King of pop ... a legend.

0kommentarer

Jag vet inte riktigt vilka ord jag kan använda för att göra Michael rättvis .. Jag tror inte några gör det.
Men när man kom in där på bion idag så förväntade jag mig, en dokumentär.. någonting han gett gensvar på i tidningar eller bara.. hur hans liv e bakom kamerorna samt hur han mår på scen ..
Men det var ingenting av det, inga rykten, inga piller, sjukdomar .. ingenting som vi ständigt läser om, utan det hela handlade om hans musik. Hans levande själ. Hans tid. Det handlade helt om honom.
Det börjar med texter som rullar upp, berättandes om han död ... och hur materialet av deras genrep för turnen "This is it" inspelades... och det som visades var magiskt.
Michael tog med oss till ställen .. som ingen tagit oss till förut. Känslor som vi har men väldigt ofta glömmer bort. För varje låt som han började nynna på, dansa till eller bara.. ge en signal till - gav en viss känsla. Men när jag satt där och förväntade mig att ständigt sitta med tårar i ögonen .. så satt jag istället med ett enda stor leende.
Att se Michael så levande var nog det mest givande man sett.
Så fort Michael hade musik så var han igång, ifrån topp till tå, inifrån och ut.
Man såg..Man kände..Man hörde..  hur Michael kände varenda steg, kunde varenda ton .. Han var stegen, han var rösten, han var musiken .. Han är The King of Pop.
Allting som Michael gjorde, var med så mycket känslor.. och med så mycket ärlighet att man blev... hänförd.
Och att veta att Michael fick se människor som inspirerades av honom fick en att känna ett viss lugn.Han var lycklig, varenda sekund på scen log han, gnistrade inifrån och ut.
Han såg människors läran i hans danssteg, i hans musik, i hans röst, i hans texter .. Han kände publikens närvaro i varenda låt, han skrev låtar som han gjorde för oss..Allting som skulle göras skulle göras av honom för det är gjort av honom - det ska höras av honom, det ska ses av honom, det ska förstås av honom.. Det är han. Och en enda människa kan ge så mycket världen över.  Han gav något unikt, han gav oss någonting innan annan någonsin kommer kunna ge oss, han har gett oss någonting som föralltid kommer leva vidare.
Han är en levande legend.
Hans sista koncerter hade inte gjort en enda människa besviken utan fått en att känna magi över förväntningar, det är .. så förlorat för alla människor i världen att inte få se det han skulle ge oss. För det var läran kring vår vardag , det var kärlek , det var det omöjliga som blev möjligt, det var det häftiga, det var det vackra, det var det lyckliga och det var det känsliga... Han gav någonting i allt.. och .. Ingen kan göra som Michael Jackson. Ingen kan bli Michael Jackson.

Så sov gott Michael, be proud! And god bless you!

Rest in peace, King Of Pop.

Kommentera

Publiceras ej