Lyssna till tystnaden.

0kommentarer

Det har varit en väldigt,väldigt lång dag. Vinden väser försiktigt in genom mitt fönster och rensar den varma luften som innan låg i rummet. Solen börjar gå ned och vackra färger börjar dra sig över himlen. Det har varit mulet nästan hela dagen. Det var inte förrän vi kom ut ifrån skolans väggar som vi insåg att morgonens regniga väder hade ändrats till en sval sol som direkt fick dagen att kännas lättare. Efter att ha målat ett par timmar på bildlektionen så hade vi en kort samhällelektion och sedan var det en håltimme som både Danni och jag totalt segade ur. Vi satte oss först för att studera men när vi insåg hur lite krafter vi hade, så gick vi för att köpa en sallad åt  Danni.  Medan tiden likt ett pulserande slag fortsatte gå satt vi kvar på samma plats som förut, fram till någon timme senare då det var dags för vår sista lektion. Den gick lika snabbt som de andra och sedan satt vi i en timmes väntan på min mamma. För att fördröja tiden gick vi upp till vår engelsklärare för att få tillbaka våra "inför-nationella-prov" och när hon sade med ett långt "u".. "Duuuu" så lade sig klumpen i min mage.
- På provet.. började hon tveksamt. Skrev du två prov, eller hur?
- Nej, svarade jag tankfullt. Men jag skrev om provet efter ena lektionen eftersom jag inte var nöjd med det första.
- Jaa, sade hon och bläddrade i papprena. Det kan hända att det rätta kan ha försvunnit förstår du. Du vet,jag har lite mycket nu och jag har bara den här också tog hon fram pappret som visade sig vara uppsatsen jag skrivit första gången - den jag inte var nöjd med. Pappret lös med ett "VG+" inringat och med ett irriterande stön suckade jag åt resultatet jag inte lyckades nå. Vi pratade och hon berömde mig..
- The story is just there, there is nothing to complain about.. but..
- Sstyckesindelningen, avbröt jag henne. Jag visste att det var problemet som låg både i svenskan och engelskan.  
- Yes.. fortsatte hon. Och det fanns en hel del stavfel..
- Och det var därför jag skrev om den, svarade jag med trötthet i rösten.   Hon suckade och sa att vi fick utgå ifrån den första uppsatsen som jag med slarvighet och med fel humör skrivit. Det störde mig, för den andra uppsatsen var så mycket bättre, den visade vad jag ville säga, men utan energi så orkade jag inte argumentera och lät det vara.
En stund senare satt vi nere i aulan igen, lika trötta som förut och försökte fokusera - jag lyckades pricka in några mattetal innan mamma kom.
Utvecklingssamtalet gick bra. Det såg väldigt bra ut i alla ämnen förutom ett och det var då matten, som jag alltid haft problem med. Oron är inte så värst stor - kanske för att jag satsar nu - men den var där innan. Att gå om är ingenting man vill .. och det ser inte ut att luta åt det hållet just nu åtminstone. Tur nog har jag även lärare och vänner som hjälper mig så mycket dem kan..
När vi äntligen kunde åka hem så var jag tvungen att ta tag i ett par småärenden och efter ytterligare en timme så kom jag hem och lät kroppen slänga sig på soffan. Mamma kom in ett par minuter senare och frågade "Men vad vill du Louise?"    "Ätaaaaaa" skrek min mage till svar.
När min bror satt igång grillen så var maten igång. Mamma bad mig om hjälp men kroppen var så matt att jag tappade allt jag höll i. Haha, jag låter som en martyr men tyvärr var det verkligen så. Kroppen var helt slut. Jag gjorde vad jag kunde för att hålla humöret uppe men efter att ha användt tråkig ton till mamma ett par gånger så fick hon nog. Jag åt snabbt upp och grillade en marschmellow med min lillebror och min mammas pojkväns döttrar innan jag gick upp och låste in mig på rummet. Mormor hann gör oss sällskap precis innan dess. Hon kom med mina nya skor - som faktiskt var as fräcka .. och bekväma. Jag som har problem med att shoppa - särskilt skor - kan ärligt säga att jag tycker om dessa. Och .. ett par nya skor behövdes, på alla håll och kanter.
Men innan mina krafter totalt tar slut så tänkte jag lägga mig i ett långt, behövt bad med en bra bok ... och en video som håller mina krafter igång hela tiden. . och för att få igång er, tycker jag ni ska ta er en titt..




And guys, I have to say .. this seems to be something for you!



Kommentera

Publiceras ej