FBU!

0kommentarer

(Videos ifrån ikväll längre ned! kass kvalite, men faktiskt.. rätt bra ljud)

Efter en hel dag av total ansträning, städning och en massa fix i rummet blev det äntligen middag - om så en sen middag - men det blev naturligtvis inte lax och det.. utan istället blev det lättgjorda makaroner med köttbullar, men gott var det! och efter det gjorde jag mig snabbt i ordning och cyklade sedan till FBU för att göra Bea och hennes mamma sällskap. Och vilken kväll ..

Beas mammas vän var nere i Höllviken med en förening ifrån FN som hon är med i, en musikförening.. Dem är ett gäng på 600 personer som skickas världen runt för att hålla koncerter för att visa stöd till dagens soldater.. och DET FUNGERAR! Efter att ha sett deras magi ikväll, efter att ha sett glädjen när de stod på scen så var det omöjligt att inte älska  det. Och det var inte en enda musikstil, utan det var allt ifrån rock till soul till pop.. Och det var fantastiskt! Åldersmässigt var det heller ingen skillnad - Om man kan hantera ett instrument så var man välkommen upp på scen för att bara ha roligt tillsammans med dem andra! Och daaaamn, ändå var alla så grymma.. Det var omöjligt att sitta still!  Den första timmen kör dem som en koncert och har scheman kring vilka som ska upp på scen, men dem stod mellan 8-9 stycken med A L L A instrument som kan finnas och gjorde en fantastisk show - och ändå har dem har bara roligt.. Men när klockan slagit 22 skulle det bli ännu roligare, då blev det jam.. vilket dem kör varje kväll och det är då vem som helst får gå upp på scen och köra sitt race - och det roliga var att när en person väl gått upp så kom alla efter.. en efter en .. och tillslut stod dem 15 personer på scen med allllla instrument, kör och med full energi och gav ändå rum för allihopa... Ah, det är just det här musik handlar om! När man älskar det man gör, när man njuter så mycket på scen.. så gör också alla andra det! Det går rakt ut i publiken .. och det är då musik är som bäst!

Det fanns dock några kända ansikten.. Pippi Långstrump .. Shakin'g Fredrik .. Och flera av dem har medverkat i disney filmer och flertal kända teatrar.. Och t.ex. det här, Monica(beas mammas väninna) medverkar i nästa toy story film! Hur jäkla fräckt är inte det?

Och det syns.. och känns, när man sitter med dessa människorna som har sådan karisma och så mycket karaktär, att det verkligen musiker.. Och man förstår att dem äääälskar det dem gör!

Ah, har varit en magisk kväll .. och det tar inte slut än.. Imorgon fortsätter det och även på torsdag! Joiiin us!

Nu behöver jag spara på den energi jag kan, så njut av låtarna och sedan hörs vi imorgon!
God nattttt:)



(Och du, Lady Gaga.. Släng dig i väggen. Dettta! är riktigt musik!)







Kommentera

Publiceras ej