med skumbadet! Lyckligtvis stod vi sidan om en vägg men jag var sugen på att gå dit medan Danni drog i mig, hon ville inte och hade tydligen bättre anledning till det än jag visste. Men när vi sedan stod och dansa så kom det två killar som försökte lyfta upp danni och kasta henne mot skummet. Jag fick böja mig över dannis axlar för att lägga på tyngd, för att dem skulle förstå att dem inte skulle göra det och tillslut gav dem med sig men började skrika "come on, come on, come on".. men vi bara vände bort ansiktena. Efter några igenkända låtar och ass shakin, bestämde vi oss för att det skulle räcka för dagen. Vi försökte dra oss upp för trappan, men dem är otroliga och försöker bokstavligt talat dra in en på barerna, men tillslut sprang vi in bland rulltrapporna och kom upp.

Vi gick in på Cafe Opera och satte oss för en sista drink.. Som blev en till och en till.. och rätt som det var så satt kocken med oss - Mechim.  Han var 30 år gammal.. and he sort of fell in love with me.. Hahah, men det visste vi inte förrän sista kvällen. Han var däremot väldigt trevlig och inte sliskig, utan väldigt seriös men också rolig. Vi hade många skämt angående Capten Jack Sparrow - eftersom han påminde om honom.  Han tog en kaffe medan vi drack upp vår sista drink(trodde vi..) men han började prata om efterfest och plötsligt kom Hector ut med två drinkar som han bjöd på. Danni och jag pratar ofta med ögonen, och när jag nu visade henne att det hade börjat snurra i mitt huvud så visste jag att vi inte skulle vidare med dem. Så medan kocken åkte hem för att göra sig i ordning och Hector blev upptagen med andra gäster betalade vi snabbt och sprang sedan till taxin. Vi var hemma redan runt 2, vilket var perfekt för en första kväll. . och det kommer ju en morgondag också ..

och den får ni läsa om imorgon.

Fortsättning följer... ;)

L.













































Kommentera

Publiceras ej